Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurscompetitie 2015 NL Alternatief!

3.682 Posts
Pagina: «« 1 ... 170 171 172 173 174 ... 185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 1 december 2015 00:07
    quote:

    Vaster schreef op 30 november 2015 23:43:

    Wat is eigenlijk de bedoeling van de competities? Zo veel als mogelijk is de werkelijkheid van beleggen/traden te benaderen of de krachten te meten?
    Dat maakt nog al wat uit voor de inrichting van de competitie.
    Als het uitsluitend gaat om de krachten te meten kun je je beperken tot de AEX. Wel zo eenvoudig.
    Ik vind dat harrysnel wijze woorden heeft gesproken. Pas op dat deelnemers zich niet meer herkennen in de opzet.
    @ Vaster, de NL-competitie is een platformpje, waar IEX-leden met interesse voor Nederlandse aandelen samen kunnen wedijveren in inzicht en kennis.

    Door dat inzicht en die kennis om te zetten in beleggingsbeslissingen,
    laat het rendement deels zien of die kennis en het inzicht voldoende zijn voor een goede klassering.

    Wat we niet in de hand hebben, is wat de markt doet, en wat de impact is van onverwachte berichten van het gekozen bedrijf, of van de branche.

    Als je maar beperkt je beleggingsporto kunt aanpassen, dan kunnen onbekende factoren je veel parten spelen. Je kunt immers niet 1-2-3 van je slechte aandeel af. Of andersom gezegd, als de berichten van jouw gekozen bedrijf heel goed zijn, kun je het aantal aandelen niet 1-2-3 ophogen.

    Je mist dus veel kansen als er beperkingen zijn. Een deel van die beperkingen willen we opheffen in de NL-2016 competitie. Vaker een koop- en verkoopkans, en vooral, iedere speler kiest die momenten zelf.

    En daarmee brengen we het individuele inzicht samen met timing en met de marktontwikkelingen. De NL-competitie wordt leuker en het blijft langer spannend, omdat iedere speler een arsenaal krijgt van 6x kopen en 6x verkopen.

    Greetzzz
  2. Rafter 1 december 2015 19:19
    Terug! Moeizaam, maar thuis...
    Aha...discussie is neergekomen op een strijd fussen 'rekkelijken' en 'preciezen'...tussen, zeg maar, de Arminianen en de Gomarianen uit de zeventiende eeuw, de strijd tussen de 'Oldenbarneveldts' en de 'Prins Mauritsen'....
    Normaliter behoor ik wel tot de 'preciezen' van geest, maar ik vermoed zomaar dat een te preciexe nabootsi g van het 'reeel existerende' beursgebeuren uiteindelijk neerkomt op een strijd tussen Turbotheo, Snelle Sprinter en Stef de Squeezer....kortom daytraders.
    Hou het simpel: paar wisselmomenten, geen 187 verschillende fondsen, geen deelopdrachten. Velen haken af en voor de directie moeilijk bij te houden
  3. forum rang 5 DurianCS 1 december 2015 20:33
    Matige beursdag, ondanks de mooi oplopende koersen in de VS. Verreweg de grootste stijger is TMG, nadat Bech NV haar belang in het fonds heeft vergroot, waar shorter Durian niet heel blij mee is. Andere stijgers zijn Fugro (roy en Rafter), in lijn met de peers (oliegerelateerde fondsen), SBMO (netweblady en h9, roy, theo1, R0j0, Jonas en shorters ff_rel, sugar), na een upgrade van SocGen en een koersdoelverhoging van Goldman Sachs, Ballast (H6 en shorter ff_rel).
    En aan de minkant gaat Fagron (Durian, Johan, sobri) nog verder onderuit. En meer minnen bij Heijmans (nogmaals H6, ONN), Delta Lloyd (shorters Johan en Nobahamas), ondanks een upgrade van JP Morgan, DSM (hearts), zakt mee met sectorgenoot Linde (-14%) dat haar outlook heeft verlaagd.
  4. forum rang 5 DurianCS 2 december 2015 20:27
    Dat was weer een matige beursdag, met weinig positief nieuws. De drie plussen voor vandaag zijn Esperite (herbinator, Angelique) dat omhoog springt, Bam (velen) en Stern (harrysnel). Aan de minkant stort Macintosh in, maar daar heeft niemand van ons last van. Ook dikke minnen bij Arcelor (h9, RDPim en Gwalstra), na een downgrade van Citigroup, Delta Lloyd (shorters Johan, Nobahamas en Evan), nog steeds last van het emissienieuws, Altice (herbinator en shorters h9, hearts, roy, sobri), omdat Altice mogelijk een nieuw bod op Bouygues Telecom doet, Heijmans (H6, ONN) en Fagron (Durian, Johan, sobri en shorters Evert en Evan) dat de dag zo optimistisch begon. En ook nog een minnetje bij PostNL (nogmaals Johan, CP, Rafter en sugar en shorter Vlok).
  5. Rafter 3 december 2015 00:49
    quote:

    ff_relativeren schreef op 3 december 2015 00:06:

    @ Rafter, als je tussentijds je porto had kunnen aanpassen, had je dat vast gedaan.
    De NL-2016 competitie geeft ruime kans voor aanpassingen.
    Volg je de postings van dat draadje al ?
    Ik begon ook met het idee dat de porto vanuit je eigen echte portefeuille gekozen moest worden.. in t echt heb ik Post NL er eind januari al uitgegooid, hier kon dat niet en zie: de postbodes/straatwachters lopen met een bloedneus rond. Fugro houdt ik omdat ik er een jaartje gewerkt heb, dan doe je dat niet weg. In Besi heb ik t volste vertrouwen op middellange termijn.
    Achteraf hadden we 'alles of niks' moeten kiezen: Esperite, Bam en Galapagos..of TomTom
    Ik volg de discussie maar werd bang dat het teveel tot een reflectie van de echte (aandelen, optie-) beurs ging lijken...dan houdt je geen mens over, ja de turbotraders en de sprintkanonnen. Moet ook voor de div7dendtrekkers met n normaal baantje mogelijk blijven he...
  6. forum rang 5 DurianCS 3 december 2015 19:20
    In een achterlijke reactie op het Draghi-geneuzel (wat mij betreft een overreactie) storten de koersen omlaag, vooral de AEX. Toch nog wederom een flink stijgende Esperite (herbinator) en nog twee plusjes bij Stern (harrysnel) en Heijmans(H6, ONN). En dan de ravage. Aan top Delta Lloyd (shorters Johan en Nobahamas), na een downgrade van Credit Suisse en een koersdoelverlaging van Morgan Stanley, en onvermijdelijk hoog genoteerd is Fagron (Durian, Johan, sobri). En ook dikke minnen bij Altice (nogmaals herbinator en shorters h9, hearts, roy, sobri), na een koersdoelverlaging van ING, Heineken (Scopum Pretium en shorter Bolo), want last van de sterk gedaalde dollar, ASML (nobahamas, netweblady, Vlok, voda, BDB en nogmaals shorter hearts), Royal Dutch (Hearts, De bos en nogmaals shorter Bolo), DSM (nogmaals Hearts), Arcadis (A5, rene l en wederom shorter Bolo), ICT (marique), Neways (nogmaals ONN). En ook nog behoorlijke minnen bij Wolters (nogmaals shorter roy), Vopak (theo1 en shorter Vlok), Philips (wederom hearts), Arcelor (h9, RDPim, Gwalstra). En dan laat ik alles weg met minder daling dan 3%.
  7. Rafter 4 december 2015 00:27
    Benieuwd naar morgenochtend, zou best wel eens na 13h30 ,unnen gaan terugveren.
    Helaas lijkt de strijd om plek 1,2 en 3 gestreden. Jammer, wat saaiig einde. Kunnen misschien wat peper in de strijd om plaats 4 gooien: drie deelnemers trappelen hiervoor. Dirrctie: voer de spanning op!!
    Ideetje voor 2017: een soort Eredivisie en daaronder een Jupiler voor beginners, uittreders, alfa's etc...met daarbij een promotie/degradatieregeling (geen nacompetitie)
  8. forum rang 5 DurianCS 4 december 2015 17:56
    Vandaag geen herstel van het drama van gisteren. Halverwege de dag liepen de koersen op, in afwachting van de stijgende koersen in de VS, maar kort daarna stortte het weer volledig in. Waarschijnlijk door het instorten van de oliekoersen na het OPEC-besluit. Maar wel weer een redelijk herstel onder invloed van de VS.
    Slechts enkele plussen: Tom2 (RDPim, harrysnel, rene l, BDB, gerard_ecb) en Air France (sugar en shorter Vlok). En dan nog een rijtje minnen, met wederom Delta Lloyd (shorters Johan en Nobahamas) hoog genoteerd, en ook minnen voor Altice (herbinator en shorters h9, hearts, roy, sobri). Arcelor (h9, nogmaals RDPim, Gwalstra), Royal Dutch (Hearts, De bos en shorter Bolo), door instortende olieprijzen na mededeling OPEC, en na twee dagen stijgen moet ook Esperite (herbinator) een veer laten. En ook Galapagos (nogmaals herbinator, nobahamas) komt nog een beetje in beeld.
  9. forum rang 5 DurianCS 4 december 2015 18:41
    Tja, dit was weer een bar slechte beursweek, met mogelijk de nodige consequenties voor de competitie. De stijgers van de week zijn harrysnel, Moermanski en jonas. Dat is fijn. Daarnaast gaat gerard er relatief veel op vooruit, wat een knappe prestatie is bij de dalende beurskoersen en wat zijn eerste plaats steviger vastzet. En ook harrysnel en R0j0 laten nog een mooie plus zien in resultaat. De dalers van de week zijn Scopum Pretium, netweblady, A4 en Isaandie, dat is spijtig, alhoewel het kleine dalingen zijn. Daarnaast gaan Durian, Johan en sobri er flink op achteruit in resultaat.
    Bij de shorters gaat nobahamas sugar voorbij, passeert Vlok hearts en sobri Bolo. Het leeft weer, de shorters-competitie. h9 blijft op de laatste plaats, maar gaat er wel goed op vooruit in resultaat, net zo als ff_rel zijn eerste plaats vasthoudt, maar inlevert op resultaat.
    Ondanks de dalende koersen behoudt de competitie zijn royale voorsprong op het aandelengemiddelde en de shorters maken een geweldige sprong naar een winst van ruim 16,5%. Dit is onwaarschijnlijk goed, zeker bij een aandelengemiddelde van ca. +11%.
3.682 Posts
Pagina: «« 1 ... 170 171 172 173 174 ... 185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,24 +0,92%
EUR/USD 1,0750 +0,19%
FTSE 100 8.109,54 +0,38%
Germany40^ 18.045,40 +0,72%
Gold spot 2.347,87 +0,68%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+5,19%
Corbion
+4,40%
ADYEN NV
+3,41%
VIVORY...
+3,05%
EBUSCO...
+2,98%

Dalers

SIGNIF...
-8,72%
Wereld...
-7,33%
IMCD
-4,66%
ABN AM...
-4,63%
Vopak
-4,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links