Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jos Koets - Opmaat drama's

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2007 11:38
    Waarom altijd maar een overlijdensrisicoverzekering nemen? Als je alleen woont is deze echt overbodig, en als je een partner hebt die ook erfgenaam is kan deze natuurlijk gewoon de betaling voor de hypotheek overnemen of het huis verkopen en verhuizen naar een betaalbare woning in de nwe omstandigheden.
    Hetzelfde geld voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering, bestond vroeger niet zeker niet icm hypotheek, de looptijd is vaak toch niet eeuwig en de premie enorm hoog.
    De premie van dit soort verzekeringen is vaak veel hoger dan het werkelijke risico wat gelopen wordt en dus duurkoop.
    Durf gewoon wat risico te lopen, verhuizen is niet het einde van de wereld..
  2. Jos Koets 14 december 2007 12:20
    Software matig zal het misschien nog wel lukken. Echter dan is de flexibiliteit er niet meer. Dan kan je net zo goed een aparte beleggingshypotheek en spaarhypotheek nemen. Door de switch mogelijkheid in de hybride hypotheek is een vaste risicopremie "niet" mogelijk. Dit komt doordat een klant zelf kan bepalen hoe hoog de spaarhypotheek kan worden. Bij verhoging is dan ook een aanpassing van de dekking bij overlijden noodzakelijk.

    Grote verschil tussen de spaarhypotheek in de hybride hypotheek en niet, is dat de dekking bij overlijden niet hetzelfde hoeft te zijn als de einduitkering.

    Gr. Jos
  3. [verwijderd] 14 december 2007 13:05
    Eerste Kamer stemt in met banksparen ! !
    woensdag 12 december 2007

    De Eerste Kamer heeft dinsdag 11 december 2007 zonder stemming het initiatiefwetsvoorstel aanvaard om per 1 januari 2008 het fiscaal gefaciliteerde banksparen in te voeren. Dit houdt in dat aan sparen via een geblokkeerde spaarrekening of beleggingsrecht voor latere uitkeringen fiscale ondersteuning wordt geboden. Het sparen kan zijn bedoeld om een lijfrentepolis te kopen of om de schuld op het eigen huis af te lossen. Het initiatief is afkomstig van de Tweede Kamerleden Depla (PvdA) en Blok (VVD). De indieners oogstten van alle kant lof voor hun gedegen werkstuk en ook voor hun uithoudingsvermogen. Wel was de Eerste Kamer ontevreden over een deel van de aangegeven dekking: het aftoppen van de mogelijkheid voor zelfstandigen om een pensioen op te bouwen tot maximaal 115.000 euro.

    Motie
    In een motie van de hand van mevrouw Vedder-Wubben (CDA) die werd gesteund door vrijwel alle fracties werd de regering gevraagd om in 2008 naar een andere dekking te zoeken. Staatssecretaris De Jager (CDA) zegde toe dit te zullen doen. De motie vraagt vervolgens de verlaagde premiegrondslag in de derde pijler te herstellen op het oude niveau. De SP vroeg stemming over de motie en zal volgende week tegen stemmen zo liet woordvoerder Reuten weten.

    Hoog liberaal gehalte
    VVD-senator Biermans juichte het voorstel toe. Het heeft een hoog liberaal gehalte, zei hij. Hij betreurde wel dat afbreuk wordt gedaan aan de pensioenopbouw door zelfstandigen via de 'derde pijler'. De VVD-senator riep de regering op in het jaar 2008 te zoeken naar een betere dekking voor de verwachte inkomstenderving van de overheid. Mevrouw Vedder-Wubben (CDA) zette veel vraagtekens bij de behandeling van zelfstandigen die voor hun pensioenopbouw voornamelijk afhankelijk zijn van lijfrentes (derde pijler). Om de budgettaire gevolgen voor de overheid van banksparen op te vangen wordt de inkomensgrondslag verlaagd met 47.700 euro en gebracht op 114.247 euro. Dit betekent volgens mevrouw Vedder dat de maximale lijfrentepremieaftrek wordt verlaagd van ongeveer 25.500 per jaar naar ongeveer 17.500 euro. Een gevolg is dat de maximale pensioenopbouw met 30% wordt verlaagd. Hoe verhoudt deze verlaging zich met de breed gedragen wens dat zelfstandigen meer mogelijkheden moeten krijgen om pensioen op te bouwen?, zo vroeg de CDA-senator. Ook de opbouw van pensioen werknemers met een pensioentekort wordt door deze ingreep belemmerd en het CDA wil dan ook dat deze maatregel verdwijnt. Zij herinnerde er fijntjes aan dat het aanvankelijke voorstel van de regering om de pensioenopbouw bij werknemers te beperken tot een premie-inkomen van hooguit 185.000 niet is doorgegaan. Het maximum inkomen waarover zelfstandigen pensioen mogen opbouwen steekt zo wel erg schril af tegen het pensioeninkomen van werknemers, oordeelde mevrouw Vedder, die ook sprak namens de fracties van ChristenUnie en SGP.

    Ongelijkheid
    PvdA-senator Leijnse wees op de ongelijkheid tussen banken en verzekeraars: banken moeten wel 20-jaars lijfrentes aanbieden als oudedagsvoorziening, naast 5- en 10-jaars lijfrentes, terwijl verzekeraars dit niet mogen. Leijnse vond de indieners te ijverig op het punt van de inkomenseffecten voor de overheid. Zij schatten in dat het banksparen zo'n vlucht zal nemen dat de fiscus negentig miljoen euro aan inkomsten zal mislopen in de komende dertig jaar. In plaats van dekkingsvoorstellen te doen hadden de indieners volgens Leijnse gewoon kunnen afwachten waartoe het banksparen in de praktijk zou leiden. Verhoging van de assurantiebelasting van 7 naar 7,5% en een ingreep in de opbouw van de pensioenen van zelfstandigen zouden dan achterwege hebben kunnen blijven. Ook Leijnse wees erop dat de regering het voorstel tot maximering van de fiscale faciliteit op een inkomen van 185.000 na bezwaren uit de Tweede Kamer heeft ingetrokken. Verlaging van het plafond van de derde pijler noemde de PvdA-senator een 'wel zeer ongelijke behandeling'.

    Voordeel van de twijfel
    Deze opmerking ontlokte SP-senator Reuten het verwijt aan de PvdA dat deze partij het opneemt voor de mensen met grote inkomens. Senator Reuten zei in zijn bijdrage aan het debat dat de indieners de verkeerde kant uitwerken: de subsidiering van de rijken door de hypotheekrenteaftrek wordt nu uitgebreid met de mogelijkheid van banksparen voor de oude dag en voor het aflossen van de eigenwoning schuld. Maar uiteindelijk gaf de SP na een moeilijke afweging het wetsvoorstel het voordeel van de twijfel, wat deze fractie de lof opleverde van senator Biermans van de VVD.

    Kritiek
    Senator Ten Hoeve van de Onafhankelijke Senaatsfractie, die ook het woord voerde namens de Partij voor de Dieren en D66, had kritiek op het feit dat in de derde pijler bij de pensioenopbouw voor zelfstandigen wel een maximum is ingebouwd en bij de pensioenopbouw in de tweede pijler voor werknemers niet.
  4. [verwijderd] 14 december 2007 13:46
    quote:

    jkoets schreef:

    Software matig zal het misschien nog wel lukken. Echter dan is de flexibiliteit er niet meer.
    De flexibiliteit is natuurlijk slechts een beleidskwestie. De verzekeringspremie wordt bepaald op basis van de totaal benodigde dekking en zal inderdaad niet constant kunnen zijn als je gaat beleggen (of een andere onzekere kapitaalsopbouw hebt) en vooraf dus niet weet welke dekking je nodig hebt.

    Hoe je de premie verdeelt wordt, of andersom geredeneerd, hoe je de beschikbare netto inleg verdeeld over de verschillende componenten van de hybride hypotheek is op zich toch een vrije keuze lijkt mij. Zoals ik het begrijp is het nu zo geregeld dat de bruto inleg verdeeld wordt, met een variabele premie is daardoor het spaardeel niet gegarandeerd, de netto inleg varieert immers. Het lijkt mij dat mensen juist een spaardeel kiezen vanwege de zekerheid die daar vanuit gaat. Dus waarom niet de netto inleg verdelen over de componenten? Rekenkundig is er geen probleem lijkt mij, de computer maakt de berekening wel. Bovendien wordt het spaardeel een stuk eenvoudiger te berekenen als daar een constante netto inleg wordt gebruikt in plaats van een variabele inleg.

    mvg
    Wilco

  5. Jos Koets 14 december 2007 14:26
    Je hebt gelijk Wilco maar toch wordt het zo niet gedaan. Een hybride hypotheek is geen slechte hypotheek, maar dan wel als de mensen goed worden ingelicht. Nu wordt dus daadwerkelijk gezegd dat een bepaald bedrag gegarandeerd is en dat is niet zo. Ik vind dat misleiding. En dan blijkt dit keer dat de adviseur echt niet op de hoogte is geweest. Dus de geldgevers zijn 100% aansprakelijk!

    Gr. Jos
  6. Jos Koets 14 december 2007 15:11
    Als de hypotheek wordt meegenomen (dus ook de polis) betaalt iemand alleen afsluitprovisie over het hogere hypotheekbedrag. Een adviseur krijgt daar dan iets van. Blijft alles hetzelfde dan moet in principe de adviseur niets verdienen.

    Ik weet wel dat er soms intern wordt overgesloten bij verhuizing en daar dus de adviseur aan verdiend. Ik weet ook dat dit soms gebeurde na de rente vaste periode. Banken hadden dit trucje verzonnen!

    Gr. Jos
  7. [verwijderd] 14 december 2007 19:14
    Wat een kort door de bocht gezwets.
    De bekende finamcieelplanner Kape B. die o.a. schrijft voor Fiscalert (toch niet de eerste de beste) komt met een eerlijk en nuchter stuk. Strekking: met de Opmaat van de rabobank is niets mis mee. De rabobank is de enige bank die cliënten serieuze updates geeft en zaken doorlopend bespreekbaar maakt, en dat ruimschoots voordat Tros Radar uberhaupt van de Opmaat had gehoord. Mening bank/verzekeraar/EN zakkenvullend tussenpersoon kan hier een voorbeeld aan nemen. Ook de Telegraaf schreef recent in Geldzaken een stukje genuanceerder dan de zogenaamde specialisten her en der op Internet. Strekking van het verhaal: de rabobank neemt als enige bank!!!!!!de moeite om met haar klant te communiceren, de rest laat hier een grote steek vallen. En voor klanten die tussen 1997-2002 een Opmaat hebben gesloten: die wisten allang wat er aan de hand is. Dus geachte kenners? Jullie hebben de klepel gehoor.........
  8. [verwijderd] 14 december 2007 19:15
    Wat een kort door de bocht gezwets.
    De bekende financieelplanner Kape B. die o.a. schrijft voor Fiscalert (toch niet de eerste de beste) komt met een eerlijk en nuchter stuk. Strekking: met de Opmaat van de rabobank is niets mis mee. De rabobank is de enige bank die cliënten serieuze updates geeft en zaken doorlopend bespreekbaar maakt, en dat ruimschoots voordat Tros Radar uberhaupt van de Opmaat had gehoord. Mening bank/verzekeraar/EN zakkenvullend tussenpersoon kan hier een voorbeeld aan nemen. Ook de Telegraaf schreef recent in Geldzaken een stukje genuanceerder dan de zogenaamde specialisten her en der op Internet. Strekking van het verhaal: de rabobank neemt als enige bank!!!!!!de moeite om met haar klant te communiceren, de rest laat hier een grote steek vallen. En voor klanten die tussen 1997-2002 een Opmaat hebben gesloten: die wisten allang wat er aan de hand is. Dus geachte kenners? Jullie hebben de klepel gehoor.........
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 912,17 +0,95%
EUR/USD 1,0846 -0,01%
FTSE 100 8.363,41 +1,06%
Germany40^ 18.647,90 +0,81%
Gold spot 2.326,44 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

SIGNIF...
+3,21%
JDE PE...
+2,87%
Avantium
+2,53%
ASMI
+2,44%
PROSUS
+2,16%

Dalers

ForFar...
-2,19%
Galapagos
-1,48%
AZERION
-1,28%
CM.COM
-0,85%
DSM FI...
-0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links