Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,155   0,000   (0,00%) Dagrange 30,905 - 31,300 5.300.809   Gem. (3M) 5,1M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 550 551 552 553 554 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Adek 2001 6 oktober 2015 13:12
    quote:

    OPANEUS schreef op 6 oktober 2015 12:57:

    Net LP die blijft hangen,, herhaling op herhaling,ze zouden eens meer moeten updaten sneller een nieuwe versie en niet om de 2uur,,
    Ook s avonds moet er meer veel meer info worden gegeven over beurs intw in andere delen vd wereld, daar hebben we aan, gewoon beurs 24/7 realtime,, misschien luisteren ze wie weet komt t nog:-)
    Soort van hersenspoeling...
  2. forum rang 6 effegenoeg 6 oktober 2015 13:25
    quote:

    Adek 2001 schreef op 6 oktober 2015 13:12:

    [...]Soort van hersenspoeling...
    Tja daar heb je een punt.
    Hansje de Geus komt er soms bijna niet van uit zijn woorden als zijn fantasie geen zicht meer op de werkelijkheid heeft.
    En wat zijn ze in hun schik met dalende markten..........
  3. Adek 2001 6 oktober 2015 13:43
    quote:

    effegenoeg schreef op 6 oktober 2015 13:25:

    [...]

    Tja daar heb je een punt.
    Hansje de Geus komt er soms bijna niet van uit zijn woorden als zijn fantasie geen zicht meer op de werkelijkheid heeft.
    En wat zijn ze in hun schik met dalende markten..........
    De kracht van herhaling. Daarom kun je dat soort 'stemmingmaakzenders' beter niet te veel volgen.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2015 13:56
    "We do not believe that The Stock Market is finished CRASHING. Read our Friday, October 2nd Weekend Market Newsletter for the Forecast of what is coming next."

    Volgens sommige experts als bijv. Martin Armstrong en Robert mcHugh is het huidige koersherstel slechts een opleving en gaat de koers uiteindelijk nog verder onderuit. Maar aan de andere kant als je altijd maar ellende voorspelt komt het altijd wel een keer uit. Van mij mag de koers naar 30 euro.

  5. Brogembank 6 oktober 2015 15:01
    quote:

    Bolo schreef op 6 oktober 2015 10:45:

    @R0ME0 en Brogembank,

    Bedrijfsvoering gericht op uitbetalen van dividend aan de aandeelhouder is prima. Ik ben er geen fan van als Shell de komende 4 jaar in van alles gaat snijden/ schulden aan gaat nemen/ assets gaat verkopen om dat dividend maar te kunnen handhaven.
    De volgorde moet zijn: eerst zorgen dat je winst maakt en blijft maken en een "gezonde" balans hebt en daarna kijken wat je voor de aandeelhouder kunt doen. Ik denk dat je zo op lange termijn meer winst maakt en dus ook meer uit kan keren aan die aandeelhouder.

    Groet,
    Bolo

    Het is alweer lang geleden, maar in mijn eerste jaar economie werd bij het vak Boekhouden het EV gesteld als een SCHULD AAN DE AANDEELHOUDER.
    Dividend kun je als een terugbetaling/aflossing op die schuld beschouwen. Bij Shell (en bijvoorbeeld ook BP, maar ook bij blue chips in andere markten opererend zoals Coca Cola, Microsoft of AT&T) nemen ze dit serieus.

    Ik ben met je eens Bolo, dat schulden aangaan om dividend en/of buybacks te financieren (zie bijvoorbeeld Apple oiv Carl Icahn, lenen tegen overzeese cash tegoeden die Apple nooit kan terugbrengen naar USA tenzij ze enorme belastingheffing betalen) geen goede zaak is voor de continuïteit. Idem is het lukraak verkopen van allerlei assets om dividend te kunnen betalen; echter Shell verkoopt nu in mijn ogen wat "mindere" assets en kan waarschijnlijk voor de verkregen cash spoedig voor een lagere prijs "betere" assets terugkopen (via o.a. BG) en mogelijk PBR en andere in zwaar weer verkerende E&P bedrijven. Ik vind dat geen voorbeeld van potverteren, eerder van een betere allocatie van middelen.

    Verder ben ik het met je eens, een gezonde bedrijfsvoering + balans zijn uiteindelijk voor de continuïteit veel relevanter dan allerlei financial engineering. Mijn punt is dat juist voor Shell aandeelhouders het dividend de reden is om erin te blijven zitten, koerswinst is van secundair belang. En daarin heeft Shell de laatste 72 jaar bewezen errrg goed te zijn, of de oliepijs nu hoog of laag staat.

    @RomeO, ook dank voor jouw uiteenzettingen!

    Mvg
    Brogem
  6. forum rang 6 boldie 6 oktober 2015 18:13
    quote:

    jasmits schreef op 6 oktober 2015 12:56:

    @Boldie;

    De cijfers van de laatste 2 Quartalen zijn niet goeden dat weet wel elke Belegger.

    blijkbaar is dat niet meer belangrijk lol. Ziet even behoorlijk scheef maar goed rustig afwachten dan maar situatie niet veel anders dan vorige maand dus komt goed. in iedergeval iedereen die ingestapt is onder de 21 gefi;)
  7. Sustainable 6 oktober 2015 18:33
    quote:

    Bolo schreef op 6 oktober 2015 17:55:

    Ben ik de enige die de stijging van Shell (en de hele oliesector trouwens) wat overdreven vind? +15% in een week.

    Welke grote fundamentele verandering heeft er plaatsgevonden?

    Groet,
    Bolo
    Volgens de short term energy outlook van de eia nog weinig.

    www.eia.gov/forecasts/steo/report/glo...

    Er is nog steeds een oversupply en hoewel dit van het ene moment op het andere moment kan omslaan door een ingreep van Saudi Arabie, is in de huidige situatie nog steeds geen balans. Wellicht is daarom de markt zo volatiel en schiet de koers van RDS van oversold naar overbought.
  8. [verwijderd] 6 oktober 2015 19:07
    quote:

    Brogembank schreef op 5 oktober 2015 21:22:

    [...]
    @Beste alrob,
    Ik meen me te herinneren vele posts geleden dat je ten tijde van de kwartaalcijfers van RDS op een zeer respectabele/imho verbluffende winst zat... wat je ook wel een klapper zou kunnen noemen.
    Ik hoop voor je dat je minstens je inleg en bij voorkeur meer eruit getrokken hebt toen?

    anyway, succes!

    Ik heb er zelf belang bij om ze bij expiratie maart onder 26 te houden ;-) voorlopig nog wel houdbaar/haalbaar, zeker met nog paar keer dividenduitkeringen in verschiet.

    mvg
    Brogem
    Sorry Brogem voor mijn late reactie.
    Maar ik ben blijven zitten in augustus; koos helaas mede vanwege een vakantie voor holdstrategie en in september voor bijkopen van langere termijn calls gedurende de rit naar beneden. Dom natuurlijk, maar eind december maak ik de balans op. Bij Shell van een megawinst naar een megaverlies en vandaag weer quitte. Heb nog ruim 2 maanden voor mijn december calls, die ik nagenoeg allen behouden heb (nu nog 1800), expireren. Van in juli 40 cent naar 2 cent en nu 5 cent, maar nu weer in de lift, en de tijdens de dips gekochte lange termijn calls maken het verlies vandaag dus goed.
    Ik hoop dat het jou beter vergaan is.
    Succes!
  9. PaulRD 6 oktober 2015 21:28
    Ik volg als enthousiaste belegger vele forums en beleggings-tv-kanalen ( CNBC, CNN, RTLZ etc). Waar ik onder hand genoeg van heb is de continue suggestie dat er iets met Shell aan de hand is omdat het dividend rendement zo hoog is bij deze koers (7,5 procent). De verhalen waren er niet toen de koers op 30 euro stond en de algemene spaarrentes ook veel. hoger waren. Nu zakt de gehele beurs en de prijs van olie en de koers van Shell gaat mee. Laat de koers maar snel stijgen want dan zijn alle onzin verhalen direct uit de wereld.
  10. forum rang 6 boldie 7 oktober 2015 00:16
    quote:

    Adek 2001 schreef op 6 oktober 2015 19:47:

    Olies in de US stijgen ook mooi mee. Nu de CEO het dividend heilig heeft verklaard zal de koers wel weer richting 26 - 27 gaan. (Hoop ik)
    wat had hij anders kunnen zeggen dan? Nee divi wordt verlaagt? denk niet dat hij dat zou zeggen op dit moment;)
  11. Lammetod 7 oktober 2015 08:14
    goede morgen allemaal
    Kleine brand op raffinage faciliteit Shell nabij Houston
    Woensdag 7 oktober 2015 07:25
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) meldt dat er dinsdag een kleine brand is uitgebroken op het terrein van zijn Deer Park raffinaderij en chemische complex nabij Houston, maar meldt tevens dat de kleine brand snel is geblust.
    De brand had plaats bij de chemische faciliteit van de Hexion Inc. raffinaderij, meldt Shell, eraan toevoegend dat de brand geen impact had op de raffinaderij of chemische activiteiten van Shell Deer Park.
    "De brand werd snel geblust zonder dat daarbij een impact op de mensen of de gemeenschap werd gerapporteerd", aldus Shell, eraan toevoegend dat het Hexion complex niet van Shell is en niet door het concern wordt geexploiteerd.
    Hexion meldde in een verklaring dat de hulpdiensten bijna onmiddellijk op de locatie van het incident waren. Het concern meldde tevens nu onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand om toekomstige incidenten te voorkomen. "We hebben het incident snel gemeld bij de lokale gemeenschap via ons waarschuwingssysteem", aldus Hexion.
    Shell Deer Park ligt aan de Houston Ship Channel, 20 mijl ten oosten van het centrum van Houston. Het raffinage deel van het complex heeft een capaciteit van 340.000 vaten ruwe olie per dag.
    groet aan alle
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 550 551 552 553 554 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑