Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Technische Analyse« Terug naar discussie overzicht

De Bij

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 augustus 2010 12:30
    De kromme tenen van Gauss of het verhaal van de Bij

    Gauss was een briljant wiskundige Napoleon een briljant strateeg ooit hebben de twee elkaar ontmoet wat besproken is tijdens het gesprek in de legertent is geheim gebleven wel is vanaf die dag de structuur van het pan Europese leger veranderd, heeft Zweden een koningshuis met de naam Bernadotte en hanteert Europa het metrieke stelsel.
    Gauss kon op iedere vooraanstaande universiteit les geven. Zijn faam bij leven en wijd verspreid in Europa oversteeg die van Huygens en Newton en toch is Gauss zijn hele leven in Göttingen blijven wonen. Nu nog is het ijzeren bed waarin Grauss zijn hele leven sliep te bewonderen in het plaatselijke en enige museum wat opvalt is de lengte; 121; cm van het bed zou Gauss soms een parg of een dwerg zijn geweest? In de tijd van Gauss sliepen de mensen echter zittend en dus rechtop. Het hoofd op gelijke hoogte brengen van de voeten zou de dood veroorzaken. Om het Dunkelpunt te kunnen zien is dit wel noodzakelijk dat handen,voeten en ogen dienen op het zelfde niveau komen. Gauss stelde een voorwaarde aan de ontmoeting hij moest in staat zijn avonds weer thuis kunnen slapen dat stelde hij ook bij andere aanbiedingen over lectoraten op vooraanstaande universiteiten. Jean-Baptiste Bernadotte Napoleon's maarschalk regelde de ontmoeting en de condities van de ontmoeting waardoor Napoleon geen gezichtverlies leed en Gauss na het gesprek en dezelfde dag nog thuis kon blijven slapen. Een gekroond Keizer kan je immers niets weigeren en een wiskundige en beschrijver van het Dunkelpunt ook niet. Klein detail doch belangrijk detail maarschalk Bernadotte was getrouwd met de Désirée Clary de vroegere minnares van keizer Nap en moeder van enkele van de kinderen van Napoleon en daarmee broer van de keizer/koning en derhalve de stiefvader. Napoleon had een hekel aan het bad ergo hij had een hekel aan water en Bernadotte kon een door lichamelijk ongemak (een dueleer pistoolkogel in de rechter bovenarm) de botte bijl niet gebruiken daarmee de profetie doorkruisend. De vloek van Tantalus werd jammer genoeg niet over zijn schouders uitgestort. Daarbij waren de dochters van Napoleon te jong en uitzonderlijk onaantrekkelijk met door de koeiepokken geteisterde gezichten dat ook het consumeren van het huwelijk werd nagelaten. In plaats van de bijl koos maarschalk Bernadotte de latere koning van Zweden (niet gek voor iemand die de loopbaan begon als Sergeant Belle-Jamb) het verraad. Bij het steken in de rug ziet men in ieder geval niet de ogen niet.

    De tent waarin de ontmoeting heeft plaatsgevonden is wel bewaard gebleven op de tent van zijde en zeildoek is 8 maal 256 keer het bijensymbool met gouddraad geborduurd dat is het familie wapen van Napoleon. De stijl is wat we later het Empire (in UK natuurlijk Regency) zijn gaan noemen. In tegenstelling tot het in Empire gebruikte kleuren karmozijnrood, goud en bruin is het voornamelijk groen, geel en zwart ja wel de kleuren van de honingbij. Napoleon introduceerde het metrieke stelsel een week duurde 10 dagen en per dag werden 10 uur geteld. Alle landen onder het bewind van Napoleon accepteerde de meter behalve natuurlijk Engeland. Met Napoleon begon ook het verval van de Nederlanden de stapelmarkt tot die tijd geconcentreerd in Amsterdam kwam naar London. Koffie, Tarwe en Suiker de melkkoe van de gouden eeuw werd vanaf die datum niet meer in Amsterdam verhandeld. De doodssteek werd gegeven door introductie van margarine ook hier weer Napoleon. Beleggers wees blij met uitsterven van de bij.

  2. [verwijderd] 3 augustus 2010 12:30
    Op een veiling in London wordt komende maand een bijzonder uurwerk geveild de maker is Dent het jaar is 1812. De wijzerplaat heeft i.p.v. de gebruikelijke 12 tijdseenheden er slechts 10 een fout zou je te snel kunnen concluderen. Het vakmanschap van John Dent behoeft geen twijfel het is een metrieke klok. Verhaal wordt nog sterker het is de klok uit een serie van 5 waarvan de vijfde dus de laatste meeging op de reis van de Beagle (1831-1836) waarop Darwin onderzoek deed en daarmee Galton deed verdwijnen in de zeef van de tijd van de geschiedenis.
    www.iex.nl/forum/topic.asp?topic=1250...
    De klok met de tripartite wijzers is aangedreven door een snek dit zijn twee trommels waartussen een snaar wordt gespannen waardoor de spanning altijd op hetzelfde niveau blijft. De gangduur is een maand. De snekketting bestaat uit geschakelde bronzen ketens i.p.v. de gebruikelijke kattendarm. Het uurwerk zelf rust op een trio zuilen maar wie beter kijkt ziet dat het eigenlijk Cariathyden zijn. Uitzonderlijk is de gouden opwind sleutel welke gemaakt is van de ivoren neusvleugel van de uitgestorven kapneus boomspecht. De zuilen zijn van brons, vuurverguld en opvallend is dat er bijen in zijn gegraveerd. Kapiteel, schacht en basement de elementen welke Gaudi later zou gebruiken in zijn Agrada Família te Barcelona zijn te herkennen. Het echappement is de verbeterde ankergang van John Harrison het zogenaamde "Graham Deadbeat'. De drie zuilen rusten op een basement van vuurverguld koperen gedreven platen. Over de klok is een octogonale glazen kap te plaatsen met randen van geslepen glas met een beetje fantasie is dan een Tent van Napoleon te herkennen. De taxatieprijs is 75.000 Engelse ponden. Wie de inbrenger is is niet bekend de koper zal een verzamelaar worden van wetenschappelijke instrumenten wellicht dat Museum Boerhave te Leiden geïnteresseerd zal zijn ware het niet dat deze al 2 klokken van Dent heeft echter ze missen een Metrieke klok. Vermoeden bestaat dat de klok in opdracht is gemaakt voor Bernadotte als memento mori. Met de verkoop zal ook het verhaal verdwijnen over de ontmoeting van de bij en de kromme de geschiedenis is onverbiddelijk eenmaal gevallen over de rand van de afgrond wordt de herinnering gewist aan alle aardse sporen.

    Voor vrouwen mannen welke een natuurlijke afweer vertonen voor water worden beschouwd als slechte minnaars mannen die niet kunnen dansen idem. Napoleon was een slecht danser, een slecht verliezer en een slecht mensenkenner getuige zijn vriendschap met Bernadotte.
    Voor mannen bijen hebben pollen. Bijenstuifmeelpollen worden beschouwd als stimuli zo is te lezen in een boek van Roald Dahl het dagelijks eten van pollen wordt dus ook aangeraden. Dagelijks nam Gauss een maaltijd van gerst, tarwe en honing. Gauss maakte ook mee dat de prijs van tarwe 33 keer over de kop ging vanaf dat moment werd de aardappel het volksvoedsel met het verdwijnen van de stapelmarkt in koffie en thee werd Nederland aardappelland
    Voor dierenliefhebbers de kapneus boomspecht (Campephilus principalis) welke opviel vooral door het guitige blauwe verenkapje op de kop van het mannetje was opvallend mooi op in het blond geverfde en de met blauw versierde saffieren opgestoken haar van een vrouw tijdens het Ancien Régime maar het geluid van de vogel was niet om te aan te horen.

    De prijs van pollen is de laatste maanden behoorlijk opgelopen. Zo is de prijs bijna vervijfvoudigd. De 6e wet van Engel geeft aan dat indien prijzen te ver doorstijgen er een parallaxis DunkelPunt onstaat. Het einde van de parabolische stijging is een versnelling van de trend.

    Wie de wereld kent herkent het DunkelPunt.
    Wie de Napoleon tent wil zien kan een bezoekje doen aan Chateau MalMaison

    www.historisch-toerisme-bureau.nl/art...
    en.wikipedia.org/wiki/Grasshopper_esc...
    nl.wikipedia.org/wiki/Metriek_stelsel
    www.christies.com/
    www.roalddahlfans.com/shortstories/ro...
    www.chateau-malmaison.fr/
    Mesa Signaal:
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/08/...

    Aan het einde van feest dansen de narren en de clowns
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Snelste stijging in 51 jaar:
    www.cnbc.com/id/38533807
    Tarwe:
    print.chartnet.nl/B76E29AC644266D45FE...
    Venster in de tijd 2 augustus volgende draaidatum 16 augustus
  3. [verwijderd] 3 augustus 2010 13:25
    wederom onzin van de verzorger van de uitgestorven vogel, maar blijft wel leuk dus laat u zich niet afleiden.
    aangezien de kennis over uurwerken zijdelings met mijn specialisatie (oude bouwtechnieken) te maken heeft het volgende:
    het echappement bestond al in de eerst helft 14 e eeuw.
    god's clockmaker ,richard of wallingford abt van het klooster van albans (bij londen)had toen al een uurwerk met echappement ontworpen en gemaakt.(bekend onder de naam verge en foliot).
    voor litteratuur verwijs ik naar het prachtige stuk uit wetenschap & onderwijs-nrc zaterdag 4 februari 2006 van prof.dr. w.p.gerritsen.
    het woord foliot wordt reeds gebruiktin een 14 e eeuws gedicht van jean froissart, l`orloge amoureus.
    dezelfde froissart ,de chroniqueur van enquerrant (IV)de coucy waarover barara tuchman dat prachtige boek a distant mirror the calamitous 14th century (de honerd jarige oorlog) geschreven heeft.
  4. [verwijderd] 3 augustus 2010 15:01
    quote:

    Rookie99 schreef:

    257
    Nee of er moet vreselijks gebeuren natuurlijk. Veronderstel een top zo rond de 16e maar eerlijk gezegd mis ik een aantal programma's welke de berekeningen en de tellingen voor me deden.
    Je gaat pas missen wat je niet meer hebt als je beseft dat wat je had niet meer te hebben. Laat los wat je niet vast kan houden zegt de wijsgeer. Spreek als je wat te zeggen hebt en zwijg in de overige gevallen. Beste is gewoon te kijken waar de voorgaande belangrijkste bodem ligt indien daar onder dan is de trend gekeerd. Eerst 305 en daaronder 290 dan pas 257 Dat laatste lijkt me wel wat ver gegrepen trouwens.
  5. [verwijderd] 3 augustus 2010 16:07
    Je kan ook een Fibo ding boogje zetten als de koers onder de laatste laagste cirkel geraakt is de trend negatief geworden. Dat ligt nu op 334

    print.chartnet.nl/1D97A742F9F3EAB02C6...

    Je ook wachten tot de kleine bruine gluiperige indicator gaat zakken.

    print.chartnet.nl/21E42D7B5AD9B965CE3...

    De Mesa dat zegt niet zoveel overigens. Moet daar nog aan sleutelen ligt op het stapeltje van nog te doen. Maar ja eerst Peerke leren dansen. Valt niet mee is een talent maar behoeft veel aandacht. Wist je trouwens dat de Romeinen vechthonden hadden van bijna 125 kilo Mastino Napoletano is afstammeling ervan. Lees net dat er skeletten zijn gevonden in Ierland op zich bijzonder omdat wordt aangenomen dat Ierland nooit is bezet door de Romeinen. Staat al weken, nu bijna maanden op de voorpagina's Romeinen in Ierland heel bijzonder.

  6. [verwijderd] 4 augustus 2010 13:47
    @ Noach
    als het ff mag :))
    dat verhaal van die " kromme tenen " is wel moeilijk te lezen ( lol )
    Mag ik je voorstellen als je je leuke teksten en verhaaltjes tipt om dan bvb elke 6 @ 7e regel een spatie te laten ??

    Je zult zelf zien dat het aangenamer(makkelijker leest )
    Btw , je aanrader over " Malmaison en Napoleon " kan ik beamen .Ben er ook eens geweest op aanraden van " Ruitje" indertijd en was echt een meevaller .Ook de mooie bloemen in tuin .

    Voor het ogenblijk nog echt nietveel tijd om " beursaktief " te zijn , ik sta nog op " hold" :))( lees =tijd te kort en andere bezigheden hebben voorrang .Maar kom hier wel geregeld lezen voor je mooie " proza's "

    Het ga je goed :))tot wederhoren = lezen :))
    groet : big foot
  7. [verwijderd] 4 augustus 2010 14:33
    quote:

    marcel_10 schreef:

    Wat mij soms intrigeert is wat mensen onthouden na 8 jaar. Stockman is een ploert ik bedoel dat vergeet je nooit meer.

    Wist je trouwens dat je van het eten van klaver het hongergevoel helpt te onderdrukken. Klaver helpt ook de prostaat. Wie veel en ver wil plassen eet veel klaver. Zit ook een stof in Klaver die verwant is aan morfine. Het klavertjevier is een teken van voorspoed en geluk. Wie de beurs wil voorspellen eet veel klavertjes vier.
    Dus als je lagere PSA spiegel wil dan eet je dag iedere klaver. En 12 eetlepels azijn. Nog beter chloorazijn.

    Mesa Koopsignaal:
    print.chartnet.nl/98C8BC024C2BC5C70E8...
    342/345
    print.chartnet.nl/2ADA6327688DCA58F93...

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.