Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

onzekerheid neemt weer toe financiele sector

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. YVES11 15 februari 2008 14:23
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX noteert vrijdagmiddag lager als gevolg van oplaaiende onzekerheid over de financiele sector.

    De AEX noteert vrijdag 1,2% lager op 437,22 punten. De Midkap gaat met 0,7% omlaag naar 599,23 punten. De ASX noteert 0,1% lager 614,35.

    Handelaar Luis Gutierrez van Wallich & Matthes stelt dat de mogelijkheid dat UBS extra afschrijvingen zou moeten doen de onzekerheden omtrent de financiele sector doet toenemen. "Je ziet de AEX per saldo nog niet eens zo'n slechte week draaien ten opzichte van het slot van vrijdag 8 februari, maar dat financiele waarden achterblijven. De onzekerheid zie je terug in de sterke beweeglijke beurs deze week", aldus Gutierrez.

    De handelaar wijst op private equity partijen die azen op verschillende onderdelen en partijen in de financiele wereld, zoals van ABN Amro en obligatieverzekeraars in de VS.

    Omdat de onzekerheid op de aandelenbeurzen domineert is het volgens Gutierrez niet zeker waar de AEX vrijdag zal eindigen. Gutierrez signaleert verder op deze optie-expiratievrijdag inmiddels stevige omzetten.

    In de AEX noteren alleen Ahold, DSM en KPN hoger.

    De macro-economische agenda bevat vrijdag voor de Verenigde Staten om 14.30 de importprijzen over januari. Die zijn naar verwachting met 0,5% opgelopen. Een maand eerder bleven de prijzen stabiel.

    Ook om 14.30 uur komt de barometer van de zakelijke activiteiten van de staat New York naar buiten: de New York Empire State Survey. Dit staat bekend als een sterk fluctuerend cijfer. Het gaat vrijdag om februari en de verwachting is dat deze uitkomt op 6,5 tegen 9,03 een maand eerder.

    Om 15.15 uur komt de industriele productie over januari naar buiten. Die is naar verwachting met 0,1% opgelopen tegen een vlakke productie over de maand ervoor. De capaciteitsbenutting, die tegelijkertijd uitkomt bedraagt in de prognoses 81,4, gelijk aan een maand eerder.

    Om 16.00 uur wordt het consumentenvertrouwen in de VS over februari verwacht, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan. Deze is in de voorspellingen gedaald naar 75 tegen 80,5.

    Om 20.00 uur gaan in de VS de obligatiemarkten dicht in aanloop naar Presidents Day maandag. Dan zijn de beurzen in de VS gesloten.

    De futures voor opening van de DJIA en de Nasdaq duiden op een lagere opening van Wall Street.

    De euro noteert vrijdag rond $1,4661 tegen %1,4652 vrijdag om cirac 8.15 uur.

    De staatsobligaties noteren overwegend lager.



    - Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270;
  2. gerrit 69 11 juni 2016 15:26
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25980...

    Meer oog voor onzekerheid nodig
    Vandaag, 08:59 Willem Vermeend en Rick van der Ploeg
    De onzekerheid over de groei van de wereldeconomie neemt toe. Daarnaast speelt ook de onzekerheid over het politieke klimaat een rol en regeringen die onvoldoende investeren in de groei van hun economie. Europa heeft bovendien last van de extreme lage rentes en een mogelijke Brexit. Europese regeringsleiders moeten, ongeacht de uitslag van het Brexit- referendum in het VK, haast maken met een hervorming van de EU.

    Internationale beleggers en investeerders weten het ook niet meer. Overal in de wereld krijgen ze te maken met economische en politieke onzekerheid. Daarnaast blijft de groei van de wereldeconomie beperkt, vooral door de groeivertraging in opkomende economieën. In de VS is er sprake van een gematigde groei, maar zijn er geen signalen die wijzen op een sterkere groei. Voor Europa ziet het beeld er nog relatief gunstig uit. Dat komt door de lage eurokoers en de lage grondstofprijzen. Maar de werkloosheid blijft hoog en we zien nu al de negatieve economische effecten van een mogelijke Brexit en de extreem lage rentes. Zelfs de architect van het Europese monetaire beleid, ECB-president Mario Draghi wordt zenuwachtig. Afgelopen donderdag hamerde hij in zijn Brusselse speech voor de Europese Commissie voor de zoveelste keer op de noodzaak voor de eurolanden om met publieke investeringen, belastingverlagingen en hervormingen op de arbeidsmarkt de economie aan te jagen. Het ziet er niet naar uit dat zijn advies wordt opgevolgd.

    Stimuleren van groei
    Alle economische denktanks in de wereld hebben inmiddels Europa aangespoord om haast te maken met het aanzwengelen van de economie, anders dreigt het risico op een jarenlange stagnatie. De Europese regeringsleiders houden zich tot op heden doof voor deze waarschuwing en zijn vooral aan het remmen in plaats van met een gecoördineerd economisch beleid de Europese economie aan te jagen. Tegelijk zien we wereldwijd een trend waarbij de nadruk wordt gelegd op eigen nationaal beleid en het afremmen van het vrije handelsverkeer. Handelsbeperkingen leiden tot lagere groeicijfers. Steeds meer internationale beleggers houden dan ook rekening met zwaar economisch weer en zelfs een economische crisis. Amundi, Europa’s grootste vermogensbeheerder, maakte klanten afgelopen week duidelijk dat er weinig tot geen zicht is op aantrekkende rendementen.

    Voorbereid zijn op een crisis
    Superbelegger George Soros, vooral bekend vanwege het succesvol speculeren tegen het Britse pond in 1992, is somberder. De afgelopen maanden heeft hij zijn beleggingsbeleid zodanig aangepast dat zijn fonds voorbereid is op een crisis en daaraan zou kunnen verdienen. Soros vreest voor een neergang van de Chinese economie en kapitaalvlucht uit dit land die de wereldeconomie hard zal raken. Voor Europa acht hij de kans reëel dat de EU uit elkaar valt door de vluchtelingencrisis, de grote econmische verschillen tussen Noord en Zuid en de mogelijkheid van een Brexit. In een interview met The Wall Street Journal zei de superbelegger dat een keuze van de Britten om uit de EU te stappen, zo goed als zeker het einde zal betekenen voor de samenwerking in EU-verband.

    Bookmakers gokken op Remain
    Volgens The Economist’s “Brexit” poll-tracker stond Leave de afgelopen week op 43%, Remain op 42% en Don’t know op 15%. De Britse bookmakers gaan er nog steeds van uit dat Remain op 23 juni 2016 het referendum zal winnen. Afgelopen woensdag publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) een studie waarin wordt berekend dat Nederland door een Brexit harder zal worden geraakt dan andere EU-landen. Door de nauwe handelsbetrekkingen kan onze economie een schade oplopen van 10 miljard euro, 575 euro per inwoner. Volgens de tot op heden in het VK gepubliceerde berekeningen, gaat het voor de Britten zelf om veel hogere schades. Een Brexit kost het land 128 miljard euro (100 miljard Britse ponden) aan productiviteit en verliezen bijna 1 miljoen mensen hun baan. Bovendien zouden Britse huishoudens een inkomensverlies lijden van 4.300 Britse ponden per jaar.

    Tot voor kort werden deze onheilspellende berekeningen door het Brexitkamp als bangmakerij naar de prullenbak verwezen. Inmiddels wordt schoorvoetend erkend dat het VK als het geen lid meer is van de EU, te maken zal krijgen met minder gunstige handelsverdragen en handelsbelemmeringen. Dat betekent een lagere groei en minder banen. De campagneleiders van Leave gaan nu op de toer dat dit nadeel op termijn goed gemaakt zal worden doordat het VK zonder bemoeienis van Brussel een eigen beleid kan voeren. Zelfs veel Brexit-aanhangers geloven niets van dit sprookje en geven in de media aan deze schade voor lief te nemen als ze maar verlost zijn van het gehate Brussel.

    Minder Brussel
    De meeste Europese regeringsleiders gaan ervan uit dat de Britten in de EU zullen blijven en dat daarmee de zoveelste Europese crisis wordt bezworen. Die gedachte is naïef. Ook ingeval de Britse kiezers in meerderheid voor het behoud van het EU-lidmaatschap kiezen, loopt de EU het gevaar uit elkaar te vallen. In steeds meer landen neemt de oppositie tegen de bemoeienis van Brussel toe. En die kan alleen worden tegen gegaan door nu snel haast te maken met het scheppen van meer ruimte voor een eigen nationaal beleid van de lidstaten. Binnen de EU moet het eigen nationale beleid van de landen voorop komen te staan en zal Brussel alleen ingeschakeld worden als dat voor de lidstaten beter uitpakt. Daarbij gaat het vooral om het veiligheidsbeleid en een gecoördineerd economisch en klimaatbeleid, gericht op een duurzame groei, extra banen en meer welvaart in de lidstaten.

    Onzekerheid opnemen in businessmodellen
    De wereldwijde toegenomen onzekerheid op het politieke en economische vlak zien we ook terug in het internationale bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven zetten naast hun optimistische verdienmodellen ‘ouderwetse’ bedrijfsscenario’s, waarbij voor de verwachte resultaten wordt gewerkt met verschillende niveaus: laag, midden en hoog. Eigenlijk geldt voor alle bedrijven dat ze in hun businessmodellen meer dan voorheen niet alleen rekening moeten houden met de toegenomen onzekerheid, maar ook met razendsnelle veranderingen op allerlei terreinen, zoals economische en technologische ontwikkelingen.

    ******************************
    Opmerkelijk dat de AEX op 15 februari 2008 op 437,22 stond.
    Nu staan we op vrijdag 10 juni 2016 op 435,77
    Per saldo zijn we in ruim 8 jaar tijd geen steek opgeschoten..!!
    We zijn zelfs armer geworden want de Euro noteerde op 15 februari 2008 een koers op $ 1,4661 tegenover de Dollar en nu staat de Euro op $ 1,1251
  3. forum rang 6 Chiddix 11 juni 2016 18:34
    quote:

    hirshi schreef op 11 juni 2016 17:42:

    Willem Vermeend zit natuurlijk flink in de war over zijn belang in V8.

    Volgens een politicus die ik goed ken - ik zal zijn naam niet noemen - is hij extreem gierig.
    Ik ken de V1 en V2. Of de Duitsers in WO2 nog een V8 hebben gefabriceerd, weet ik niet.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links