Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 664 665 666 667 668 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 11 maart 2016 17:13
    quote:

    Chiddix schreef op 11 maart 2016 16:52:

    Baudet zei in 2015, linkse media wordt door 16 miljoen mensen klakkeloos dagelijks geconsumeerd. Zou kunnen. Links is nogal sterk vertegenwoordigd in de media en op tv. Dat de PvdA in de peilingen nog maar 8 zeteltjes heeft , doet daar niets aan af.
    Een bedrijf dat een links management heeft, daar is van te verwachten dat zij ook linkse werkkrachten aanneemt. Ik verwacht dat er gevraagd wordt naar de politieke overtuiging of anders indirect door vragen te stellen in de trant van ¨Wat is uw mening over het verschil tussen arm en rijk in Nederland ? Soort zoekt soort.
  2. [verwijderd] 11 maart 2016 17:58
    Erdogan waarschuwt Constitutioneel Hof na vrijlating Turkse journalisten
    www.nu.nl/buitenland/4228881/erdogan-...

    De man is volledig doorgeslagen. Hij respecteert zijn eigen Constitionele Hof zelfs niet meer. Hij respecteert nix en niemand en is een groot gevaar voor het Midden Oosten aan het worden ..... hij treedt in het spoor van Muammar Gadaffi !
  3. forum rang 10 rationeel 11 maart 2016 19:30
    quote:

    fred12345 schreef op 11 maart 2016 15:04:

    [...]

    Slechte quote....beleggen is voor veel mensen gewoon een hobby en leuke bezigheid, toch zeker in mijn geval (al veel meer verloren dan er mee verdient oftewel een dure hobby).
    Ja, ik pleit voor ruimhartige opvang van de echte vluchtelingen via de Overheid.
    Dat ze een eigen woning krijgen en net als ieder ander een goed bestaan kunnen opbouwen. Ieder kan geen hulpverlener worden, dat vereist veel kwaliteiten en in elk geval teveel wat mij betreft.




    Ja, FRED, Helaas! Overal heb je kennis voor nodig. Behalve voor het houden van kletspraat.
    Beleggen is een vak, waar je kennis voor nodig hebt. Niemand kan dat zomaar. Een hobby is het zeker niet.
    Heb je wel eens bedacht dat de overheidsgelden bijeengebracht worden door hard werkenden? En dacht je nu echt dat iedereen zo maar een woning KRIJGT???
    In wat voor wereld leef jij? Niet in de mijne in ieder geval.
  4. Vlasbekje 11 maart 2016 19:34
    Wat de vluchtelingencrisis betreft

    Voorwaarde om tot oplossing van welk probleem dan ook te komen is het op juiste wijze definiëren en analyseren van de constituerende factoren die tot het probleem hebben geleid in relatie tot de kwalitatieve en kwantitatieve mogelijkheden die ter beschikking staan of kunnen worden afgedwongen.

    De eerste vraag die men zich moet stellen is: Is het mijn probleem of dat van de ander? Anders geformuleerd: Op welke gronden maak ik mij meester van het probleem en sta ik te boek als probleemeigenaar? Een waarschuwing is hier op zijn plaats: Men hoede zich slaaf te worden van zijn bezit.

    Problemen hebben de neiging zich aan te dienen en bij crisis op te dringen. Dit ontneemt vaak het zicht op komende problemen of onderliggende problematiek. Een belangrijke aanjager voor de huidige en toekomstige migrantenstromen is het vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties. Een verdrag aangegaan voor onbepaalde tijd, met onbeperkte reikwijdte en ongelimiteerd in aantallen, zonder rekening te houden met culturele of religieuze verschillen.
    Kortom dit verdrag moet op al deze punten worden aangepast of opgezegd. Alleen op oneigenlijke wijze (lees: bureaucratische obstructie) zijn de uit het verdrag voortvloeiende verplichtingen nu enigermate te temporiseren, maar niet te verminderen. Het onderscheid tussen een oorlogsvluchteling en een economisch vluchteling is semantisch en gaat voorbij aan de kern van het probleem: eenmaal in veiligheid wil de ontwortelde naar eigen goeddunken beslissen waar hij of zij wil aarden. Veelal is dit niet regionaal. Iedereen die verder vlucht dan 100 km vanaf een crisishaard is een economische vluchteling (opvang) of arbeidsmigrant (werkzaam).

    Het huidige vluchtelingenbeleid in de praktijk is: Wie het eerst komt, het eerst maalt en wordt ingegeven door een wereldomvattende vorm van medeleven. De eerstkomenden uit Syrië waren na oponthoud in Turkije vooral jonge mannen, in de dienstplichtige leeftijd, goed gecoiffeerd en voorzien van smartphone. Ogenschijnlijk ongedeerd,maar getraumatiseerd. Gezonden vluchten kennelijk het snelst en het verst. Kortom niet de meest nooddruftige, maar de meest mobiele vluchteling weet Europa te bereiken om ontwikkelingshulp te consumeren.

    Dit alles is slechts mogelijk door een breed gedragen kosmopolitische (lees: letterlijk ontaarde) moraal van medeleven met als uitkomst: Wat de vluchteling wil, dat moet. Ik citeer:

    Die konsequente Sympathiemoral und die konsequente Socialethik sind beide gleich absurd, denn sie machen das Sollen vom Wollen abhängig, statt das Wollen vom Sollen; sie wählen zum Maßstab der Sittlichkeit konkretes Menschenschiksal, konkretes Menschenglück, konkreten Menschenaugenblick, anstatt der Idee.

    Geschlecht und Character blz 474
    Otto Weiniger (1880-1903)

  5. forum rang 10 rationeel 11 maart 2016 19:47
    Eerst de problematiek duidelijk verwoorden. De problematiek is wat mij betreft...de overbevolking... Landen kunnen hun eigen bevolking niet meer voeden. Oorlog is bijkomende ellende, maar niet de hoofdoorzaak van de massabeweging.
    Verkleining van de eigen populatie wordt onmogelijk gemaakt door onwetendheid en godsdienst.
    Twee afhankelijke variabelen.
    Aan het feit, dat de Europese .landen er geen halt aan toe roepen heeft vnl een politieke en economische oorzaak, nl belangen van deel groeperingen. De eigen bevokling is monddood gemaakt.
  6. [verwijderd] 11 maart 2016 19:50
    quote:

    Vlasbekje schreef op 11 maart 2016 19:34:

    Wat de vluchtelingencrisis betreft

    Het onderscheid tussen een oorlogsvluchteling en een economisch vluchteling is semantisch en gaat voorbij aan de kern van het probleem: eenmaal in veiligheid wil de ontwortelde naar eigen goeddunken beslissen waar hij of zij wil aarden. Veelal is dit niet regionaal. Iedereen die verder vlucht dan 100 km vanaf een crisishaard is een economische vluchteling (opvang) of arbeidsmigrant (werkzaam).

    Het huidige vluchtelingenbeleid in de praktijk is: Wie het eerst komt, het eerst maalt en wordt ingegeven door een wereldomvattende vorm van medeleven.
    Wat kan ik hier anders voor geven dan een vette AB
    Hoe triest dan ook, het is de waarheid
  7. forum rang 6 Fred 62 11 maart 2016 20:46
    quote:

    fred12345 schreef op 11 maart 2016 15:04:

    [...]

    Ja, ik pleit voor ruimhartige opvang van de echte vluchtelingen via de Overheid.

    Is treffend voor het linkse gedachtegoed.

    Via de overheid.

    Een zelfstandige bijdrage bij maken zit er niet in.
    Een ieder kan ruimhartig zijn met andermans geld.

    Een walgelijke houding.
  8. forum rang 6 pietje-2005 12 maart 2016 00:59
    Koning snapt het ook nog niet, denk ik.
    Heeft hij al een AZC, of hoe noem je zo'n ding, naast de deur, of niet?
    Prinses Amalia fietst ook elke dag langs een AZC, toch? Of niet?
    Rutte vindt ook kritiek CDA op dingetje met Turken onbegrijpelijk, haha.
    Elk dingetje met chanterende turken is, op z'n zachts gezegd, dom.
    Die genocide-turken met hun Erdogan-dictator zien de kans schoon, en Europa pikt dat allemaal, ongelooflijk.
    En, ons aller Rutte als ons aller slapjanus gaat erin mee, bij gebrek aan echte goede oplossingen; maak eens een paar sterke wetten, joh, en begin eraan.
  9. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2016 01:43
    quote:

    beeldscherm schreef op 11 maart 2016 20:14:

    Je kunt ook stellen dat zij het snelst op weg zijn gegaan toen Mutti hun uitnodigde,dat is het hele eieren eten,want links of rechtsom DAT heeft de Wave in beweging gezet...
    Voordat Mutti zichzelf in de geschiedenisboekjes plaatste, was er al een vluchtingencrisis maar nog geen tsunamie richting West-Europa. In een interview tijdens de Griekenlandcrisis zei Mutti, mij baart meer zorgen de vluchtelingen in het M.O dan de Griekenlandcrisis.
    Een paar weken later nodigde ze iedereen uit, om naar Duitsland te komen zonder ruggespraak met de andere EU leiders.
    Opvallend is, dat ze aangeeft bij de ARD juist gehandeld te hebben en het beleid t.a.v vluchtelingen ook in 2016 voortzet terwijl heel Europa in verdeeldheid en verwarring is geraakt.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 maart 2016 08:27
    quote:

    rationeel schreef op 11 maart 2016 19:47:

    Eerst de problematiek duidelijk verwoorden. De problematiek is wat mij betreft...de overbevolking... Landen kunnen hun eigen bevolking niet meer voeden. Oorlog is bijkomende ellende, maar niet de hoofdoorzaak van de massabeweging.
    Verkleining van de eigen populatie wordt onmogelijk gemaakt door onwetendheid en godsdienst.
    Twee afhankelijke variabelen.
    Aan het feit, dat de Europese .landen er geen halt aan toe roepen heeft vnl een politieke en economische oorzaak, nl belangen van deel groeperingen. De eigen bevokling is monddood gemaakt.
    Mee eens, voor de zoveelste keer. Maar waarom steeds weer die connectie met (moderne) religie? Dat heb je voor je betoog niet nodig. En is ook verder nauwelijks een verklarende factor meer.

    Ken je dit?
    www.trouw.nl/tr/nl/36361/Vluchtelinge...

    Een genuanceerd en onderbouwd verhaaal. Ik ken deze Paul Gerbrands al zo'n 15 jaar, heb hem ook wel persoonlijk ontmoet.

    Hij heeft alle gelijk van de wereld, maar wordt soms weggezet als racist (belachelijk), vreemdelingenhater (ook een belachelijk verwijt), of neo-malthusiaan. Alsof voedselgebrek nog ons grootste probleem zou zijn (daar hebben we prof. Louïse Fresco in Wageningen voor).

    Overbevolking is idd een wereldwijd probleem. Misschien wel het grootste probleem, mede-oorzaak van oorlogen, honger en ellende, en global warming.

    Meer regionaal toegepast: NL is het dichtstbevolkte land van Europa. Wij zouden dus de laatsten in de rij moeten zijn om asielzoekers op te vangen. Maar bij mijn weten speelt bevolkingsdichtheid geen enkele rol in het denken van onze politici, van links tot rechts. Het is bij hen een blinde vlek, bij de 'correcten' door een blind makend taboe, bij de anderen door domheid.

    Dat dichtbevolkte kan ik op vele manieren professioneel bewijzen (ben vanaf 1979 met de infrastructuur en ruimtelijke ordening van dit land bezig geweest).
    Maar ook persoonlijk. Vroeger waren er losse stukjes groen tussen de rest. Vroeger kon ik langs elke sloot of wetering vissen. Nu is de afstand in het Westland tussen water en asfalt of glaswand krap 40 cm....

  11. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2016 09:14
    De politieke crisis tussen Griekenland en de de rest van de EU lijkt bezworen. Tsipras, die razend was geworden wegens de blokkade van de Balkanlanden en dreigde alle besluitvorming te blokkeren in de EU , is men tegemoetgekomen m.b.v de Griekse eurocommisaris.
    De vluchtelingen(35000) die vastzitten in Griekenland worden opgehaald door andere EU landen. De EU trekt er 6 maanden voor uit , om iedereen op te halen. Uiteraard gaat niemand asiel aanvragen in Griekenland. Uitkeringen zijn te laag.
  12. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2016 09:43
    In Spanje kent men geen bijstand. Wel een toelage van 425 euro voor mensen vanaf 45 jaar voor levensonderhoud. Spanje heeft geen vluchtelingencrisis. De vluchteling wil zich ook niet in Zuid-Europa zich vestigen. Weinig kansen op werk en lage voorzieningen.
    Het verdelen over alle lidstaten van de Unie , is een zoethoudertje van Brussel. In de praktijk komt daar niets van terecht.
  13. forum rang 4 New dawn 12 maart 2016 10:52
    quote:

    Chiddix schreef op 12 maart 2016 09:43:

    In Spanje kent men geen bijstand. Wel een toelage van 425 euro voor mensen vanaf 45 jaar voor levensonderhoud. Spanje heeft geen vluchtelingencrisis. De vluchteling wil zich ook niet in Zuid-Europa zich vestigen. Weinig kansen op werk en lage voorzieningen.
    Het verdelen over alle lidstaten van de Unie , is een zoethoudertje van Brussel. In de praktijk komt daar niets van terecht.
    De uitbreiding van de EU in het oosten en de losbandigheid van de BRD is de EU noodlottig geworden. Besluiten zijn nog maar heel moeilijk te nemen en verdragen in navolging van de BRD kan iedereen nu schenden. The party is over.
  14. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2016 11:26
    quote:

    New dawn schreef op 12 maart 2016 10:52:

    [...]

    De uitbreiding van de EU in het oosten en de losbandigheid van de BRD is de EU noodlottig geworden. Besluiten zijn nog maar heel moeilijk te nemen en verdragen in navolging van de BRD kan iedereen nu schenden. The party is over.
    Het grootste probleem waarmee de EU worstelt , is het vluchtelingenprobleem. Op de meeste terreinen is er weinig heibel in de besluitvorming. Draghi heeft deze week zijn laatste wisselgeld ingezet door de rente te verlagen naar 0%. Feest in Italie met zijn hoge staatsschulden. Drama voor de pensioenfondsen , die blijkbaar gevoelig zijn voor lage rentes. Dat moet weer gecompenseerd worden door het dobbelen in aandelen. Begrijp eigenlijk niet, dat er nu gesproken wordt , om de pensioenen te korten of de inleg te verhogen. De beurs kent weer een rally de laatste weken.
  15. forum rang 8 aextracker 12 maart 2016 11:28
    Het feit dat Europa na > 25 jaar geen eenheid is , is op zijn zachtst gezegd ; "De grootste politieke miskleun" die je je kan voorstellen.

    Geen uniformiteit die burgers bij elkaar brengt. Een paar voorbeelden;

    - Geen uniforme minima\uitkeringen\sociale zekerheidsstelsels.
    - Geen uniforme pensioenwetgeving.
    - Geen uniforme subisidie regelingen ter versterking van (regionale) sectoren.
    - Geen uniforme belastingwetgeving.
    - Geen uniforme bewegwijzering \ wegaanduiding.
    - Geen uniforme tolweg heffingsssystemen.
    - geen uniforme snelheidsregulering op wegen.
    - Geen uniforme BTW regelingen.
    - Geen uniforme veiligheidsbeleid \ eensgezind leger \ special forces.
    - Geen uniforme buitenland politiek.

    Eigenlijk is er vrij weinig herkenbaar voor de EU burger wat het nut en de noodzaak is van een EU en welke zichtbare ËU signalen en acties"de EU politiek implementeert om het de burgers te duiden.

    geen wonder , dat we het decennium in gaan waarin ultra (rechts of links) een succesvolle interventie pleegt in de "zinloze politikisering" van Europa.
    De anti-stem in Europa wordt belangrijker , dan een stem die begrip toont voor de zonloze geld- , tijd en energie verslindende Europese politiek. Die voert een groots "spel van zelfbevredigende eigengeilers" in Brussel, Den Haag, Parijs, Milaan, Madrid, Bonn etc.. die werkelijk schijt hebben aan wat de burger wil. Het misbruiken van vol verwachting zijnde hoopvolle burgermassa's loopt richtng de eindfase.
    dat hebben Pagida, Front national, Le Pen, Wilders & andere ultra's als geen ander in de gaten.

    Het resultaat ?
    Wanconstructies als VVD & PvdA die gedoemd zijn het vertrouwen van stemmers te schenden. De ultra's laten hen geen keuze, het vertrouwen zal verder dalen , totdat de ultra's de meerderheid kennen.

    We gaan het meemaken. Lang leve de democratie, jammer maar helaas, hij werk nie .......

    Tracker
  16. forum rang 9 objectief 12 maart 2016 11:57
    quote:

    aextracker schreef op 12 maart 2016 11:28:

    Het feit dat Europa na > 25 jaar geen eenheid is , is op zijn zachtst gezegd ; "De grootste politieke miskleun" die je je kan voorstellen.

    We gaan het meemaken. Lang leve de democratie, jammer maar helaas, hij werk niet .......
    Europa was en is een logische noodzaak vanwege de internationalisering en ondanks de problemen geen miskleun.
    Europa is nooit bedoeld om alles maar op een hoop te gooien en uniform te maken.
    Grootste fout (koe in de kont kijken) was waarschijnlijk dat men diverse landen (te snel) heeft toegevoegd.
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 664 665 666 667 668 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0874 +0,04%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

NX FIL...
+8,76%
VIVORY...
+6,12%
Sif Ho...
+4,09%
RENEWI
+3,21%
HEIJMA...
+3,08%

Dalers

Corbion
-3,97%
ADYEN NV
-3,20%
EBUSCO...
-3,00%
SIGNIF...
-2,50%
PROSUS
-2,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links