Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Europa BCE16

3.347 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 september 2016 13:16
    Einde van een lange reis door Noord Italië, beginnend met prachtige trektochten door de Italiaanse Alpen in de omgeving van Aosta / Cogne en eindigend in de regio Veneto met zijn rijke wijncultuur (Valpolicella, Soave) en dito historie rond steden als Verona, Venetië en het verassende Vicenza.

    Kleine banken in grote gebouwen, met voorname bestuurders in de typerende blauwe pakken gedragen met stropdas. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan. Banca AntonVeneta, Gruppo Montedelpaschi staat er met voorname letters op de gevel geschreven. Het gebouw straalt grandeur uit en staat midden in het Soave wijngebied waar de oogst net is begonnen en de wijnboeren in hun tractoren de trossen druiven afvoeren. Hoe groot is het contrast met de werkelijke status van de oudste bank van Italië en op een haar na bankroet.

    Banco Popular di Vicenza. Met een plaquette verwerkt in marmer wordt oud bestuurder en oprichter ge-eerd. Italië straalt en is trots op zijn historie.

    Ik zou graag eens een kijkje achter die muren willen nemen. Maar eerst de weekstand van de beurscompetitie maar eens uitwerken.
  2. [verwijderd] 25 september 2016 14:38
    Dividend en zomeer

    Dividend bijschrijvingen voor Bankinter, GAS Natural, Petrofac, ENI, Wolters Kluwer (19/8) en Old Mutual. En daarmee stokt de productie. Het vuurwerk komt van de grondstoffen, financials en health care fondsen heb ik in de gauwigheid gezien.

    Veel restanten nog op te pakken; EON uitkering, Melrose en enkele label aanpassingen (Ahold Delhaize, SFR Group) en aandelen splitsingen (CGG Veritas). Dat komt later.

  3. [verwijderd] 25 september 2016 15:00
    Totaal stand YTD

    Ivan loopt uit, herbinator gaat Noba voorbij en JP verdringt ffff uit de top 6. haas lijkt de hoogste kwartaal score te hebben maar dat weten we pas zeker als we de dividend en valuta score er bij optellen.

    Groene lintjes voor Nobahamas, Cézan en Chela. RDP, Bjorn, Bianchi en Johan staan met 1 aandeel op minder dan 1% van een zelfde onderscheiding.

    Min felicitaties voor de winnaars, de overige deelnemers kunnen hun score proberen te verbeteren door mutaties in hun portefeuille. Dat kan nog tot en met zondag/maandag 2/3 oktober 00.00.

    Morgen en volgende dagen worden alle lijsten bijgewerkt. Nu de frisse lucht in. :)
  4. [verwijderd] 25 september 2016 23:23
    Een eenvoudige vraag, edoch praktisch moeilijk uitvoerbaar door de hoeveelheid werk die eraan vast zit. Immers, het accepteren van een willekeurig aandeel van een land schept een precedent voor een keuze voor elk willekeurig aandeel van de landen die voorkomen in de competitie.

    Ik zal je vraag daarom niet honoreren. Indien je een categorie aandelen vindt (zoals de TecDax) die in zijn geheel interessant is heeft dat een grotere kans van slagen.

  5. nobahamas 25 september 2016 23:58
    Ook de TecDax biedt mij onvoldoende ruimte om te kunnen scoren (mijn dank voor deze optie), Evotec AG zie ik hier als enige kans maar wel zeer speculatief.
    En de Tase toevoegen? of is dat te ver van jouw bed.
    Camtek zou wel passen in het offensief....

    Laat maar Coldplay.
3.347 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.