Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Plunge Protection Team!

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 februari 2010 22:24
    On Feb 5, 12:37 pm,
    Wow, look at that. Unbelievable. I can't believe people don't see this!

    Inleiding P.P.T

    Geheim

    Officieel bestaat het Plunge Protection Team niet. Onlangs nog weigerde Fed voorzitter Bernanke er officieel op in te gaan toen hij erna werd gevraagd door een lid van het Amerikaanse Congres. Dat wil echter niet zeggen dat de Fed niet zo nu en dan informatie 'lekt' die als bewijs geldt voor het bestaan van het Plunge Protection Team. Als voorbeeld geldt hier een artikel in de Financial Times van maart 2002. Het artikel werd geschreven naar aanleiding van de mededeling van de Fed dat zij ook onconventionele maatregelen kan nemen, mocht zich een situatie van beginnende deflatie voordoen. In het artikel wordt een officiële vertegenwoordiger van de Fed aangehaald, die echter niet bij naam genoemd wilde worden. Hij gaf aan dat 'onconventionele maatregelen' ook het kopen van effecten kunnen zijn, welke dat ook mogen zijn. Juist dit soort ongenuanceerde uitspraken zijn opvallend, omdat de Fed erom bekend staat heel voorzichtig informatie naar buiten te brengen. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat er soms informatie over het Plunge Protection Team wordt 'gelekt' om de (grote) spelers op de financiële markten gerust te stellen dat er sprake is van een actief mechanisme om de markten te steunen mocht dat nodig zijn. Alleen al door dit geloof zou een deel van de gewenste steun van de markten worden verwezenlijkt door de markt zelf.

    Conclusie

    Het is haast onmogelijk een eenduidige conclusie te trekken uit bestaan van het Plunge Protection Team. Dat het bestaat, lijkt welhaast zeker. Welke doelen het nastreeft en of die doelen legitiem zijn, wordt echter al onduidelijker. Natuurlijk iedereen is gebaat bij een stabiele financiële markt, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar wanneer wordt ingrijpen gerechtvaardigd? Bij een krach, zoals die van 1987? Of bij het sterke vermoeden dat een krach kan ontstaan, zoals na 11 september 2001? Dat lijken allemaal motieven die interventie rechtvaardigen. Echter, als het instrument van interventie relatief makkelijk en vooral doeltreffende kan worden ingezet, wie garandeert dan niet dat diezelfde soort interventies worden gedaan voor politieke doeleinden, zoals het steunen van de markt vlak voordat de VS Irak hebben aangevallen.

    Het zou niet de eerste keer zijn dat een van oorsprong goed initiatief ontaard wordt misbruikt voor verkeerde doeleinden. Juist omdat de interventies van het Plunge Protection Team niet publiekelijk worden verantwoord, heerst een enorm verschil tussen degenen die ervan afweten, zoals de bedrijven die de interventies uitvoeren, en de rest van het (onwetende) publiek. Wie garandeert dat van deze informatiekloof geen misbruik wordt gemaakt ten behoeve van eigen gewin? Natuurlijk is ook voor de geheimzinnigheid van interventies wat voor te zeggen. Stel namelijk de markt zou exact weten hoe en wanneer het Plunge Protection Team zou ingrijpen. Dat zou een verhoging van het systematische risico in de markt teweeg brengen. Marktpartijen zouden structureel meer risico nemen, want als het fout gaat dan is de redding immers nabij. Dit is een weinig wenselijk scenario en dus blijft het Plunge Protection Team en haar acties tot op heden voor het grote publiek aardig verscholen in een grijze mist van geheimzinnigheid.

    Zowel argumenten voor als argumenten tegen de legitimiteit van het Plunge Protection Team zijn zinvol en legitiem. Ik ben zelf geen voorstander van interventies in de markt, hoe goed bedoeld die ook mogen zijn. Koersen stijgen en koersen dalen en ook zo af en toe eens flinke paniek hoort erbij. Ik geloof niet dat de markt geholpen moet worden omdat de participanten het niet alleen aankunnen. Met name het gebrek aan controle op de interventies baart mij zorgen. Het is verder niet de bedoeling van deze bijdragen de lezer een sluitende conclusie te presenteren, maar u aan te zetten om er zelf kennis van te nemen en erover na te denken. U bent in ieder geval gewaarschuwd. De volgende keer als de Dow enkele procenten lager staat en opeens als een gek begint te stijgen, dan 'weet' u wie er op dat moment actief is.

    Michael Ahrens is directeur vermogensbeheer bij Triple Assets in Maastricht,www.triple-assets.nl, en fondsbeheerder van het Global Future Fund,www.globalfuturefund.nl.

    Kees de Kort: "-Het blijft onbegrijpelijk dat de hele verantwoordelijke en spraakmakende gemeente in de wereld als een kudde makke schapen achter de jankverhalen van de financiele sector aan blijft lopen en gewoon keihard paniek aan het creeren is. Nog veel erger is dat die financiele sector zelf nauwelijks een bijdrage hoeft te leveren in welke vorm dan ook, om de problemen op te lossen die ze zelf gecreerd hebben.
    -En het allerergste is dat de gekozen 'oplossing' in de VS (gooi een enorme zak met geld over de schutting) geen enkele bijdrage gaat leveren aan het verlichten van de gevolgen van de kredietcrisis en aan het voorkomen van de diepe recessie die erg dichtbij is. Wie daar nog aan twijfelt moet maar even kijken hoe het gaat met de autoverkopen in de VS.
    -Voor de goede orde nog een keer: er is niets tegen goed doordachte en mogelijk kostbare steunoperaties, maar het is nauwelijks mogelijk om een slechter plan te bedenken en door te drukken dan wat er nu op tafel ligt."
    Als een land dat aan de rand van het faillsement staat het weet klaar te spelen om haar munt in waarde te laten stijgen dan hoeft het voor mij niet meer... Het gaat U allen goed....

    Time for Fed to disprove PPT conspiracy theory
    Commentary: Analyst charges that government is manipulating markets

    It's hard to believe that the Fed could keep such a conspiracy a secret for 20 years or more.

    www.marketwatch.com/story/time-for-fe...

    Samengevat

    Mijn prognose is manipulatie
  2. [verwijderd] 5 februari 2010 23:39
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    [quote=lookingvalue]
    Als een beweging je niet uitkomt is het gelijk verdacht?
    [/quote]
    precies, het is altijd hetzelfde gejammer van de mensen die sheef short zitten.

    Net als al die aandelen die zogenaamd gedrukt en gemanipuleerd worden.
    wat een onzin.
    geen onzin Diede...

    sterker nog...long/short..maakt niet uit. Er zijn winnaars en verliezers, maar winnaars altijd id minderheid en sommigen steunen desnoods de duivel zolang ze maar blijven winnen. Uiteindelijk verliest iedereen met (indirect)beleggen. Heb je een kapitaalverzekering of pensioen? dan verlies je ook!

    Op de beurs geldt een belangrijke wet: het ongelijk vd massa levert het meeste geld op. Tot die massa behoren niet: GoldmanSachs, ING, RABO etc.

    De meeste verliezers jammeren, een natuuurlijke reactie, maar jammerend of niet....met (on)kunde heeft het niets van doen. Ik heb winnaars gezien/gekend die met weinig miljonair werden en uiteindelijk terug naar 'af' gingen. Eerst op de borst kloppen dat ze de index en vele 'losers' versloegen, om later een nog grotere loser te worden.

    mvg ivet
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 februari 2010 02:21
    quote:

    Zwartkijker schreef:

    Tuurlijk gebeurt dit.
    Als ze valuta steunaankopen doen, waarom dit dan niet?
    Valutahandel is een veel grotere markt.
    Zit wat in. Ben wel benieuwd wie Prognose is, ik bedoel z'n vorige alias.
    Maar goed, hij citeert een aantal bronnen, en geeft helemaal aan 't eind zijn persoonlijke mening. Mag van mij. Interessant allemaal.

    Hoe veel invloed heeft het? Ach, Wellink (in dit verband een heel kleine jongen natuurlijk) deed ook dingen achter de schermen...

    @Amor Arrows: ja goed, maar wat weten/wisten we nu echt? Harde bronnen?
  4. [verwijderd] 6 februari 2010 10:08
    Voor wat het waard is:

    en.wikipedia.org/wiki/Plunge_Protecti...

    Market Crisis of 2008

    On 06 October 2008, the working group issued a statement indicating that it was taking multiple actions available to it in order to attempt to stabilize the financial system, although purchase of stock shares was not part of the statement.[13] The government may wind up owning shares in the firms to which it has provided loans, as they will receive warrants as collateral for these loans.
  5. [verwijderd] 6 februari 2010 16:20
    Wow, look at that. Unbelievable. I can't believe people don't see this!

    Oordeel zelf, "Manipulatie"

    www.strimoo.com/video/14069886/Presid...

    Klokkenluider wil miljoenen terug

    Het was op een winterdag eind 2007 dat de Portugese miljardair José Berardo naar de procureur-generaal in Lissabon stapte om een boekje open te doen over de Portugese bank waar hij zijn fortuin ingestoken had. Hij leverde de bewijzen die moesten aantonen dat toplui van de Banco Comercial Portugues via offshore-constructies de waarde van de aandelen en hun eigen bonus een boost hadden gegeven. Berardo hoopte op die manier de voorzitter van de BCP de das om te doen, de twee waren het niet eens over beleidszaken. Op dat moment had Berardo een aandeel van zeven procent in de bank. Die waarde bedroeg zo'n miljard dollar

    Oordeel zelf, "Manipulatie"

    Lees de volgende uitspraak van de Europese commissie

    In januari van vorig jaar voorspelden de Grieken nog een deficit van vier procent. De Europese Commissie had het zelf over mogelijke manipulatie van de statistieken. Dat is zwaarwichtig taalgebruik

    Oordeel zelf, "Manipulatie"

    Frank van Dongen - 18 januari 2010, 10:30

    De afgelopen week was ik bij een presentatie van Finles. De analist van Finles zei dat als je 2009 met een film moest vergelijken dit zeker "The Great Escape" zou moeten zijn. Met quantitatieve easing, fiscale stimulansen, het verbod op shortposities en laat ik er zelf de manipulatie door de overheid bijvoegen is 2009 inderdaad een tijdelijke ontsnapping aan de problemen.

    In 1987 heeft de FED een ramp op de financiële markten voorkomen door XMI futures op te kopen. En ook na de aanslagen op de Twin Towers werd de beurs tijdelijk gesteund door de overheid.

    Ben B. heeft zelf gezegd dat er geen herstel kan plaatsvinden in de economie zonder een herstel van de beurs. En die bleek gemakkelijk te stimuleren.

    Dat we tijdelijk een markt steunen vind ik nog wel te verkopen, maar om nu jarenlang de markt te steunen met belastinggeld vind ik wel wat ver gaan. En dan niet eens omdat ik geld verloor met puts.

    Mijn Prognose is, veel verwarring om dubieuze gebeurtenissen

    Eind-oordeel "Manipulatie".

  6. [verwijderd] 6 februari 2010 22:34
    Doemdenken ? ...Socionomics....

    Elmer Hogervorst begeleidt vermogende particulieren. Als fiscaal-jurist coacht hij prijswinnaars in de Staatsloterij op het gebied van estate planning, financiële planning en beleggingen. Daarnaast geeft hij trainingen met betrekking tot kuddediergedrag, de wereldeconomie en patroonherkenning. Waar de meeste schrijvers het effect van menselijk gedrag op de beurs als uitgangspunt nemen, kijkt Elmer juist naar het effect van de beurs op het menselijk gedrag. De publicatie van het Amerikaanse Socionomics Institute zijn daarin leidend.

    www.dekritischebelegger.nl/technische...

    ....wie schrijft, die blijft...
  7. [verwijderd] 6 februari 2010 22:53
    Ik acht het bestaan van een PPT niet onmogelijk. De USA burger gelooft in beleggen. Eerst je krediet kwijt raken, dan je huis, en je job. Allemaal klote, maar als dan ook nog eens je Walt Disney of NASDAQ-ding crasht, dat zou wel het einde kunnen zijn.

    Maar toch is er iets dat de USA beurzen "stuurt" via de futs. Het is herkenbaar aan professionalisme, en lijkt computer-gestuurd.

    Of dit PPT is? Kan zijn, maar misschien eerder 'n "slimme bank"? Bubble N°....
  8. [verwijderd] 6 februari 2010 23:06
    quote:

    andy schreef:

    Ik acht het bestaan van een PPT niet onmogelijk. De USA burger gelooft in beleggen. Eerst je krediet kwijt raken, dan je huis, en je job. Allemaal klote, maar als dan ook nog eens je Walt Disney of NASDAQ-ding crasht, dat zou wel het einde kunnen zijn.

    Maar toch is er iets dat de USA beurzen "stuurt" via de futs. Het is herkenbaar aan professionalisme, en lijkt computer-gestuurd.

    Of dit PPT is? Kan zijn, maar misschien eerder 'n "slimme bank"? Bubble N°....
    Als het zo makkelijk is, dan is het de club van Goldman (niet verwarren met Rijkman), gesteund door Rothschild, JP Morgan, Lehman brothers (die nu een kapperzaak runnen), Warnburg e.a.

    Goldman beschikt naar het verluidt over razendsnelle computers waarmee zij een fractie eerder dan anderen inzicht hebben in de handel...
  9. [verwijderd] 6 februari 2010 23:17
    quote:

    fintech schreef:

    Doemdenken ? ...Socionomics....

    Elmer Hogervorst begeleidt vermogende particulieren. Als fiscaal-jurist coacht hij prijswinnaars in de Staatsloterij op het gebied van estate planning, financiële planning en beleggingen. Daarnaast geeft hij trainingen met betrekking tot kuddediergedrag, de wereldeconomie en patroonherkenning. Waar de meeste schrijvers het effect van menselijk gedrag op de beurs als uitgangspunt nemen, kijkt Elmer juist naar het effect van de beurs op het menselijk gedrag. De publicatie van het Amerikaanse Socionomics Institute zijn daarin leidend.

    www.dekritischebelegger.nl/technische...

    ....wie schrijft, die blijft...
    Rothschild was hem al voor; als het bloed in de straat is....

    Kwestie van laag kopen en hoog verkopen. Maar wanneer is het nou laag???
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links