Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX-13/5-nieuw huis van plezier op 486

510 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 mei 2008 00:55
    Projectnaam en nummer : AEX, verdiepingen boven 460 – pjnr 414

    Notulen Bouwmeeting, 13 mei 2008, 08.00

    Ingekomen stukken : Mail projectontwikkelaar
    Aangetekend stuk B&W
    Brief van Leila’s huisarts


    De bouwopzichter opent de vergadering met de mededeling dat maandag 12 mei hard gewerkt is door allen die niet op het strand of met de sleurhut onderweg waren. Hij spreekt echter zijn ongenoegen uit over het opnieuw in gebruik nemen van de 484e als een huis van plezier, daar de vele hoogtepunten op die verdieping wederom tot afbraak van onderliggende verdiepingen hebben geleid. Hijzelf was helaas van 10.00 tot 14.00 elders bezig, want hij had graag die diverse hoogtepunten en standjes van dichtbij meegemaakt. Hij verzoekt de organisatoren van 484 dan ook de volgende keer daar te blijven tot hij zich weer meldt zodat plezier en bouw ook op zijn niveau eens samen kunnen gaan.

    Vervolgens wordt een brief van Leila’s (u weet nog wel, de bevallige assistente van de bouwopzichter die zo goed was geweest voor de bouwinspecteur op de 484e vorige week) huisarts; hij meldt dat alles goed met haar gaat, ondanks allerlei derdegraads zonneverbrandingen. Hij waarschuwt wel dat er maatregelen moeten worden getroffen om haar werkruimte voortaan voor de zon te beschermen. Tenslotte maakt hij ons erop attent dat Leila nog vaker bij Ann Taylor moet shoppen, zodat haar setjes en kleding wat kunnen variëren.

    De vergadering neemt nota van een aangetekende brief van Bouw- en Woningtoezicht waarin wordt gemeld dat hun Inspecteur om onverklaarbare redenen richting Polen vertrokken is en wij derhalve een nieuwe inspecteur krijgen. Hij zal zich om 08.55 melden bij de bouwopzichter; zijn naam is J. Kervelthee. Deze is bij reputatie bekend als onbetrouwbaar, ondoorgrondelijk, semi-intellectueel en vooral stiekem beschikkend over een rekening in Liechtenstein. De opzichter zegt toe zich zelf met hem te gaan bezighouden vandaag; een telefoontje naar Liechtenstein heeft reeds het één en ander aan corporate intelligence opgeleverd over toch wel vreemde voorkeuren van deze meneer. Dit biedt dus perspectief. Zijn geluksgetal schijnt 486 te zijn, en daar hangen veel van die rare voorkeuren op een of andere manier aan vast.

    Tenslotte wordt de volgende mail van O.P.Tiemafia ingebracht; deze is een stuk vrolijker dan de mail van zondagavond.

    -0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

    Aan de bouwopzichter project AEX, verdiepingen boven 460, datum maandag 12.5.08

    Tot onze grote vreugde bent u erin geslaagd vandaag bijna 2 verdiepingen toe te voegen; daarmee willen wij u oprecht feliciteren. Gelukkig viel ook de afschrijving van onze bank HSBC mee, waardoor we morgen weer met ze aan tafel mogen over continuering en uitbreiding van onze faciliteiten. Daarbij is onze zusterorganisatie SP500 erin geslaagd opnieuw boven de 1400e verdieping te komen. Dit levert ons een significante bonus op, waardoor de voortgaande bouw van ons project voorlopig is gewaarborgd.
    Tenslotte verwachten wij hedenmorgen van Fortis bericht dat ook zij ons blijvend willen financieren.
    Zonder uw efforts op Pinkstermaandag en zonder de opnieuw genomen mijlpaal door SP500, zouden wij dit niet durven veronderstellen!
    -0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

    De bouwopzichter deelt tenslotte mede dat eenieder die maandag heeft gewerkt en niet op de 484e aan zijn/haar trekken is gekomen, zich vandaag mag melden op de 486e “als daar een dak op komt”. Dat is tevens de doelstelling voor vandaag; de 486e afwerken en aan de 487e beginnen. Er zijn meer dan genoeg impulsen voorhanden en de bouw moet dan ook succesvol kunnen verlopen. De populatie voor de 486e is al besteld en staat vanaf 11.30 klaar.

    Daarmede alles gezegd zijnde, sluit de vergadering om 08.58.

    Een duidelijk verhaal; maandag was een flut dag met weinig impulsen maar wel een hoop lol op de 484e; het is tijd dat we die blokkade even achter ons laten. Dankzij de verkopen van Ann Taylor, een minder groot verlies dan verwacht bij MBIA, meer klanten bij Walmart en een dalende olieprijs wist New York, waar wel gewoon werd gewerkt, meer dan 1% te plussen. Daardoor is niet alleen de balans min of meer hersteld na vorige week, maar zijn we nu weer op wat solider basis gekomen om inderdaad richting 490 te kijken de komende dagen. Boeiend nieuws was ook dat IBM er mogelijk een stevige concurrent bij krijgt door de overname van EDS door HP.

    Voor vandaag hebben we meer dan genoeg impulsen die voor beweging kunnen zorgen, bovenop een hogere opening op basis van Wall Street. Het is nogal een waslijst, dus hou je vast!

    07.30 Fortis, kent er nog iemand een Belgenmop?, verwacht wordt 0,477 Euro/aandeel
    08.00 Societe Generale, de Kerviel-bank, verwacht wordt 2,037 Euro/aandeel
    08.00 Deutsche Postbank, nooit van gehoord, verwacht wordt 0,83 Euro/aandeel
    13.00 Walmart, doet me aan Zeeman denken, verwacht wordt 0,753 $/aandeel

    13.45 de dinsdag retail macro van warenhuisketens
    14.30 Export prijzen, geen verwachting bekend
    14.30 Import prijzen, verwacht wordt een groei van 1.7%
    14.30 ALLE winkelverkopen in april, verwacht wordt een krimp van 0.1% inclusief auto’s en een groei van 0.3% exclusief auto’s
    14.55 dat dwaze Redbook, nog meer winkelverkopen, om gek van te worden
    16.00 Bedrijfsvoorraden Maart, verwacht wordt een groei van 0.5%

    18.00 Carrefour, de Franse AppieHappie, verwachting onbekend
    18.00 Vinci, grootste bouwbedrijf ter wereld<zeggen de Fransen>, verwachting onbekend

    Fortis is hier de grote wild card; de enige van de 3 financials die vandaag daalde, maar dat kan komen omdat er nog minder Belgen aan het werk waren dan Nederlanders. Normalerwijs zou je nu al geruchten horen over problemen als die er zouden zijn; die zijn er echter niet. Laten we er vanuit gaan dat ze niet met een tegenvaller komen; dat zal de weg plaveien voor ING woensdag en ons minimaal 2 verdiepingen extra geven deze week.

    Soc Gen en Deutsche PB zijn ook gerucht vrij; dat zegt niets, mijn Frans en Duits is niet wat het geweest is. Kerviel verassingen hoeven we in elk geval niet te vrezen.
    Op de resultaten van Walmart is al een voorschot genomen maandag, maar als hun cijfers bevestigen dat steeds meer Amerikanen liever bij Zeeman dan een echte modewinkel kopen, is de rally in NY ook wel een dagje langer gaande.

    De macro’s zijn aan zich niet enorm van belang. De import prijs verwachting verbaast mij wel. De dollar is in April meer dan 1.7% gezakt dacht ik, dus of dit getal is fout, of de leveranciers hebben flink marge ingeslikt. Anders was de prijsstijging (let op, niet de volume!) hoger geweest.

    Helaas kan ik geen verwachtingen vinden voor Carrefour of Vinci, maar gelukkig zijn die beiden nabeurs.

    Het ziet ernaar uit dat we vandaag weer gaan proberen ons te nestelen boven 485; de omstandigheden lijken voor nu even OK en als Fortis geen lijken uit de kast laat vallen, zouden we vandaag inderdaad weer die kant op kunnen. Vorige week hebben we 487 al eens aangetikt en vandaag zouden we dat weleens kunnen gaan herhalen!

    Opening op 484,2, day hi 487,5, day lo 484,2 en met een goed Walmart cijfer, close op 486,8. Een plusje van ongeveer 1% dus!

    Succes allemaal!
  2. [verwijderd] 13 mei 2008 01:11
    Goh, als ik ab'tjes geef dan springt de teller met 2 naar boven:))
    Voor @op en top: Was HSBC vorig jaar niet de eeerste die begon met afschrijven? Enige miljarden eind februari 2007. Die afschrijvingen zorgden toen voor de eerste neergang in de indexen. Toen de Amerikanen bij Q1 2007 niets afschreven stoven de koersen weer omhoog. HSBC hield zich daarna koest totdat ze nu de tijd rijp achten hun restanten(?) weg te werken.

    GW
  3. [verwijderd] 13 mei 2008 01:11
    Illu, mooi weer. Hartstikke leuk dat je het verhaal zo goed vol kunt houden, uit kunt breiden zelfs. Op deze manier is het een plezier om die dorre stof tot je te nemen.
    Je kinderen moeten ook veel profijt hebben van je fantasie en verteltalent.

    Als altijd een aanbeveling.

    Succes en groet

  4. [verwijderd] 13 mei 2008 01:12
    Hmmmm, al die vergaderingen van de laatste dagen en een betere administratieve organisatie hebben direct geleid tot een hogere vraag naar kantoorartikelen...

    Dat is ook direct te zien aan de koers van het door jou gehate CXP (naast Mittal natuurlijk, hoe issie met je puts?).

    Misschien dat Corporate Express Paulus weer terug kan lokken hierheen?

    AB natuurlijk!

    Vrolijke groet,

    BrightSide
  5. [verwijderd] 13 mei 2008 01:14
    Eduward, gelukkig beperkt zich mijn fantasie met de 4-jarige zoon tot de onverbloemde avonturen van Koning Bob de T-Rex dinosuarus die allerlei menselijke dingen meemaakt.

    Zo mag Koning Bob van mama Bobinette niet zomaar de straat oversteken zonder te kijken want dan wordt ie vast aangereden door Bliksem mcQueen, zijn beste maatje.

    Koning Bob werd vanavond gearresteerd wegens het betreden van een koffieshop; dat krijg je als je kinderen in Amsterdam wonen.

  6. [verwijderd] 13 mei 2008 01:16
    Eerlijk gezegd verbaas ik me over de verwachting mbt de winst van Fortis. Die verwachting is tamelijk hoog als je kijkt naar de huidige koers.
    Als dat maar niet tegenvalt.

    Of wordt die lage koers vooral veroorzaakt, omdat de markt een nieuwe emissie verwacht om het ABN-aandeel te financieren.

    Aan De Goedste kunnen we het niet vragen. Die mag daar geen antwoord op geven:)) Overigens hij/zij mag morgen best handelen illu, maar vandaag mocht hij dat uiteraard niet.

    GW
  7. [verwijderd] 13 mei 2008 01:18
    jij bent zonder meer de slimste van de klas; ik hoopte al dat iemand dat zou opmerken in combinatie met de koersstijging in amerika (op 600 aandelen of zo).

    Mittal puts heb ik met een minimaal winstje (1.01 erin gemiddeld 1,23 eruit) efintief weggedaan na die banale anaale openie van die duitse bank. 77! Zijn ze helemala van de pot gerukt?

    Maar morgen is Mittal aan de buurt; ben al metaforen over de bouwwereld in Mumbai aan het opzoeken en het effect van teveel curry als je een huis van plezier bezoekt aan het documenteren.

    quote:

    BrightSide schreef:

    Hmmmm, al die vergaderingen van de laatste dagen en een betere administratieve organisatie hebben direct geleid tot een hogere vraag naar kantoorartikelen...

    Dat is ook direct te zien aan de koers van het door jou gehate CXP (naast Mittal natuurlijk, hoe issie met je puts?).

    Misschien dat Corporate Express Paulus weer terug kan lokken hierheen?

    AB natuurlijk!

    Vrolijke groet,

    BrightSide
  8. [verwijderd] 13 mei 2008 01:19
    je hebt gelijk, closed period eindigt natuurlijk op cijfer dag. Denk niet dat ze genoeg tegenvallen om een domper te zetten trouwens.

    quote:

    GWalstra schreef:

    Eerlijk gezegd verbaas ik me over de verwachting mbt de winst van Fortis. Die verwachting is tamelijk hoog als je kijkt naar de huidige koers.
    Als dat maar niet tegenvalt.

    Of wordt die lage koers vooral veroorzaakt, omdat de markt een nieuwe emissie verwacht om het ABN-aandeel te financieren.

    Aan De Goedste kunnen we het niet vragen. Die mag daar geen antwoord op geven:)) Overigens hij/zij mag morgen best handelen illu, maar vandaag mocht hij dat uiteraard niet.

    GW
  9. [verwijderd] 13 mei 2008 01:19
    By Joe Parkinson
    Of DOW JONES NEWSWIRES

    LONDON (Dow Jones)--U.K. retail sales experienced their largest year-on-year fall for three years in April, with sales of clothing and footwear the weakest for eight years, the British Retail Consortium said Tuesday.

    Same-store retail sales were down 1.5% on April 2007, the largest drop since spring 2005, and the second consecutive monthly decline.

    "This is the first time in three years we've had two months in a row of year-on-year falls in like-for-like sales," said Stephen Robertson, Director General of the BRC.

    Total sales, which include new retail outlets, rose 1.0% on the year, compared with a 1.1% fall in March.

    By official measures, retail sales have beaten expectations this year, and shown little indication that the credit squeeze has had an impact on spending habits. According to the Office for National Statistics, sales were up 4.6% on the year in March.

    However, with house prices falling and both the government and the Bank of England predicting a significant slowing of the economy this year, consumer confidence has plummeted.

    In April, GfK NOP's headline measure stood at lowest level since November 1992.

    The BRC survey is another indication that weakening confidence and the reduced availability of credit is having an impact on consumers.

    If confirmed by other surveys and the official statistics, the BRC survey makes it more likely that the BOE will cut its key interest rate again soon. The central bank's Monetary Policy Committee last week held the Bank rate at 5.0%, having previously cut three times since December.

    April may have been an abnormally poor month for retail sales, given that the Easter holiday period - which by tradition sees heavy spending on materials for home and garden improvements - came in March.

    The BRC said that, although the early Easter could have distorted the monthly data, "underlying conditions remained tough."

    "Another disappointing month for the nation's retailers - two consecutive months of like-for-like sales declines," said Helen Dickinson, Head of Retail at financial services firm KPMG.

    "All sectors, with the exception of food, homewares and toiletries, were in negative like-for-like territory for the month," she said.

  10. [verwijderd] 13 mei 2008 01:20
    quote:

    Illuminati schreef:

    Eduward, gelukkig beperkt zich mijn fantasie met de 4-jarige zoon tot de onverbloemde avonturen van Koning Bob de T-Rex dinosuarus die allerlei menselijke dingen meemaakt.

    Zo mag Koning Bob van mama Bobinette niet zomaar de straat oversteken zonder te kijken want dan wordt ie vast aangereden door Bliksem mcQueen, zijn beste maatje.

    Koning Bob werd vanavond gearresteerd wegens het betreden van een koffieshop; dat krijg je als je kinderen in Amsterdam wonen.

    Klinkt goed!
    En vanzelfsprekend moet de fantasie voor vierjarigen anders werken dan voor volwassenen.
    Maar een dinosauresse die de naam Bobinette draagt
    daar kan je alleen al van genieten!

  11. [verwijderd] 13 mei 2008 01:22
    Geen idee, ik ben een junior Reptetive Strain Injury lijder en gebruik derhalve de 1 dag-1minuut RSI. Dan loop ik bijna nooit echt achter de feiten aan. Stond bij de close op 32,23 dus bijna oversold.

    quote:

    BrightSide schreef:

    Ow ja Illu, heb gezien dat je je de afgelopen dag intensief hebt beziggehouden met de RSI van de AEX (waarom had je ook al weer deze straf verdiend?). Hoe staat het er RSI-gewijs-gesproken voor op dit moment ;-)
510 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links