Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amundi Funds Volatility Euro Equities

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Chicken_Skin_Music 26 mei 2010 13:13
    Om een oud draadje over alternatieve beleggingen even wat nieuw leven in te blazen...

    Ik heb een fonds op het oog dat weinig correlatie met aandelen lijkt te hebben (wellicht zelfs licht-negatief) en vrij aardig presteert. Op het eerste zicht lijkt het een leuke aanvulling voor mijn gediversifieerde portefeuille te kunnen zijn.

    Amundi Funds Volatility Euro Equities - C

    www.morningstar.nl/nl/snapshot/snapsh...

    www.amundi-funds.com/priv/product/?is...

    Iemand ervaring mee? Of geen ervaring mee, maar toch een mening over?
  2. Chicken_Skin_Music 27 mei 2010 19:16
    quote:

    Pinoooo schreef:

    Die kunnen ze vast voor je opvoeren. Gewoon even bellen of mailen.
    Dank voor de tip. Ze gaan het doen. Goede, snelle service van Binck trouwens zeg. Erg van onder de indruk (ben nog maar net klant).

    Ik denk dat ik erin stap. Moet nog even kiezen of ik beide fondsen opneem, of alleen de "World" versie. Waarom heeft u ze beide?
  3. Pinoooo 8 juni 2010 11:27
    Extra info:
    Amundi's volatility investment solutions - Brochure: www.amundi.com/int/?pdoc=511273047134...
    Amundi Funds Volatility Euro Equities - Factsheet: www.amundi.com/int/?pdoc=511273047724...
    Amundi Funds Volatility World Equities - Factsheet: www.amundi.com/int/?pdoc=511273048151...
    Amundi Funds Dynarbitrage Volatility - Factsheet www.amundi.com/int/?pdoc=511273048388...

    Video met fondsmanager: www.amundi.com/int/home_video_volatility

  4. Pinoooo 25 november 2010 12:32
    quote:

    Pinoooo schreef:

    Rendementen zijn oprichting:
    AMUNDI Funds Volatility World, sinds 15.11.2007 13% per jaar

    AMUNDI Funds Volatility Europa sinds 13.11.2006 11% per jaar.
    Vandaag het volgende bericht:
    www.fondsnieuws.nl/nieuws/headlines/a...
    (Resultaten volatiliteitsfondsen vallen tegen)

    Tja....ik ben nog steeds te vreden met 13% per jaar de laatste 3 jaar. Wat zeuren ze nu. :)
  5. Pinoooo 8 december 2010 13:04
    www.fondsnieuws.nl/fondsen/interviews...

    'Volatiliteit als beleggingscategorie groeit'

    'Volatiliteit is een volwassen asset class geworden die een toenemende belangstelling kent van investeerders. Het is niet meer het ouderwetse put kopen en premie betalen.'

    Dat zegt Alexandre Drabowicz, product specialist Equities & Asset Allocation voor Amundi Asset Management, in een gesprek met Fondsnieuws.

    'Bij volatiliteit hebben we het over de beweeglijkheid van de aandelenkoersen. Historische volatiliteit is eenvoudig uit het koersverloop af te leiden. Geïmpliceerde toekomstige volatiliteit (Implied Vol: IV) wordt op een wat complexere manier uit optieprijzen afgeleid.'

    Airbag
    Veel beleggers zien beleggen in volatiliteit als het kopen van een verzekering waar ze premie voor moeten betalen.

    'Door de groeiende liquiditeit in de derivatenmarkten zijn we tegenwoordig in staat een soort airbag voor de portefeuille te produceren', aldus de specialist. 'Bij externe schokken in de markt, heb je dan alvast een extra buffer.'

    'Wij beleggen uitsluitend in beursgenoteerde indexopties en dan vooral de eerstejaars optie op de Eurostoxx 50 index. Naast de airbagfunctie bij calamiteiten, rekenen wij ook op een positief rendement in rustige markten', zegt Drabowicz.

    7 procent
    'In 2008 deed de airbag zijn werk en hadden we een jaarrendement van meer dan 25 procent. In een voor ons slecht jaar als 2006 werd het fonds na kosten 3,74 procent meer waard', aldus de in Parijs gevestigde asset manager.

    'Wij werken dan ook met een lange termijn absolute return target van 7 procent.'

    Van oudsher correleert volatiliteit sterk met risicoaversie. Neergaande markten betekent meestal een stijgende volatiliteit.

    'Door scherp de ontwikkelingen in de markt te volgen en actief te managen, is het mogelijk om ook in opgaande markten een positief rendement te behalen', aldus Drabowicz.

    Groeiende markt
    'Wij zijn al sinds 1999 actief met beleggen in volatiliteit, maar vooral sinds de kredietcrisis heeft het een vogelvlucht genomen. De markt is fors gegroeid en er is een veelvoud aan producten op de markt gekomen die beleggen in volatiliteit.'

    Eind 2008 explodeerde de volatiliteit. Jarenlang stond de VDAX op ongeveer 15 punten, hetgeen neerkomt op een geïmpliceerde beweging van ongeveer 1 procent per dag. Maar in 2008 steeg deze naar een jaargemiddelde van 80 punten, wat naar schatting neerkomt op 6 procent per dag.

    Drabowicz: 'Iedereen kent tegenwoordig de VDAX, dat is een index van de geïmpliceerde 1-maands volatiliteit van de Duitse DAX aandelenindex.'

    Drabowicz benadrukt dat dit echter een spotprijs is, waar je niet rechtstreeks in kunt beleggen.

    'Actief management is bij beleggen in volatiliteit echt noodzakelijk. Producten die deze index passief proberen te tracken, hebben een enorme underperformance laten zien in 2009.'

    Alternative investments
    'Volatiliteit als een asset class is echter relatief jong en nog volop in ontwikkeling. Hoe volatiliteit optimaal te gebruiken in een portfolio hangt af van het individuele beleggingsprofiel,' zegt de product specialist.

    ‘Sommige partijen gebruiken het als aanvulling op het aandelengedeelte van hun portefeuille, om zo een stuk van het risico af te dekken, maar bij de meeste partijen valt het in de vergaarbak van het zogeheten ‘alternative investments’ met een absolute-return doelstelling.'

    Amundi fonds
    Het met 5 Morningstar sterren bekroonde Amundi Funds Volatility Euro Equities won in februari 2010 de Lipper Award in de categorie ‘Absolute Return – Euro’.

    'Het is een hele draai om volatiliteit als een beleggingscategorie te zien in plaats van een risico-indicator', aldus Drabowicz.

    'Maar uit de instroom in deze fondsen van Amundi over de laatste 3 maanden van meer dan 1 miljard euro, blijkt wel dat steeds meer beleggers volatiliteit ontdekken als bron van performance en absolute return.'
  6. sjiepie 11 augustus 2011 19:53
    Ik zit sinds driekwart jaar in het Amundi Funds Absolute Volatility Euro Equities - AE. Gekocht om de profiteren van bewegelijke markten. Inderdaad zoals nu. De resultaten van de afgelopen week vallen mij erg tegen. Op 1 augustus € 149,36 en nu op 10 augustus € 150,18, een half procentje, met alweer een paar dagen dalende koersen. Niet echt spectucalair dus, moet de periode van bewegelijkheid soms langer worden om de koers in beweging te krijgen? Op deze manier voegt het fonds niet toe!
  7. [verwijderd] 13 augustus 2011 20:43
    Het loopt natuurlijk nooit 1 op 1. Waar dat aan ligt is moeilijk te duiden, dan zou je precies moeten weten waarin men posities heeft en welke structuur gehanteerd wordt. Dat is bij een dergelijk complex fonds niet even aan te geven. Als je niet tevreden bent over een fonds, kun je het toch van de hand doen. Er is immers geen verlies gedraaid. Ik ken anders genoeg fondsen die dat wel hebben gedaan.
  8. jrxs4all 14 augustus 2011 15:43
    Zo'n fonds belegt niet in volatiliteit, dat is onmogelijk. Er wordt belegd in futures op een volatiliteitsindex. Die index bevat een verwachting en de futures weer een verwachting op de index. Arbitreren op een dergelijke index is onmogelijk.

    Om hier geld mee te verdienen moet je dubbel de markt verslaan,

    JR
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,71 +0,04%
EUR/USD 1,0818 -0,67%
FTSE 100 8.245,37 -0,48%
Germany40^ 18.547,30 -0,56%
Gold spot 2.293,78 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.133,13 -0,23%

Stijgers

BESI
+2,85%
Nedap ...
+2,60%
Alfen ...
+2,55%
Sligro
+2,36%
HEIJMA...
+1,83%

Dalers

Arcadis
-5,00%
CTP
-2,50%
WDP
-2,48%
SIGNIF...
-2,07%
NX FIL...
-2,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links