Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,405 10 mei 2024 17:38
  • +0,445 (+1,31%) Dagrange 34,165 - 34,445
  • 4.541.944 Gem. (3M) 7,1M

Shell nieuwtjes.

5.751 Posts
Pagina: «« 1 ... 178 179 180 181 182 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 oktober 2016 16:20
    'Nigeria claimt 363 miljoen euro van Shell'

    Gepubliceerd op 5 okt 2016 om 14:48 | Views: 806

    LAGOS (AFN) - De Nigeriaanse overheid claimt een kleine 407 miljoen dollar, omgerekend bijna 363 miljoen euro, van Shell om vermeende illegale uitvoer van aardolie. Dat meldden Nigeriaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

    Over de zaak werd in september al uitvoerig bericht. Nigeria eist miljarden van diverse grote oliemaatschappijen. Die zouden tussen 2011 en 2014 diverse transporten niet bij de autoriteiten hebben gemeld, waardoor Nigeria belastinginkomsten is misgelopen. Naast Shell zitten onder meer het Amerikaanse Chevron en het Franse Total in het beklaagdenbankje.

    Shell liet onlangs al weten niet te kunnen reageren zolang de zaak nog loopt. De onderneming zet haar activiteiten in het Afrikaanse land voort en houdt zich daarbij naar eigen zeggen aan alle regels.
  2. forum rang 10 voda 5 oktober 2016 16:21
    Probleem gasexport Shell door staking

    OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Shell verwacht problemen met de gaslevering aan het Verenigd Koninkrijk door een staking bij een gasproductielocatie in Noorwegen. Raffinaderij Nyhamna wordt vrijdag naar verwachting platgelegd door een staking, zo laat een woordvoerder woensdag weten.

    De staking treft ook een locatie van Statoil. De maatschappijen bevestigen daarmee berichten van een lokale vakbond over de gevolgen van een staking. De bond praat donderdag nog over een loonstijging. Als dat niks oplevert wordt het werk neergelegd.
  3. forum rang 10 voda 6 oktober 2016 16:13
    Nigeria eist bijna 407 miljoen dollar van Royal Dutch Shell

    Compensatie voor vermeende illegale export ruwe olie naar Verenigde Staten.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nigeriaanse overheid eist voor bijna 407 miljoen dollar van Royal Dutch Shell aan compensatie vanwege de illegale export van ruwe olie naar de Verenigde Staten in de periode 2011 en 2014. Dit schreef The Wall Street Journal.

    De Nigeriaanse overheid schat dat een aantal van 's werelds grootste oliemaatschappijen in de periode 2011 en 2014 voor 12,7 miljard dollar illegaal aan ruwe olie exporteerden naar de Verenigde Staten.

    Eind september werd bekend dat de Nigeriaanse autoriteiten een rechtszaak startten tegen verscheidene oliebedrijven, waaronder ook het Amerikaanse Chevron, het Italiaanse ENI, het Franse Total en Brasoil van het Braziliaanse Petrobas, vanwege de vermeende illegale export van olie.

    De Nigeriaanse overheid eist van Chevron circa 463 miljoen dollar, inclusief 21 procent rente per jaar over de gederfde inkomsten.

    De rechtszaak komt op een moment waarop de Nigeriaanse overheid een bredere campagne is gestart om de misstanden rond internationale bedrijven die in het land actief zijn te corrigeren. De Nigeriaanse president Muhummadu Buhari beloofde bovendien de corruptie in het Afrikaanse land te bestrijden.

    Royal Dutch Shell sloot woensdag op een rood Damrak 0,8 procent hoger op 23,08 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 7 oktober 2016 16:09
    Nieuw gesprek Shell en bonden vruchteloos

    Gepubliceerd op 7 okt 2016 om 11:06 | Views: 1.671

    ROTTERDAM (AFN) - Een nieuw overleg tussen Shell en de vakbonden over een cao voor de ongeveer 3000 medewerkers in Pernis en Moerdijk heeft niets opgeleverd. De bonden sluiten nieuwe acties, waaronder werkonderbrekingen niet uit, zegt bestuurder Piet Verburg van CNV vrijdag.

    Eind vorige maand voerden vijfhonderd medewerkers van het olie- en gasconcern actie bij de hoofdingang van de raffinaderij in Pernis. Ze eisen onder meer een beter loonvoorstel. Het huidige voorstel zou achterblijven bij dat van vergelijkbare bedrijven.

    Volgens Verburg bleek het nieuwe cao-overleg van donderdag zinloos, omdat Shell niet over de belangrijkste punten wilde praten. De bonden willen onder meer een hoger loonbod. Shell biedt in plaats daarvan tweemaal een eenmalige uitkering van 1000 euro.

    Ledenraadplegingen

    De bonden organiseren ledenraadplegingen op 1 en 3 november om de actiebereidheid te peilen. Daarna volgen na een ultimatum mogelijk nieuwe, hardere acties.

    Shell laat weten teleurgesteld te zijn dat het overleg nog niet heeft geleid tot een akkoord. ,,In het licht van de huidige marktomstandigheden, zijn wij van mening dat onze voorgestelde cao realistisch en goed is", zegt een woordvoerster. ,,Ons voorstel biedt financiële vooruitgang voor alle werknemers die onder de cao vallen. Echter, de vakbonden hebben de gesprekken afgebroken.”
  5. forum rang 10 voda 7 oktober 2016 16:21
    Koopkans voor Shell

    Door Nico Bakker op 7 okt 2016 om 12:12 | Views: 1.196

    Het aandeel Royal Dutch Shell laat een interessant koersverloop zien op de weekgrafiek. In eerdere columns heb ik reeds gewezen op het brede omkeerpatroon dat zichtbaar is als opmaat voor significant hogere koersen.

    Thans lijkt de pullback succesvol te worden afgerond getuige de nieuwe UP-status op het Dashboard. Ik zal de grafiek voor u duiden en aangeven waarom Shell in de komende weken goed kan scoren. 

    Omkeerpatroon

    Vanaf de top op 25,40 was er sprake van een pullbackbeweging teneinde de recente trendbreuk te valideren. Met een volledige downswing zakte de koers kortstondig zelfs onder de gemiddelde lijn, maar thans ziet het er naar uit dat de weg omhoog kan worden hervat. Onlangs werd de -9 swing afgerond met een witte candle, veelal een prelude voor de terugkeer van de bulls.

    Deze week is een mooie witte candle in de maak boven de 55 SMA lijn, de swingteller springt op +1 en ook de RSI maakt een up-cross met de 50-lijn. Stuk voor stuk positieve indicaties, hetgeen goed is voor een hernieuwde UP-status op het Dashboard. Een gestage opmars richting de recente top op 25,40 is thans aannemelijk.

    Als deze barrière vervolgens wordt geslecht, wint de nieuwe uptrend flink aan kracht en komt hetkoersdoel van het omkeerpatroon op ruim 30,00 in beeld. Duidelijk positieve vooruitzichten dus voor Shell, voorwaarde is wel dat de koers boven 21,00 blijft bewegen.
       
    Bulls aan zet

    Met de witte candle van deze week wordt de nieuwe uptrend gevalideerd. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen om aan de koopkant in actie te komen om de verwachte opmars richting 25,40 mee te spelen. Boven 25,40 zijn extra koopposities gerechtvaardigd. Een sterk vierde kwartaal lijkt aanstaande voor de Koninklijke Shell.

    - See more at: www.belegger.nl/Column/257035/Koopkan...
  6. forum rang 10 voda 11 oktober 2016 15:56
    Infrastructuur voor nieuwe brandstof rolt langzaam uit
    LNG groeit gestaag door

     
    door Wouter van Bergen

    Maasvlakte - 

    Wit bevroren kraagjes hebben de koppelingen van sommige leidingen aan boord van de Coral Methane, en op een aantal plekken op het schip dwarrelen kleine sneeuwvlokjes rond. Het is een graad of veertien op een oktoberdag met een herfstig zonnetje boven de Tweede Maasvlakte.

    Het bevroren condens verraadt de ijs- en ijskoude temperatuur van minus 162 graden waarmee 7500 kubieke meter vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) waarvan in een uur of acht in de Coral Methane wordt gepompt. Het door Shell gecharterde schip van rederij Anthony Veder ligt aan de gloednieuwe derde laadplaats van de Gateterminal, vanwaaruit het in drie dagen naar een klant in Zweden zal varen, voortgesuwd met de brandstof die het voor zijn opdrachtgever vervoert: LNG.

    Een bedrag van tussen de €70 en 100 miljoen is er door Vopak en Gasunie - de eigenaren van de terminal - en de Europese investeringsbank in de nieuwe laadpier, ’jetty’ in haventaal, gestoken. De installatie levert relatief kleine ladingen uit drie gigantische betonnen kolossen die per stuk 180.000 kubieke meter LNG ijskoud bewaren, die door enorme LNG-tankers uit Qatar, Noorwegen en Nigeria wordt aangevoerd.

    Pijpleiding

    Het grootste deel van de LNG wordt na aanlanding via de Gate-terminal omgezet in gas, waarna het via pijpleidingen naar de eindgebruiker wordt geleid. Een ander deel, wordt overgeladen in vrachtwagens en kleinere schepen zoals de Coral Methane die het vloeibare gas naar kleinere terminals vervoeren.

    Met de investering in een speciale laadplek voor schepen die relatief kleine hoeveelheden komen halen, wil de Gaterminal inspelen op de groeiende vraag naar LNG bij eindgebruikers die niet via een pijpleiding te bereiken zijn en klanten uit de maritieme sector. Als gevolg van strengere milieuregels, bestaan er steeds meer restricities voor brandstoffen die schepen mogen verstoken op de Noordzee. LNG is een van de alternatieven die wel mogen, al heeft de lage olieprijs de laatste jaren niet meegewerkt om dit economisch aantrekkelijk te maken.

    Bestellingen

    Dat heeft er onder andere toe geleid dat het aantal schepen dat op LNG wordt voortgestuwd nu nog beperkt is. In Noordwest Europa varen er 65 rond, vooral als kustvaarder en veerboot. Wereldwijd zijn het er tachtig. Met nog eens tachtig in bestellling, terwijl dat vorig jaar -toen er 50 lng-schepen in bedrijf waren- er nog 50 in voorbereiding waren, is de groei beperkt, maar gestaag. Hoopgevend is dat inmiddels ook de eerste grotere schepen die op LNG gaan varen in de maak zijn: twee autoschepen voor VW en drie grote cruiseschepen. Veel grote containerschepen die nu in aanbouw zijn, de echte giganten van de oceaan, worden bovendien afgeleverd met de voorbereidingen voor LNG aan boord. Dit in afwachting van nieuwe emissie-eisen die waarschijnlijk de komende jaren over de hele wereld worden genomen.

    De nieuwe laadpier aan de gate-terminal is een stap in het uitbouwen van de fijnmazigere infrastructuur, waarbij de jetty weer klandizie zal krijgen van een eerste LNG-bunkerschip dat Shell volgend jaar in Rotterdam gebruik neemt, om de groeiende vloot die nu nog door tankwagens wordt bijgetankt te voorzien. Het nieuwe bunkervaartuig zal onder andere 15 binnenvaartschepen van Shell, die momenteel in aanbouw zijn in Polen, gaan voorzien van brandstof. „Om ook de motorbouwer en scheepswerf van enige schaalgrootte te voorzien in de productie, hebben we er vijftien besteld”, zegt een woordvoerder van Shell, dat de grootste producent van LNG ter wereld is.
     
    Bron: DFT Premium
  7. forum rang 10 voda 12 oktober 2016 19:54
    'Biedingen op Noordzeevelden Shell'

    Gepubliceerd op 12 okt 2016 om 19:49 | Views: 0

    ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft biedingen ontvangen op zijn velden in de Noordzee van Ineos en Siccar Points. Ook Chrysaor is van plan een bod uit te brengen voor de deadline die woensdag verstrijkt. Dat melden ingewijden.

    De olievelden zijn ongeveer 2 miljard dollar waard. Eerder werd ook het Deense scheepvaart- en olieconcern A.P. Möller-Maersk in verband gebracht met de Noordzeevelden van het olie- en gasconcern.

    De verkoop maakt deel uit van plannen van Shell om 30 miljard dollar aan bezittingen af te stoten.
  8. [verwijderd] 13 oktober 2016 08:18
    Shell verkoopt belang in Maleisië

    KUALA LUMPUR (AFN) - Shell verkoopt zijn belang van 50 procent in vier olievelden in Maleisië aan Hibiscus Petroleum. Dat meldde dat bedrijf donderdag.

    Met de deal, die naar verwachting volgend jaar wordt afgerond, is een bedrag van 25 miljoen dollar gemoeid. De velden liggen voor de kust van de Maleisische staat Sabah.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_...
  9. forum rang 10 voda 13 oktober 2016 16:38
    Royal Dutch Shell ontvangt biedingen olievelden Noordzee - media

    Waarde olievelden circa 2 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft biedingen ontvangen van Ineos en Siccar Points op zijn olievelden in de Noordzee, die een waarde hebben van ongeveer 2 miljard dollar. Dit schreef De Telegraaf woensdagavond op basis van bronnen.

    Volgens de krant was ook Chrysaor van plan om een bod uit te brengen. De deadline liep woensdag af. Eerder al zou ook A.P. Möller-Maersk interesse hebben getoond in de olievelden, schreef DFT.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot woensdag 0,4 procent lager op 23,11 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 14 oktober 2016 14:58
    'Shell overweegt verkoop LNG-belang Maleisië'

    Gepubliceerd op 14 okt 2016 om 07:07 | Views: 3.815

    KUALA LUMPUR (AFN) - Shell overweegt zijn belang in een LNG-bedrijf in Maleisië te verkopen. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.

    De verkoop zou Shell volgens de bronnen circa 1 miljard dollar kunnen opleveren. Het gaat om het belang van 15 procent dat het olie- en gasbedrijf houdt in MLNG Tiga, dat eigenaar is van een LNG-terminal op Borneo.

    Het Maleisische staatsbedrijf Petroliam Nasional, dat een belang van 60 procent heeft, zou het eerste recht hebben bij een eventuele verkoop.

    30 miljard

    Het verkoopplan maakt deel uit van de pogingen van Shell om voor 2018 bezittingen ter waarde van 30 miljard dollar van de hand te doen.

    In dat kader wordt ook Pilipinas Shell Petroleum, een Filipijnse dochteronderneming van Shell, naar de beurs gebracht. Vrijdag werd gemeld dat daarmee ongeveer 404 miljoen dollar wordt opgehaald.
  11. forum rang 10 voda 18 oktober 2016 19:37
    Royal Dutch Shell wil Amerikaanse raffinaderij verkopen -- media

    Mogelijk 900 miljoen dollar met de verkoop gemoeid.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft Deutsche Bank ingeschakeld om zijn raffinaderij in het Amerikaanse Martinez te verkopen. Dit meldde persbureau Reuters dinsdagavond op basis van bronnen.

    Volgens een bron kan er 900 miljoen dollar gemoeid zijn met de verkoop. Shell noch Deutsche Bank wilde tegenover Reuters reageren op de geruchten.

    Shell kampt met een lage olieprijs en verteert de overname van British Gas. De oliegigant heeft al aangekondigd dat het voor circa 30 miljard dollar aan bezittingen wil afstoten.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot dinsdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 23,03 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. [verwijderd] 21 oktober 2016 08:51

    Shell verkoopt schalievelden in Canada

    DEN HAAG (AFN) - Shell verkoopt in het westen van Canada schalievelden voor circa een miljard dollar. Dat werd vrijdag bekendgemaakt door het olie- en gasconcern.

    Koper is Tourmaline Oil. Dat bedrijf betaalt 758 miljoen dollar in contanten en 279 miljoen dollar in aandelen. Shell benadrukte dat het een significante schaliepositie in Canada houdt, de verkochte locaties voldeden niet aan de ,,ontwikkelingsplannen voor de korte termijn''.

    Shell verkocht de afgelopen twee jaar voor meer dan 20 miljard dollar aan bezittingen. Waarschijnlijk zal de teller aan desinvesteringen dit jaar uitkomen op minder dan 10 miljard dollar, aldus topman Ben van Beurden eerder dit jaar.
  13. forum rang 8 Wilbar 28 oktober 2016 14:53
    'Winst Shell toont herstel'
    Gepubliceerd op 28 okt 2016 om 11:42

    AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft zijn voor eenmalige posten gecorrigeerde winst afgelopen kwartaal licht zien stijgen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het olie- en gasconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
    De winst op basis van geschatte actuele voorraadkosten (ccs), geschoond voor eenmalige posten, kwam volgens de analisten uit op 1,81 miljard dollar. Een jaar eerder kwam die maatstaf uit op 1,77 miljard dollar.
    Destijds betekende dat een enorme daling, van ruim 4 miljard dollar op jaarbasis. Daarnaast drukten omvangrijke afschrijvingen Shell in het derde kwartaal van 2015 onder de streep diep in de rode cijfers. Het nettoverlies (ccs) kwam uit op 6,1 miljard dollar.
    Overname
    In het tweede kwartaal van dit jaar zakte de gecorrigeerde ccs-winst van 3,8 miljard dollar naar iets meer dan 1 miljard dollar. Daarbij steeg de productie met ruim een kwart, tot het equivalent van iets meer dan 3,5 miljoen vaten olie per dag. Die toename was volledig toe te schrijven aan de overname van het Britse BG.
    Shell gaf bij de halfjaarcijfers aan dat er goede voortgang werd geboekt bij het verlagen van de kosten, in het licht van de verslechterde marktomstandigheden. Ook plannen om de schuld te verlagen door bezittingen te verkopen, lagen volgens het bedrijf op schema. De tegenvallende resultaten gaven destijds geen aanleiding om de investeringen verder terug te schroeven dan eerder was gemeld.
  14. forum rang 10 voda 31 oktober 2016 16:12
    Beursblik: Shell boekt vrijwel vlakke geschoonde winst in derde kwartaal

    Overname BG drukt op resultaten.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het derde kwartaal een vrijwel vlakke geschoonde winst geboekt. Dit meldden tien vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen in aanloop naar de kwartaalpublicatie van de Brits-Nederlandse energiereus op dinsdag.

    De onderneming behaalde in het derde kwartaal een CCS-winst, exclusief eenmalige items, van 1,8 miljard dollar, vrijwel gelijk aan het resultaat in dezelfde periode een jaar eerder.

    Royal Dutch Shell heeft eerder aangegeven dat 2016 een overgangsjaar is voor het bedrijf, vanwege de overname van circa 50 miljard dollar van BG Group. De overname zou volgens analisten tot onoverzichtelijke kwartaalcijfers kunnen leiden, vanwege herstructureringskosten en andere eenmalige items, die op de resultaten zouden kunnen drukken.

    Daarnaast zal de markt kijken daar de details van het eerder aangekondigde desinvesteringsplan ter omvang van 30 miljard dollar. Hoewel Royal Dutch Shell reeds een handvol desinvesteringen heeft aangekondigd zal het bedrijf de markt tijdens de kwartaalpublicatie moeten overtuigen dat het verkoopproces aan momentum wint.

    Tot slot zal Royal Dutch Shell de markt ervan moeten overtuigen dat het bedrijf de belofte waar kan maken bestand te zijn tegen de lage olieprijs door in de investeringen te snijden en kosten te verlagen. Beleggers willen zien of deze veranderingen voldoende kasstromen genereren om de activiteiten en dividenduitkering te kunnen dekken.

    Het aandeel sloot vrijdag 0,8 procent lager op 23,02 euro op een verdeeld Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 1 november 2016 16:08
    Update: Royal Dutch Shell boekt hoger resultaat

    Oliereus presteert beter dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het derde kwartaal van 2016 een hoger aangepast resultaat geboekt dan verwacht op een lagere omzet. Dit bleek dinsdag tijdens de publicatie van de resultaten van het derde kwartaal van de Brits-Nederlandse energiereus.

    Met de resultaten wist de energiereus de neerwaartse trend van de voorgaande kwartalen te doorbreken, waarmee de strategie om de zwakke olieprijs te compenseren door een verlaging van de kosten zijn vruchten afwerpt.

    CEO Ben van Beurden sprak in de toelichting op de cijfers van betere resultaten, als gevolg van sterke operationele prestaties en kostbeheersing. "Maar de lagere olieprijzen blijven een belangrijke uitdaging voor het bedrijf en de vooruitzichten blijven onzeker", aldus Van Beurden.

    "Onze investeringsplannen zijn sterk gericht op het hervormen van Shell op alle punten van de olie-prijs-cyclus, door middel van sterkere rendementen en een verbetering van de vrije kasstroom per aandeel", voegde de topman toe. "We boeken goede vooruitgang in de richting van deze doelstellingen in weerwil van de huidige omstandigheden. De integratie van Shell en BG is grotendeels gerealiseerd en is voor op schema afgerond."

    Daarnaast wijst de bestuurder erop dat het bedrijf zich parallel met de integratie blijft richten op het verminderen van de kosten en investeringen, de uitvoer van zijn desinvesteringsplannen en het opstarten van nieuwe projecten.

    Royal Dutch Shell kondigde eerder aan in de komende drie jaar voor 30 miljard dollar aan assets af te willen stoten in een poging de kosten van de BG-overname te beheersen. Tot dusver staat de teller voor dit jaar op slechts 1,7 miljard dollar. Het bedrijf meldde momenteel actief te werken aan de verkoop van zestien bezittingen.

    De Brits-Nederlandse energiereus boekte in het derde kwartaal een aangepaste CCS-winst, de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 2,8 miljard dollar, versus 2,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Tien door Dow Jones Nieuwsdienst vooraf geraadpleegde economen rekenden op een CCS-winst, exclusief eenmalige items, van 1,8 miljard dollar.

    Onder de streep boekte Shell een nettowinst van 1,4 miljard dollar, tegen een verlies van liefst 7,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet daalde van 68,7 miljard dollar in het derde kwartaal van 2015 naar 61,9 miljard dit jaar.

    In het derde kwartaal steeg de productie op jaarbasis met 25 procent tot 3,595 miljoen vaten olie-equivalent per dag.

    Shell stelt voor het derde kwartaal een dividend voor van 0,47 dollar per aandeel.

    Analisten zijn vrijwel unaniem positief over de resultaten van Royal Dutch Shell. Volgens Numis was het aangepast resultaat fors beter dan verwacht, terwijl het dividend met 0,47 dollar per aandeel conform de verwachting is. De analisten wezen met name op het feit dat de integratie met BG er in wezen op zit en dat de gezamenlijke kapitaaluitgaven in 2016 van 29 miljard dollar 38 procent lager zijn dan 2015. Een punt van zorg is volgens de analisten de waarschuwing van het concern dat de situatie in Nigeria verslechterde, waardoor de productie in het vierde kwartaal mogelijk onder druk komt te staan.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag 3,2 procent hoger op 23,43 euro op een groen Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 1 november 2016 16:38
    Beursblik: Standard & Poor's zet Shell op kooplijst

    Ratingbureau blij met kostenbesparingen en kasstroom.

    (ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's Equity Research heeft zijn advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van houden naar kopen, na de sterke derdekwartaalcijfers.

    Het ratingbureau verhoogt het koersdoel van 23 naar 25 euro.

    Het aandeel is momenteel hoger gewaardeerd, op bijna 15 maal de winst, dan het gemiddelde van 9,5 maal de winst over de afgelopen vijf jaar, maar volgens de analisten is dat gerechtvaardigd, omdat de winst negatief vertekend wordt door de lage olieprijzen.

    S&P laat zijn winsttaxatie voor 2016 staan op 1,05 dollar per aandeel maar verhoogt deze voor 2017 van 1,72 dollar naar 1,82 dollar.

    De aangepaste winst per aandeel van 0,34 dollar in het derde kwartaal was bijna de helft hoger dan de consensusverwachting die was opgesteld door Capital IQ van 0,23 dollar.

    De verrassing was vooral te danken aan het Upstream-segment, dat quitte draaide, waar analisten rekenden op een verlies van 1,4 miljard dollar.

    S&P denkt dat Shell goede voortgang heeft geboekt met kostenbesparingen terwijl de kapitaalinvesteringen het doel voor dit jaar hebben behaald. Ook de solide onderliggende kasstroom is geruststellend volgens analist Jia Man Neoh van Standard & Poor's.

    Het aandeel Royal Dutch Shell stond dinsdagmiddag op een grauw en regenachtig Damrak te stralen met een koerswinst van 3,9 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 4 november 2016 16:56
    Analisten positief over Royal Dutch Shell

    Door Belegger.nl op 4 nov 2016 om 10:30 | Views: 1.411

    De olie- en gasreus Royal Dutch Shell, oftewel Koninklijke Olie, is het topfonds van de Amsterdamse beurs. Het is voor 15% verantwoordelijk voor de AEX-index. Opmerkelijk, tel je er Unilever en ING bij dan zijn de drie verantwoordelijk voor 40% van de AEX-index.

    Vroeger was de stelling onder langetermijnbeleggers dat je, of het nu economisch goed of slecht gaat, altijd Koninklijke Olie in je portefeuille moest hebben. Dat omdat Shell nooit het dividend verlaagt. Je kunt het zien als een obligatie met een geweldig rendement van nu circa 7,5%.

    Maar is dat dividend te handhaven met deze lage olieprijs? Nu leent het bedrijf er geld voor.
     
    Transitie

    Topman Ben van Beurden zegt van wel. Het bedrijf zit volgens hem in een overgangsperiode, omdat het de miljardenovername van BG Group moet verwerken en het bedrijf grote kostenbesparingen aan het doorvoeren is. Shell zal daardoor op termijn een slanker en eenvoudiger bedrijf worden dat beter is opgewassen tegen lage olieprijzen en betere rendementen zal bieden aan de aandeelhouders. Is die transitie succesvol?

    De meeste guru's denken blijkbaar van wel. Theodoor Gillissen Bank, Goldman Sachs, Standard & Poor's, JP Morgan, UBS, Credit Suisse en Jefferies hebben allemaal het fonds op Kopen staan. ING en Independent Research handhaven het Houden advies.

    Kwartaalcijfers boven verwachting

    Deze week kwam Koninklijke Olie met de cijfers over het derde kwartaal. Ze waren duidelijk beter dan verwacht. De aangepaste winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten kwam uit op 2,8 miljard dollar, versus 2,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst, exclusief eenmalige items, van 1,8 miljard dollar. Onder de streep boekte Shell een nettowinst van 1,4 miljard dollar, tegen een verlies van 7,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

    Beleggers reageerden opgetogen op de cijfers. Het aandeel steeg in een beroerd beursklimaat met 3% naar 23,375 euro. Enkele dagen later is de winst al weer verdwenen. Nu doet het aandeel rond de 22,80 euro. 

    Guru's

    Ook de guru's zijn blij verrast en laten dit merken in de aanbevelingen. Theodoor Gillissen Bank heeft het fonds op Aanbevolen staan met een koersdoel van 28 euro vooral vanwege het hoge dividendrendement. De bank acht de kans op een dividendverlaging 'vrij klein'. 

    Analist Jos Versteeg: "Kern is natuurlijk de verwachting voor de olieprijs in de komende jaren. Enerzijds is Shell sterk aan het kosten besparen, anderzijds is het niet aannemelijk dat de olieprijs langdurig op deze lage niveau’s blijft."

    "De investeringen in nieuwe velden dalen aanzienlijk, waardoor op termijn een tekort ontstaat. Daarnaast wordt het voor de OPEC en met name Saoedi-Arabië steeds moeilijker met deze lage olieprijs te leven. Een kleine productiebeperking is erg verleidelijk omdat het al snel leidt tot een fors herstel van de olieprijs."

    Positief

    Standard & Poor's Equity Research heeft zijn advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van Houden naar Kopen, na de sterke derdekwartaalcijfers. Het ratingbureau verhoogt het koersdoel van 23 naar 25 euro. S&P denkt dat Shell goede voortgang heeft geboekt met kostenbesparingen terwijl de kapitaalinvesteringen het doel voor dit jaar hebben behaald. Ook de solide onderliggende kasstroom is geruststellend, aldus analist Jia Man Neoh.

    UBS heeft het fonds op Kopen staan zonder koersdoel. Hetzelfde geldt voor Credit Suisse, Jefferies en Goldman Sachs. ING Equity Research handhaaft het fonds op Houden. Independent Research heeft het fonds eveneens op Houden staan maar wel met een koersdoel van 26 euro.
  18. forum rang 10 voda 8 november 2016 16:22
    Shell rekent op flink stijgende vrije kasstroom

    Vrije kasstroom van 20 tot 30 miljard dollar tussen 2019 en 2021.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verwacht dat het tussen 2019 en 2021, bij een gemiddelde olieprijs van 60 dollar per vat, een vrije kasstroom kan genereren van 20 miljard tot 30 miljard dollar per jaar. Dit bleek dinsdag tijdens een bijeenkomst van Shell voor beleggers in Noord-Amerika.

    Daarbij rekent de energiereus in de genoemde periode op een rendement op het geïnvesteerd vermogen van ongeveer 10 procent, waar dit gedurende 2013 tot en met 2015 nog 8 procent was. De vrije kasstroom lag toen op gemiddeld 12 miljard dollar per jaar, bij een gemiddelde olieprijs van 90 dollar per vat.

    Shell kondigde eerder aan in de komende drie jaar voor 30 miljard dollar aan assets af te willen stoten in een poging de kosten van de overname van BG te beheersen.

    Derde kwartaal

    Shell boekte in het derde kwartaal een aangepaste CCS-winst, de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 2,8 miljard dollar, versus 2,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee lag de winst afgelopen kwartaal circa een miljard dollar hoger dan analisten hadden voorzien.

    Analisten lieten zich vrijwel unaniem positief uit over de resultaten van Shell. Volgens Numis was het aangepast resultaat fors beter dan verwacht, terwijl het dividend met 0,47 dollar per aandeel conform de verwachting is. De analisten wezen met name op het feit dat de integratie met BG vrijwel afgerond is en dat de gezamenlijke kapitaaluitgaven in 2016 van 29 miljard dollar 38 procent lager zijn dan in 2015.

    Op een iets lager Damrak won het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag 0,9 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.751 Posts
Pagina: «« 1 ... 178 179 180 181 182 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links