Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over zorgkosten en sneeuwruimen......

634 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gerrit 69 28 november 2015 23:59
    www.telegraaf.nl/binnenland/24803424/...

    za 28 nov 2015, 14:49 | 236 reacties | lees voor
    Kassa: 1400 zorgpolissen

    AMSTERDAM -
    Stop de 'polisjungle'. Deze oproep doen de Consumentenbond en het tv-programma Kassa. Consumenten kunnen kiezen uit meer dan 1400 combinaties van zorgverzekeringen, berekenden de Consumentenbond en Kassa. Maar heel veel mogelijkheden lijken op elkaar of zijn zelfs nagenoeg gelijk, van hetzelfde concern, maar met net een ander etiketje erop. In de uitzending van zaterdagavond wordt aandacht besteed aan de vele zorgpolissen die er zijn.
    De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar in de prijs en de voorwaarden kunnen verzekeraars verschil maken. De prijs kan zelfs tot 20 euro per maand verschillen voor ongeveer hetzelfde aanbod. De Consumentenbond roept verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid op om iets te doen tegen deze 'jungle'. Mensen die het daarmee eens zijn, kunnen de oproep via de site steunen.
    De vier grote zorgverzekeraars in Nederland hebben ongeveer 90 procent van de markt in handen. Deze concerns kunnen opereren onder verschillende namen en labels, waardoor het voor consumenten niet meteen duidelijk is welk concern er achter het label zit.

    ******************
    Er is zelfs voor een goed lezende consument geen touw meer aan vast te knopen.
    Verzekeraars zorgen er wel voor dat de premie betaler de bomen niet meer door het bos ziet.
    Onze zorgpolis is uitgegroeid tot een nieuwe verplichte woekerpolis sinds het jaar 2005
  2. gerrit 69 30 november 2015 03:29
    www.telegraaf.nl/binnenland/24804881/...

    zo 29 nov 2015, 15:24 | 571 reacties | lees voor
    'Veel meer achterstallige rekeningen'
    Geldnood neemt fors toe

    TILBURG -
    Nederlandse huishoudens kampen steeds vaker met onbetaalde rekeningen. Sinds 2008 is het aantal huishoudens dat nog een rekening had openstaan meer dan verdubbeld.
    De openstaande nota's zijn onder meer van de belastingdienst, het energiebedrijf, de ziektekostenverzekeraar, de huurbaas. Maar ook aan de financiële verplichting met betrekking tot een hypotheek, een autofinanciering of een persoonlijke lening, wordt steeds minder vaak voldaan.
    Uit onderzoek van de universiteit van Tilburg in opdracht van het Bureau Krediet Registratie (BKR) onder ruim 2000 Nederlanders blijkt dat vorig jaar bijna een op de vijf huishoudens nog een of meerdere onbetaalde rekeningen had openstaan. In 2008, voor de crisis, was dat nog 8,3 procent van de huishoudens.
    Een deel van de Nederlanders, circa 6 procent, verwacht dat de schulden uit het verleden zullen zorgen voor financiële problemen in de toekomst.
    Ook bleek dat krap vier op de tien ondervraagden in de afgelopen jaren te maken heeft gehad met een verandering van zijn positie op de arbeidsmarkt. Een groter deel gaf aan minder zeker te zijn geworden over het behoud van werk.
    De onderzoekers pleiten voor een actieve aanpak van de schuldenproblematiek. Vooral de overheid en gemeentelijke schuldhulpverlening zouden eerder in kaart kunnen brengen wat er zich afspeelt bij de huishoudens en hulp kunnen bieden zodat problemen voortijdig kunnen worden opgelost.

    *************
    Ik vrees met grote vreze dat ook de verhoogde zorgpremie en dito hoger eigen risico voor veel huishoudens het aantal onbetaalde rekeningen weer zal doen toenemen.
  3. forum rang 6 haas 2 december 2015 04:38
    THuis zorg : stel bedrijven met 350.000 klienten
    Wat 'n drama ? ontslagen .onderbetaling ?

    Maar gelukkig is niemand verantwoordelijk voor dat drama ?
    Of toch wel ?
    maar tis zo georganiseerd dat er groot bedrog wordt gepleegd t.o.v. de 350.000 burgers ?
    Elke dag van die piassen die proberen te vertellen dat het NIET goed gaat,maaar...........................

    Het lijkt me dat het grote schande is

    PS:gemeenteraadsleden vinden het " te moeilijk "
    !0 miljard budegt gaat naar het puntje ?
    sprake van insubordinatie ?
    imo moeten ze de vuist ballen ?
  4. gerrit 69 4 december 2015 13:47
    Alweer drie zakkenvullers in de zorg erbij

    www.telegraaf.nl/binnenland/24830383/...

    vr 04 dec 2015, 05:35| lees voor
    Salaris bobo's Friese thuiszorg verdubbeld

    door Bart Mos
    SNEEK -
    De splinternieuwe Friese verpleeg- en thuiszorgorganisatie Patyna, deze maand wegens bezuiniging geboren uit de gefuseerde zorggroepen Tellens en Plantein, is van start gegaan met een verdubbeling van het salaris van de zittende toezichthouders.

    Henk Wilbers
    Irene Barends
    Sjoukje Faber

    Het samenvoegen van de twee zorggroepen, met op dit moment 2800 medewerkers en dertig locaties in Friesland, moet op termijn forse besparingen opleveren door dubbele werkzaamheden te vermijden en afdelingen samen te voegen. Op die manier zou de zorg voor ruim zeshonderd senioren in de noordelijke provincie beter betaalbaar blijven. Voor vier leden van de nieuwe raad van toezicht, die in het dagelijks leven goedbetaalde banen bij de (semi)overheid hebben, gelden de voorgenomen bezuinigingen blijkbaar niet.
    De vergoeding van raadsleden Avine Fokkens en Sjoukje Faber gaat namelijk van zo'n 7000 euro naar ruim 16.000 euro. Fokkens, die ook nog fractievoorzitter van de VVD in Friesland, werkt daarnaast als juridisch medewerker bij de rechtbank Leeuwarden. Haar toezichtcollega Faber is rayondirecteur bij de Kinderbescherming.
    Het loon van vicevoorzitter van de raad, Irene Barends, is na de fusie zelfs van 11.000 euro verhoogd naar bijna 25.000 euro, evenals als dat van voorzitter Henk Wilbers. Barends is in het dagelijks leven directeur van de GGZ Friesland en Wilbers directeur bij onderwijsinstelling Cedin.
    In ruil voor hun salarisverdubbeling dienen de toezichthouders voortaan wel beschikbaar te zijn voor de zes tot tien bijeenkomsten die de raad van toezicht jaarlijks houdt. In het verleden lieten de raadsleden namelijk nogal eens verstek gaan, weten ingewijden.
    De duizenden medewerkers van Patyna hoeven niet te rekenen op een salarisverhoging na de fusie, laat staan een verdubbeling.
    Aangezien het totale aantal toezichthouders na de fusie gehalveerd wordt, is de salarisverdubbeling volgens de zorgorganisatie 'kostenneutraal'. Bestuurder Arend Schenkel reageert koeltjes. Eerst beweert hij niet van de verdubbeling van de vergoeding te weten en vervolgens noemt hij de salaris-ingreep "geheel volgens de geldende regelgeving. Verder heb ik er geen mening over."
    Thuiszorgorganisaties in Nederland hebben het moeilijk doordat er al jaren bezuinigd wordt op de thuiszorg. Voor TSN, een van de grootste thuiszorgorganisaties van ons land, dreigt sinds afgelopen week zelfs een faillissement.

  5. forum rang 6 haas 5 december 2015 10:56
    Nu zoeken ze nog bijbaantjes voor de postbezorger(partime 2 uren)
    ============================================================
    misschien iets voor thuiszorg ?:)
    15 minuten voor de badkamer reinigen ?

    PS:
    De traditionele postbode moet in de toekomst meer doen dan alleen post bezorgen. Zo onderzoekt PostNL op dit moment of postbodes in hun wijk de boel extra in de gaten kunnen houden. In Schiedam loopt een proef met vijf bezorgers die onder meer foto's maken van overvolle vuilcontainers of andere problemen op het gebied van openbare orde signaleren. Ze geven deze informatie door aan de gemeente.

    In het buitenland bellen postbodes al aan bij bejaarden of nemen meterstanden op. Of dit de manier is om de postbode in de wijk te houden nu de postmarkt krimpt, vragen we aan Ton Wilthagen. Hij is hoogleraar arbeidsmarktbeleid aan de Universiteit van Tilburg.
  6. whammy 5 december 2015 11:57
    We worden ******* van hier tot Tokio
    Mensen met een chronische aandoening zijn meer gaan betalen voor zorg, sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Independer.

    Zo is bijvoorbeeld de vergoeding voor fysiotherapie flink ingeperkt. In 2006 waren er negen fysiotherapiebehandelingen die chronisch zieken zelf moesten betalen, of waarvoor ze een aanvullende zorgverzekering moesten afsluiten. Inmiddels is dat opgelopen naar twintig.

    Ook het eigen risico, dat chronisch zieken vrijwel altijd geheel moeten betalen, is in de afgelopen tien jaar fors verhoogd. In 2006 kregen mensen die geen gebruik maakten van zorg een no-claimkorting van maximaal €255. Dat bedrag werd in 2008 vervangen voor een eigen risico van €150. In 2016 zal het eigen risico stijgen naar €385 per jaar, een toename van gemiddeld 12,5% per jaar.
    Bron:FD
  7. forum rang 4 New dawn 5 december 2015 12:08
    quote:

    whammy schreef op 5 december 2015 11:57:

    We worden ******* van hier tot Tokio
    Mensen met een chronische aandoening zijn meer gaan betalen voor zorg, sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Independer.

    Zo is bijvoorbeeld de vergoeding voor fysiotherapie flink ingeperkt. In 2006 waren er negen fysiotherapiebehandelingen die chronisch zieken zelf moesten betalen, of waarvoor ze een aanvullende zorgverzekering moesten afsluiten. Inmiddels is dat opgelopen naar twintig.

    Ook het eigen risico, dat chronisch zieken vrijwel altijd geheel moeten betalen, is in de afgelopen tien jaar fors verhoogd. In 2006 kregen mensen die geen gebruik maakten van zorg een no-claimkorting van maximaal €255. Dat bedrag werd in 2008 vervangen voor een eigen risico van €150. In 2016 zal het eigen risico stijgen naar €385 per jaar, een toename van gemiddeld 12,5% per jaar.
    Bron:FD
    Dat krijg je als je 470 miljard schuld hebt, redelijk veel werkelozen, idem bijstandstrekkers, en arbeidsongeschikten. Daar komen dan nog de opvang van asielzoekers bij, de verminderde gasopbrengsten, de oorlog, verspilling van belastinggeld zoals de Fyra trein etc.

    De begroting moet kloppen, en dat wil Brussel ook....

    Stel.....er komt weer een recessie ?!

  8. forum rang 6 izdp 5 december 2015 12:33
    Nee, dat krijg je als de kosten volledig uit de hand lopen. Daar zal je het dus moeten zoeken.
    De privatisering is naar mijn mening geen juist antwoord. In ieder geval niet in onze maatschappij en zeker niet door de wijze van uitvoering.
    Je netwerk gebruiken voor thuiszorg? Hoe kan dat als de arbeidsparticipatie volledig dient te worden? Hele wijken zijn overdag uitgestorven en zorghulp voegt zich niet naar de tijd van de dag.
  9. forum rang 4 New dawn 5 december 2015 12:44
    quote:

    izdp schreef op 5 december 2015 12:33:

    Nee, dat krijg je als de kosten volledig uit de hand lopen. Daar zal je het dus moeten zoeken.
    De privatisering is naar mijn mening geen juist antwoord. In ieder geval niet in onze maatschappij en zeker niet door de wijze van uitvoering.
    Je netwerk gebruiken voor thuiszorg? Hoe kan dat als de arbeidsparticipatie volledig dient te worden? Hele wijken zijn overdag uitgestorven en zorghulp voegt zich niet naar de tijd van de dag.
    Dat komt er dan nog eens bij, hoe dan ook een tekort aan middelen.

    Genoeg geld maakt alle deuren los, ook die gesloten zijn.
  10. gerrit 69 6 december 2015 22:52
    Er is zelfs voor een goed lezende consument geen touw meer aan vast te knopen.
    Verzekeraars zorgen er wel voor dat de premie betaler de bomen niet meer door het bos ziet.
    Onze zorgpolis is uitgegroeid tot een nieuwe verplichte woekerpolis sinds het jaar 2005
    www.telegraaf.nl/binnenland/24837859/...

    zo 06 dec 2015, 05:30 | 973 reacties | lees voor
    Puinhoop polissen dreigt

    Jan-Willem Navis
    DEN HAAG -
    Geen patiënt mag de dupe worden van de haperende onderhandelingen tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Dat vinden coalitiepartijen VVD en PvdA in de Tweede Kamer. Ze willen dat toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ingrijpt nu al weken grote onduidelijkheid bestaat over de basisverzekering van volgend jaar.
    Overstappen van zorgverzekeraar heeft daardoor nog nauwelijks zin. Het is namelijk niet mogelijk echt de kleine lettertjes van de polis te vergelijken.
    Pas de helft van de ziekenhuizen heeft een inkoopcontract getekend met de zorgverzekeraars . Daarin wordt vastgelegd hoeveel mensen tegen welke vergoeding geholpen mogen worden. De laatste jaren wordt daarbij steeds vaker een totaalbedrag afgesproken, waar het ziekenhuis alle verzekerden van een bedrijf moet helpen.

    **************
    Ik wil onze Overheid nog van harte bedanken dat men het zorgsysteem in handen heeft gegeven van onze wel bekende woekerende verzekeraars 10 jaar geleden.
    Iedere leek kon zien aankomen dat dit systeem uiteindelijk onbetaalbaar zou worden voor de gewone man als er een winstoogmerk zou gekoppeld worden aan onze zorg.
  11. gerrit 69 7 december 2015 15:06
    www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/2...

    ma 07 dec 2015, 08:24
    Zorgkosten vaker oorzaak betalingsproblemen

    UTRECHT -
    Mensen in Nederland met betalingsproblemen zeggen dat dat vooral komt door hoge zorgkosten en hoge vaste lasten. In vergelijking met drie jaar geleden zijn die twee posten veel vaker een oorzaak, zo meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) maandag in het onderzoeksrapport Geldzaken in de Praktijk 2015.
    In 2012 noemde 10 procent van de consumenten met betalingsachterstanden hoge zorgkosten als reden, nu is dat 22 procent. Het aantal mensen dat zegt door te hoge vaste lasten betalingsachterstanden te hebben, is gestegen van 15 naar 27 procent.
    Verontrustend
    Het Nibud zegt de verdubbelingen verontrustend te vinden. Deze betalingsproblemen zijn namelijk moeilijker op te lossen dan problemen die ontstaan door een slordige administratie of overbesteding, aldus het instituut.
    Het Nibud meldt verder in het onderzoek dat veel uitkeringsgerechtigden aan de grens zitten van hun financiële mogelijkheden. Driekwart van hen komt moeilijk rond. In 2012 was dat nog 69 procent.
    Achterstanden
    Twee op de vijf huishoudens loopt achter met zijn betalingen. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanig ernstige achterstanden waardoor sprake is van betalingsproblemen. Dat is nagenoeg gelijk in vergelijking met drie jaar eerder, alleen verschuift de oorzaak van de problemen dus.
    Rood staan
    Het Nibud constateert dat de Nederlander over het algemeen beter met zijn geld om gaat dan tien jaar geleden. De helft van de huishoudens staat nooit rood, in 2005 was dat nog 36 procent. Toen zei ook 27 procent van de huishoudens te hebben meegemaakt dat hij niet kon pinnen wegens saldotekort. Nu zegt 18 procent dat het afgelopen jaar te hebben meegemaakt.

    **************
    Onze zorg is de nieuwe verplichte woekerpolis.
    Ook veel medicijnen worden kunstmatig duur gehouden.
  12. gerrit 69 7 december 2015 19:39
    www.telegraaf.nl/binnenland/24842366/...
    ma 07 dec 2015, 14:54| lees voor
    Twee jaar cel voor zorgfraude

    ALMELO -
    De directeur van een failliet thuiszorgbedrijf moet de cel in. De vrouw, Amita Ramnarain, fraudeerde in totaal voor ruim 2 miljoen euro. heeft jarenlang meer zorg gedeclareerd dan er was verleend. De schade ligt ergens tussen de 250.000 en 500.000 euro. De vrouw moet 21 maanden achter de tralies, waarvan zeven maanden voorwaardelijk.

    In de zorg, waaronder ook de thuiszorg (foto), zijn vorig jaar enkele duizenden banen verloren gegaan.

    De rechtbank in Almelo heeft de vrouw maandag veroordeeld. Volgens de rechters maakte ze misbruik van mensen die afhankelijk zijn van de zorg. Het Openbaar Ministerie had geëist dat de vrouw drie jaar cel zou krijgen, waarvan een jaar voorwaardelijk.
    De aanklager wilde ook dat de vrouw 629.459 euro zou terugbetalen aan verzekeraar Menzis. De rechtbank vindt dat bedrag niet bewezen. Bovendien moet Menzis naar de burgerlijke rechter stappen om het geld terug te krijgen, besliste de rechter.
    Saillant detail: Ramnarain werd in 2009 nog verkozen tot zakenvrouw van het jaar.
    *************
    Al staat het stoplicht rood of groen.
    In Almelo is altijd wat te doen.
    Als zakenvrouw van het jaar.
    Is zij nu de sigaar.
  13. gerrit 69 8 december 2015 14:22
    www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkome...

    di 08 dec 2015, 07:01
    'Banenmotor' zorg hapert

    door Jurry Brand en Paola van de Velde
    AMSTERDAM -
    De zorgsector in ons land geldt al jarenlang als banenmachine. Want: we worden met z'n allen steeds ouder en dus is er meer zorg nodig. Maar de komende jaren hapert de banenmotor.
    De zorg- en welzijnsector was in de laatste twintig jaar tot aan 2014 met recht een banenmachine, zo becijferde het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. De werkgelegenheid in de zorg steeds jaarlijks met 2,7%, die in welzijn met 2,3%.
    Krimp
    Maar de komende jaren is het beeld even anders. De komende twee jaar valt er nauwelijks groei te verwachten. Zelfs krimp, zegt ROA-onderzoeker Didier Fouarge. En dat terwijl een aantal jaar geleden een veelgehoord advies was: ga toch de zorg in, daar liggen de banen voor het oprapen. "Maar de grote bezuinigingen in de sector hakken erin", zegt Fouarge.
    Loopbaanadviseur Yentl Witteman nuanceert dat beeld wel: "Vooral zorgpersoneel met een opleiding op mbo 1 en 2 niveau komt nu moeilijk aan de bak. Maar op hoger niveau en dan met name de medische kant, niet in de begeleidende taken zoals aan- en uitkleden en schoonmaken, is er wel veel vraag naar zorgmedewerkers. Zo staan er honderden vacatures voor wijkverpleegkundigen open. Ook is er een tekort aan mbo-V'ers op niveau 4 en hbo-V'ers op niveau 5, die complexere zorg kunnen bieden, zoals wondverzorging of stoma's aanleggen. In dit geval loont het dan ook zeker om bijscholing overwegen of een extra opleiding te behalen."
    Grijze druk
    Ook Fouarge waakt ervoor om jongeren af te raden om de zorg in te gaan. Zeker omdat in de prognoses van het ROA de vraag naar zorgpersoneel na 2017 weer stijgt. Als er nu allerlei jongeren afhaken, is er straks weer een groot tekort aan personeel.
    "Met de grijze druk in de toekomst zit er waarschijnlijk weer groei in de werkgelegenheid. "En vergeet ook niet: ook nu zijn er nog delen van de zorg waar er nog voldoende perspectief is, zoals de universitaire opleiding voor diergeneeskunde en tandheelkunde."
  14. gerrit 69 8 december 2015 21:42
    Wessel Aslander geeft vandaag in zijn column kritiek op ons zorgstelsel (zie a-b-c)
    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

    a) Zorgkosten: steeds vaker financiële molensteen

    Om verschillende, vooral financieel-economische redenen ga ik in de column van vandaag nóg eens in op allerlei zeer belangrijke aspecten rondom de zorg. Want wie van u weet dat wij afgelopen jaar voor een kleine € 100.000.000.000 (100 miljard !) oftewel gemiddeld ruim € 5500 per persoon aan zorg en welzijn hebben uitgegeven ? Hierdoor steeg het aandeel van deze kosten in het Bruto Binnenlands product (BBP) van 14,8 naar 15,4%, aldus voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Anders gezegd: van élke euro die we met z’n allen jaarlijks verdienen geven we maar liefst meer dan 1/7 deel weer uit aan zorg en welzijn ! Uit het feit dat deze kosten van 14,8 naar 15,4% BBP zijn gestegen kunt u filteren dat die kosten, ondanks alle pogingen om ze te beheersen, gewoon verder zijn gestegen en niet bepaald met een l#llig bedrag. Niet vreemd dus dat het Nibud (Nationaal Instituut voor budgetvoorlichting) na een onderzoek waarschuwt dat een steeds groter deel van betalingsproblemen voor gezinnen ontstaan door: “hoge zorgkosten”. Nog maar enkele jaren geleden was dat voor 10% van de gezinnen de primaire reden voor een betalingsachterstand; inmiddels is dat al 22%. Om daar nog een schepje bovenop te doen door te stellen dat het aantal uitkeringsgerechtigden dat moeilijk of niet meer rond komt, verder is gestegen van 69 naar 75%. En dat terwijl er allerlei subsidies, bijdrages en andere potjes voor de bestrijding van excessieve zorgkosten zijn die nu (veel te) weinig gebruikt worden ! Andere, oudere cijfers van het CBS onthullen de werkelijke oorzaak: zorgkosten zijn tussen 1972 (toen € 6,5 mld oftewel € 484 euro p.p.) en 2011 met maar liefst 1250% gestegen ! En toch BLIJVEN sommige politici ons maar beloven dat ZIJ de beste mensen zijn om onze zorgkosten te reduceren … Leugenaars !
  15. gerrit 69 8 december 2015 21:45
    vervolg;

    b) Nauwe relatie tussen reële koopkracht en beleving kostennivo

    Zorgkosten heb je, hoe graag politici en vooral zorgverzekeraars dat ook willen weten, meestal niet in de hand. En alhoewel gezond leven een belangrijke bijdrage levert aan een sterke reductie van de zorgbehoefte, dat staat al decennia keihard overeind, kan IEDEREEN en op ELK MOMENT overvallen worden door zorgkosten. Dat kan variëren van een eigen bijdrage voor een kuurtje, b.v om een hardnekkige infectie kwijt te raken, tot de meest levensbedreigende ziekte. Het simpele feit dat dit zo goed als onvoorspelbaar is was vroeger dan ook DE primaire reden voor een collectieve zorgverzekering; die theorie geldt nog steeds onverminderd. Gelukkig kunnen we ons meer veroorloven naarmate er meer reëel inkomen ontstond, worden we steeds gezonder oud(er) en hebben we daar voor ons gevoel ook meer voor over. Dat er steeds meer betalingsproblemen ontstaan door hogere zorgkosten heeft uiteraard vooral te maken met de al jaren DALENDE reële koopkracht; de aftreksom van inkomen en inflatie. Anders gezegd: is de inflatie hoger dan de stijging van het absolute inkomen, dan is er sprake van reële koopkrachtdaling; iets dat sinds het meetjaar 1972 in bijna 7 van de 10 jaren is opgetreden ! Overigens is het verlies aan reële koopkracht UITERMATE ONGELIJK verdeeld: de minst verdienenden hebben het leeuwendeel van die reële koopkrachtdaling voor de kiezen gekregen. Vandaar ook dat Independer enige tijd geleden tot de conclusie kwam dat vooral mensen met lage(re) inkomens en chronische aandoeningen enorm veel meer zijn gaan betalen voor hun zorg. En dat is niet alles: veel pakketten en verzekeringen zijn sindsdien drastisch uitgekleed zodat vooral chronisch zieke mensen honderden procenten extra zijn gaan betalen in de laatste jaren …
  16. gerrit 69 8 december 2015 21:47
    vervolg;

    c) Grootste bron zorgkosten-stijging: vercommercialisering zorg !

    Mijn probleem daarmee is dat NIEMAND van tevoren weet wanneer en hoeveel (extra) zorgkosten hij of zij zal moeten gaan maken, maar dat we de grootste bulk van die extra kosten op de schouders van de zwaksten terecht laten komen ! Het was in ons land het ALTIJD het uitgangspunt dat de sterkste schouders de zwaarste lasten horen te dragen maar dat principe is (niet alleen in de zorg) al lang geleden overboord gegooid. En dat veroordeelt naar schatting 1 miljoen mensen tot een (soort van) marginaal leven aan de rand van de samenleving, simpelweg omdat zij de PECH hadden om chronisch ziek te worden. Een chronische ziekte kan echt IEDEREEN treffen en op ELK MOMENT: of je nu werkloos, schoonmaker, bankdirecteur of president bent ! En uit principe zou het dan NIET uit mogen maken hoeveel geld je hebt; IEDEREEN die dat overkomt verdient de best mogelijke behandeling. Maar door het hierboven geschetste kostenplaatje en de gigantische veranderingen daarin (meest ten koste van de gewone burger en de minder bedeelden), is dat al lang niet meer het geval. En ik kan u eenvoudig voorspellen dat dit nog véél erger gaat worden naarmate de vercommercialisering van de zorg nóg veel verder gaat. Want die heeft de zorgkosten, ondanks de beloftes, op GEEN ENKELE MANIER ook maar enigszins weten te beteugelen, laat staan terugdringen. De praktijk wijst namelijk het tegendeel uit: vercommercialisering van de zorg heeft de kosten juist GIGANTISCH omhoog gejaagd ! En als we niet snel zorgen dat we uit deze vicieuze cirkel weg komen dan stijgen ook de kosten voor de middenklasse, vooral als je chronisch ziek wordt, ook tot ondraagbare hoogtes …
  17. gerrit 69 9 december 2015 10:59
    www.telegraaf.nl/binnenland/24851316/...

    wo 09 dec 2015, 05:30 | 757 reacties | lees voor
    Bonus thuiszorgtop

    Jorn Jonker en Bart Mos
    AMSTERDAM -
    Toezichthouders van zorginstellingen hebben nu al zicht op een vette nieuwjaarsbonus: vanaf januari kunnen zij namelijk een salarisverhoging van 100% tegemoet zien.
    Pijnlijke salariskortingen bij thuiszorgers zijn dagelijks in het nieuws en diverse zorgorganisaties zoals TSN balanceren op de rand van een bankroet, maar toezichthouders in de zorg kunnen op oudjaarsavond een extra champagneflesje opentrekken. Dankzij nieuwe wetgeving maken zij in 2016 een enorme salarissprong, ter compensatie voor dalende lonen bij de zorgbestuurders waar ze geacht worden toezicht op te houden. Hun vergoedingen, die bovenop het salaris van hun reguliere banen komen, zijn gekoppeld aan de hoogte van die van de bestuurders.
    Ondanks een oproep van de overkoepelende toezichthoudersorganisatie NVTZ aan zijn leden om niet direct gebruik te maken van de nieuwe salarisruimte, wordt gevreesd dat dit toch op grote schaal zal gebeuren. Toezichthouders van de Friese thuiszorgorganisatie Patyna bleken zichzelf afgelopen week al de maximale verhoging te hebben gegund.
    Sinds het faillissement van thuiszorgorganisatie Meavita in 2009, waarbij het toezicht jammerlijk faalde, worden hogere eisen aan de toezichthouders gesteld. Daar past een hogere vergoeding bij. PvdA-kamerlid Bouwmeester weet dat instellingen de mogelijkheid is geboden om het salaris te verhogen, maar ze wil dat daar wel iets tegenover staat. Als ze de vergoeding verhogen, moet daar wel beter toezicht tegenover staan.
634 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,63 -0,14%
EUR/USD 1,0828 +0,09%
FTSE 100 8.428,13 +0,16%
Germany40^ 18.767,50 +0,27%
Gold spot 2.358,91 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 16.511,18 +0,75%

Stijgers

JUST E...
+6,80%
Alfen ...
+5,46%
OCI
+4,10%
BAM
+3,56%
PROSUS
+3,49%

Dalers

VIVORY...
-2,60%
IMCD
-2,33%
ASR Ne...
-2,22%
JDE PE...
-1,81%
ASML
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links