Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wanneer opnieuw instappen?

62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 januari 2011 17:05
    quote:

    Kojo schreef op 20 januari 2011 16:58:

    Tijdje geleden uit Nutreco gestapt. Omwille van de mening van Corné. Maar nu de koers toch al met meer dan 10 % gecorrigeerd is, vraag ik me af om het niet stilaan het moment wordt om terug in te stappen.
    hallo,
    ik heb Nutreco al enige maanden niet meer gevolgd, nadat ik in de herfst nog flink in opties Nutreco handelde. De koers heeft de laatste tijd een enorme smak gemaakt. Zou inderdaad nu verleidelijk zijn om voorzichtig in te stappen. Als maandag Philips cijfers gepubiceerd heeft en ik daarna wellicht uitstap, overweeeg ik in Nutreco met wat calls in te stappen.
    Gelet op de t.a. lijkt mij nu de koers te bodemen. Jammer dat ik de kans gemist heb tijdig met puts in te stappen had je flinke winst kunnen maken. Maar ja, als, als......
    groeten en succes met je te nemen beslissing.
  2. bub 22 januari 2011 00:31
    Nutreco is waarschijnlijk gedaald als gevolg van het dioxine schandaal in Duitsland. Ten onrechte omdat ze er geen deel van uitmaken, maar de sector is nu besmet. Meestal komen ze erg sterk terug omdat ze door hun interne kwaliteitsbewaking en focus op waarde juist in dit soort situaties kunnen groeien. Een instapmoment nu.
  3. [verwijderd] 22 januari 2011 14:45
    quote:

    bub schreef op 22 januari 2011 00:31:

    Nutreco is waarschijnlijk gedaald als gevolg van het dioxine schandaal in Duitsland. Ten onrechte omdat ze er geen deel van uitmaken, maar de sector is nu besmet. Meestal komen ze erg sterk terug omdat ze door hun interne kwaliteitsbewaking en focus op waarde juist in dit soort situaties kunnen groeien. Een instapmoment nu.
    Als de daling een gevolg is van het dioxineschandaal, dan zal de koers de komende tijd weer aardig kunnen opveren. Ik kijk nog even of de koers de komende dagen verder stabiliseert, danwel verder daalt, alvorens in te stappen.
  4. bub 27 januari 2011 23:13
    gisteren heb ik nog eens naar de fundamentals gekeken en op langere termijn fluctueert de koerst tussen een kw van ca. 8 en ca. 13. Nu zitten ze op een kw van 13. Hoewel ik er nog in zit en een rit van 100% heb gemaakt, zou ik nu niet meer instappen. Ondanks dat ik overtuigd ben van de kracht en kwaliteit van de onderneming. Nog iets ter overweging: de trend van grondstofprijzen is ook van belang. Als die weer dalen dan stijgen hun marges ook weer.
  5. forum rang 10 voda 31 januari 2011 16:06
    Nutreco investering Rusland in lijn strategie - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De door Nutreco (NUO.AE) maandag voorbeurs aangekondigde investering van EUR20 miljoen in een nieuwe fabriek in Rusland is volgens SNS Securities in lijn met de strategie van het bedrijf en zal naar verwachting de positie van het concern in Rusland verder verbeteren. SNS-analist Richard Withagen hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR47,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR51,72, terwijl de Midkap met 1,3% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  6. forum rang 10 voda 8 februari 2011 15:53
    PREVIEW: Nutreco boekt hogere winst en omzet over 2010


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nutreco (NUO.AE) maakt donderdag om 07.00 uur een hogere nettowinst en omzet over 2010 bekend, verwachten vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. Zij zien het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2009 sterk verbeteren als gevolg van een goed herstel in de mengvoerdivisie en volumegroei in de premix- en visvoerdivisies. Gemiddeld voorzien zij een 31,5% hoger nettoresultaat van EUR118,7 miljoen, bij een 8,6% hogere omzet van EUR4,902 miljard. De analisten denken dat Nutreco slechts beperkt last heeft van gestegen grondstofprijzen en over het algemeen goed in staat is deze in kosten-pluscontracten aan de klanten door te berekenen. Ze vinden dan ook dat de negatieve impact van de gestegen grondstofprijzen op het aandeel overdreven is. Ze rekenen erop dat Nutreco donderdag een strategie-update zal geven en nieuwe mededelingen zal doen over ambities op het gebied van acquisities, met name in opkomende markten. Omstreeks 14.00 uur noteert het aandeel 1,1% lager op EUR54,01, terwijl de Midkap met 0,3% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 10 februari 2011 15:43
    Nutreco nabij afronding overnames Zuidoost-Azie, Brazilie


    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nutreco nv (NUO.AE) is dicht bij de afronding van een aantal overnames in Zuidoost-Azie en Brazilie, zegt chief financial officer Cees van Rijn donderdag bij de presentatie van de jaarresultaten.

    Het bedrijf dat diervoeding en visvoer produceert wil groeien, zowel autonoom als door middel van overnames en richt zich vooral op de opkomende markten, zoals China, Brazilie en Rusland. Nutreco heeft voor de komende jaren een overnamekas ter beschikking van EUR500 miljoen.

    "We zijn op dit moment dicht bij een aantal afrondingen van acquisities in China, Brazilie en Vietnam. Er zijn voldoende kandidaten, maar het kost wel tijd", zegt Van Rijn die vandaag ook zijn vertrek aankondigde en per eind september met pensioen zal gaan.

    Halverwege 2010 nam Nutreco de vis- en garnalenvoeronderneming Tomboy over. Het Vietnamese bedrijf had in 2009 een jaaromzet van EUR18 miljoen.

    "De overnames waar we nu mee bezig zijn, zijn wel iets groter dan Tomboy. Je moet daarbij denken aan ondernemingen met een omzet van EUR50 miljoen tot EUR100 miljoen", zegt Van Rijn.

    Van Rijn legt uit dat Nutreco de tactiek hanteert om in een nieuwe markt klanten aan zich te binden via een overname, en daarna autonoom te groeien door fabrieken bij te bouwen. Ook in Vietnam met Tomboy is het bedrijf bezig met nieuwe fabrieken op te zetten.

    "In Rusland hebben we ook gezocht naar goede overnamekandidaten, maar die konden we niet vinden. Daarom hebben we daar in januari zelf EUR20 miljoen geinvesteerd in een fabriek." De verwachting is dat de Russische fabriek voor speciaalvoer, concentraten en premixen halverwege 2012 operationeel zal zijn.

    In 2010 investeerde Nutreco EUR35 miljoen in nieuwe fabrieken en de CFO verwacht dat dit bedrag in 2011 "zeker geevenaard" zal worden.

    Nutreco boekte over 2010 een 21,5% hogere nettowinst van EUR113 miljoen en zag de omzet oplopen met 9,5% tot EUR4,9 miljard. Vooral in het visvoersegment presteerde het bedrijf goed, vanwege een herstel in Chili.

    De onderneming kreeg te maken met flink stijgende grondstofprijzen vanaf de tweede helft van 2010, maar wist het effect van prijsstijging op de omzet te beperken tot 0,7%. Het bedrijf verwacht dat de stijging zowel op de korte als de middellange termijn blijft aanhouden. De productkosten bestaan voor Nutreco voor 70% tot 80% uit grondstofkosten.

    Volgens Van Rijn is het normaal in de sector om die grondstofkosten door te berekenen. Hij verwijst naar 2008 toen de grondstoffenprijzen sterker stegen dan nu het geval is. "In het verleden zijn we daar goed mee omgegaan en er is geen reden om aan te nemen dat dat nu niet kan. De omzet zal stijgen door hogere prijzen, maar op het ebita-resultaat zal de invloed gering zijn, omdat we de stijgingen doorberekenen."


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

  8. forum rang 10 voda 10 februari 2011 15:47
    Nutreco volumes onder druk - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nutreco (NUO.AE) kreeg in de tweede helft van 2010 te maken met druk op volumes, als gevolg van prijsstijgingen, zegt Richard Withagen van SNS Securities. Hij verwacht dat deze situatie met name in de diervoeractiviteiten aanhoudt. De SNS-analist constateert daarnaast dat het operationeel resultaat licht onder zijn verwachting uitkwam en dat het nettoresultaat teleurstelde. SNS hanteert een hold-advies bij een koersdoel van EUR47,00. Omstreeks 10.25 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR52,79, terwijl de Midkap met 0,9% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  9. forum rang 10 voda 10 februari 2011 15:49
    Nutreco resultaten in lijn met verwachting - KBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nutreco (NUO.AE) maakt resultaten bekend, die in lijn met verwachting liggen van Pascale Weber van KBC Securities. De KBC-analist constateert dat de iets minder dan verwachte resultaten bij Premix en Feed Specialties worden gecompenseerd door uitstekende resultaten bij Fish Feed. De vrees voor negatieve impact van stijgende grondstofprijzen blijkt ongegrond en de groep is met een sterke balans goed gepositioneerd voor de groeistrategie. KBC heeft een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR62,00. Omstreeks 10.45 uur noteert het aandeel 0,9% lager op EUR53,01, terwijl de Midkap met 0,9% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  10. forum rang 10 voda 11 februari 2011 14:39
    Nutreco koersdoel omhoog naar EUR52 - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel voor Nutreco (NUO.AE) is verhoogd naar EUR52 van EUR47 door SNS Securities naar aanleiding van de jaarcijfers. Analist Richard Withagen is positief over de groeimogelijkheden van innovatieve producten waar Nutreco al enkele jaren mee bezig is en verwacht dat de winst in 2011 met dubbele cijfers zal groeien, vanwege aanzienlijk lagere rentelasten. Hij denkt dat Nutreco dit jaar te maken krijgt met margedruk en verwacht daarom dat de operationele winst met slechts 3,5% zal toenemen. Het advies blijft hold. Omstreeks 13.00 uur noteert het aandeel 3,8% hoger op EUR53,90, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (LDF)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 15 februari 2011 16:13
    Nutreco koersdoel omlaag naar EUR57,70 - ING


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Research verlaagt het koersdoel voor Nutreco (NUO.AE) naar EUR57,70 van EUR58,10, op waarderingsgronden, waarbij de bank van mening is dat de transformatie bij de divisies animal nutrition en fishfeed en het aantreden van een nieuwe Chief financial officer eerst meer succesvol zal moeten blijken alvorens de bank positiever kan zijn. Het advies wordt gehandhaafd op hold. Het aandeel sloot maandag op EUR54,03. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 18 februari 2011 12:32
    Nutreco advies, koersdoel omhoog bij Keijser


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Keijser Capital verhoogt het advies voor Nutreco (NUO.AE) naar buy van hold en het koersdoel naar EUR60,00 van EUR50,00, in reactie op de "uitstekende" jaarcijfers en "mooie" outlook. De analist constateert dat Nutreco zowel autonoom als door acquisities goede groeimogelijkheden heeft in bestaande en nieuwe markten. Hij ziet veel opwaarts potentieel in de koers, met nu een waardering van minder dan 8 keer de cashflow. Omstreeks 12.25 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR52,75, terwijl de Midkap met 0,7% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,51 -0,38%
EUR/USD 1,0860 +0,04%
FTSE 100 8.416,45 -0,09%
Germany40^ 18.741,40 +0,08%
Gold spot 2.421,82 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 16.832,62 +0,22%

Stijgers

Flow T...
+3,27%
SBM Of...
+2,38%
OCI
+2,13%
INPOST
+1,82%
Euroco...
+1,56%

Dalers

Alfen ...
-15,53%
Sif Ho...
-6,63%
AMG Cr...
-5,70%
Avantium
-4,78%
EBUSCO...
-4,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links