Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,080   +0,430   (+1,40%) Dagrange 30,915 - 31,175 3.160.575   Gem. (3M) 5,1M

Shell nieuwtjes.

5.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 170 171 172 173 174 ... 290 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 januari 2016 15:57
    Shell schiet volgens VEB tekort met informatie over acquisitie BG

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) geeft aandeelhouders te weinig informatie om te kunnen stemmen over de acquisitie van BG Group. Dit is althans de mening van de Vereniging van Effectenbezitters.

    "Geen deugdelijke visie op de houdbaarheid van het dividend, geen duidelijke scenario-analyses en geen woord over de impact van de Parijse akkoorden op het verdienmodel", aldus de VEB.

    Ook afgelopen vrijdag tijdens een gesprek die de belangenbehartiger had met Shell, wilde de oliereus geen openheid geven over een aantal volgens de VEB cruciale punten. Zo liet Shell weten dat het aandeelhouders geen inzicht geeft in de berekeningen waaruit blijkt dat de overname van BG pas vanaf een olieprijs van $60 waarde kan creëren.

    "De overname in combinatie met de lage olieprijs maakt het dividendbeleid van Shell onzeker en juist op het gebied van dividendbetalingen heeft Shell een reputatie hoog te houden", aldus de VEB.

    Door het gebrek aan informatie is de belangenbehartiger dan ook van plan is om zich te onthouden van stemming over de overname op de aandeelhoudersvergadering van Shell op woensdag 27 januari.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

  2. forum rang 10 voda 26 januari 2016 20:44
    'Overname BG door Shell zo goed als zeker'

    Gepubliceerd op 26 jan 2016 om 11:58 | Views: 5.767

    DEN HAAG (AFN) - De overname van BG door Shell lijkt niet meer stuk te kunnen lopen. Allianz schaarde zich dinsdag, net als andere grote aandeelhouders eerder deden, achter de deal die woensdag door Shell aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering wordt voorgelegd. Donderdag stemmen de aandeelhouders van BG over de transactie.

    Het risico dat de deal niet doorgaat is nagenoeg verdampt. De korting op aandelen BG zakte maandag in reactie op de steun van de grote aandeelhouders met 2,2 procent naar het laagste punt. Op 21 december was de zogeheten spread nog 12,5 procent.
  3. forum rang 10 voda 26 januari 2016 21:02
    Het echte werk begint voor Shell pas na overname BG

    door Wouter van Bergen

    Amsterdam - De wereld mag veranderen van de aandeelhouders van Shell, en dat geldt ook voor het bedrijf zelf dat zich transformeert van olie- naar gasreus met de overname van BG Group.

    Als Shell zijn dividendbelofte maar waarmaakt. Na het afronden van de deal begint pas het echte werk voor Shell-topman Ben van Beurden: de beloofde verlaging van de kosten, die nodig is om waarde voor aandeelhouders te blijven creëren.

    Toekomst

    De wereld ís veranderd sinds Shell een kleine tien maanden geleden de grootste overname in zijn geschiedenis aankondigde. Toen maakte Shell bekend voor €64 miljard het voormalige British Gas-onderdeel BG Group in te lijven, een bedrijf met stevige gas- en oliereserves precies in de hoek waarin Shell zijn toekomst zoekt. Inmiddels is de deal €46 miljard waard.

    Kasmotor

    Met name de belangen in projecten voor de kust van Brazilië en LNG-projecten en gasvelden bij Australië betekenen een welkome versterking van twee van de drie pilaren waar Shell zijn strategie op heeft gebaseerd: de ontwikkeling van projecten in diep water en geïntegreerde gasactiviteiten. Shells ’kasmotor’ is de derde peiler: bestaande projecten die al volop olie en gas aan het produceren zijn.

    Aantrekkelijk

    De premie van 50% op de beurswaarde was pittig, maar gerechtvaardigd door de mooie strategische ’fit’. Die zou van Shell, dat zonder BG Group al net iets meer gas produceert dan olie, een echte gasreus maken. Het beeld dat Shell op de dag van de overname schetst is aantrekkelijk. Het bedrijf gaat uit van scenario’s met olieprijzen die op middellange termijn stijgen naar $70 tot $90 . De extra cashflow die door de overname ontstaat, zal ervoor zorgen dat Shell in de toekomst beter in staat is dividend te betalen, verzekert het bedrijf. Inlijving van BG verhoogt de productie van Shell met 20% en de voorraad olie- en gasreserves met een kwart.

    Tuimeling

    De timing lijkt in orde op 8 april 2015: een kleine drie maanden eerder had de olieprijs de $45 geraakt na een tuimeling vanaf $115 per vat een half jaar eerder. Inmiddels verkeerde de olieprijs op niveaus rond de $55 per vat, en de meeste schattingen gingen uit van een aantrekkende markt en hogere prijzen vanaf het eind van het jaar.

    Het loopt anders. Schalie-olie wil van geen wijken weten, de Opec houdt de kraan wijdt open en de comeback van grootproducent Iran op de oliemarkt na jaren van sancties blijkt onafwendbaar. Het brengt de olieprijs naar een nieuw dieptepunt van $28 vorige week.

    Gunstig

    Ook Shell komt tot de conclusie dat de prijs van olie langer laag blijft dan eerder gedacht. In het najaar scherpt het daarom zijn ambities rond de overname van BG aan. Er is in plaats van €2,5 miljard voor €3,5 miljard aan besparingsmogelijkheden gevonden. In de prospectus die in december wordt gepubliceerd geeft Shell aan dat de BG-deal al bij een olieprijs van $50 aan de kasstroom zal bijdragen, ter versterking van de bewering in april dat de overname bij elke denkbare olieprijs gunstig zou uitpakken.

    Shell moet wel, want de lage olieprijs zet de deal in een ander daglicht. De goedkope olie zorgt er tevens voor dat ook de voorraden en productie die Shell met BG in huis haalt, minder waard zijn. En omdat de overnamesom voor bijna een derde in baar geld is, ademt de biedprijs niet voor de volle honderd procent mee met de prijs van het aandeel Shell.

    Mopperen

    Sommige beleggers beginnen te mopperen dat Shell over de prijs zou moeten heronderhandelen. Een enkele bouwt zijn positie af, maar bijna alle grote aandeelhouders stemmen in. Alleen Standard Life kondigt aan tegen te stemmen, tijdens de aandeelhoudersvergadering waar woensdag minimaal de helft van de aandeelhouders ’ja’ moet zeggen.

    Voorlopige resultaten die beide bedrijven vorige week presenteerden, bevestigden het verhaal achter de strategische waarde die Shell in de overname zegt te zien. BG liet relatief goede cijfers zien, en de Shell-directie garandeerde nog maar eens dat het dividend ook in 2016 op $1,88 zou uitkomen.

    Reputatie

    Het echte werk begint voor topman Ben van Beurden na de overname, waarbij de olieprijs op zijn minst een klein beetje moet helpen. Met het afstoten van de $30 miljard aan bezittingen en het realiseren van de $3,5 miljard aan besparingen die hij heeft beloofd, kan hij zijn reputatie op het gebied van kostenbesparingen waarmaken. Hoe succesvol Van Beurdens deal achteraf zal worden beschouwd, hangt af van de hoogte van het dividend dat hij na 2016 zal kunnen uitkeren.

    Bron: DFT Premium
  4. forum rang 10 voda 27 januari 2016 16:14
    Shell: aandeelhouders stemmen in met fusie Shell en BG

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Royal Dutch Shell Plc (RDSA) hebben woensdag in Den Haag ingestemd met de voorgenomen fusie met BG Group Plc (BG.LN), maakt het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern bekend.

    Houders van 83,03% van de aandelen Shell stemden in met de voorgenomen transactie.

    De aandeelhouders van BG stemmen op donderdag 28 januari over de voorgenomen fusie met Shell.

    Als de BG-aandeelhouders ook met de fusie instemmen, kan deze op 15 februari worden voltooid, onder voorwaarde van goedkeuring door de bevoegde autoriteiten.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 27 januari 2016 16:30
    Shell: olie- en gasvraag groeit komende jaren

    Gepubliceerd op 27 jan 2016 om 11:00 | Views: 9.943

    DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De vraag naar olie en gas zal groeien in de komende decennia. Dat zei topman Ben van Beurden van Shell woensdag op een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarop gestemd zal worden over het overnamebod op het Britse gasbedrijf BG Group.

    Volgens Van Beurden zal Shell zich in de toekomst meer gaan focussen op gas in plaats van olie. De overname van BG moet daaraan bijdragen. Verder zal de combinatie een ,,springplank'' bieden voor een versimpeling van het concern, aldus Shell. Donderdag stemmen de aandeelhouders van BG over de deal.

    Financieel directeur Simon Henry liet weten dat Shell dit jaar zijn dividend zal weten te handhaven.
  6. forum rang 10 voda 27 januari 2016 17:02
    Het echte werk begint voor Shell pas na overname BG

    door Wouter van Bergen

    Amsterdam - De wereld mag veranderen van de aandeelhouders van Shell, en dat geldt ook voor het bedrijf zelf dat zich transformeert van olie- naar gasreus met de overname van BG Group.

    Als Shell zijn dividendbelofte maar waarmaakt. Na het afronden van de deal begint pas het echte werk voor Shell-topman Ben van Beurden: de beloofde verlaging van de kosten, die nodig is om waarde voor aandeelhouders te blijven creëren.

    Toekomst

    De wereld ís veranderd sinds Shell een kleine tien maanden geleden de grootste overname in zijn geschiedenis aankondigde. Toen maakte Shell bekend voor €64 miljard het voormalige British Gas-onderdeel BG Group in te lijven, een bedrijf met stevige gas- en oliereserves precies in de hoek waarin Shell zijn toekomst zoekt. Inmiddels is de deal €46 miljard waard.

    Kasmotor

    Met name de belangen in projecten voor de kust van Brazilië en LNG-projecten en gasvelden bij Australië betekenen een welkome versterking van twee van de drie pilaren waar Shell zijn strategie op heeft gebaseerd: de ontwikkeling van projecten in diep water en geïntegreerde gasactiviteiten. Shells ’kasmotor’ is de derde peiler: bestaande projecten die al volop olie en gas aan het produceren zijn.

    Aantrekkelijk

    De premie van 50% op de beurswaarde was pittig, maar gerechtvaardigd door de mooie strategische ’fit’. Die zou van Shell, dat zonder BG Group al net iets meer gas produceert dan olie, een echte gasreus maken. Het beeld dat Shell op de dag van de overname schetst is aantrekkelijk. Het bedrijf gaat uit van scenario’s met olieprijzen die op middellange termijn stijgen naar $70 tot $90 . De extra cashflow die door de overname ontstaat, zal ervoor zorgen dat Shell in de toekomst beter in staat is dividend te betalen, verzekert het bedrijf. Inlijving van BG verhoogt de productie van Shell met 20% en de voorraad olie- en gasreserves met een kwart.

    Tuimeling

    De timing lijkt in orde op 8 april 2015: een kleine drie maanden eerder had de olieprijs de $45 geraakt na een tuimeling vanaf $115 per vat een half jaar eerder. Inmiddels verkeerde de olieprijs op niveaus rond de $55 per vat, en de meeste schattingen gingen uit van een aantrekkende markt en hogere prijzen vanaf het eind van het jaar.

    Het loopt anders. Schalie-olie wil van geen wijken weten, de Opec houdt de kraan wijdt open en de comeback van grootproducent Iran op de oliemarkt na jaren van sancties blijkt onafwendbaar. Het brengt de olieprijs naar een nieuw dieptepunt van $28 vorige week.

    Gunstig

    Ook Shell komt tot de conclusie dat de prijs van olie langer laag blijft dan eerder gedacht. In het najaar scherpt het daarom zijn ambities rond de overname van BG aan. Er is in plaats van €2,5 miljard voor €3,5 miljard aan besparingsmogelijkheden gevonden. In de prospectus die in december wordt gepubliceerd geeft Shell aan dat de BG-deal al bij een olieprijs van $50 aan de kasstroom zal bijdragen, ter versterking van de bewering in april dat de overname bij elke denkbare olieprijs gunstig zou uitpakken.

    Shell moet wel, want de lage olieprijs zet de deal in een ander daglicht. De goedkope olie zorgt er tevens voor dat ook de voorraden en productie die Shell met BG in huis haalt, minder waard zijn. En omdat de overnamesom voor bijna een derde in baar geld is, ademt de biedprijs niet voor de volle honderd procent mee met de prijs van het aandeel Shell.

    Mopperen

    Sommige beleggers beginnen te mopperen dat Shell over de prijs zou moeten heronderhandelen. Een enkele bouwt zijn positie af, maar bijna alle grote aandeelhouders stemmen in. Alleen Standard Life kondigt aan tegen te stemmen, tijdens de aandeelhoudersvergadering waar woensdag minimaal de helft van de aandeelhouders ’ja’ moet zeggen.

    Voorlopige resultaten die beide bedrijven vorige week presenteerden, bevestigden het verhaal achter de strategische waarde die Shell in de overname zegt te zien. BG liet relatief goede cijfers zien, en de Shell-directie garandeerde nog maar eens dat het dividend ook in 2016 op $1,88 zou uitkomen.

    Reputatie

    Het echte werk begint voor topman Ben van Beurden na de overname, waarbij de olieprijs op zijn minst een klein beetje moet helpen. Met het afstoten van de $30 miljard aan bezittingen en het realiseren van de $3,5 miljard aan besparingen die hij heeft beloofd, kan hij zijn reputatie op het gebied van kostenbesparingen waarmaken. Hoe succesvol Van Beurdens deal achteraf zal worden beschouwd, hangt af van de hoogte van het dividend dat hij na 2016 zal kunnen uitkeren.

    Bron: DFT Premium
  7. forum rang 10 voda 28 januari 2016 16:02
    Aandeelhouders BG stemmen ook in met fusie Shell

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van BG Group (BG.LN) hebben donderdag goedkeuring gegeven voor de voorgenomen fusie tussen het concern en oliereus Royal Dutch Shell plc (RDSA).

    Ruim 99,5% stemde in met de deal nadat woensdag ruim 83% van de aandeelhouders van Shell al akkoord ging.

    Nu er groen licht is voor de fusie, kan deze mogelijk op 15 februari al worden afgerond.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 1 februari 2016 16:42
    Shell verkoopt belang raffinaderij Maleisië

    Gepubliceerd op 1 feb 2016 om 11:04 | Views: 3.857

    LONDEN (AFN) - Shell verkoopt een belang van 51 procent in zijn Maleisische raffinagebedrijf aan Hengyuan International. Het olie- en gasconcern maakte maandag bekend dat met de verkoop van Shell Refining Company 66,3 miljoen dollar is gemoeid.

    Shell Malaysia Trading blijft in staat om zijn klanten te bevoorraden dankzij een langjarige leveringsovereenkomst met het raffinagebedrijf. De verkoop van het belang vloeit voort uit de strategie van Shell om zich te focussen op activiteiten waarin het concurrerend kan zijn.

    Maleisië blijft een belangrijk land voor Shell, benadrukte het concern dat leidende posities heeft in het land met zijn benzinestations en de verkoop van smeermiddelen.
  9. [verwijderd] 1 februari 2016 20:02
    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft maandag de kredietwaardigheid van olie- en gasconcern Shell verlaagd en waarschuwt dat de rating nog verder omlaag kan.

    De beoordeling van de kredietwaardigheid van Shell bij S&P zakte van AA- naar A+, met een negatieve outlook. Dat betekent dat een verdere verlaging van de rating een mogelijkheid is.

    Shell heeft veel last van de sterk gedaalde olieprijzen. Vorige maand liet het Brits-Nederlandse concern nog weten dat de winst in het vierde kwartaal van 2015 waarschijnlijk veel lager zal uitvallen dan een jaar eerder
  10. forum rang 10 voda 2 februari 2016 16:36
    Lagere S&P-rating voor Shell zoals verwacht - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De verlaging van de kredietwaardigheid van Shell (RDSA) door ratingburau S&P is zoals verwacht, zegt ING. S&P verlaagde zijn rating naar A+ van AA- met een negatieve outlook, gerelateerd aan de lagere olieprijs, wat de kasstroom van het oliebedrijf enorm heeft verminderd. Ook de fusie met BG, die gefinancierd wordt met schuld, kan de rating verder raken omdat de totale schuld toeneemt en de gearing hoger wordt, zegt de analist. Ondanks de hogere schuldniveaus gelooft ING dat het risico laag blijft. De koers kan reageren op de downgrade, maar de ontwikkeling van de olieprijs blijft de dominante factor voor het aandeel, zegt de analist. ING hanteert voor Shell een hold-advies met een koersdoel van EUR30. Dinsdag omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 2,6% lager op EUR19,36, terwijl de AEX met 1,3% daalt.


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 4 februari 2016 16:16
    Correctie van update over Shell

    (Correctie op eerder gepubliceerd bericht 'Shell boekt in vierde kwartaal een 44% lager resultaat - Update' om de nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders te corrigeren.)


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft in het vierde kwartaal van 2015 een 44% lagere aangepaste winst geboekt, als gevolg van de dalende olieprijzen, blijkt donderdag uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse olieconcern.

    De resultaten zijn in lijn met de update die het energieconcern twee weken eerder gaf.

    De data markeren de laatste kwartaalpublicatie voordat het concern de overname van BG Group ter omvang van circa $50 miljard hoopt af te ronden op 15 februari.

    Shell Chief executive Ben van Beurden stelt dat de transactie "het begin van een nieuw hoofdstuk voor Shell markeert, waarmee het bedrijf een nieuwe impuls krijgt en het rendement voor aandeelhouders wordt verbeterd".

    Daarnaast meldt de bestuurder substantiele wijzigingen in het bedrijf door te voeren, de divisie Upstream te reorganiseren en de kosten- en kapitaalinvesteringen terug te brengen, op een moment waarop het bedrijf zich herorienteert en zich aanpast aan de lager olieprijzen.

    Het concern zag de geschoonde winst op basis van geschatte actuele kosten, de CCS-winst, over de afgelopen verslagperiode afnemen naar $1,825 miljard, van $3,262 miljard in de vergelijkbare periode een jaar eerder.

    Dit cijfer wordt door analisten nauwgezet in de gaten gehouden, omdat het kosten en baten uit voorraden en andere niet-operationele posten buiten beschouwing laat.

    De geschoonde CCS-winst van de upstream-tak, waar de exploratie en productie plaatsvindt, daalde in het vierde kwartaal tot $493 miljoen, versus $1,730 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

    De downstream activiteiten, die bestaan uit de raffinage van olie en aardgas en de distributie van deze producten, presteerden beter. De geschoonde CCS-winst bedroeg in het vierde kwartaal $1,524 miljard, tegen $1,550 miljard een jaar eerder.

    De CCS-winst inclusief items kwam uit op $1,840 miljoen, van $4,163 miljard in het vierde kwartaal van 2014.

    Het olieconcern boekte over de afgelopen verslagperiode een 58% hogere nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van $939 miljoen, van $595 miljoen een jaar eerder.

    Het concern boekte een omzet van $58,15 miljard, versus $92,37 miljard een jaar eerder.

    De totale olie- en gasproductie daalde met 5,0% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder tot 3,039 miljoen vaten olie-equivalent per dag.

    Het aandeel Shell sloot woensdag op EUR19,11.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 5 februari 2016 15:55
    BG verslaat eigen productieverwachtingen, maar winst daalt

    LONDEN (Dow Jones)--BG Group plc (BG.LN) produceerde in 2015 meer dan verwacht, maar de winst daalde in het vierde kwartaal, bleek vrijdagochtend uit de cijfers.

    BG, dat binnen enkele weken waarschijnlijk definitief wordt overgenomen door Royal Dutch Shell plc (RDSA), voorzag vooraf een gemiddelde productie van tussen de 680.000 en 700.000 vaten per dag, maar de productie steeg op jaarbasis met 16% tot 704.000, met name dankzij projecten in Brazilie en Australie.

    De onderliggende winst daalde in het vierde kwartaal met 22% vanwege de forse daling van de olieprijzen. De winst zonder bijzondere posten daalde tot $1,43 miljard, van $1,83 miljard een jaar eerder.

    De omzet bleef nagenoeg stabiel op $4,22 miljard.

    De deal met Shell wordt naar verwachting op 15 februari voltooid.


    Door Selina Williams; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  13. [verwijderd] 8 februari 2016 20:40
    quote:

    ff_relativeren schreef op 8 februari 2016 19:39:

    Shell ontruimt Brent Bravo platform in de Noordzee na structurele schade (aan 1 van de poten)

    bron : www.upstreamonline.com/incoming/14234... .
    het Brent Bravo platform zou de komende 10 jaar gefaseerd ontmanteld worden.
    Zie het bericht van Reuters : www.reuters.com/article/shell-nsea-br... .

    De evacuatie vandaag (zie bericht hierboven) zal de ontwikkelingen wel gaan versnellen.

    Greetzzz
  14. forum rang 10 voda 10 februari 2016 16:13
    Shell verkoopt belang in Maclure-veld in Noordzee

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA.LN) verkoopt zijn belang van 7,59% in het olie- en gasveld Maclure in de Noordzee aan Nobel Upstream. Een verkoopsom werd niet bekendgemaakt.

    Afronding van de verkoop is nog afhankelijk van de vereiste goedkeuringen, aldus Shell woensdag.

    Het Maclure-veld, in het Britse deel van de Noordzee, werd in 1991 gevonden en begon in 2002 te produceren. Het veld levert momenteel 8.000 vaten olie per dag en wordt gerund door Maersk, dat een belang heeft van 38,19%.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  15. forum rang 10 voda 11 februari 2016 16:21
    Shell annuleert overbruggingskrediet twv GBP10,07 miljard

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft een in mei afgesloten overbruggingskrediet ter financiering van de overname van BG Group plc (BG.LN) ter waarde van GBP10,07 miljard geannuleerd, zo meldt het Brits-Nederlandse energieconcern donderdag voorbeurs.

    De energiegigant is in staat de deal te financieren uit eigen middelen.

    Vorige maand keurden de aandeelhouders van Shell en BG de overname door Shell van BG ter waarde van circa $50 miljard goed. De stemming was de laatste hindernis voor een deal, waarmee de grootste producent van vloeibaar aardgas (lng) ter wereld tot stand komt.

    De transactie wordt naar verwachting voltooid op 15 februari.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  16. forum rang 10 voda 15 februari 2016 16:11
    Rusland praat met Opec-leden over productiebeperking, niet met Opec zelf

    MOSKOU (Dow Jones)--Rusland praat met leden van de Opec over de mogelijkheid tot beperking van olieproductie, hoofdzakelijk via Venezuela, maar is niet in gesprek met het oliekartel zelf, aldus een vertegenwoordiger van Rusland maandag tegen het Russische persbureau Interfax.

    Rusland meldt niet de intentie te hebben zijn eigen productie, die in 2015 het hoogste niveau bereikte sinds de implosie van het Sovjet-regime, te beperken. Rusland is niettemin wel bereid tot consultaties van derden om de productie terug te schroeven.

    Separaat hiervan bereidt de minister van olie van Nigeria een ontmoeting voor met zijn collega's in Qatar en Saoedie-Arabie voor het aanstaand weekend, ofschoon geen overeenstemming wordt verwacht, aldus een goed ingelichte bron.


    Door: James Marson, james.marson@wsj.com; Benoit Faucon droeg aan dit artikel bij; vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

5.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 170 171 172 173 174 ... 290 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.