Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rijk worden met aandelen handel

280 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Argus 28 mei 2011 17:49
    quote:

    Bart29 schreef:

    Zijn er hier mensen die handelen in aandelen voor hun beroep (paticulier). Graag zou ik willen weten hoe jullie te werk gaan. Lange termijn of korte termijn,opties enz. enz. Is altijd nog mijn droom om hier mijn werk van te maken.
    Als je wilt handelen in aandelen dien je kennis te hebben van die aandelen. Met aandelen moet je gewoon heel veel informatie eigen maken van de aandelen waar je in wil gaan handelen. Maak niet de fout naar anderen te luisteren en ga voor eigen resultaat. Wat van belang is dat je door kennis van die aandelen een juiste beslissing kunt nemen om te kopen en verkopen. Bij deze heel veel succes !
  2. [verwijderd] 29 mei 2011 08:26
    quote:

    Bart29 schreef op 28 mei 2011 17:40:

    Zijn er hier mensen die handelen in aandelen voor hun beroep (paticulier). Graag zou ik willen weten hoe jullie te werk gaan. Lange termijn of korte termijn,opties enz. enz. Is altijd nog mijn droom om hier mijn werk van te maken.
    Howdy,

    Forget it !

    Houdoe.

    >--:-)-->
  3. forum rang 4 New dawn 29 mei 2011 10:51
    Handelen op lange termijn is meen ik beleggen of investeren. Als je dat bedoelt kom je een heel eind met dmv kwaliteit, kwantiteit te bereiken. Als je dan kwantiteit hebt, kun je er van leven.

    Kwaliteit moet je trachten te vinden, onderzoeken of het dat is. Telkens aandelen verhandelen en hiermee proberen winst te behalen is alleen voorbehouden aan mensen met een gave, zouden ze bestaan.

    Kan iemand zes maal op een rij winst behalen door telkens een goede transactie te doen ? Iemand die dat kan, bezit bij wijze van spreken over een aantal jaren alle bedrijven, als hij zijn inzet telkens weer inzet.

    Er bestond vroeger een onnavolgbaar persooon, Jesse Livermore die in de USA fortuinen heeft vergaard en ook weer verloren. Hij deed dingen waar je de koude rillingen van over de rug lopen.

    Zo vroeg hij een keer een provinciale bank in de USA short te gaan op notabene spoorwegaandelen, begin de voirge eeuw. In die tijd waren spoowegaandelen kwaliteit. Je ging daar niet short op, zeer gevaarlijk. De bankier raadde hem het af. Livermore bleef aandringen. De bankier deed het voor hem en was overtuigd van zijn winst. Aandelen Union Pacific konden redelijkerwijs niet zakken. Livermore werkte met zeer grote bedragen.

    Maar in 1906 kwam de grote aardbeving in Californië waardoor Union Pacific een groot gedeelte van zijn net verwoest had. De aandelen zakten als een baksteen. De lokale bank kon niet aan zijn verplichtingen voldoen waardoor de bank verviel aan Livermore. Iemand anders met dergelijke durf en vooruitziende blik op dit forum ?

  4. [verwijderd] 29 mei 2011 11:04
    Ga eerst eens een paar jaar naar school en rond de opleiding Master of Finance met goed succes af. Blijkt dan dat je IQ zo hoog is dat je het aankunt om veel geld te verdienen ( want dat wil een ieder op deze aarde ) dan zou je kunnen investeren in technische apparatuur die je nodig hebt om de beurs bij te houden. Je snapt het al - veel geld verdienen op de beurs is voorbehouden aan de slimsten onder onze diersoort, misschien ben je dat !! Veel succes
  5. [verwijderd] 29 mei 2011 12:42
    iedere handelaar heeft zijn eigen stijl ontwikkeld die bij hem past en waarbij hij zich comfortabel voelt.

    zijn heel veel wegen die naar Rome leiden, maar om een goed inkomen te verdienen (echt rijk als in 10mln+ zul je er nooit van worden) moet je naast een succesvolle niche ook voldoende kapitaal hebben.
  6. forum rang 4 bearishbull 29 mei 2011 16:38
    Simpel gezegd zijn er 2 factoren. Variantie en verwachtingswaarde.

    Er zijn zeker strategieën waar je ontzettend snel heel rijk mee kunt worden en op lange termijn een positieve verwachtingswaarde hebben. Dit zijn tevens strategieën met een ontzettend hoge variantie. Dit zijn dan ook strategieën die je alleen maar kunt uitvoeren als je genoeg geld achter de hand hebt om eventuele negatieve variantie op te vangen.

    Wil je de variantie laag houden, dan lever je over het algemeen ook in op verwachtingswaarde.

    Ik heb veel strategieen bedacht maar bovenstaande komt telkens weer naar boven. Een winstgevende strategie bedenken is opzich niet moeilijk en echt niet alleen voor de slimste onder ons te bedenken. Alleen de echt grote winstgevende strategieen met hoge variantie zijn mentaal ontzettend zwaar om uit te voeren. Helemaal als je geen miljoenen achter de hand hebt.
  7. forum rang 7 ffff 29 mei 2011 16:58
    Bearishbull,

    Het is hier een discussieforum. Dus het moet kunnen: Ik ben het oneens met jou. Je schrijft er zijn stategieën waarbij je niet alleen heel rijk mee kunt worden, maar waarachtig ook nog héél snel.

    Eigenlijk zijn dat twee verschillende zaken, maar goed.

    Ik ben er na 35 jaar beleggen werkelijk van overtuigd dat al die ( precies dezelfde!!!!!) strategieën, maar dan ook werkelijk niet eentje uitgezonderd, je evenzogoed heel snel failliet kunnen maken.

    Nu leven we geluikkig in een tijd dat massa's voorbeelden voorhanden zijn. De zogenaamd superprofessionele hedgefundbestuurders, waarin zelfs Nobelprijswinnaars waren instaat om in 1998 de markten te laten wankelen met superverliezen. De Amerikaanse overheid moest met grote spoed maatregelen nemen om de megaverliezen op te vangen.

    Daarna zagen we de ontwikkelingen in de dotcomtijdperk: Natuurlijk zijn er beleggers in zeer korte tijd zeer rijk geworden, zeker als ze ook nog met hefbomen werkten, maar dat precies diezelfde groep grosso modo daarna weer megaverliezen leden wordt wat minder benadrukt.

    Zelf vind ik Soros altijd zo'n mooi voorbeeld. De man is wereldberoemd omdat hij met zijn fonds tegen de Nationale Bank van Engeland durfde te speculeren en.... 1 miljard pond verdiende. Wat minder bekend is, dat hij hetzelfde trucje nog eens uithaalde en toen ruim ...een half miljard verloor! Ik denk zo vaak: Als die twee transacties nu een omgekeerd in de tijd waren geweest. Zou hij dan vandaag de dag nog zo bekend zijn geweest?

    Veel geld achter de hand hebben is absoluut geen garantie met bepaalde strategieën snel nog veel meer te verdienen. Als je wat tegenslag hebt ben je in no-time van al je reserves af... Dat hebben al die.......honderden...hedgefunds geleerd die pakweg een jaar of vijf geleden allemaal opgedoekt werden wegens giga-verliezen.

    Peter
  8. [verwijderd] 29 mei 2011 17:32
    Zoiets zou kunnen. Ik denk wel dat je zoveel mogelijk de markt abstract moet zien te maken. Je kan nl.niet alles volgen en vaak is zelfs dan de logica niet altijd zoals je zou menen.
    Dus geen indv, aandelen , wel indices , of een type , bijv grondstoffen.
    Dan moet je wel gevoel hebben voor welke beweging er is en zien wanneer de trend verandert.
    Ter bescherming inderdaad dekking kopen.

    Vraag me af of dat het wel zo leuk is. Het lijkt me vrij stresserig en eenzaam.
    Je bent een scheepje in een hele grote oceaan.
    Wat er gebeurt je kan er niets aan doen niemand helpt en de vraag is of ze wel kunnen helpen.
    Illuminatie deed het een tijd , die vond er geen pest aan , die weer wat anders gaan doen wat veel meer voldoening gaf.

    Grt
  9. forum rang 4 bearishbull 29 mei 2011 17:37
    ffff,

    Je zegt dat je het met mijn verhaal oneens bent, maar als ik jouw verhaal lees ben ik het helemaal met jou eens. Het haalt namelijk mijn verhaal niet onderuit, ik lees niets meer dan een bevestiging.

    Kunnen 2 dingen zijn.
    1. Ik snap jou verhaal niet
    2. Jij snapt de mijne niet

    Wat jij bevestigt is de hoge variantie in de strategieën die snel geld kunnen maken.

    Torenhoge variantie is ontzettend gevaarlijk en kunnen inderdaad mega verliezen veroorzaken.

    Wat ik samengevat bedoelde met mijn verhaal is risico/rendement en als je snel veel geld wil verdienen is het risico erg groot. Dus je kun ook snel veel verliezen.
  10. [verwijderd] 29 mei 2011 18:00

    Op en top, ik ken ook iemand die dat jarenlang deed, maar er wel bij de systeemcrisis in 2008 onderuitging voor tonnen. Enne inderdaad een een zaam wat afwijkend levensritme. Nu met dat Griekenland zou zoiets ook kunnen gebeuren. Geef mijn portie voorlopig maar aan Fiikkie is het nu in huize Jonas.

    "Vraag me af of dat het wel zo leuk is. Het lijkt me vrij stresserig en eenzaam.
    Je bent een scheepje in een hele grote oceaan.
    Wat er gebeurt je kan er niets aan doen niemand helpt en de vraag is of ze wel kunnen helpen.
    Illuminatie deed het een tijd , die vond er geen pest aan , die weer wat anders gaan doen wat veel meer voldoening gaf".

    Mijn wat FA-achtige benadering van beleggen is mogelijk wat voor oude mannetjes. Het zij zo. Ik kijk nu eenmaal graag naar wat er echt bij de bdrijven speelt. Af en toe wat handelsfratsen ernaast en het gaat nog steeds prima.

    Beleggingshandelaar lijkt mij leuk voor een paar jaar, maar daarna zou ik toch graag wat anders willen en het is goed je dat van aanvang te realiseren.

    Groet, Jonas
  11. forum rang 7 ffff 29 mei 2011 18:10
    BB,

    De ellende is alleen.... dat weet je niet van tevoren!

    Dus als je met veel geld een zeer risicovolle belegging start kun je ( uiteraard) in korte tijd schatrijk worden, maar evenzogoed, als de wereld net even iets anders draait, straatarm.

    En je kunt toch moeilijk mensen gaan aanbevelen heel veel risico te nemen om in korte tijd schatrijk te worden, als ze ook veel risico lopen hun volledige inleg in no-time te verliezen.

    Zie als simpel voorbeeld de zilverprijs van de afgelopen maand. Wie twee keer goed inschatte heeft volop geprofiteerd van de pijlsnelle stijging en van de val van bijna 30 procent erna. Maar wie twee keer net verkeerd inschatte...tja.. die moet vanavond borden gaan wassen in een grootrestaurant.

    Peter
  12. [verwijderd] 29 mei 2011 18:14
    quote:

    Bart29 schreef:

    Graag zou ik willen weten hoe jullie te werk gaan.
    De beurs is een eindeloze herhaling van dezelfde patronen. Wat je te doen staat is die taal van de markt te leren verstaan. Daar zijn vele manieren voor. Het vereist jaren van studie. Daarna biedt koersvorming weinig verrassingen meer. Grote verliezen maak je dan niet meer, winstkansen zijn er te over.

    Het allerbelangrijkste is discipline. Je moet jezelf volstrekt in de hand hebben. De markt schept er genoegen in je fouten af te straffen. Handelen o.b.v. emotie is taboe, je moet precies weten wat je doet en waarom.

280 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links