Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

Laatste koers (eur) Verschil Volume
8,400   -0,428   (-4,85%) Dagrange 8,326 - 8,828 1.922.125   Gem. (3M) 1,3M

Sectornieuws

2.472 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juli 2015 18:59
    Amsterdam gaat sterk bijdragen aan deze groei, over 3 maanden nog meer.
    Het gevecht om de "tientjes-klanten" gaat zich verhevigen.

    De klant is ook hier niet echt merkvast, voor een paar euros minder stappen ze zomaar over naar een ander kleurtje vliegmachine.

    Easyjet is een bus, een bus in de lucht:"good morning, have a good day"
    Free sitting, going up, going down en in 25 minuten omkeren....
  2. relpinda 14 juli 2015 09:46
    www.telegraaf.nl/reiskrant/24261408/_...

    Dat is het risico dat mensen o zo graag een goedkoop ticket willen en trots aan een ieder laten weten dat ze O zo goedkoop ticket hebben gekocht bij een Qatar of een Ethiad.

    Neen vooral GEEN KLM ticket kopen maar wel die service van KLM op eisen!

    hahahaha

    lza
  3. jrxs4all 14 juli 2015 10:27
    quote:

    relpinda schreef op 14 juli 2015 09:46:

    www.telegraaf.nl/reiskrant/24261408/_...

    Dat is het risico dat mensen o zo graag een goedkoop ticket willen en trots aan een ieder laten weten dat ze O zo goedkoop ticket hebben gekocht bij een Qatar of een Ethiad.

    Nee, dan kun je beter met de KLM over een oorlogsgebied vliegen:

    nos.nl/artikel/2046817-een-jaar-na-mh...

    Dat is het risico van het vliegen met een maatschappij die op sterven na dood is, om een beetje brandstof te besparen nemen ze elk risico.

    En dan liegen ze er nog over ook.
  4. forum rang 8 Wilbar 14 juli 2015 10:36
    quote:

    jrxs4all schreef op 14 juli 2015 10:27:

    [...]

    Nee, dan kun je beter met de KLM over een oorlogsgebied vliegen:

    nos.nl/artikel/2046817-een-jaar-na-mh...

    Dat is het risico van het vliegen met een maatschappij die op sterven na dood is, om een beetje brandstof te besparen nemen ze elk risico.

    En dan liegen ze er nog over ook.
    Dat ze er over liegen is inderdaad niet netjes (understatement).
    Maar ook maatschappijen die niet op sterven na dood zijn vliegen over dezelfde door U bedoelde gebieden. Van BA t/m Etihad.
  5. forum rang 10 voda 14 juli 2015 19:34
    EU stelt voorwaarden aan overname Aer Lingus

    Gepubliceerd op 14 jul 2015 om 19:26 | Views: 1 |

    BRUSSEL (AFN) - Aer Lingus mag van Brussel deel gaan uitmaken van de International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways. Wel moet het luchtvaartconcern aan een aantal voorwaarden voldoen, liet de Europese Commissie dinsdag weten.

    Zo moet de Ierse luchtvaartmaatschappij transferpassagiers blijven vervoeren naar overstapluchthavens van concurrenten van IAG. Daarbij gaat het onder meer om Schiphol en KLM. Daarnaast moet het gecombineerde bedrijf een aantal start- en landingstijden op de Londense luchthaven Gatwick afstaan.
  6. forum rang 10 voda 14 juli 2015 19:59
    Commissie geeft voorwaardelijke toestemming overname Aer Lingus door IAG

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Commissie geeft voorwaardelijke toestemming aan International Consolidated Airlines Group sa (IAG.LN) om het Ierse Aer Lingus (EIL1.DB) over te nemen. Dit is dinsdagavond bekend geworden.

    De mededingingsautoriteiten van de EU vreesden dat de overname op diverse routes zou zorgen voor een gebrek aan concurrentie. Maar volgens eurocommissaris Margrethe Vestager van mededingingszaken heeft de Commissie "aanzienlijke concessies" ontvangen van beide partijen.

    Zo moeten IAG, moederbedrijf van British Airways en Iberia, en Aer Lingus 5 dagelijkse slots op London Gatwick vrijgeven en moet Aer Lingus vluchten blijven aanbieden die aansluiten op lange afstandsvluchten van concurrenten van IAG.

    De concessies zorgen volgens Vestager voor concurrerende prijzen en passagiers blijven zo vrije keuze houden.

    IAG heeft ongeveer EUR1,4 miljard over voor Aer Lingus.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 16 juli 2015 21:22
    'Honderd medische vliegcertificaten ongeldig'

    Honderd medische certificaten die zijn afgegeven door European Aviation Medical Center (EAMC) in Rijen zijn ongeldig verklaard. Het gaat om 99 medische verklaringen van vliegend personeel en één certificaat van een luchtverkeersleider, meldde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) donderdag. De keuringen zijn vereist voor beroepsvliegers in de burger- en militaire luchtvaart en hobbyvliegers.

    Het keuringscentrum in de Noord-Brabantse plaats mag voorlopig geen onderzoeken meer uitvoeren. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft opdracht gegeven een strafrechtelijk onderzoek te beginnen. De honderd documenten zijn 'waarschijnlijk of vrijwel zeker' onterecht afgegeven omdat de keuringen onvolledig of onjuist zijn uitgevoerd.

    De inspectie houdt ook de andere zeven medische keuringsinstanties in de luchtvaart en dertien zelfstandige keuringsartsen de komende tijd extra in de gaten.

    ,,In 2014 werden zestien piloten 'niet fit' bevonden op een totaal van 15.000 keuringen'', aldus een ILT-woordvoerster. Vanwege het strafrechtelijk onderzoek kan ze niet ingaan op de redenen waarom certificaten nietig zijn verklaard.

    Kwalijk
    De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) noemt het een kwalijke zaak dat het keuringscentrum in Rijen waarschijnlijk geen goed werk heeft geleverd. ,,Maar het betekent niet dat de vliegers om wie het gaat niet geschikt zouden zijn'', aldus een woordvoerder. ,,Het blijft gissen naar de reden en dat is lastig. Heeft het centrum bijvoorbeeld omwille van de kosten een deelonderzoek niet uitgevoerd? Maar het kan ook zijn dat een keuringsarts niet beschikte over de vereiste papieren.''

    Verreweg de meeste van de duizenden VNV-vliegers werken bij KLM, Martinair en Transavia en worden niet in het centrum in Rijen gekeurd, aldus de zegsman.

    Onduidelijk
    De Tweede Kamerfractie van D66 wil van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) weten hoe het kan dat piloten vliegtuigen besturen terwijl ze niet medisch zijn goedgekeurd. ,,Het is nu onduidelijk hoeveel piloten er nog meer onterecht zijn goedgekeurd'', aldus Kamerlid Wassila Hachchi.

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  8. forum rang 10 voda 21 juli 2015 23:22
    Het volgen de gevaar?

    Toestel Lufthansa bijna in botsing met drone

    Een vliegtuig van Lufthansa is dinsdag in Polen op een haar na in botsing gekomen met een drone. Althans, voor luchtvaartbegrippen: tussen het toestel met 108 passagiers aan boord en het onbemande luchtvaartuigje zat minder dan 100 meter, meldden Lufthansa en de Poolse luchtvaartautoriteiten.

    De 'bijna-botsing' gebeurde toen het vliegtuig wilde gaan landen op de luchthaven van Warschau. Het was opgestegen in München. Zowel de Poolse politie als helikopters van het leger zijn naar het gebied gestuurd waar de drone rondvloog, maar ze vonden er niets. De luchtverkeersleiding liet andere vliegtuigen het gebied vermijden.

    Drones worden steeds meer gebruikt, bijvoorbeeld door professionele fotografen of bij wijze van hobby. Wetgeving is er in de meeste landen nog niet goed op ingesteld. De Europese Unie werkt momenteel aan regels voor het gebruik van drones.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  9. [verwijderd] 22 juli 2015 13:19
    Vlak voor de publicatie van kwartaal of jaarcijfers komt AF/KLM met een positief bericht. Vervolgens komen de cijfers en is er weer een dramatisch resultaat behaald en meestal nog ernstiger dan de gemiddelde analyst verwacht.

    Zo nu ook. Recarod aantal passagiers en vrijdag........Ik wacht nog even af voordat ik erin stap. Mijn verwachting is dat de koers na publicatie wederem 5-7% gaat dalen.
  10. forum rang 10 voda 22 juli 2015 16:27
    Druk op ticketprijzen valt easyJet mee

    Gepubliceerd op 22 jul 2015 om 09:05 | Views: 2.118

    LONDEN (AFN) - De druk op de ticketprijzen is luchtvaartmaatschappij easyJet het afgelopen kwartaal meegevallen. Vooral routes naar populaire strandbestemmingen brachten meer geld in het laatje dan voorzien, meldde de Britse prijsvechter woensdag in een tussentijds handelsbericht..

    De opbrengsten per stoel daalden wel, maar minder sterk dan verwacht. De afname was deels het gevolg van de zwakkere euro. Verder speelt de harde concurrentie in de Europese luchtvaartsector een rol. Ook de kosten gingen omlaag, mede dankzij de flink lagere brandstofprijzen.

    EasyJet vervoerde in de maanden april tot en met juni 19,1 miljoen passagiers, ruim 6 procent meer dan een jaar eerder. Zij vulden gemiddeld 91,7 procent van de stoelen aan boord en leverden een omzet op van 1,23 miljard pond (1,75 miljard euro). Dat komt neer op een daling van 1 procent. Winstcijfers vermeldde het bedrijf niet.

    Uitbreiding

    De resultaten zijn flink vertekend door een staking van Franse luchtverkeersleiders en een brand op de luchthaven Fiumicino in Rome. Die incidenten waren goed voor het overgrote deel van de in totaal 1463 annuleringen. Vorig jaar konden in diezelfde periode 648 vluchten niet doorgaan.

    EasyJet investeert nog altijd flink in uitbreiding van de capaciteit, onder meer in Amsterdam. Sinds eind maart gebruiken drie toestellen van de prijsvechter Schiphol als uitvalsbasis. Dat worden er komend najaar vijf, maakte de onderneming onlangs bekend.
  11. forum rang 8 Wilbar 23 juli 2015 14:44
    Recordwinst voor United Continental

    Gepubliceerd op 23 jul 2015 om 14:27

    CHICAGO (AFN) - Luchtvaartmaatschappij United Continental heeft in het tweede kwartaal een recordwinst geboekt. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse bedrijf donderdag publiceerde.

    Onderaan de streep bleef 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) over. Dat was ruim 50 procent meer dan een jaar eerder. United Continental zag in het tweede kwartaal zijn omzet wel met 4 procent dalen, naar 9,9 miljard dollar.

    Bij de passagiersvluchten ging de omzet met 3,4 procent omlaag naar 8,7 miljard dollar. Vrachtvluchten leverden United Continental 1,3 procent minder op dan vorig jaar. De grootste klap viel in de overige werkzaamheden van de maatschappij. Daar daalde de afzet met bijna een tiende, grotendeels door dalende opbrengsten uit de verkoop van brandstof aan derden.

    United Continental maakte bekend voor 3 miljard dollar aan aandelen terug te kopen. Volgens de maatschappij tekent de terugkoop het vertrouwen in de toekomst.
  12. forum rang 8 Wilbar 24 juli 2015 13:59
    Winst American Airlines neemt vlucht

    Gepubliceerd op 24 jul 2015 om 13:54

    FORT WORTH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines kan terugkijken op een uitstekend tweede kwartaal. Nooit viel de winst van het bedrijf hoger uit dan in de afgelopen drie maanden. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de cijfers.

    American Airlines behaalde een nettowinst van 1,7 miljard dollar (1,5 miljard euro). Dat betekende een stijging met 97 procent in vergelijking met een jaar eerder. De totale omzet van het bedrijf kwam uit op 10,8 miljard dollar. Die lag daarmee 4,6 procent lager dan een jaar geleden.

    De recordwinst was vooral te danken aan de lagere operationele kosten. Die bedroegen 8,9 miljard dollar wat een daling betekende van 10,5 procent. Het bedrijf profiteerde vooral van de fors lagere prijs voor brandstof.

    American Airlines maakte bekend voor nog eens 2 miljard dollar aan aandelen in te kopen. Dat betekende een verdubbeling van het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma.
  13. forum rang 10 voda 24 juli 2015 14:26
    Staking bij Alitalia voor druk vliegweekend

    Gepubliceerd op 24 jul 2015 om 14:20 | Views: 0

    ROME (AFN) - Piloten en cabinepersoneel van de ltaliaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia zijn vrijdag in staking gegaan. De onderneming werd zo gedwongen zeker 15 procent van de vluchten te schrappen. De staking duurt 24 uur volgens de vakbond Anpac.

    De directie van Alitalia verwijt de bond ervan de klanten niet te respecteren. De staking is aan het begin van een van de drukste weekends van het jaar omdat de zomervakanties zijn begonnen.

    De bonden eisen dat de bedrijfsleiding garanties geeft over het aantal banen en over de betaling van het personeel. De eisen volgen op de koop van 49 procent van de aandelen door de maatschappij Etihad Airways, een staatsbedrijf uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

    Reizigers hebben het relatief moeilijk in Rome. De grote luchthaven Fiumicino herstelt maar moeizaam van een grote brand in mei. En in de metro van Rome is er wekenlang chaos geweest door wilde stakingen van metrobestuurders.
  14. forum rang 10 voda 24 juli 2015 14:27
    Winst American Airlines neemt vlucht

    Gepubliceerd op 24 jul 2015 om 13:54 | Views: 206

    FORT WORTH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines kan terugkijken op een uitstekend tweede kwartaal. Nooit viel de winst van het bedrijf hoger uit dan in de afgelopen drie maanden. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de cijfers.

    American Airlines behaalde een nettowinst van 1,7 miljard dollar (1,5 miljard euro). Dat betekende een stijging met 97 procent in vergelijking met een jaar eerder. De totale omzet van het bedrijf kwam uit op 10,8 miljard dollar. Die lag daarmee 4,6 procent lager dan een jaar geleden.

    De recordwinst was vooral te danken aan de lagere operationele kosten. Die bedroegen 8,9 miljard dollar wat een daling betekende van 10,5 procent. Het bedrijf profiteerde vooral van de fors lagere prijs voor brandstof.

    American Airlines maakte bekend voor nog eens 2 miljard dollar aan aandelen in te kopen. Dat betekende een verdubbeling van het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma.
  15. forum rang 10 voda 24 juli 2015 20:56
    Vakbond doet voorstellen aan Lufthansa

    Gepubliceerd op 24 jul 2015 om 19:56 | Views: 218

    FRANKFURT (AFN) - Piloten van Lufthansa lijken bereid om hun luchtvaartmaatschappij enigszins tegemoet te komen bij haar zoektocht naar bezuinigingen. Dat bleek vrijdag uit toezeggingen van vakbond Vereinigung Cockpit.

    De piloten zijn volgens de bond bereid in te stemmen met een verhoging van de pensioenleeftijd van 58 naar 60 jaar, waar Lufthansa inzet op 61 jaar. Daarnaast wil de bond ervoor zorgen dat de kosten van de bemanning op lange vluchten naar bepaalde toeristische trekpleisters met een vijfde omlaag gaan. Op die routes kan Lufthansa geen gebruikmaken van zakelijke reizigers om de winstgevendheid op peil te houden.

    Eerder deze maand dreigden de piloten nog met nieuwe stakingen. In maart werd het schema van de maatschappij al flink ontregeld toen piloten het werk vier dagen neerlegden. Lufthansa liet vrijdag weten de voorstellen te gaan bestuderen en de bonden voor nieuwe gesprekken uit te zullen nodigen.
  16. forum rang 10 voda 25 juli 2015 14:51
    'Lufthansa volgt voorbeeld prijsvechters'

    Gepubliceerd op 25 jul 2015 om 13:36 | Views: 377

    FRANKFURT (AFN) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa komt met een nieuw prijsmodel dat is gebaseerd op die van prijsvechters als Ryanair en easyJet. Dat meldde de Duitse krant Süddeutsche Zeitung zaterdag. Ook de boardingprocedure verandert.

    Lufthansa zal bij de zogeheten economy class gaan werken met drie tarieven. Daardoor is het voor passagiers mogelijk om goedkoper te reizen wanneer slechts handbagage wordt meegenomen. Voor bijvoorbeeld omboeken of het reserveren van een stoeltje zal extra moeten worden betaald. Zogeheten vroegboekers kunnen daarentegen rekenen op meer korting.

    Het luchtvaartbedrijf zal de wijzigingen, die per 1 oktober ingaan, naar verluidt maandag officieel bekendmaken. Het is overigens denkbaar dat het prijsmodel later ook voor langeafstandsvluchten wordt ingevoerd. Bij dochteronderneming Germanwings bestaat overigens al een bijna identiek tariefsysteem.
  17. forum rang 10 voda 27 juli 2015 16:12
    Ryanair ziet winst over volledig jaar op bovenkant bandbreedte

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ryanair Holdings PLC (RYA.DB) meldt maandag dat een grotere focus op de primaire luchthavens en zakelijke passagiers zal resulteren in hogere passagiersaantallen dan eerder voorzien, wat de winst naar verwachting opdrijft naar de bovenkant van de afgegeven guidance. Europa's grootste low-cost luchtvaartmaatschappij rapporteert gelijktijdig een nettowinststijging van 25% over het eerste kwartaal van dit jaar.

    De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij verwacht een winst aan de bovenkant van zijn afgegeven range van EUR940 miljoen tot EUR970 miljoen te boeken over het financiele jaar dat eindigt in maart, aangezien de ticketprijzen in de belangrijke zomerperiode hoger uitvielen dan voorzien. De prijzen, die in de zes maanden tot september verwacht werden af te nemen met 2%, zullen naar verwachting vlak blijven.

    Ryanair meldt waarschijnlijk 103 miljoen passagiers te vervoeren in het huidige financiele jaar in plaats van de 100 miljoen die eerder verwacht werd.

    In de afgelopen twee jaar heeft Ryanair zijn operaties meer verschoven naar grotere luchthavens en probeerde daarnaast meer zakenreizigers aan te trekken. De luchtvaartmaatschappij zal naar verwachting ook vanaf de Amsterdamse luchthaven Schiphol gaan vliegen.

    Ryanair onthield zich van een winstverhoging, wat erop wijst dat de tweede helft van het jaar ook met enige tegenwind geconfronteerd kan worden. Ryanair heeft een reputatie winstverwachtingen af te geven die het luchtvaartconcern kan overtreffen.

    Snellere capaciteitsgroei en lagere olieprijzen zouden moeten leiden tot "een agressieve prijsstellingsreactie van concurrenten, die hun marktaandeel zullen proberen te verdedigen", aldus Chief Executive Michael O'Leary, terwijl hij toevoegt: "Wij blijven daarom erg voorzichtig over zwakkere prijzen en opbrengsten deze winter".

    De nettowinst bedroeg in de eerste drie maanden van het financiele boekjaar jaar, ofwel in het kwartaal dat liep tot 30 juni, EUR245 miljoen, versus EUR197 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg 10% naar EUR1,65 miljard. Ryanair vervoerde in die periode 16% meer passagiers dan een jaar eerder.


    Door Robert Wall. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  18. forum rang 10 voda 27 juli 2015 16:18
    Transavia France heeft steun nog niet betaald

    Gepubliceerd op 27 jul 2015 om 12:15 | Views: 1.954

    BRUSSEL (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen Transavia.com France en Ryanair hebben ten onrechte ontvangen Franse staatssteun nog steeds niet terugbetaald. Daarom stapt de Europese Commissie naar het Europees Hof van Justitie om Frankrijk te dwingen het geld terug te vorderen. Dat maakte het dagelijks bestuur van de EU maandag bekend.

    Het draait om het Zuid-Franse vliegveld Pau, dat de budgetfirma's bevoordeelde ten opzichte van de concurrentie. Pau bracht de maatschappijen minder in rekening voor hun aanwezigheid op de luchthaven dan de feitelijke kosten. En dat is in strijd met Europese regels en oneerlijk, oordeelde Brussel al in juli 2014. Maar tot op heden heeft Frankrijk te weinig ondernomen om de sommen geld terug te krijgen van de luchtvaartmaatschappijen.

    Voor Transavia gaat het om zo'n 430.000 euro, Ryanair moet ongeveer 2,8 miljoen euro terugbetalen.
  19. forum rang 10 voda 31 juli 2015 14:18
    IATA bekritiseert besluit Franse regering - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De International Air Transport Association (IATA) bekritiseert het besluit van de Franse regering om de luchthavens Paris-Charles de Gaulle (CDG) en Paris-Orly (ORY) toe te staan jaarlijks hun luchthavengelden te verhogen in de periode 2016-2020. Hiermee wordt volgens IATA een aanbeveling van een onafhankelijke luchthavencommissie genegeerd om de inkomsten uit winkelverkopen op de luchthavens te benutten om de luchthavengelden aan luchtvaartmaatschappijen in die periode juist jaarlijks terug in te dringen. "Connectiviteit is cruciaal voor moderne economieen. En Frankrijk is daar geen uitzondering op", aldus CEO Tony Tyler van IATA, de organisatie die 260 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt, en erop wijst dat het duurder maken van de luchthavens voor luchtvaartmaatschappijen in deze tijden van toenemende competitie een fundamentele zorg is. (ellen.proper@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

2.472 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.