Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Peter van Kleef - Stop & GO

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pinoooo 14 maart 2008 14:59
    quote:

    martine1 schreef:

    Eindelijk komt boontje om zijn loontje. De onbenullen met hun hedgefunds en andere kwalijke praktijken vallen nu eindelijk zelf door de mand.
    Aanklagen dat gespuis en de laatste cent van ze afpakken.
    Kwalijke praktijken? Tja. volgens mij valt Go hier zeker niet onder.
    Ik sta nog steeds op een mooie winst. +125%
  2. Peter van Kleef 14 maart 2008 15:05
    Event er verduidelijking. GO Capital heeft het sinds lancering uitstekend gedaan. Daar kan en wil ik niets aan afdoen. Ik heb door de jaren heen regelmatig met Frans van Schaik gesproken en daar ook diverse keren over geschreven. Het fonds mag zich met recht het vlaggenschip van de Nederlandse hedge fund-industrie noemen.

    Ik zet wel vraagtekens bij de huidige gang van zaken, of beter gezegd bij de manier waarop ze zich kennelijk in een positie hebben gemanouevreerd en waardoor deze gang van zaken onvermijdelijk is geworden.

    Belangen in Thielert en Stern vallen in dit klimaat niet fatsoenlijk af te bouwen als beleggers door redemptions je daartoe dwingen. Maar feitelijk kan dat in geen enkel geval (afgaande op de grootte van de belangen en de geringe verhandelbaarheid). Het risico wat je daarmee neemt is erg groot. Dat kan lang goed gaan (waarvan acte), maar bij paniek kun je niet vluchten omdat je zelf de nooduitgang blokkeert.

    PvK
  3. forum rang 7 ffff 14 maart 2008 17:25
    Peter,

    Die Frans van Schaik, waar iedere keer sprake van is, bij Capital GO , is dat dezelfde Frans van Schaik die zo'n grote positie heeft opgebouwd bij TIE?

    Op het TIE forum staat op dit moment een schitterend uitgewerkt verslag van de AVA door nlaex. Bewonderenswaardig!!!. Maar ik vraag mij af, wie is daar die langetermijnbelegger, barstens vol vertrouwen , in TIE ?

    Hij heeft op die AVA ook wat verwachtingen uitgesproken.

    Peter
  4. Peter van Kleef 14 maart 2008 17:36
    quote:

    ffff schreef:

    Peter,

    Die Frans van Schaik, waar iedere keer sprake van is, bij Capital GO , is dat dezelfde Frans van Schaik die zo'n grote positie heeft opgebouwd bij TIE?

    Op het TIE forum staat op dit moment een schitterend uitgewerkt verslag van de AVA door nlaex. Bewonderenswaardig!!!. Maar ik vraag mij af, wie is daar die langetermijnbelegger, barstens vol vertrouwen , in TIE ?

    Hij heeft op die AVA ook wat verwachtingen uitgesproken.

    Peter
    Peter,
    De Van Schaick die bij TIE trammelant schopt heet - wrange speling van het lot - Peter. Ik ken de situatie niet precies, maar hij heeft twee jaar geleden een belang van 10% in TIE genomen en daarna flink rumoer geschopt. Hij wordt er ook van beschuldigt Raman uit het zadel gewipt te hebben. maar dat alles heeft niets te maken met Frans van Schaik of GO.

    Peter
  5. [verwijderd] 14 maart 2008 18:49
    Mooie analyse. Zoals eerder beschreven ben ik de dans net ontsprongen en er dus op tijd uit. Tot begin 2006 was het een super fonds, maar vanaf ca.februari 2006 begon de ellende. Resultaat 02-06/02-08 ca. -0%. Moet zeggen dat de beheerders telefonisch zeer aanspreekbaar waren en dat was positief t.o.v. de asssistent van de assistent van de preferred banker bij ABNAMRO die het verschil tussen long en short nauwelijks weet. Inderdaad zijn er teveel illiquide deelnemingen. Stern (geen volume), Devgen (laag volume), CPCarbon (geen volume) en Chemlab (redelijk volume). Maar ook een dominante long positie in een pre-IPO namelijk Rockwell. Iets met schuin horizontaal oude oliebronnen leegzuigen. Zouden eerste helft 2008 genoteerd gaan worden, maar help het u vrezen. Daarnaast werden aandelen geshort die als een speer gingen. Ken de namen, maar noem ze maar niet. En 2 maanden geleden werden long posities ingenomen (en dat is dus 60 MIO plus) in NL financials... Als je iets moest shorten waren het die fondsen wel, zoals ook is gebleken. De mannen van Go hebben geen idee wat shorten of short gaan is. Ook meerdere malen TA grafieken gestuurd waaruit bleek dat ze niet zo handig bezig waren. Maar TA is ze geloof ik onwaardig.
    Ik was het niet anticiperende beleid eind 2007 zat en heb dus de gehele positie opgezegd (en Peter, de minimale deelname is geen 50K, maar 60K en daar zat ik heel fors boven). Moest 3 maanden verdere teloorgang aanzien, omdat de opzegtermijn van een faire 1 maand al op 3 maanden was gezet. Nog een korrektie is dat je pas in april 2009 kunt verzilveren en dat is dus geen 9 maanden, maar meer dan een jaar...
    Dit fonds is dus uitgesteld dood. Iedere deelnemer die het kan uitzingen is natuurlijk straks verdwenen. Zonde, want de 4 waren een paar jaar uitzonderlijk goed. Maar ja, als je per jaar al 12-13 miljoen ontvangt in prive met zijn vieren, dan is de arrogantie wel verklaard. Stuk voor stuk multi-miljonair en had u nog wat te klagen? Rot eens lekker op. Wij zijn een jaartje gesloten en op ons tropisch eiland is de telefoonverbinding erg slecht.
  6. [verwijderd] 14 maart 2008 21:51
    Want als een muis in een muizenval, zit GO in de val die ze zo goed kennen, maar lang wisten te omzeilen. De liquidity trap. Je kunt er wel in en de koers gaat daardoor zelfs omhoog, maar bij paniek kun je er niet uit: DevGen, Genmab, Stern, Thielert. De verklaring kan nog zo plausibel klinken, feitelijk is het niet meer dan jezelf het Brevet van Onvermogen opspelden.

    --Wat hebben Devgen; Genmab ; Stern ;Thielert er mee te maken ? Graag woordje uitleg als t kan waarom die hier vernoemd worden , bvd

  7. Pinoooo 16 maart 2008 12:42
    quote:

    bvpp schreef:

    @m43: Go heeft 25%-deelnemingen in Stern en Thielert, Genmab en Devgen zitten ze ook in. Niet erg liquide aandelen.
    Je bedoelt dat ze met 25% van hun vermogen in deze 4 bedrijven zitten denk ik.
    25%s-belangen is weer wat anders. Want dat hebben ze vast niet. Zal het van de week eens nakijken. Of weet je het zeker?
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 0,00%
EUR/USD 1,0785 -0,04%
FTSE 100 8.414,99 0,00%
Germany40^ 18.742,70 +0,00%
Gold spot 2.339,72 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links