Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Liechtenstein crimineel; Guernsey koninklijk

75 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 31 januari 2009 16:01
    Na meer dan 60 jaar op deze aarbol rondgelopen te hebben, weten we natuurlijk héél goed dat regels niet voor iedereen gelden. Dat maten en gewichten verschillend worden toegepast.

    De Nederlandse overheid was een van de eersten om onmiddellijk gebruik te maken van de gegevens die de Duitse Justitie over Liechtenstein kreeg. het zinde hen niet dat over die trusts geen enkele controle bestond. De CEO van Deutsche Post kreeg deze week zijn vonnis te horen: 1 miljoen Euro, plus voorwaardelijk straf van twee jaar, maar het ergste voor de man was zijn gezichtsverlies en baanverlies bij Deutsche Post, die hij al bijna 20 jaar met groot elan leidde.

    Hij had het dus via Beatrix moeten aanpakken en via Guernsey....... DAN WAS HET HELEMAAL IN ORDE GEWEEST.

    Stilletjes bij mijzelf gedacht: Hebben de dochters toch duidelijk iets van die Bernhard geërfd.....

    Prinses zet geld weg in belastingparadijs

    "Prinses zet geld weg in belastingparadijs"

    Van onze verslaggevers Merijn Rengers, John Schoorl
    gepubliceerd op 31 januari 2009 02:45, bijgewerkt op 31 januari 2009 11:57

    DEN HAAG - Vanuit het werkpaleis van koningin Beatrix wordt een brievenbusfirma in het belastingparadijs Guernsey bestuurd. In deze vennootschap, de Daffodil Trust, zit het vermogen van prinses Christina, die in Londen woont. Als gevolg van deze fiscale route betaalt de prinses in Groot-Brittanië geen vermogensbelasting.


    Prinses Christina. (ANP) Hoeveel geld in de trust is ondergebracht, is onbekend. Christina heeft naar schatting tientallen miljoenen geërfd van haar ouders. De Guernsey-route komt naar voren uit documenten van de Kamer van Koophandel in Den Haag en de oprichtingsakte (pdf) van de Stichting Protector Daffodil Trust. Deze stichting zetelt in Paleis Noordeinde en controleert de uitbetalingen aan de prinses.

    De belastingroutes via het Kanaaleiland Guernsey zijn niet illegaal. Wel staat belastingontwijking via fiscale vrijhavens als dit Britse eiland onder zware politieke druk. De Europese Commissie besloot vorig jaar, mede op aandringen van minister Bos van Financiën, fiscale sluiproutes harder aan te pakken.

    De stichting die de Daffodil Trust controleert, werd in 2005 opgericht door Pierre Nijnens en Chris baron van Boetzelaer van Oosterhout. Nijnens is een Amsterdamse advocaat die de verdeling van de erfenis van prinses Juliana regelt. Van Boetzelaer van Oosterhout is oud-topman van de banken Fortis en MeesPierson.

    Fiscale adviseurs
    De constructie zou zijn uitgedacht door de fiscale adviseurs van Christina, die op dat moment op het punt stond te verhuizen van New York naar Londen. Het bestuur is in handen van drie vertrouwelingen van de prinses. Ze zou hebben aangedrongen op een stabiele constructie voor haar vermogen, omdat zij niet goed was ingevoerd in geldzaken. Zij gaf het vehikel de naam Daffodil, Engels voor narcis.

    Dat een lid van de familie Van Oranje zich bedient van de Guernsey-route, is nooit voorgelegd aan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Die bewaakt onder meer het imago van het koningshuis. De RVD laat namens de prinses weten dat de route is getoetst door de Nederlandse en Britse belastingdienst. Daarbij zijn afspraken gemaakt over zogenaamde ‘fiscale transparantie’ van de trust. Dat wil zeggen dat de erfgenamen van prinses Christina belasting zullen betalen over het geld dat zij van haar erven.

    Nooit geheimzinnig
    Volgens de RVD is nooit geheimzinnig gedaan over de constructie, die is terug te vinden via de Kamer van Koophandel.

    ey
  2. [verwijderd] 31 januari 2009 16:21
    Alle Eu inwoners,die dit wenst kan imo,gebruik maken van de verschillende fiscaliteiten in de EU landen?
    In Het Koningkrijk der Nederlanden gesettelden kunnen ook gebruik maken van fiscaliteiten die gelden op de ABC/Sss eilanden in de Caribische Zee.
    Dit allemaal voorzover er iets wordt geboden ,wat u heel goed kunt gebruiken.
    etc.etc.Weer anderen kunnen gebruikmalen van het Isle man.(onlangs door 'n Britse minister nog bevestigd dat het daar allemaal okee was:)
    Wat CEO Duitsche Post deed was verduisteren van gelden voor de belastingdienst,volgens de Duitse rechter.Tsja, dat is beetje dom:)
  3. [verwijderd] 31 januari 2009 18:02
    quote:

    simi500 schreef:

    Zolang de de rijken deze constructie toepassen is alles ok.Zodra minder rijken deze ook gaan toepassen wordt deze route dicht getimmerd.
    Nieuwe(profijtelijke) zaken worden vaak gestart door 'n kleine groep mensen( Elite).
    Daarna komt de kleine man ermee in kontakt.
    Als het gebruik algemeen aanvaard wordt,zal de maatschappij gaan zoeken naar: Of verbieden.

    OF toestaan,vaak onder restricties;zodat niet iedereen rijk wordt. Want dan gaat het vaak de gemeenschap teveel kosten!. Het kan nl aardig in de papieren gaan lopen:)

    De kleine man ,die het niet bereikt,wordt vaak criticaster van wat oorspronkelijk door de Elite is ontwikkeld.Hij zal de voordelen die anderen daaruit halen, gaan bevechten.
  4. [verwijderd] 31 januari 2009 18:07
    quote:

    simi500 schreef:

    Zolang de de rijken deze constructie toepassen is alles ok.Zodra minder rijken deze ook gaan toepassen wordt deze route dicht getimmerd.
    Praktisch voorbeeld zeer actueel:
    in de beloningsstruktuur van bijv. BankenIndustrie,wordt het woord "Bonus " 'n 15 tal jaren bedacht.dat is nogal uit de hand gelopen. niet allen qua hoogte.Maar ook de verspreiding over steeds meer functies(dus steeds lagere) binnen de BankenIndustrie.

    Praktisch voorbeeld uit 2007 bij'n bank in NE: secretaresse ontvangt 20.000(!) euro bonus. Motief: ze deed haar werk uitstekend.
    Praktisch voorbeeld uit 1970: De directie van 'n verzekeringsmakelaar in NE krijgen bij omzettoename van 30 % 1 jaarsalaris extra.Dat gebeurde 3 jaren achter elkaar.. Als bonus. Helaas liep de admini wat jaartjes achter.de kosten namen explosief toe:Uiteindelijk gevolg van de bonusregeling: Bedrijf failliet.Directie RIJK,dat wel:)
  5. [verwijderd] 31 januari 2009 18:18
    quote:

    ffff schreef:

    Hij zal de voordelen die anderen daaruit halen, gaan bevechten....

    Haas, het is net of ik Marx hoor spreken.
    het komt ook voor dat de elite ervoor zorgt,de regeling uitsluiten op zichzelf van toepassing te verklaren.En daarmee anderen uitsluit om profijt te hebben.

    Ook Marx ?
  6. [verwijderd] 31 januari 2009 19:33
    Guus hiddink in België hij was er niet genoeg dagen...
    En die hebben ze even voetje gelicht.

    Heeft helaas niet een handicap.
    Met dit soort lul verhalen wordt het weer recht gepraat.

    Maar dit is legaal.
    Het is legaal maar we houden het stil wij rijken zullen de Proletariër wel klein krijgen.

    Ze zijn door god aangewezen om koning te spelen.
    Deze tijden zijn toch al lang achterhaald mensen en
    sprookjes.
    De mens is dom en onwetend maar dankzij de snelle communicatie worden er steeds meer mensen wetend.

    GR TT
  7. [verwijderd] 31 januari 2009 20:39
    PvdA en SP verwerpen geldbeheer van prinses Christina
    HILVERSUM - De PvdA en de SP zijn er niet over te spreken dat prinses Christina haar vermogen heeft weggezet in belastingparadijs Guernsey. Dat hebben de twee partijen zaterdag gezegd.
    Prinses Christina. Foto: Foto: Roel Dijkstra
    Tweede Kamerlid Diederik Samsom van de PvdA stelt dat de zus van koningin Beatrix een voorbeeldfunctie heeft. „Het gaat erom dat je uiteindelijk niet probeert om alle gaatjes te vinden om zo min mogelijk belasting te betalen”, aldus het PvdA-Kamerlid.

    Kamerlid Ronald van Raak van de SP noemt het beheer van Christina's vermogen „niet erg koninklijk”. Hij wil van premier Jan Peter Balkenende weten of hij er van op de hoogte is en eist openheid over „dit soort fiscale constructies”.

    Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is prinses Christina naar Guernsey gegaan om haar vermogen zorgvuldig te laten beheren en niet om belasting te ontwijken. De Nederlandse fiscus is hiervan volgens de RVD op de hoogte.

    Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) neemt prinses Christina niets kwalijk. Dat de prinses als inwoner van de Britse hoofdstad Londen vrijwel geen vermogensbelasting in Groot-Brittannië hoeft te betalen komt door „een afspraak die Engeland heeft gemaakt met Guernsey en Jersey”, aldus Donner.

    „Het suggestieve dat het hier met belastingontduiking te maken heeft! Pardon!” aldus de bewindsman.
    Uit de Telegraaf.

    Pardon!! Ja dat klinkt huichelachtig Donner,jij die elke uitkeringstrekker als werkschuwe profiteur ziet, ook al zijn ze 65 jaar.

    Wat heb jij voor verhouding met het koninklijk huis ik zou het wel een willen weten.

    Is het dan geen belasting ontduiking?het is geld eigenlijk alles uit Nederlandse zakken geklopt.

    Je mag het geen parasieten noemen maar als het geen belastingontduiking is ga je onwillekeurig daar wel aan denken,wel de lusten maar niet de lasten,lekker sociaal spul.

    Zakkenvullers.

    Normen en waarden in handen van Donner,laat me niet lachen,wat triest.

    mvrgr jo jo
  8. [verwijderd] 31 januari 2009 22:05
    quote:

    haas schreef:

    Ik ben niet voor of tegn koningshuis etc,maar:

    De regering heeft niets te zeggen over Christina.(geen lid van koninklijk Huis)

    Balkenende heeft ook niet te vertellen over uw beleggingen.

    Dat is zeker een feit,maar geen normen en waarden.

    Ik ga zelfs vermoeden dat ze allemaal wel iets dergelijks aan de hand hebben,enig sucessie belasting zal er denk ik ook niet afgedragen zijn na overlijden van Pa en Ma.

    mvrgr jo jo
  9. [verwijderd] 1 februari 2009 00:57

    Het is wederom een bewijs van hetgeen ik hier eerder heb neergezet over de geldzucht van de Oranjes met hun E 100 mln netto per jaar.

    Toen Koningin Wilhemina naar Engeland vluchtte, schijnt ze zich ook al naar verluidt erg druk te hebben gemaakt hoe het met haar Shellaandeeltjes moest.

    Christana heeft nu ineens niets met Oranje te maken, maar waarom moest Prinses Irene vorige week dan zo nodig gelegenheid worden gegeven om wat milieu-onzin te kunnen toeteren in de Kamer?

    Laat haar toch gewoon in privésfeer met bomen gaan praten. Hebben Kamerleden in deze tijden niets anders te doen? Gelukkig hebben we Prins-Alexander die nu bezig is de Nederlandse exportbelangen te vertegenwoordigen op de Zuid Pool.

    Voordeel is wel dat feestminister Plasterk ook weg is, want PvdA-ministers verhouden zich slecht met realisatie van beter onderwijs.

    Groet, Jonas.

    P.S. Excuus aan de Oranjeklanten, maar de waarheid moet je wel onder ogen zien. Trouwens als jullie zoveel voor de Koninklijke poppekast over hebben waarom nemen jullie dat dan niet voor eigen rekening?
  10. [verwijderd] 1 februari 2009 01:15
    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Dat is zeker een feit,maar geen normen en waarden.

    Ik ga zelfs vermoeden dat ze allemaal wel iets dergelijks aan de hand hebben,enig sucessie belasting zal er denk ik ook niet afgedragen zijn na overlijden van Pa en Ma.

    mvrgr jo jo
    Deze , en ook andere mensen hebben geen verstand van beleggen.Laten zich dus adviseren.Dergelijk omvangrijke nalatenschappen worden wss anders benaderd ,dan die paar centen die ik moet besturen.Mijn oplossingen zijn dan ook anders. maar mss wel met hetzelfde resultaat.

    In ieder geval, zit wss Christine niet in Madoff:)
  11. forum rang 7 ffff 1 februari 2009 14:22
    Als nu al die Nederlanders die hieronder vermeld staan nu ook eens soortgelijke constructies gaan toepassen.....

    Ach: Gaan toepassen, wat een onzin: Diverse herken ik met constructies in Zwitserland, Cyprus, Monaco, Curacao , Hongkong, Singapore en waar zullen ze allemaal al niet zitten. Ja, zelfs in....Nederland, als je het vermogen maar in een Stichting stopt zoals de oprichter van Ikea en heel veel andere , met name Belgische ondernemers, een Stichting in Nederland hebben.

    Het zal ongetwijfeld LEGAAL zijn. Ze zullen hun fiscale juristen dat wel piekfijn hebben laten uitzoeken, maar in mijn beleving klopt er toch iets niet.....

    De vijftig rijkste Nederlanders
    Het geschatte vermogen in euro's staat achter de naam. Met tussen haakjes hun plaats op de ranglijst van 2007.
    Familie Brenninkmeijer (C&A): 24,1 miljard (op 1 met 18,5 miljard)
    Charlene de Carvalho-Heineken (Heineken): 4,1 miljard (op 2 met 5,6 miljard)
    Familie Van der Vorm (Holland Amerika Lijn): 3,3 miljard (op 6 met 3,9 miljard)
    John Fentener van Vlissingen (SHV, BCD): 2,5 miljard (op 6 met 2,4 miljard)
    Familie De Rijcke (Kruidvat, Groenwoudt): 2,1 miljard (op 9 met 2 miljard)
    Dik Wessels (Koninklijke Volker Wessels Stevin): 2 miljard (op 14 met 1,7 miljard)
    Frits Goldschmeding (Randstad): 2 miljard (op 5 met 2,5 miljard)
    Jaap en Albert Blokker (Blokker): 2 miljard (op 10 met 1,8 miljard)
    Familie Dreesmann (V&D): 1,8 miljard (op 12 met 1,8 miljard)
    John de Mol (Endemol, Talpa): 1,7 miljard (op 13 met 1,7 miljard)
    Joop van den Ende (Endemol): 1,6 miljard (op 15 met 1,5 miljard)
    Familie Pon (investeringen): 1,6 miljard (op 18 met 1,1 miljard)
    Tannetta Fentener van Vlissingen (SHV): 1,3 miljard
    Alicia Fentener van Vlissingen (SHV): 1,3 miljard
    Ralph Sonnenberg (Luxaflex): 1,3 miljard (op 8 met 2,2 miljard)
    Leon Melchior (investeringen): 1,2 miljard (op 17 met 1,1 miljard)
    Cees de Bruin (investeringen): 1,2 miljard (op 19 met 1,1 miljard)
    Joop van Oosterom (Volmac): 1,2 miljard (op 16 met 1,2 miljard )
    Marcel Boekhoorn (investeringen): 1,1 miljard (op 20 met 1,1 miljard)
    Carel Nolet (gedistilleerd): 1 miljard
    Hans Melchers (chemie, investeringen): 1 miljard (op 21 met 1 miljard)
    Alfred Balm (investeringen): 1 miljard (op 25 met 971 miljoen)
    Familie van Oranje-Nassau: 1 miljard (op 22 met 1 miljard)
    Harold en Corinne Goddijn (TomTom): 950 miljoen (op 11 met 1,8 miljard)
    Piet en Frans Vroon (Rederij): 880 miljoen (op 34 met 600 miljoen)
    Wim van der Leegte (VDL Groep): 815 miljoen (op 27 met 796 miljoen)
    Frank Zweegers (investeringen): 800 miljoen
    Teunis van Wettum (vastgoed): 770 miljoen (op 24 met 950 miljoen)
    Familie van Oord (offshore): 765 miljoen
    Familie de Pont (investeringen): 750 miljoen (op 32 met 657 miljoen)
    Aat van Herk (vastgoed, beurs): 666 miljoen (op 49 met 489 miljoen)
    Henk Stienstra (vastgoed): 664 miljoen (op 40 met 558 miljoen)
    Harold Fentener van Vlissingen (SHV): 640 miljoen
    Marthe Fock (SHV): 640 miljoen
    Cisca Fentener van Vlissingen (SHV): 640 miljoen
    Annemiek Fentener van Vlissingen (SHV): 640 miljoen
    Leo van Gansewinkel (afvalverwerking): 632 miljoen (op 35 met 600 miljoen)
    Gebroeders Heerema (offshore): 600 miljoen (op 43 met 550 miljoen)
    Chris en Harro Dijkhuis (vastgoed): 600 miljoen (op 36 met 600 miljoen)
    Evert Louwman (Toyota, Suzuki): 600 miljoen (op 48 met 500 miljoen)
    Familie van den Broek (supermarkt Dirk van den Broek): 600 miljoen (op 33 met 630 miljoen)
    Louis Reytenbagh (beurs): 590 miljoen (op 41 met 557 miljoen)
    Familie Vehmeijer (Vendex): 590 miljoen (op 39 met 560 miljoen)
    Rattan Kul Chadha (Mexx): 571 miljoen (op 38 met 571 miljoen)
    Familie van Beuningen (investeringen): 564 miljoen (op 44 met 537 miljoen)
    Dik Hoyer (Heineken): 560 miljoen (op 30 met 725 miljoen)
    John Deuss (oliehandel, bankwezen): 560 miljoen (op 23 met 1 miljard)
    Ronald de Waal (WE Mode): 557 miljoen (op 45 met 530 miljoen)
    Lodewijk de Vink (farmacie, beleggingen): 555 miljoen (op 46 met 527 miljoen)
    Jan Mol (Volmac): 552 miljoen (op 42 met 550 miljoen)

    Bron: Quote 500, 2008.
  12. [verwijderd] 1 februari 2009 15:04
    ffff, volgens mij dtaat die familie Van Beuningen te laag ingeschaald. Van Beuningens stonden oorspronkelijk min of meer op gelijk niveau met de Fentener van Vlissingers.

    Beide families behoorden tot de SHV-oprichters. SHV was een kartel van kolenhandelaren die samenwerkte met een Duits kolenkartel. Zo verdien je geld: met de mond de vrije markt prijzen, maar wat anders doen. Er was 1 "concurrent" o.l.v. Van Wilde Willem van der Vorm (zijn familie beheerst nu de HAL). Deze concurrent was ook al geheim bezit van de SHV.

    In Rotterdam had de Beuningentak er nog diverse bedrijven naast zoals scheepwerf Piet Smit. Onderling was er forse introuw tussen de Vlissingers en de Van Beuningers. Na een ruzie hebben de van Beuningers zich goed laten uitkopen uit de SHV, maar ze bleven aandeelhouder van de schatrijke beleggingsmaatschappij Unitas.

    De van Beuningers moeten wel in erg korte tijd enorm verarmd zijn, maar dat geloof ik niets van.

    Interessante literatuur: "Grootvorst aan de Maas: GW van Beuningen 1877-1955". Auteur Harry van Wijnen. Zeer interessant. Te lezen valt bijvoorbeeld dat Van de Vorm slechts schijnbaar concurrent was, maar hiërarchisch onder George van Beuningen viel. Aanrader dit boek.

    Groet, Jonas
75 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.