Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Spyker N.V.« Terug naar discussie overzicht

MF1 Racing hoopt op samenwerking met Spyker

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2006 11:31
    26-8 - Als MF1 Racing inderdaad overgenomen wordt door Michiel Mol – verwachting is dat er in Monza meer duidelijk wordt – dan krijgt het team wel een heel verrassend Nederlands tintje. De plannen liggen er om de Cosworth V8 om te dopen in Spyker.

    Officieel is nog niks naar buiten gebracht, desondanks zijn er vergevorderde plannen om de Nederlandse autofabrikant bij het team te betrekken. Cosworth is immers een motorfabrikant die weinig tot de verbeelding spreekt. Spyker doet dat wel.

    Spyker bouwt zeer exclusieve sportwagens, is beursgenoteerd en neemt sinds enkele jaren deel aan de 24 Uur van Le Mans en andere afstandraces. Zelf rijden ze met een Audi-krachtbron, het gaat dus puur om de naam Spyker. Geen onbekend verschijnsel in de Formule 1. Denk aan de Petronas-motoren van Sauber. In werkelijkheid waren het gewoon oude Ferrari-motoren.

    Een deal met Cosworth is er overigens nog niet. Maar daar gaat de voorkeur van MF1 Racing wel naar uit. De samenwerking met Toyota is tegengevallen. Ondanks de belofte hetzelfde materiaal te krijgen als het Toyota fabrieksteam, moet Midland het toch met minder doen. Vandaar de voorkeur naar een onafhankelijke motorpartner en in dit geval dus voorzien van het label powered by Spyker.
  2. [verwijderd] 28 augustus 2006 15:50
    ik vind het een niet zo heel slimme actie van spyker, ze kunnen beter eerst zorgen dat ze de boel goed op de rit hebben voordat ze zich in zo'n geld en tijdverslindende bezigheid als de formule 1 mengen..
    rustig opbouwen lijkt mij beter, zoals ze nu dus al doen met bijvoorbeeld Le Mans.
  3. [verwijderd] 28 augustus 2006 16:04
    Een artikel van autoweek.nl

    De betrokkenheid van Spyker bij de overname van MF1 Racing is anders dan aanvankelijk gedacht. Het gaat namelijk niet alleen om naamgeving van de motor. Spyker wil met Michiel Mol en nog twee andere, onbekende investeerders, het team overnemen.

    Spyker-directeur Victor Muller bevestigt tegenover FORMULE 1 RaceReport betrokken te zijn bij de onderhandelingen met MF1 Racing-eigenaar Alex Shnaider. Muller: ,,Maar niet op de manier zoals het onlangs in de pers naar buiten is gekomen. Spyker wil het team samen met Michiel Mol overnemen. Michiel wordt partner bij Spyker en samen worden we eigenaar van het Nederlandse Formule 1-team.? Volgens de Spyker-directeur staat de naam al vast: Spyker F1.

    De interesse van Spyker in Formule 1 komt niet uit de lucht vallen. ,,We kijken al langere tijd naar de mogelijkheden om toe te treden?, aldus Muller. Spyker neemt nu als Spyker Squadron deel aan FIA GT en LMES Endurance-races en is daarin redelijk succesvol.

    Mol bevestigde tegenover FORMULE 1 RaceReport dat de overeenkomst met MF1 Racing zo goed als rond is. ,,We zitten in de afrondende fase'', zegt Mol. ,,Het contract moet nu nog afgemaakt worden op de details. Ik hoop dat we de verkoop in het weekeinde van de Grand Prix van Italië bekend kunnen maken. Maar ja, ik moet voorzichtig zijn, want ik heb zoiets al eerder gedacht en het viel elke keer weer tegen.''
  4. [verwijderd] 28 augustus 2006 16:05
    quote:

    plumeau schreef:

    per raceweekend kijken wereldwijd 375 miljoen mensen naar de tvbeelden van een formule 1 race. Betere reklame kan je niet hebben, er zijn 17 races dus reken maar uit hoeveel mensen je bereikt. (discoverychannel)
    Daar heb je gelijk in, maar die naamsbekendheid moet wel opwegen tegen de kosten die het met zich mee brengt.
  5. [verwijderd] 28 augustus 2006 16:15
    quote:

    Bart85 schreef:

    [quote=comeyertje]
    echt super boeiend nieuws is het niet.......gezien het super hoge volume
    [/quote]

    als dit al geen boeiend nieuws is, wat is dat dan wel?

    voor de belegger niet boeiend genoeg.........de koers spreekt de waarheid

    volume is ook aan de lage kant....ondanks 3,7 miljoen aandelen
  6. [verwijderd] 28 augustus 2006 17:19
    quote:

    Bart85 schreef:

    [quote=plumeau]
    per raceweekend kijken wereldwijd 375 miljoen mensen naar de tvbeelden van een formule 1 race. Betere reklame kan je niet hebben, er zijn 17 races dus reken maar uit hoeveel mensen je bereikt. (discoverychannel)
    [/quote]

    Daar heb je gelijk in, maar die naamsbekendheid moet wel opwegen tegen de kosten die het met zich mee brengt.
    meer rijke mensen willen dan een spyker hebben omdat het een merk uit de formule1 is, dus meer verkoop
  7. [verwijderd] 28 augustus 2006 18:40
    quote:

    plumeau schreef:

    meer rijke mensen willen dan een spyker hebben omdat het een merk uit de formule1 is, dus meer verkoop
    Ja, maar een formule 1 team kost gigantisch veel geld...dit zal zich voor een gedeelte zelf terug betalen, maar vooral in de beginfase moet spyker er toch flink zelf bij hoor (via die genoemde emissie dus waarschijnlijk).

    Maar mijn punt is: de eventuele stijging van de verkopen die voortvloeit uit de naamsbekendheid van spyker in de f1 moet wel voldoende zijn om de kosten van de f1 stal te compenseren.
  8. [verwijderd] 28 augustus 2006 19:19
    vanaf seizoen 2008 komt er een andere verdeling van tv gelden daar denkt Spyker genoeg geld vandaan te halen. tijdens de docu op discovery vanmiddag werd ook gezegt dat het tv publiek op nr 1 staat (dus veel reklameinkomsten)en het publiek langs d ban is totaal niet belangrijk. Boeiend stuk, ging voornamelijk over bmw williams
  9. [verwijderd] 29 augustus 2006 08:48
    quote:

    nicknicknick schreef:

    Kunnen al die rijke mensen wel een Spyker willen hebben, maar zolang Spyker ze niet kan produceren omdat ze vol zitten hebben ze er ook niet zoveel aan.
    Dit is ook een belangrijk punt inderdaad, de reactie van comeyertje hierop getuigd ook niet van veel inzicht naar mijn mening..want het geduld hebben is in feite een soort nee-verkoop.

    Zoals ze zelf al zeggen is de formule 1 een prachtige manier om publiciteit te creeëren, maar misschien schieten ze het eigenlijke doel op deze manier een beetje voorbij?
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.