Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1462 1463 1464 1465 1466 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 26 november 2015 10:37
    Een stukje druk kan van de huizenmarkt gehaald worden als ze de contraproductieve regels rond oud worden met een eigen huis aanpassen.
    Belastingregels en regels rond de zorg en eigen bijdragen zorgen ervoor dat er heel erg veel huizen vrijwel ongebruikt worden. Meest extreem voorbeeldje is het leeg achterlaten ( tot 6 jaar toe!) bij opname in een awbz-instelling.
    Dit bijna in de hoop voor de kinderen dat je binnen die termijn het loodje legt. De gemeenschap betaald en de kinderen lopen dan binnen met dat huisvermogen. Dit kan veel beter geregeld worden met respect voor het gespaarde.
    Want allemachtig; de prijzen rijzen weer de pan uit.

    Zoveel hypotheken onder water nog? Valt reuze mee, want enkel voor de hra
    is dat vaak het geval. Hoeveel van deze hypotheken kennen een spaarvorm ipv aflossingen?

  2. [verwijderd] 29 november 2015 14:53
    Nederlandse huishoudens kampen steeds vaker met onbetaalde rekeningen. Sinds 2008 is het aantal huishoudens dat nog een rekening had openstaan meer dan verdubbeld.
    De openstaande nota's zijn onder meer van de belastingdienst, het energiebedrijf, de ziektekostenverzekeraar, de huurbaas. Maar ook aan de financiële verplichting met betrekking tot een hypotheek, een autofinanciering of een persoonlijke lening, wordt steeds minder vaak voldaan.
    Uit onderzoek van de universiteit van Tilburg in opdracht van het Bureau Krediet Registratie (BKR) onder ruim 2000 Nederlanders blijkt dat vorig jaar bijna een op de vijf huishoudens nog een of meerdere onbetaalde rekeningen had openstaan. In 2008, voor de crisis, was dat nog 8,3 procent van de huishoudens.
    Een deel van de Nederlanders, circa 6 procent, verwacht dat de schulden uit het verleden zullen zorgen voor financiële problemen in de toekomst.
  3. [verwijderd] 30 november 2015 07:57
    Dat spelletje van: de ene schreeuw bek tegen een ander groot bek over rente omhoog of omlaag in December lijkt dat omhoog gaat winnen. Dus herinvoer van HRA.

    Opbiechten is zo'n hufter eigenschap van velen waar men doet aan onschuld om risico te doen verlagen. Om risico te doen verhogen zal men onzekerheden in het spel mogen kunnen zetten. Dat is wat crimineel Yellen doet. Dan weer vrouwen staan bekend dat je weet nooit wat je aan ze hebt.
    Misschien 'moet' centrale banken vrouwelijker zijn om risico te doen verhogen om rente en inflatie weer aan te wakkeren. Bedrijven nemen meer schuld aan dus dat is dan het verhaal.

  4. [verwijderd] 30 november 2015 14:22
    Oops even te snel geschreven; Yellen zal niet de rente omhoog zetten welk ander landen wel gaan doen.
    Dus bedrijven gaan risico verhogen en haar positie is hardloopt er achteraan. Niks verkeerd maar wachten of Draghi de rente omhoog gaat zetten. 1-maal rente omhoog wereldwijd dan zal zij beginnen. Voorlopig zie ik Euro rente niet omhoog want Draghi moest zo nodig drukken.

    Vele landen doen het juist wel om rente omhoog te zetten maar dan devalueert dat betreffende munt direct.

    Ik geef Yellen een tijdelijke duimpje op.

    Devalueren vreemde munten maakt alles in europa 10 keer te duur. 20 zie ik ook

  5. [verwijderd] 1 december 2015 07:52
    Zo centrale bank Yellen, haar positie is; stront lullen dat Amerika wel rente nodig heeft, maar toch ook niet en in feite met QE-4 en QE-5 niet kan bekostigen, welk de rente in de wereld omhoog zal 'moeten' gaan. Onzekerheden woelt risico omhoog zodat Amerika als een veilig land bekend staat zonder werkers.

    In Australie staan ze te klagen over rente omhoog dan de verhouding contant (als dat nog bestaat) versus grote hypotheek wordt te risicovol. Dus in verwachting ken men verwachten in Nederland dat kopers verplicht zijn om te wachten terwijl verkopers staan te vissen voor idioten en desperaten.

    Ook in Australie realiseert men dat de verhouding buitenlandse kopers vergeleken met binnenlandse verkopers ook in verhouding moet blijven anders: you piss off lot's of locals.

    In Nederland waar 'pinnen ja graag' industrie de contant industrie heeft vernietigd is enige rente omhoog kritisch want verhouding contant versus lenen is weg ge-pinnen-ja-graagt.

    Buitenlandse kopers in Nederland of te wel vaak ver-internationaliseerde woning corporaties zetten buitenlandse huurders in, die 3 keer meer gesubsidieerd worden dan de inheemse bevolking. Iemand wordt 'afgeplast'!
  6. forum rang 5 Ed Verbeek 4 december 2015 11:36
    quote:

    Brievenbus schreef op 29 november 2015 11:22:

    Niet gaan stijgen?
    Ehhhhhh, ze stijgen al een tijdje hoor, en, hier en daar niet zo zuunig ook.
    Gestegen?
    Ehhhhhh, de huizenprijzen staan nog altijd 10% lager dan 7 jaar geleden hoor, en hier en daar nog flink veel lager ook.
    (248k2 in 3e kwartaal 2008 vs 224k in 3e kwartaal 2015, bron nvm.nl)

    Ach ja, het is allemaal geweldig....:-)
  7. Belegde boterham 4 december 2015 23:47
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 4 december 2015 11:36:

    [...]
    Gestegen?
    Ehhhhhh, de huizenprijzen staan nog altijd 10% lager dan 7 jaar geleden hoor, en hier en daar nog flink veel lager ook.
    (248k2 in 3e kwartaal 2008 vs 224k in 3e kwartaal 2015, bron nvm.nl)

    Ach ja, het is allemaal geweldig....:-)
    En 20 jaar geleden en nu en 3 jaar geleden en nu?

    Variabelen en het speelgenot ;)
  8. [verwijderd] 6 december 2015 03:39
    Wat is de huidige positie van de huizenmarkt? Aandelen en huizenmarkt gaan altijd paralel zeggen ze.
    Dit van dow index"
    1960 /80 cycle, drie cycle van 2,3,5 jaar 40% omlaag en dan zijwaarts 8 jaar
    2000 /nu cycle, drie cycle van 4,6,8 jaar 60% nog niet omlaag maar wel zijwaarts.
    Begin 20ste eeuw ziet men ook een 20 jaar cycle maar toen hadden ze nog geen computer dus kleine detailes zoals twee wereld grote oorlogtjes ziet men niet goed.
    Der tussen in gingen de huizen prijzen omhoog!

    Dat 60% omlaag wordt tegen gehouden omdat het volgens Draghi en IMF verboden is prijzen te verlagen want dan stort het hele geloof 'pinnen ja graag' industrie in elkaar. Alhoewel in Amerika willen ze nu open rekeningen verbieden. Dat is: 'een' iemand heeft een akelige grote rekening die: wanneer de aandelen gaan omlaag dan mag je mijn rekening plunderen om de prijzen weer omhoog te zetten.

    Man in de straat maar nu ook pensioen beheerders worden gedegradeerd naar plassers tegen de wind of op z'n Schot's 'scheetjes laten tegen bliksemslag'.

    Jij en ik weten als je energie belasting omhoog gaat dan heb je minder geld beschikbaar om op iets anders te besteden.

    Uitstel kopers wordt verhoogt.
    Verkopers gaan langer wachten voor hun prijs.
  9. [verwijderd] 10 december 2015 07:48
    Schaduw rente van minus 15%, nul rente, risico hanteren of gewoon winst vragen, Draghi centrale bank liefdes mentaliteit van' I will fuck you around' en hoogstwaarschijnlijk heeft u meer of betere observaties, wat is de totale opsomming van dat mooie droom wereld?

    In Amerika: gemiddeld huishouden 130.000€ schuld en betaalt 9% rente.
    Een goede reden als je dat niet kan inzien als Rabo bank om meer personeel te ontslaan.
  10. [verwijderd] 12 december 2015 17:01
    IMF zegt: je hoeft je lening niet meer terug te betalen.
    Nederlandse overheid zegt: lenen kost geld.
    Oekraine zegt: wat is een lening?
    China zegt: uit lenen doet mij nu nog auw.
    Rusland zegt:fok, fok, fok , fok,..... fok..
    Obama doet aan: gebruik je geen dollar dan bombarderen we je tot een gefaalde land.
    Ik zeg: Kvk met pinnen-ja-graag maakt export NL nu van 10 naar 20 keer te duur.
    Jullie... bek houden want anders krijg je eerst opgehoopt boete voordat je een facturen krijgt.

    Het blijft gezellig

  11. [verwijderd] 14 december 2015 01:27
    Je leert zoveel als je vakken vult bij Alberhein, Deka en zo meer. Met prijzen plakken op goederen kan je zelf vragen stellen: met de nieuw prijs zit je in of uit de markt.

    Households and nonprofits lost $1.23 trillion of wealth in the quarter, as a $2.3 trillion tumble in the value of corporate equities offset a $482 billion rise in real estate.

    Dus je huisprijs ging omhoog met een nieuw prijs plakkertje van 482, dan,;uit de deur gaan in de file staan waarde van zaken doen ging 2300 omlaag en je kwam thuis met minus 1230.

    wauw dat noem ik nou economie onderhouden.

  12. [verwijderd] 14 december 2015 03:45

    IZDP stipte het aan. Hoeveel van die hypotheken staan breder bezien echt onder water? Telt een hypotheek met een spaardeel die goed gevuld is mee?

    Bij mijzelf. Ik had nog E 40.000, maar in werkelijkheid is dat na aflossing ca E 100. Dat laat ik maar zo, want ik zie de zin niet in van doorhalen in het hypotheekregister en wil niet elders krediet. Telt nu toch voor die E 40.000 mee bij al dat officiele gereken?

    Groet, Jonas
  13. [verwijderd] 14 december 2015 08:55
    Hypotheek hebben en gelijk sparen is meer het vast leggen van de getallen van de lening en dat heeft niks te doen met markt waarde van een huis. Nu uw huis is afbetaald kunt u zich afvragen wat is de waarde van u huis.

    Heb je netjes aan het aflossen gehouden dan de regels zijn; u heeft drie keer teveel voor het huis betaald. Dus uw huis 66,7% onder de waarde wat u heeft betaald.
    WOZ zegt van niet. Die zegt: ik ben een lul want ik heb ze betrapt met sjoemelen.
    Men ken aannemen dat elk gehypotheekte huis onder water is. Inflatie was de enige hoop om het gevoel te geven dat het niet zo is. Omdat het nu verboden is om af te dingen of te wel deflatie is ook elke huis die geen hypotheek heeft ook onderwater.

    Markt waarde wordt bepaald door uren werken en niet getalletje maken. Het verschil wordt risico genoemd en die is juist minus 15% (schaduw renet) en behoord positief 15% te zijn.

    Dus officieel, kennende hufter en liegen beleid van regeringen en centrale banken, van niet.
    Zakelijk gezien van wel.
    Het spagaat tussen zakenlijk en officieel ken men gratis poen maken (laat ik eerlijk zijn en praat liever van koopkracht behoud).
  14. [verwijderd] 15 december 2015 07:00
    Het doorverkopen van hypotheek pakketje geven een rente van minus 6%. Dat is een hele hoge rente. Ook wordt er gezegd dat het een verwarrende handel is wat niet iedereen in de bank wereld kan begrijpen.

    Nou ja dan begrijp ik het ook niet wat mij in dezelfde schoenen zet als Mark Rutte die ook zei dat jullie niet moeten bemoeien met gecomplexieerde financiële zaken.

    Minus 6% dan krijg je toch geld terug op je hypotheek of ben ik nou zo'n lul die het niet begrijpt? In Finland willen ze gewoon elk persoon als je door start gaat poen geven ongeacht of je tering naar de nering zet of een luie donder bent.

    In Ierland en Noorwegen kon je een tijdje terug gewoon een huis krijgen en vluchtelingen nu ook.

    Vandaag ga ik scheef lopen, dat balanceert uit tegen verwarring.
  15. [verwijderd] 15 december 2015 07:20
    Het lijkt wel paniek. Iedereen wat met hypotheek te doen hebt zet hun beloftes terug in contant. Dus leningen doorrollen is gestopt. Kortom een verlies nemen is vaak goedkoper dan rondhangen op WOZ beloftes.

    In 2007 had ik dat ook. Een pand wat toen 160.000 WOZ muntjes waard was en als je het niet gisteren was wel een biljoen liet de verkoper gaan voor 95.000 euro per 140 vierkante metertjes.

    Ik hou me poen voorlopig in cash ver weg uit van europa en amerika zodat Yellen en Draghi niet met hun klauwen der er aan kan komen via hun pinnen-ja-graag struik roverij.

    j
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1462 1463 1464 1465 1466 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0701 -0,26%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.181,00 +1,47%
Gold spot 2.339,59 +0,32%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links