Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook (adspirant) geregistreerd belanghebbende bij Stichting Koersplan de weg kwijt?

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2011 14:22
    "vr 29 jul 2011, 08:19 Koersplan-claim ook open voor overige gedupeerden door Manno van den Berg en Natasja de Groot AMSTERDAM - Aegon wacht een onaangename verrassing, nu honderdduizenden gedupeerden zich alsnog kunnen voegen in de geruchtmakende woekerpoliszaak rond Koersplan. Deze week veroordeelde het Amsterdamse gerechtshof de verzekeraar tot een compensatie van gemiddeld 1400 euro per polis. Aegon gaat hiertegen in cassatie, maar maakt volgens experts weinig kans. De Stichting Koersplan De Weg Kwijt opent maandag de deuren voor andere klagers. De stichting is de afgelopen dagen plat gebeld door Aegonklanten die zich afvroegen of de uitspraak ook voor hen gold. „Het arrest is van toepassing op de 19.000 aangesloten leden. Dat de verzekeraar naar de Hoge Raad stapt, geeft ons wel de gelegenheid om onze deuren te openen voor andere gedupeerden. Hiermee willen we iedereen de kans geven om mee te profiteren van de zeer gunstig verlopende procedure”, aldus stichtingsvoorzitter Godfried Sippel. In totaal heeft Aegon 700.000 Koersplan-polissen verkocht. De deuren van de stichting zijn al één keer eerder na een positieve uitspraak open gezet voor nieuwkomers. Sippel: „Ook nu loopt het storm. Er zijn veel gedupeerden die nog nooit van onze stichting hadden gehoord.” De nieuwe aanmelders betalen overigens hetzelfde lidmaatschapsgeld (eenmalig 75 euro) als de leden van het eerste uur. Als de Hoge Raad meegaat in het vonnis van het hof, biedt dit Koersplan-gedupeerden de mogelijkheid om in anderhalf jaar tijd schadevergoeding te krijgen. Aegon is door het hof veroordeeld tot het terugbetalen van 85 procent van de overlijdensrisicopremie aan klanten die zijn aangesloten bij de stichting. Volgens de rechter heeft de verzekeraar zich schuldig gemaakt aan misleiding. Advocaat Erik Lutjens van de stichting acht de kans groot dat het vonnis bij de Hoge Raad overeind blijft. „De Hoge Raad kijkt of het recht goed is toegepast, het beoordeelt niet opnieuw de feiten.” Volgens Lutjens kunnen anderen zonder problemen aanhaken bij de procedure. „Zowel de uitspraak als de statuten van de stichting bieden die mogelijkheid.” Ook advocaat Adriaan de Gier van FortisEffect ziet geen belemmeringen dat andere gedupeerden zich alsnog voegen bij de stichting en meeliften richting een goede uitkomst. „Als Aegon daartegen bezwaren had, dan had zij dat punt al eerder moeten maken in de procedure.” Aegon zegt de openstelling van de stichting voor nieuwe klagers niet te vrezen. „Wij zijn geen partij in die beslissing. We verwachten geen verdere gevolgen voor Aegon”, zegt een woordvoerster. "

    "Het arrest is momenteel alleen van toepassing op de huidige 19.000 leden van de stichting. In totaal heeft Aegon echter 700.000 Koersplan-polissen verkocht. Zowel de uitspraak van de rechter als de statuten van de stichting bieden de mogelijkheid voor nog niet aangesloten gedupeerden om zich alsnog bij de stichting aan te melden, zo liet advocaat Lutjens weten aan de Telegraaf.". Als SLECHTS de helft van ALLE gedupeerden, inclusief degenen, die zich nog niet hebben aangemeld, zich uiteindelijk op tijd bij de stichting aanmeldt, dan betekent dat een inkomstenbron van 350.000 geregistreerde belanghebbenden maal Euro 75,00 inschrijfgeld = Euro 26.250.000,00. Ik heb het dan over SLECHTS de helft van ALLE gedupeerden, inclusief degenen, die zich nog niet hebben aangemeld, maar zich uiteindelijk op tijd bij de stichting aanmeldt. De publiciteitsgolf, die naar aanleiding van de uitspraak van het hof reeds is uitgebroken, en hierna nog verder zal uitbreken, zal er voor zorgen, dat NOG MEER gedupeerden dan SLECHTS bedoelde helft zich zullen aanmelden. Tot nu toe heb ik van Rene (Boosten) noch Godfried (Sippel) ook maar een enkele keer iets gelezen over gebrek aan financiele middelen, opgebracht door SLECHTS 19.000 geregistreerde belanghebbenden, om de procedure c.a. tot en met het Hof Amsterdam te bekostigen. Herhaalde malen heb ik hen via het forum gevraagd om inzicht in de financiele huishouding van de stichting te geven. Als geregistreerde belanghebbende leek het mij niet meer dan logisch, om niet te zeggen, dat ik er recht op had om dit inzicht te verkrijgen. Even zo vele malen als door mij gevraagd is daar door hen NIET op ingegaan. Wat zijn de plannen van Rene en Godfried als de stichting binnen afzienbare termijn zal kunnen worden overspoeld met bedragen, die in hun totaliteit een bedrag van Euro 52.500.000,00 kunnen belopen?
  2. [verwijderd] 27 augustus 2011 20:21
    "Het arrest is momenteel alleen van toepassing op de huidige 19.000 leden van de stichting. In totaal heeft Aegon echter 700.000 Koersplan-polissen verkocht. Zowel de uitspraak van de rechter als de statuten van de stichting bieden de mogelijkheid voor nog niet aangesloten gedupeerden om zich alsnog bij de stichting aan te melden, zo liet advocaat Lutjens weten aan de Telegraaf.". Als SLECHTS de helft van ALLE gedupeerden, inclusief degenen, die zich nog niet hebben aangemeld, zich uiteindelijk op tijd bij de stichting aanmeldt, dan betekent dat een inkomstenbron van 350.000 geregistreerde belanghebbenden maal Euro 75,00 inschrijfgeld = Euro 26.250.000,00. Ik heb het dan over SLECHTS de helft van ALLE gedupeerden, inclusief degenen, die zich nog niet hebben aangemeld, maar zich uiteindelijk op tijd bij de stichting aanmeldt. De publiciteitsgolf, die naar aanleiding van de uitspraak van het hof reeds is uitgebroken, en hierna nog verder zal uitbreken, zal er voor zorgen, dat NOG MEER gedupeerden dan SLECHTS bedoelde helft zich zullen aanmelden.

    Zijn er op dit forum geen geregistreerd belanghebbende(van de eerste lichting?)van de Stichting KOERSPLANDEWEGKWIJT?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links