Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.278 Posts
Pagina: «« 1 ... 294 295 296 297 298 ... 1264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 31 augustus 2015 22:31
    Wall Street sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag lager gesloten, en verliest o flink op maandbasis. Onzekerheid over de Chinese economie en de timing van een renteverhoging door de Federal Reserve lagen ten grondslag aan het negatieve sentiment.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 16.528 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8% tot 1.972 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,1% afstond tot 4.777 punten.

    Op maandbasis verloor de Dow Jones-index meer dan 6%. Dit is de grootste daling op maandbasis sinds 2010.

    Eerder in augustus leidde een onverwachte devaluatie van de Chinese yuan tot toenemende zorgen over de vertraging van de economie van China. Dit leidde tot stevige koersdalingen over de hele wereld en ook grondstoffen en valuta van opkomende economieen kregen flinke klappen.

    Daar kwam de onzekerheid bij over wanneer de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven gaat verhogen die nu nog steeds op recordlage niveaus staan. De lage rente heeft financiele markten wereldwijd geholpen in de afgelopen jaren.

    Het economisch symposium in Jackson Hole van afgelopen weekend heeft volgens hoofdstrateeg Nour Al-Hammoury van ADS Securities er alleen maar toe geleid dat de onzekerheid over het tijdstip van de verhoging is toegenomen. "De markten beginnen zich te realiseren dat de Fed bankiers geen duidelijke richting hebben gekozen", stelt hij.

    Ook speelde mee dat velen stellen dat Amerikaanse aandelen momenteel te hoog gewaardeerd zijn.

    "Opkomende economieen liggen er niet heel goed bij, de Fed gaat de rente verhogen en Europa is nog steeds geleidelijk aan het herstellen van een recessie", zei marktstrateeg David Lebovitz van J.P.Morgan Asset Management. "Er is veel onzekerheid, maar we blijven optimistisch [over aandelen]", voegde hij toe.

    Veel beleggers denken dat Amerikaanse aandelen op de langere termijn zullen blijven stijgen, vanwege de nog steeds lage rentetarieven wereldwijd en de verbetering van de Amerikaanse economie.

    Energiefondsen profiteerden maandag van de sterk gestegen olieprijzen en remden daarmee de verliezen af. Consol Energy steeg 5,8% en Newfield Exploration Company steeg meer dan 5,4%. De olieprijzen gingen omhoog nadat data liet zijn dat de productie in Amerika was afgenomen.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  2. forum rang 10 voda 1 september 2015 16:12
    Bezorgdheid Chinese groei drukt Amerikaanse futures

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street lijkt september in een sombere stemming te beginnen. Data uit China verontrusten de wereldwijde financiele markten wederom. Futures voor de Dow Jones Industrial Average staan 2,0% lager, die voor de S&P 500 index 2,1% en de Nasdaq 100 index 2,2%. De verliezen komen tot stand na een neerwaartse handelssessie op maandag, toen de Dow Jones index op het scherpste maandelijkse verlies sloot in meer dan vijf jaar met markten gedrukt door aanhoudende zorgen over vertraagde groei in China en over onzekerheid van het tijdstip van een eerste renteverhoging in de Verenigde Staten. Dinsdag eist vrees over China wederom zijn tol, nadat de officiele industriele inkoopmanagersindex tot een driejarig laagtepunt zakte.(ellen.proper@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  3. forum rang 10 voda 1 september 2015 16:12
    Dow futures dalen 300 punt; vrees Chinese groei Wall Street

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street lijkt september in een sombere stemming te beginnen. Data uit China verontrusten de wereldwijde financiele markten wederom.

    Futures voor de Dow Jones Industrial Average staan 2,5% lager, die voor de S&P 500 index 2,6% en de Nasdaq 100 index 2,8%.

    De verliezen komen tot stand na een neerwaartse handelssessie op maandag, toen de Dow Jones index op het scherpste maandelijkse verlies sloot in meer dan vijf jaar met markten gedrukt door aanhoudende zorgen over vertraagde groei in China en over onzekerheid van het tijdstip van een eerste renteverhoging in de Verenigde Staten.

    Dinsdag eist vrees over China wederom zijn tol, nadat de officiele industriele inkoopmanagersindex tot een driejarig laagtepunt zakte. De publicatie dreef aandelen in geheel Azie evenals in Europa lager.

    Analisten stellen echter dat een deel van de zwakte in de Chinese industriele sector tijdelijk zou kunnen zijn, aangezien de daling in activiteit in de industrie veroorzaakt kan zijn door tijdelijke fabriekssluitingen in een poging de vervuiling in de Chinese hoofdstad te beheersen, in aanloop naar de viering van de 70e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

    "Dan nog zijn wij van mening dat de lage PMI-data bevestigen dat de economie nog niet op goede voet is, en wij voorzien een vlak groeiprofiel gedurende de resterende periode in 2015 met aanhoudende neerwaartse risico's", voegden analisten van Barclays toe.

    Beleggers zijn nu in afwachting van de PMI-data uit de Verenigde Staten, die na de openingsbel verschijnt.

    Voor de industriele inkoopmanagersindex over augustus wordt uitgegaan van een lichte stijging tot 52,8 van 52,7 een maand eerder. Ook wordt een rapport over de bouwuitgaven in juli bekendgemaakt. Hier is geen verwachting beschikbaar. Deze index noteerde een maand terug op 51.

    Boston Federal Reserve voorzitter Eric Rosengren, die dit jaar geen stemrecht heeft in het beleidsbepalende comite van de Federal Reserve, geeft een toespraak.

    Op bedrijfsvlak bevinden oliefondsen zich onder de grootste dalers, waaronder Exxon Mobil 3,7% afstaat, terwijl de olieprijs circa 3,9% neerwaarts beweegt.

    De olieprijs zette maandag nog de sterkste driedaagse winstrally door sinds de Iraakse invasie in Koeweit van 1990. Er werd getwijfeld of het wereldwijde aanbod van olie wel zo langdurig zal zijn als dat beleggers en handelaren eerder dachten.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  4. forum rang 10 voda 1 september 2015 16:12
    Bedrijvigheid Amerikaanse industrie zwakt af

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De bedrijvigheid binnen de industriesector in de Verenigde Staten is in augustus aardig verzwakt, met een index die onverwacht behoorlijk daalde, zo blijkt dinsdagmiddag uit cijfers van het Institute for Supply Management (ISM).

    De inkoopmanagersindex die de economische activiteit binnen de Amerikaanse industrie weergeeft, kwam vorige maand uit op 51,1, terwijl een niveau van 52,7, gelijk aan een maand eerder, was voorzien. Er is nog wel sprake van groei, want de index blijft boven de 50.

    Qua deelindexen waren de grootste uitschieters naar beneden zichtbaar binnen de index die de prijzen weergeeft, die daalde vorige maand naar 39,0, van 44,0 in juli, en de index voor nieuwe orders, waarvan het niveau in augustus uitkwam op 51,7, van 56,5 een maand eerder.

    De productieindex verslechterde naar 53,6, van 56,0, terwijl de werkgelegenheidsindex vorige maand daalde naar 51,2, van 52,7 in juli. De voorraadindex hield de schade beperkt met een afname naar 48,5 in augustus, van 49,5 een maand eerder.

    Eerder op de dag verschenen elders uit de wereld ook inkoopmanagersindices. Met name die uit China viel tegen want gaf een scherpere krimp weer dan verwacht, wat de druk op het sentiment dinsdag heeft verhoogd, met dalende aandelenmarkten tot gevolg. De groei binnen de Duitse industrie was in augustus iets sterker dan voorzien, terwijl het indexcijfer dat de economische activiteit binnen de industriesector van de eurozone weergeeft, een iets mindere groei liet zien dan geraadpleegde economen hadden verwacht..


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 1 september 2015 16:21
    Amerikaanse bouwuitgaven stijgen tot hoogste niveau in zeven jaar

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse bouwuitgaven zijn in juli tot het hoogste niveau sinds mei 2008 gestegen, meldt het Amerikaanse ministerie van handel dinsdag.

    De bestedingen stegen op een voor seizoensinvloeden aangepaste jaarlijkse basis met 0,7% tot $1,083 biljoen. De stijging was conform de verwachtingen.

    Tegelijkertijd werd het cijfer over juni opwaarts bijgesteld, naar een toename met 0,7% van de eerder gemelde stijging van 0,1%.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 1 september 2015 16:53
    Autoverkopen VS stijgen ondanks ongunstige kalendereffecten

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De autoverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus gestegen, ondanks diverse ongunstige kalendereffecten, blijkt dinsdag uit de verkoopcijfers van diverse grote Amerikaanse autofabrikanten.

    Kenners hadden verwacht dat de autoverkopen in de VS in augustus zouden verzwakken. Niet alleen omdat dezelfde maand in 2014 een extra verkoopdag had, maar ook omdat Labor Day dit jaar pas op 7 september valt en de omzet van die feestdag voor het eerst in de verkoopcijfers van september wordt meegenomen.

    De verkopen bij Ford Motor stegen met 5,4%, terwijl die bij Fiat Chrysler Automobiles met een beter dan verwachte 1,7% toenamen. De daling van de verkopen bij General Motors viel daarnaast mee, en daalden met 'slechts' 0,7%.

    De verkoopstijging bij Ford werd gestimuleerd door de vraag naar nieuwe voertuigen, SUV's en vrachtwagens. General Motors dankte de beperkte daling van de verkopen aan de sterke vraag naar vrachtwagens en pick-up's. Bij Fiat Chrysler was met name de Jeep in trek, maar ook de pick-up's.

    Voor kenners zijn de Amerikaanse autoverkopen, en dan met name de prijs per verkocht voertuig, extra interessant, gezien de afkoeling van de Chinese economie. China is een grote auto-importeur, maar in de afgelopen maanden daalden de autoverkopen in het Aziatische land en de recente verzwakking van de yuan heeft bovendien forse druk gezet op auto-exporteurs wereldwijd.


    Door Chelsey Dulaney; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 1 september 2015 22:05
    Olieconcern ConocoPhillips schrapt 1800 banen

    Gepubliceerd op 1 sep 2015 om 21:50 | Views: 156

    HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse oliemaatschappij ConocoPhillips schrapt 10 procent van zijn personeelsbestand, wat neerkomt op ruim 1800 banen. Dat maakte het op drie na grootste olie- en gasconcern van de Verenigde Staten dinsdag bekend.

    De meeste banen verdwijnen in Noord-Amerika, waarbij op het hoofdkantoor in Houston zeker vijfhonderd banen worden geschrapt. Het bedrijf kampt met de gevolgen van de fors gedaalde olieprijzen en ziet zich genoodzaakt in te grijpen.

    Sinds vorig jaar zijn de olieprijzen meer dan gehalveerd. Dat veroorzaakte een ontslaggolf die wereldwijd zeker 120.000 mensen hun baan heeft gekost. Ook zijn de uitgaven in de sector met circa 114 miljard dollar teruggeschroefd.
  8. forum rang 10 voda 1 september 2015 22:26
    Weer flinke averij voor Wall Street door zorgen over China

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag fors lager gesloten, in het spoor van de aandelenmarkten wereldwijd, waarbij het negatieve sentiment rondom China opnieuw domineerde.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 2,8% lager op 16.058,35 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 3% tot 1.913,85 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 2,9% afstond tot 4.636,11 punten.

    Dinsdag zetten de indexen in New York de neerwaartse trend van maandag voort. Vooral de zorgen over de Chinese economie en de speculatie over een eerste renteverhoging door de Federal Reserve spelen de Amerikaanse markten momenteel parten. Dinsdag werd het negatieve sentiment vooral bepaald door zwakke Chinese economische data.

    "Dit laat duidelijk zien dat we nog niet uit de gevarenzone zijn", concludeert vermogensbeheerder Jonathan Corpina van Meridian Equity Partners. "Onder normale omstandigheden zou de markt wellicht niet zo volatiel zijn en deze informatie niet zo slecht opvatten maar [het huidige sentiment] laat zien dat de markt momenteel zeer fragiel is." Volgens de vermogensbeheerder was de stemming op de beursvloer van Wall Street er dinsdag eentje van "Daar gaan we weer."

    Ondertussen houdt de speculatie over een eerste renteverhoging door de Fed ook aan en is een verhoging in september niet van tafel en blijft boodschap van de centrale bank verwarrend, zeker gezien de opvattingen van de diverse FOMC-leden. Dinsdag liet Boston Fed president Eric Rosengren van zich horen en benadrukte hij dat de recente turbulentie reden geeft om voorzichtig te zijn met het normaliseren van het huidige monetaire beleid. Die milde uitspraak hielp de indexen echter niet omhoog.

    Amerikaanse macrodata deden dat ook zeker niet. Zo werd bekend dat de bedrijvigheid binnen de industriesector in de Verenigde Staten in augustus aardig is verzwakt, met een index die onverwacht behoorlijk daalde. De inkoopmanagersindex die de economische activiteit weergeeft, kwam uit op 51,1, het zwakste niveau in ruim twee jaar.

    De bouwuitgaven in juli waren wel een meevaller want die stegen op het sterkste tempo in zeven jaar. Ook werd het cijfer voor juni sterk opwaarts bijgesteld.

    De olieprijs is dinsdag weer flink gedaald, na een behoorlijke rally in de afgelopen dagen. Grote boosdoener was niet verrassend de slechte Chinese inkoopmanagersindex. De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $3,79, of 7,7%, lager op $45,41.

    "De daling is vrij normaal en te wijten aan wat technische verkopers, en niet heel verrassend na die dagen van winst", stelt marktstrateeg Colin Cieszynski van CMC Markets.

    Volgens Cieszynski kunnen de olievoorradenrapporten van het American Petroleum Institute dinsdagavond laat en die van de Energy Information Administration woensdagmiddag "interessant zijn en wat meer actie [voor de olieprijzen] uitlokken."

    Aan de sector gerelateerde fondsen als Exxon Mobil (-4,7%), Chevron (-3,9%) en Halliburton (-4%) stonden dinsdag onder druk.

    Autofabrikanten als Ford (-1,3%) en General Motors (-3%) konden niet profiteren van onverwacht solide verkoopcijfers over de maand augustus.

    Treasury-leningen zijn dinsdag opgelopen, profiterend van het gebrek aan risicobereidheid onder beleggers. De dollar is in waarde gedaald ten opzichte van de euro. De Europese munt noteerde rond het slot in New York $1,1298, tegen $1,1244 aan het begin van de handelssessie in de VS.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:10
    Futures wijzen op hogere opening Wall Street

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse futures wijzen op een hogere opening van Wall Street, waarbij de focus woensdag verschuift naar Amerikaanse banencijfers en de Federal Reserve. In de VS staat een flinke reeks macrodata op de agenda: om 13.00 uur de wekelijkse hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 28 augustus, om 14.15 uur de eerste indicatie voor de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt in augustus met de groei van het aantal banen in de private sector, om 14.30 uur de arbeidsproductiviteit en de arbeidskosten over het tweede kwartaal, om 16.00 uur de fabrieksorders over juli, om 16.30 uur de olievoorraden en om 20.00 uur het Beige Book waar in Amsterdam pas donderdag pas op kan worden gereageerd. De ramingen, voor zover beschikbaar, luiden als volgt: de private sector kreeg er in augustus naar verwachting 200.000 banen bij tegen een groei met 185.000 banen in juli. De arbeidsproductiviteit stijgt in de prognoses met 3%, de kosten dalen naar verwachting met 1,3%. De fabrieksorders komen 0,9% hoger uit, in juni lag de stijging op 1,8%. De Dow Jones Industrial Average futures stijgen 84 punten, ofwel 0,5%, de S&P 500 futures winnen 9,6 punten, ofwel 0,5% en de Nasdaq 100 noteert 20,50 punten, ofwel 0,5%, hoger. (patrick.buis@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  10. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:10
    Aantal banen in private sector Amerika stijgt met 190.000

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in augustus gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing (ADP). De stijging kwam onder de verwachting uit.

    Het aantal banen steeg vorige maand met 190.000. Er was gerekend op een toename met 200.000 banen.

    In juli was sprake van een lichte herziening naar 177.000 banen in de private sector, waarbij eerder nog werd uitgegaan van een stijging met 185.000 banen.

    Het ADP-banenrapport wordt als een voorbode gezien van het Amerikaans banenrapport dat vrijdag op de agenda staat. Daarbij wordt gerekend op een groei van het aantal banen met 220.000 in augustus, tegenover 215.000 een maand eerder. De data verschijnen om 14.30 uur.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  11. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:10
    Amerikaanse arbeidsproductiviteit stijgt 3,3% in tweede kwartaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse arbeidsproductiviteit is in de lente gestegen, na een trage start dit jaar.

    De arbeidsproductiviteit exclusief landbouw, gemeten naar de productie van goederen en diensten per gewerkt uur, steeg in het tweede kwartaal met 3,3%, bleek woensdag uit cijfers van het ministerie van arbeid. Dit was de sterkste stijging sinds het vierde kwartaal van 2013. Ten opzichte van een jaar eerder was sprake van een stijging van 0,7%.

    Economen geraadpleegd door The Wall Street Journal rekenden op een stijging van 3% ten opzichte van een kwartaal eerder.

    De toegenomen productiviteit van Amerikaanse werknemers was het gevolg van een stijging van de productie met 3,3% en een toename van het aantal gewerkte uren met 2,6%.

    De arbeidskosten per eenheid daalden met 1,4% in het tweede kwartaal, meer dan de daling van 1,3% die economen hadden voorzien. In vergelijking tot een jaar eerder lagen de arbeidskosten 1,7% hoger.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  12. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:11
    Wall Street opent hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal woensdag naar verwachting hoger openen, waarbij de markt een adempauze neemt, na de recente volatiliteit, in aanloop naar een tweedaagse vakantie in China.

    De futures voor de Dow Jones-index stijgen omstreeks 14.50 uur 123 punten, of 0,8%, de S&P futures winnen 16,85 punten, of 0,9% en de futures voor de Nasdaq stijgen 39,75 punten, omgerekend 0,9%.

    Daarbij verschuift de aandacht van de zorgen over de vertraging van de economische groei naar de Federal Reserve en Amerikaanse banencijfers.

    Uit cijfers van loostrookjesverwerker Automatic Data Processing (ADP) bleek voorbeurs dat het aantal banen in de vs in de private sector is gestegen met 190.000, waarbij gerekend werd op een toename met 200.000 banen.

    Het ADP-banenrapport wordt als een voorbode gezien van het Amerikaans banenrapport dat vrijdag op de agenda staat. Daarbij wordt gerekend op een groei van het aantal banen met 220.000 in augustus, tegenover 215.000 een maand eerder. De data verschijnen om 14.30 uur.

    Tevens werd bekend dat de Amerikaanse arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal met 3,3% is gestegen. De arbeidskosten per eenheid daalden met 1,4% in het tweede kwartaal.

    Om 20.00 uur verschijnt het Beige Book, van de Federal Reserve, waarbij de markt kijkt naar signalen over het mogelijke tijdstip van een renteverhoging.

    Dinsdag stonden de Amerikaanse aandelenmarkten stevig onder druk, vanwege aanhoudende tekenen dat de Chinese economie vertraagd. Dinsdag markeerde de op twee na sterkste daling op dagbasis van het jaar voor de S&P 500 en de Dow.

    Connor Campbell van Spreadex meldt dat de zorgen over China nog steeds als het zwaard van Damocles boven de markt hangen, hoewel de rust enigszins teruggekeerd lijkt, "waardoor het veel te vroeg is om te zeggen wat de stand van zaken zal zijn tegen het einde van de dag", aldus Campbell.

    "Het feit dat de Chinese aandelenmarkten de komende twee dagen gesloten zijn - vanwege de World War II Victory Day parade - kan een goedmakertje zijn, aangezien dit in theorie een moment van rust betekent voor vermoeide beleggers."

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de index voor het totale aantal hypotheekaanvragen in de week eindigend op 28 augustus is gestegen met 11,3% tot 459,5, versus 412,7 een week eerder.

    Op bedrijvenvlak kan AT&T rekenen op de aandacht van beleggers, nadat TRC Capital Corp een ongevraagd "mini-tender" bod deed op 3 miljoen aandelen van het telecomconcern. Het aandeel AT&T noteert 1,5% hoger.

    Intel noteert voorbeurs 0,7% hoger, nadat het concern dinsdag laat bekendmaakte zijn belangrijkste lijn computerchips aan te passen.

    McDonald's wint 0,9%, nadat de fasfoodketen meldde vanaf zes oktober de hele dag ontbijt in zijn outlets aan te gaan bieden.

    Naast het Beige Book om 20.00 uur verschijnen op macro-economisch vlak om 16.00 uur de fabrieksorders in juli, het wekelijkse olievoorraden rapport om 16.30 uur.

    Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten rekenen op een stijging van het aantal orders met 0,9%.

    Wat de olievoorraden betreft wordt gerekend op een stijging van de ruwe olievoorraden met 0,1 miljoen. Daarnaast wordt een daling van de benzinevoorraden voorzien met 1,5 miljoen, rekenen economen op een stijging van de stookolie en dieselvoorraden met 1,2 miljoen. Tot slot wordt gerekend op een daling van de capaciteitsbenutting van raffinaderijen tot 94,0%, van 94,5% een week eerder.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:11
    Fabrieksorders VS stijgen minder dan verwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in juli minder hard gestegen dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

    De orders stegen ten opzichte van een maand eerder met 0,4%, ruim onder de toename van 0,9% die was voorzien.

    Het cijfer voor juni werd daarentegen opwaarts bijgesteld tot +2,2%, van een eerder gerapporteerde stijging van de orders met 1,8%.

    De orders exclusief defensie daalden in juli met 0,2%, terwijl die exclusief transport met 0,6% afnamen.

    De stijging van de orders voor duurzame goederen van 2% die eerder bekend werd gemaakt, is bijgesteld tot een stijging met 2,2%.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  14. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:18
    Bedrijvigheid rond New York neemt amper toe

    Gepubliceerd op 2 sep 2015 om 16:07 | Views: 65

    NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond New York is in augustus amper toegenomen na een flinke stijging in juli. Dat blijkt uit cijfers die het Institute of Supply Management woensdag bekendmaakte.

    De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt daalde van 68,8 in juli tot 51,1 vorige maand. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp.
  15. forum rang 10 voda 2 september 2015 16:30
    Werkgelegenheid private sector VS stijgt minder dan gedacht - Update

    (Update van 'Aantal banen in private sector Amerika stijgt met 190.000' om extra informatie toe te voegen)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in augustus gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing (ADP). De stijging kwam echter onder de verwachting uit.

    Het aantal banen steeg vorige maand met 190.000, waar was gerekend op een toename met 200.000 banen.

    "De banengroei blijft sterk en breedgedragen, behalve binnen de energiesector, waar nog steeds banen verloren gaan", aldus Mark Zandi, econoom van Moody's Analytics in een toelichting. Volgens hem zijn met name grote coorperaties voorzichtiger met het aannemen van personeel dan kleinere ondernemingen.

    In juli was sprake van een lichte neerwaartse herziening naar 177.000 banen in de private sector, waarbij eerder nog werd uitgegaan van een stijging met 185.000 banen.

    Het ADP-banenrapport wordt als een voorbode gezien van het 'grote' banenrapport dat vrijdag op de agenda staat. Daarbij wordt gerekend op een groei van het aantal banen met 220.000 in augustus, tegenover 215.000 een maand eerder. De data verschijnen vrijdag om 14.30 uur.

    Meestal ligt het ADP-banenrapport wat onder het officiele cijfer vanwege een andere berekening, aldus econoom Ian Shepherdson van Pantheon Macroeconomics, die daarentegen ook waarschuwt dat het grote banenrapport van vrijdag in eerste instantie tegen kan vallen, omdat het augustuscijfer in de afgelopen vier jaar onder verwachting uitkwam, om vervolgens opwaarts te worden bijgesteld in de maanden erna.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  16. forum rang 10 voda 2 september 2015 17:09
    Obama coal plan to boost electricity bills 16pct - Report

    As President Mr Obama jetted to Alaska Monday to talk up his climate change plans, burning through nearly 17,000 gallons of fuel, a new report showed that his ‘Clean Power Plan’ will increase consumer electric bills 16 percent and speed plans by job-creating manufacturers to flee America's high fuel costs.

    The free-market focused Institute for Energy Research said that Mr Obama's plan to replace coal-fired plants with renewable energy makers like windmills and solar will force companies to spend up to four times more on energy and hit consumers.

    The group said in a report that "The so-called Clean Power Plan is expected to decrease carbon dioxide emissions in the generating sector by 32 percent from 2005 levels by 2032. To do this, massive amounts of coal-fired generating capacity will be shuttered and wind and solar power will be built in their stead, technologies that cost 2 to 4 times more than the coal capacity that is being shuttered."

    They also cited the impact on consumers: "According to the Energy Information Administration, residential electricity prices are expected to be 16 percent higher in real prices than today due to the proposed regulation and others imposed on the generating sector by EIA."

    Mr Obama and his supporters have been touting the positive impacts of the plan, but the report attempts to put a price on the initiative.

    He was expected to discuss climate change in Alaska and the results of doing nothing. Air Force One burns about five gallons per mile, for a total of 16,875 gallons used to promote climate change initiatives in Alaska.

    The report, which quotes multiple government and other official sources, said that the development of energy in the United States, leading to cheaper prices, has lured many American companies back to the homeland to set up shop. Even some Chinese firms are relocating to the U.S. because of cheaper energy.

    But it warns that the attractiveness of the United States will end with the new Obama regulations.

    The report said that "Low energy prices and American ingenuity have brought manufacturing back to this country. However, all this is likely to change as President Obama's regulations go into effect, making electricity and natural gas prices escalate, forcing companies to accept higher domestic operating costs or move offshore."

    The report concluded "President Obama is making energy prices escalate due to stringent environmental regulations being promulgated by the EPA. Due to the timing of these regulations, most of the price increases will not been seen by the public until his second term is up. Nonetheless, the headway the United States made to bring manufacturing back to America is being threatened. The result will be a loss of jobs that we cannot afford."

    Source : Washington Examiner
  17. forum rang 10 voda 2 september 2015 22:19
    Fed ziet meer loondruk terwijl economische activiteit blijft toenemen


    WASHINGTON (Dow Jones)--De Federal Reserve ziet in de Verenigde Staten een groeiende loondruk, bleek woensdagavond uit het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank. De economie in het algemeen blijft op een gematigd tempo groeien, met een nog altijd toenemende economische activiteit.

    Door krappere arbeidsmarktomstandigheden is in 'diverse' 12 districten waar vanuit wordt gerapporteerd, een toenemende loondruk geconstateerd, een ontwikkeling die een rol kan spelen tijdens de aanstaande beleidsvergadering over twee weken, omdat dit Fed-officials mogelijk meer vertrouwen geeft dat de inflatie zal stijgen. De inflatie is een belangrijke graadmeter binnen het rentebeleid van de centrale bank. In de meeste districten waren de prijzen in de verslagperiode, juli tot medio augustus, stabiel.

    In eerdere Beige Book-rapportages werd nog gesproken van hogere lonen in geisoleerde sectoren en andere arbeidsmarktcijfers lieten tot nu geen toegenomen loondruk zien.

    In het algemeen was het Beige Book woensdag optimistisch over de economische activiteit. De sterke dollar en de scherpe daling van de olieprijs had onderliggend wel wat effect, dat laatste met name binnen de energiesector, waar de activiteit in alle districten ofwel afnam of stabiel bleef. Het afkoelen van de Chinese economie leidde tot een afname in de vraag bij ondernemingen in drie districten.

    Het Beige Book is een rapport dat aan de hand van Amerikaanse regionale cijfers een overzicht geeft van de economische situatie in het land. Het verschijnt acht keer per jaar en wordt meestal zo'n twee weken voor een rentebesluit gepubliceerd. Het volgende rentebesluit staat gepland op 17 september en de kans bestaat dat de Fed dan voor het eerst in jaren de rente verhoogt van de huidige bandbreedte van 0,00-0,25%. De recente turbulentie op de financiele markten zou echter een reden kunnen zijn om een renteverhoging nog even uit te stellen.

    Ondertussen lijkt de Amerikaanse economie hersteld van zijn winterdip: in het tweede kwartaal werd een groei van 3,7% gerapporteerd.


    Door Greg Robb; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  18. forum rang 10 voda 2 september 2015 22:52
    Wall Street sluit hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag hersteld van de dip een dag eerder, hoewel de zorgen over China en de volatiliteit die daardoor is ontstaan, niet weg zijn. De meeste aandacht ging uit naar het Beige Book van de Federal Reserve en het ADP-banenrapport.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,8% hoger op 16.351,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 1,8% tot 1.948,86 punten. Zwaargewichten als Apple (+3,2%) en Microsoft (+3,7%) ondersteunden de Nasdaq, die 2,5% steeg tot 4.749,98 punten.

    "We hebben al een tijdje het gevoel dat er in de komende jaren meer periodes van volatiliteit zullen zijn", stelt vermogensbeheerder Mike Amey van Pacific Investment Management. "Het lijkt erop we nu in zo'n periode zitten, en dat is niets onheilspellends. We zijn nog steeds voorzichtig optimistisch over de wereldwijde groei", aldus Amey.

    Ook de Fed blijft redelijk positief over de groei, in elk geval die van de Amerikaanse economie, zo bleek woensdagavond uit het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank. De economie in het algemeen blijft op een gematigd tempo groeien, met een nog altijd toenemende economische activiteit.

    Door krappere arbeidsmarktomstandigheden is in 'diverse' van de 12 districten waar vanuit wordt gerapporteerd, wel een toenemende loondruk geconstateerd, een ontwikkeling die een rol kan spelen tijdens de aanstaande beleidsvergadering omdat dit Fed-officials mogelijk meer vertrouwen geeft dat de inflatie zal stijgen. De inflatie is een belangrijke graadmeter binnen het rentebeleid van de centrale bank.

    Een andere belangrijke publicatie woensdag was het ADP-banenrapport. Daaruit bleek dat er in augustus 190.000 banen bij zijn gekomen binnen de private sector in de VS en dat waren er minder dan verwacht.

    "De banengroei blijft sterk en breedgedragen, behalve binnen de energiesector, waar nog steeds banen verloren gaan", aldus Mark Zandi, econoom van Moody's Analytics in een toelichting.

    Het ADP-banenrapport wordt als een voorbode gezien van het 'grote' banenrapport dat vrijdag op de agenda staat. Daarbij wordt gerekend op een groei van het aantal banen met 220.000 in augustus, tegenover 215.000 een maand eerder.

    "Als dat cijfer onder verwachting uitkomt, dan is dat reden om te wachten [met een renteverhoging]", aldus marktstrateeg Brian Jacobsen van Wells Fargo Funds Management.

    De olieprijs is woensdag alsnog hoger gesloten na een volatiele handelssesie, met een tegenvallend Amerikaans voorradenrapport wat tussentijds druk zette op de futures.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange uiteindelijk 84 dollarcent, of 1,9%, hoger op $46,25.

    Treasury-leningen waren woensdag minder in trek omdat de risicobereidheid onder beleggers groter was. De dollar is tijdens de handel in New York in waarde gestegen ten opzichte van de euro. De Europese munt noteerde rond het slot $1,1220, van $1,1235 woensdagochtend rond 15.50 uur.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  19. forum rang 10 voda 3 september 2015 16:10
    Wall Street opent hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal donderdag naar verwachting hoger openen, terwijl ECB president Mario Draghi een persconferentie houdt die nauw gevolgd wordt en volgend op Amerikaanse macro-cijfers die van belang kunnen zijn voor het moment waarop de Federal Reserve de rente verhoogt.

    De futures voor de Dow Jones-index stijgen omstreeks 14.55 uur 0,7%, de S&P futures winnen ook 0,7% en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,6%.

    Om 14.30 uur begon de persconferentie van ECB voorzitter Mario Draghi nadat eerder het rentebesluit al was bekendgemaakt, waarin geen wijzigingen werden aangebracht. De woorden van Draghi werden als 'dovish', of mild, bestempeld, waardoor beurzen in Europa omhoog gingen.

    Woensdag sloten de Amerikaanse aandelenmarkten flink hoger, nadat het Beige Book van de Federal Reserve een positiever beeld van de Amerikaanse economie schetste dan was verwacht door analisten. Door het rapport werden zorgen over de mogelijke impact van de vertraging van de Chinese economie gesust.

    Minister van financien Jacob Lew zei in een interview met CNBC, dat donderdagochtend werd uitgezonden, "een scherp oog op de marktvolatiliteit" te houden.

    Donderdag en vrijdag zijn de Chinese aandelenmarkten gesloten omdat het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd wordt. Volgens analisten betekent dit een adempauze voor de financiele markten wereldwijd, die recentelijk flink geraakt werden door de Chinese problemen.

    Een uur voor opening werd bekend dat het aantal steunaanvragen in Amerika in de afgelopen week met 12.000 is gedaald. Maar het niveau bleef wel in lijn met een stabiele banengroei.

    Tegelijkertijd bleek ook dat het handelstekort met 7,4% is gekrompen in juli ten opzichte van juni, als gevolg van een grotere vraag vanuit het buitenland naar Amerikaanse auto's en industriele voorraden.

    Om 16.00 uur wordt de ISM index voor de dienstensector bekendgemaakt.

    Amerikaanse macrodata worden scherp in de gaten gehouden. Beleggers willen weten of de indicatoren een verhoging van de rente deze maand waarschijnlijker maken. Vooral het maandelijkse banenrapport, dat vrijdag om 14.30 uur verschijnt, is hierbij van belang.

    Geron Corp steeg meer dan 20% in de handel voorbeurs, nadat het biotechbedrijf woensdagavond bekendmaakte dat het New England Journal of Medicine twee papers gaat publiceren met positieve resultaten voor zijn medicijn imetelstat.

    De farmaceut Lannet Co zei Kremer Urban Pharamaceuticals te kopen van UCB voor $1,23 miljard. Het aandeel klom voorbeurs ruim 17%.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  20. forum rang 10 voda 3 september 2015 16:11
    Amerikaanse aanvragen werkloosheidsuitkering met 12.000 omhoog

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week harder gestegen dan verwacht, blijkt donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid, maar het niveau bleef in lijn met een stabiele banengroei.

    In de week eindigend op 29 augustus steeg het aantal nieuwe aanvragen, een indicator voor ontslagen in de VS, op weekbasis met 12.000 tot 282.000 nieuwe aanvragen. Dit betreft de vijfde stijging in zes weken tijd en markeert het hoogste niveau sinds begin juli. Economen rekenden op een niveau van 274.000.

    Het aantal initiele aanvragen in de voorgaande week, de week eindigend op 22 augustus, werden neerwaarts bijgesteld naar 270.000, van de aanvankelijk gerapporteerde 271.000.

    Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen voor de week eindigend op 22 augustus daalde met 9.000 tot 2,6 miljoen aanvragen.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

25.278 Posts
Pagina: «« 1 ... 294 295 296 297 298 ... 1264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 883,49 +1,52%
EUR/USD 1,0681 -0,45%
FTSE 100 8.138,40 +0,74%
Germany40^ 18.167,40 +1,40%
Gold spot 2.331,20 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,48%
ASMI
+7,67%
Alfen ...
+6,87%
NX FIL...
+6,62%
TomTom
+4,04%

Dalers

SIGNIF...
-9,93%
Wereld...
-7,05%
IMCD
-5,64%
AMG Cr...
-4,65%
BESI
-3,79%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links