Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Macintosh gepromoteerd door grote jongens (richting naar EUR25p.a. binnen 6 maanden)

67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2011 09:17
    I heb vandaag weer ingestapt in Macintosh met een kleine belang (ruim 300 stuks) en misschien zal ik mijn belang verdubellen als het aandeelkoers een beetje zakts want ik heb het gevoel dat de grote jongens gaan Macintosh promoteren dit jaar en ik zou niet verbast zijn als Macintosh naar EUR25p.a. gaat binnen 6 maanden als het macronieuws niet tegenvalt:

    1. Macintosh was een van de top 6 overnamekandidaten van Theodor Gilissen, gepublicieerd in december 2010, vanwege hun lage waardering (ik zou niet op een overname betten, maar overnamereguruchten zijn altijd welkom, als je een long positie hebt:));
    2. ING en SNS verhogden, een paar weken geleden, hun koersdoelen voor Macintosh naar EUR24p.a. (beide analisten hebben koopadvies). Macintosh is gevolgd door ruim 10 analisten en het gemiddelde koersdoel is ruim EUR18p.a., dus in de nabije toekomst verwacht ik enkele meer koersdoel-en advies verhogingen (de jaarcijfers van 3 maart 2011 kunnen een goede katalisator worden);
    3. Geert Schaaij nam onlangs weer een belang in Macintosh (volgens me in februari 2011, dus heeft meer dan EUR19p.a. betaald) en gaat waarschijnlijk ook aan anderen Macintosh adviseren;
    4. (Keijser) Aad Value Fund heeft in januari 2011 een belang in Macintosh genomen. Aad Value Fund is beheerd door William Burgers (‘Mr. smallcap’) en dit long-only fonds had meer dan +50% rendement in 2010, dus de man weet wat hij doet:) en waarschijnlijk gaat meer geld kregen dit jaar van grote investeerders en zijn belang in Macitnosh zal nog verhogen.

    Op de door-consensus-verwachte 2011 WPA van EUR1.8 en 2012 WPA van EUR2.1 zou ik Macintosh op het huidige aandeelkoers van EUR19-20p.a. niet erg ondergewaardeerd noemen, maar de gemiddelde K/W verhouding van de Nederlandse small caps is nu ruim 12-14, dus Macintosh is zeker niet overgewaardeerd op de huidige marktomstandingheden, bijna niks is mis met de omzet van Macintosh en Macintosh is nu meer efficient volgens me, na de recente reorganisatie, overnames, etc., dus ik verwacht hogere winstmarges en ook wat stabilisatie in the consumentenmarkt in 2011.

    Alvast bedank voor jullie reacties (misschien heb ik iets gemist of misschien hebben sommige IEX-leden andere visie over Macintosh, etc. ik zou graag horen)!
    smallcap

    P.S. Voor de komende 3-4 maanden ben ik een beetje optimistisch over Macintosh en het kan zijn dat ik zal blijfen zitten in Macintosh nog 2-3 maanden en dan op EUR23-24p.a. uitstappen, maar als het aandeelkoers een beetje zakt, dan zal ik misschien mijn kleine belang in Macintosh verdubellen. Ik denk dat de publicatie van de 2010 jaarcijfers, op 3 maart 2011, kan een goede katalisator worden om het aandeelkoers Macintosh naar EUR21-22 te nemen end de KW1 en dividend betaling in eind april naar EUR23p.a. nemen (de komende dividendbetaling, analisten koersdoel/advies verhogingen, de KW1 2011 cijfers in eind april (ik hoop het weer in KW1 tot eind maart zo zal blijfen:), de opwaartse breakout van EUR20-resistance op hoge volume (TA), verkoop van kleine (woon/Living) onderdelen en meer focus op shoenenmarkt, promoties door ‘grote jongens en guru’s’, een nieuwe +5% belangneming (bijv. door T. van Wettum), etc. kunnen ook extra katalisatoren worden in de komende maanden). Die enige ik een beetje bang ben voor is dat het macronieuws kan tegenvallen: de gevaren van inflatie, overheidsschulden, China, etc. zijn aan de beurt volgens me, maar misschien komen deze in 2012:)! We gaan zien, zelf ben ik geen grote analist of econoom, dus de bovenstaande is een sort van ‘armchair’ fundamentale analyse:)
  2. [verwijderd] 10 februari 2011 23:53
    De recente, in 2010, kleine belangnemingen van Goldman Sachs S Structured Internaltional Small Cap Fund en Fidelity Low Priced Stock Fund in Macintosh zijn ook een kleine positiefe factor voor Macintosh (JP Morgan bezit al een lange tijd een kleine belang in Macintosh). Er zijn ook een paar tientallen meer kleine buitenlandse institutionele beleggers in Macintosh, en volgens de web site van Macintosh bezit Macintosh ruim 3% van de totale eigen aandelen, dus de 'echte' free float van Macintosh is te klein (volgens me ruim 10%) en elke koopdruk kan positief effect hebben op het aandeelkoers Macintosh................

    We gaan zien, ik kijk uit naar de 3 maart cijfers!
    Mvg!
    smallcap
  3. [verwijderd] 12 februari 2011 00:25
    Ik heb al mijn kleine belang in Macintosh verdubled en heb nu ruim 50% van mijn geld in Macintosh (zeldon hou ik ruim 50% van mijn geld in een small cap (de vorige keer was het ICT Automatisering), maarja, aan de andere kant, zeldon zie ik dergelijke mogelijkheden als Macintosh op ruim EUR19p.a. Na de 3-maart cijfers verwacht ik enkele analisten koerdoel/advies flink vehogingen (vooral de volgende koersdoeken/advozen vind ik een beetje belachelijk: ABN Amro (07.09.10: houden@ EUR14), RBS (01.09.10: houden@EUR15), Fortis/BNP (23.11.09: houden@EUR15.4). Overigens misschien gaan ook Petercam en Theodor Gillisen hun koopadvizen herhalen en hun koesdoeln een beetje verhogen tot ruim EUR25p.a.

    Ik kijk ook uit naar de jaarverslagen van een paar Nederlandse small cap hedgefondsen (ook andere small cap long-only beleggingsfondsen) on hun porto’s te zien want ik heb het gevoel dat een paar Nederlandse small cap hedgefondsen zitten al long in Macintosh (in de afgelopen maanden zie ik hoge volumes bij Macintosh en het aandeelkoers gaat omhoog, dus waarschijnlijk zijn enkele grote jongens aan het accumleren.....). Macintosh zit al volgens me in de porto van een Nederlandse hedegfonds (BlueSkyOrange):

    www.iexprofs.nl/analyses/Hedge-Funds/...

    Ik ben zelf een meer fundamentele / minder technische zelfstandige aandelenhandelaar (ik focus op enkel en alleen een paar fijne kleintje: TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell, etc.), dus heb alleen een beetje kennis over TA, maar volgens me kan een opwaartse breakout van de EUR20-resistance op hoge volume een goede TA indicator zijn en kan ook onder de aandacht van TA guru’s komen (Macimtosh is een van de favoriete small caps van Royce Tostrams:)), dus zou graag van de TA IEX-leden horen hierover (bijv. van ‘lijkenpikker’:)).

    Het lijkt er weinig interesse te zijn in Macintosh bij IEX-leden, zijn er ook andereIEX-leden, die mijn een beetje optimisme over Macintosh delen, ten minste over de komende 2-3 maanden?
    Alvast bedankt!
    smallcap

    P.S. Die enige ik een beetje bang ben voor is dat het macronieuws kan tegenvallen: de gevaren van inflatie, overheidsschulden, China, etc. zijn aan de beurt volgens me, maar misschien komen deze in 2012:) en ik verwacht geen tegenvallende company-specific nieuws in de komende 2-3 maanden (helaas ben ik niet zo goed om het te inschatten hoe het macronieuws gaat zich ontwikkellen:)
  4. [verwijderd] 14 februari 2011 09:58
    Het is een beetje niet goed: ik zie een uitstaande verkopporder van ruim 55K stuks op EUR19.5, maar ben een beetje niuesgirig waarom een grote jongen zou dergelijke big block laten zien (gewoon zou het buiten de order boek zijn).........., misscien is het de Market Maker (ABN Amro), die wil nog het koers houden of misschien een shortseller wil het koers houden (ik ben niet zeker, we gaan zien hoe deze big block is weggehaald.............)

    In ieder geval, heb ik een paar kleine kooporders geplaats rond EUR18-18.5 als er tijdelijke verkoopdrukt komt...............

    Ik kijk uit naar 3 maart!
    smallcap
  5. [verwijderd] 17 februari 2011 21:00
    Welkom bij Macintosh Stremme:)

    Inderdaad, fundamenteel is Macintosh een mooie small cap, maar in de afgelopen dagen lijkt er een verkoopdruk te zijn (misschien was het de grote jongen (55K stuks)). Een paar dagen geleden had ik mijn kleine belang in Macintosh met 50% gereduceerd op ruim EUR19.4 vanwege deze grote verkooporder, maar ik ben van plan nog mijn belang verdubellen tot 3 maart (helaas kon ik niet met leverage/credit meer Macintosh's kopen op EUR18.5p.a. want ik zit nu flink ook in ICT Automatisering (een paar dagen geleden was er ook wat verkoopdruk bij ICT, maar ik hoop dat volgende week kan ik wat winst op mijn ICT's nemen om meer Macintosh's te kopen.

    Als het macronieuws niet tegenvalt in de komende weken, dan denk ik ik een beetje winst straks ga maken op mijn Macintosh's en ICT's in de komende 2-3 weken!

    Mvg!
    smallcap

    P.S. Een paar dagen geleden was er ook wat verkoopdruk bij ICT (een grote jongen verkocht ruim 60K stuks daarom daalde het aandeelkoers ruim -4-5%) als deze verkoopdruk bij Macintosh, maar fundamenteel is Macintosh (net als ICT) nog sterk volgens me. We gaan zien op 3 maart (Macintosh) en 18 maart (ICT): ze zegen 'De markt heeft altijd gelijk':)
  6. [verwijderd] 18 februari 2011 19:46
    Als het weer zo doorzet tot eind maart, dan verwacht ik een beetje goede KW1 cijfers voor mijn retailers: Macintosh, Beter Bed en Accell (ook Sligro)

    Consumenten zien het weer wat zonniger in
    Gepubliceerd op 18 feb 2011 om 09:54 | Views: 157

    Artikel Reacties DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in korte tijd aanzienlijk verbeterd. De indicator van het consumentenvertrouwen, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandelijks meldt, klom in februari met 3 punten en kwam uit op min 5, meldde het CBS vrijdag.

    Het was de tweede verbetering op rij. In januari steeg het vertrouwen al met 6 punten.

    Ook de koopbereidheid onder consumenten liet een verbetering zien. Het cijfer voor de koopbereidheid steeg met 3 punten tot min 8. ,,Consumenten vonden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen. Verder dachten ze iets minder negatief over hun eigen financiële situatie'', aldus het CBS. Ondanks de toename is de koopbereidheid volgens de onderzoekers nog altijd laag.
  7. [verwijderd] 18 februari 2011 20:20
    Aandelen, hoe kleiner hoe fijner?
    Dr. Hoe | 18 feb 2011, 16:45
    Beste Dr.Hoe,
    Hoe valt het verschil in rendement tussen small caps en large caps te verklaren?

    De dokter antwoordt:
    Small caps zijn meestal duurder dan large caps. Die negatieve relatie tussen de marktkapitalisatie en aandelenrendementen wordt door de literatuur verklaard door het default risico. En dat klinkt logisch: de kans dat kleine bedrijven niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, is groter dan bij grote bedrijven. Eugene Fama en Kenneth French bevestigden in hun onderzoek uit 1995 dat small caps met hun hoge kosten en minder efficiënte productie kwetsbaar zijn.

    De koersen van deze small caps zijn dan ook gevoelig voor veranderingen in de financieel-economische sfeer, met bijvoorbeeld slechtere kredietvoorwaarden tot gevolg. Small caps hebben bovendien te kampen met langdurige malaises, waar de grote bedrijven minder of korter last van hebben. Zo komen grote bedrijven makkelijker en sneller uit tijden van tegenvallende opbrengsten of hoge kosten.

    Fama en French concludeerden dat de premie die voor kleine aandelen wordt betaald wordt gerechtvaardigd door risico gerelateerd aan deze relative distress en niks te maken heeft met macro-economische factoren als de groei van het bruto nationaal product. Het bekende Fama & French model kent de marktfactor (systematisch risico), het size effect en de relative distress factor voor het verklaren van het risico, en daarmee de rendementen.

    Andere, minder wetenschappelijke factoren die een rol spelen
    Dit model kan worden uitgebreid met een vierde factor: momentum. In tegenstelling tot bij de eerste drie factoren heeft momentum geen grotere invloed op small caps dan op de large caps. Maar er zijn nog andere factoren, die van invloed kunnen zijn op de prestaties van grote en kleine bedrijven.

    Zo is de dollarkoers over het algemeen meer van invloed op de prestaties van large caps, vanwege hun meer internationale karakter. Stijgt de dollar dan nemen hun inkomsten toe, terwijl de kosten grotendeels in eigen valuta worden gemaakt. Let wel, een dalende dollar doet juist meer pijn voor large caps en valutabewegingen laten zich moeilijk voorspellen .

    Institutionele beleggers hebben wereldwijde portefeuilles en beperken zich daarbij vooral tot de blue chips. Het is de wereld van de grote fondsen – grote aandelen, waarin weinig tot geen ruimte is voor de kleintjes. Deze desinteresse bij de institutionele beleggers en analisten heeft tot gevolg dat small caps vaker inefficiënt zijn geprijsd, en dat biedt kansen.

    Aan alles komt een eind
    Het gevaar dat de markt overoptimistisch is over de groeiverwachtingenvan de kleintjes op de beurs, die vaak meer fantasie bevatten. Dit is een mogelijke verklaring voor de hogere koersen van small caps in tijden van economisch herstel na crises, zoals in de jaren 2003-2004 en 2009-2010. Aandelenkoersen worden mede bepaald door de groeiverwachtingen en de markt heeft de neiging om positieve cijfers te extrapoleren naar de toekomst.



    Volgens de vakliteratuur spelen macro-economische factoren geen rol in het verklaren van de verschillen in rendement tussen klein en groot. De omstandigheden voor mergers and acquisitions (M&A) zijn op het moment gunstig. Zo zijn de rentes erg laag, bovendien heeft het bedrijfsleven heel veel geld in handen en de financial leverages zijn historisch laag.

    De small caps, in al hun diversiteit, komen wellicht eerder in aanmerking voor overnames dan large caps, en dat kan gunstig uitpakken voor smallcapbeleggers. Recente voorbeelden zijn de overnames van Gamma, Crucell en Draka. Of small caps werkelijk meer profiteren van de M&A-golven, is overigens maar de vraag. Het is statistisch moeilijk te bewijzen, onderzoeken hiernaar geven geen eenduidige antwoord.

    Duidelijk is uit de beurshistorie wel dat small caps over het algemeen iets duurder gewaardeerd zijn dan large caps. Een periode van jarenlange outperformance van het kleine grut, wordt in de regel gevolgd door een periode waarin groot de boventoon voert. Het timen van deze wisseling van de wacht is natuurlijk een moeilijke tak van sport.

    Deze Dr. Hoe is geschreven door Amar Ramadanovic (redactie IEX). Met dank aan Corné van Zeijl en Nico van der Sar voor hun input.

  8. [verwijderd] 18 februari 2011 20:54
    quote:

    smallcap schreef op 10 februari 2011 09:17:

    3. Geert Schaaij nam onlangs weer een belang in Macintosh (volgens me in februari 2011, dus heeft meer dan EUR19p.a. betaald) en gaat waarschijnlijk ook aan anderen Macintosh adviseren;
    Ik zie nu dat Geert Schaaij zijn belang in Macintosh heeft verkocht, misschien was Beursgenoten de grote verkoper van de afgelopen dagen, maakt me een beetje nieuwsgerig waarom hij voor de 3 maart cijfers uitstappen, maar ik blijk nog een beetje positief over Macinotsh (net als ICT Automatisering) voor de komende weken..................

    Meldingen van Auteur/Beursgenoten
    Beursgenoten/Auteur meldt in het kader van wetgeving de volgende posities:

    - Reed Elsevier
    - Air France-KLM (Auteur/Mederwerker)
    - Air France-KLM Turbo Long 11,30
    - AKZO (spread)
    - Alanheri
    - DPA (medewerkers)
    - DPA Group
    - Exact (medewerker/auteur)
    - FTI MRT 2011 (short)
    - Fugro (optiepsread)
    - HITT ( Medewerker)
    - Homburg Invest
    - Kendrion (medewerker/auteur)
    - Philips (spread)
    - Randstad (optiespread)
    - Reed Elsevier (medewerker/auteur)
    - Rhodia
    - RTL Group sa (Geert/auteur)
    - Sabon (in BV van Geert)
    - SNS
    - SNS 11.250-VAR% 2009-2019-PERP 27/11
    - SNS Put Long
    - TNT optiespread (medewerker/auteur)
    - Unilever (strategie)
    - VastNed Retail NV (in BV van Geert)
  9. [verwijderd] 28 februari 2011 22:23
    Vaandag mooie volume van ruim 32K stuks en Macintosh staat +2.6%, maar helaas zie ik een uitstaande big block verkooporder van ruim 20K stuks@EUR19.4p.a., die kan een kleine verkoopdruk worden tot 3 maart, daarom heb ik vaandag een beetje winst genomen, maar hou nog ruim 300 stuks en misschien zal ik ze op ruim EUR22p.a. verkopen over een paar dagen!

    We gaan zien!
    smallcap
  10. [verwijderd] 1 maart 2011 15:16
    Vooruiblik: 'Hogere winst Macintosh Retail'
    Gepubliceerd op 1 mrt 2011 om 13:12 | Views: 81

    Artikel Reacties Gerelateerde instrumenten Macintosh Retail Gr. 14:51
    € 19,23 -0,18 (-0,90%)

    •Vooruiblik: 'Hogere winst Macintosh Retail'
    •'Macintosh-overname logische stap'
    AMSTERDAM (AFN) - Bij een licht hogere omzet heeft detailhandelsbedrijf Macintosh Retail de winst met 14 procent weten te stuwen. Dat is de gemiddelde verwachting van vijf in opdracht van persbureau ANP-Reuters geraadpleegde analisten. Donderdag komt het bedrijf voorbeurs met de jaarcijfers over 2010.

    Macintosh, bekend van winkelketens Halfords, Kwantum en Dolcis, maakte eind januari al de omzetcijfers bekend. Het bedrijf wist in de tweede helft van het jaar ruim 3 procent meer inkomsten te behalen dan een jaar eerder. Vooral de Fashion-keten met winkels als Manfield en Scapino, deden goede zaken. Over heel 2010 nam de omzet toe met ruim 1 procent tot 1,13 miljard euro.

    Eind januari maakte het concern bekend de Briste winkelketen Jones Bootmaker over te nemen.
  11. [verwijderd] 4 maart 2011 22:33
    Ik voel het optimisme van de particuliere beleggers niet en ben een beetje verassend dat Macintosh nog onder EUR19p.a. staat (OK, de outlook was niet 'rooskleurig', maar het moet niet als verassing komen volgens me en vraag me af wie een 'rooskleurig' outlook had verwacht:))

    Ik hou nog mijn aandelen Macintosh en verwacht dat elke dag kan Macintosh naar EUR20p.a. in de komende weken.

    Particuliere beleggers blijven positief

    Ondanks de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en de gevolgen daarvan voor de olieprijs, blijven particuliere beleggers optimistisch.

    Dit blijkt uit de ING Beleggingsbarometer, een maandelijkse enquete naar het sentiment onder particuliere Nederlandse beleggers.

    Na de forse sprong omhoog in januari, van 125 naar 139 punten, bleef de ING BeleggersBarometer in februari met 137 punten op een hoog niveau. Wel zijn beleggers over de afgelopen drie maanden iets negatiever over hun eigen financiële situatie. Hun verwachtingen voor de komende drie maanden blijven onverminderd positief.

    Verwachting AEX verder omhoog
    Beleggers verwachten over drie maanden een stand van de AEX-index van 384 (371).

    In november 2010 voorspelden de beleggers dat de stand van de AEX in februari op 354 zou staan. De werkelijke stand op 23 februari was 365.

    Categorie grondstoffen stijgt in populariteit
    Ruim de helft van de beleggers verwacht in de komende drie maanden geld over te houden om mee te sparen, beleggen of extra te besteden na de maandelijkse uitgaven.

    Veel van deze beleggers (33 procent) willen dat extra geld op de beurs beleggen. En net als in januari kiezen beleggers vooral voor minder risicovolle sectoren en vinden ze het niet zo’n goede tijd om te beleggen in obligaties.

    Populaire categorie
    De categorie aandelen blijft onder beleggers de meest populaire beleggingscategorie maar de categorie grondstoffen is ten opzichte van vorige maand significant gestegen in populariteit.

    Bob Homan, hoofd ING Investment Office: 'Vooral de forse stijging van de olieprijs zal hierop van invloed zijn geweest.'

    Binnen de categorie Aandelen zien beleggers vooral minder kansen in de sector Dagelijkse Consumentengoederen. Ook is er, net als vorige maand, een afname van vertrouwen in de Gezondheidszorg en Basismaterialen.

    Homan: 'Het afnemende vertrouwen in basismaterialen lijkt in tegenspraak met de belangstelling voor grondstoffen, maar is dat niet. Veel bedrijven in de basismaterialen moeten hun grondstoffen namelijk duurder inkopen en kunnen de hogere kostprijs niet volledig doorberekenen aan hun klanten.'

  12. [verwijderd] 7 maart 2011 16:04
    MARKET TALK: Macintosh koersdoel omhoog naar EUR25 - SNS
    7-3-2011 11:19
    AMSTERDAM (Dow Jones)–SNS Securities verhoogt het koersdoel voor Macintosh Retail Group (MACIN.AE) naar EUR25,00 van EUR24,00 door goede bedrijfsresultaten over 2010. Voor 2011 is het management voorzichtiger met een min of meer verwachtte gelijke EBIT marge als in 2010, stelt SNS. Het advies blijft buy. Maandag omstreeks 11.15 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR18,80, terwijl de ASX met 0,1% daalt. (EVG)


  13. [verwijderd] 7 maart 2011 19:40
    Het is goed nieuws pensionado, maar helaas zie ik nu weer een grote uistaande verkooporder van ruim 25Kstuks op EUR19p.a. Ik heb het gevoel dat dezelfde grote jongen verkoopt big blocks in de afgelopen weken, maar ben niet zeker waarom een sereuze jongen nu zou willen uitstapen (ik denk niet dat het met fundamentele redenen iets te maken heeft, als ik vroeger zei misschien een grote jongen zijn explosure naar small caps MOET reduceren, etc., want volgens me zijn er nu maar een paar mooie Nederlandse small caps, die ongeveer +20% kunnen stijgen dit jaarals Macintosh, Beter Bed, Sligro, ICT, etc.).

    Mvg!
    smallcap
  14. [verwijderd] 8 maart 2011 10:53
    De bestuurders krijgen meer persooneelsopties (weet iemand of dit goed/slecht/neutral voor het aandeelkoers is? volgens me geen groot invloed, maar ben niet zeker).

    www.afm.nl/nl/professionals/registers...

    P.S. De uistaande verkooporder van gisteren van ruim 25Kstuks op EUR19p.a. is niet meer daar, het wordt een beetje 'suspesious', dit is niet de eerste keer dit gebeurt!

    Mvg!
    smallcap
  15. [verwijderd] 15 maart 2011 23:06
    Jammer dat het macronieuws beperkt de richting van Macintosh maar EUR20p.a.

    We gaan zien hoe de markt gaat ontwikellen in de komende weken, maar op het algemeen lijkt het een beetje zwake markt.

    Detailhandel boekt 1,5 procent meer omzet
    Gepubliceerd op 15 mrt 2011 om 09:58 | Views: 113

    Artikel Reacties DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse detailhandel heeft in januari 1,5 procent meer omzet behaald ten opzichte van dezelfde maand in 2010. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    De ontwikkeling van de omzet in de detailhandel is in januari negatief beïnvloed doordat de samenstelling van koopdagen minder gunstig was dan in dezelfde maand vorig jaar. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ongeveer 3 procent.

    Bij de non-foodwinkels lag de omzet 1 procent hoger dan in dezelfde maand in 2010. Vooral winkels in bovenkleding en consumentenelektronica behaalden meer omzet. Drogisterijen en textielsupermarkten zagen de omzet flink dalen.

    Winkels in de voedings- en genotmiddelenindustrie behaalden bijna 2 procent minder omzet. De daling is vooral toe te schrijven aan de ongunstige samenstelling van koopdagen.

67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 912,22 +0,18%
EUR/USD 1,0782 +0,10%
FTSE 100 8.435,24 +0,02%
Germany40^ 18.745,90 -0,14%
Gold spot 2.340,97 -0,84%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Akzo N...
+2,54%
Alfen ...
+2,24%
EBUSCO...
+2,21%
DSM FI...
+1,50%
PROSUS
+1,34%

Dalers

Nedap ...
-1,55%
FASTNED
-1,28%
Sligro
-1,10%
TomTom
-0,99%
ASML
-0,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links