Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2015

1.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 57 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juli 2015 21:36
    quote:

    voda schreef op 7 juli 2015 21:32:

    [...]
    Ja, men weet dat jij die "tank" rijdt.
    Beetje asociaal in deze tijd toch?
    En ook nog trots op zijn...
    Lekker voor het milieu.
    Millieu heb ik niets mee is slechts een machtmiddel om anderen te misbruiken en te knechten.
    Je moest eens weten nog grotere en dito caravan gekocht, volgend jaar grote rondreis duizenden kilometers.
  2. forum rang 10 voda 7 juli 2015 21:48
    quote:

    geniet schreef op 7 juli 2015 21:36:

    [...]

    Millieu heb ik niets mee is slechts een machtmiddel om anderen te misbruiken en te knechten.
    Je moest eens weten nog grotere en dito caravan gekocht, volgend jaar grote rondreis duizenden kilometers.

    Ik reken er op. Ben je dan ook off-line?

    PS:

    De hartelijke groeten van GroenLinks natuurlijk. :-)

    groenlinks.nl/energie
  3. [verwijderd] 7 juli 2015 22:02
    quote:

    voda schreef op 7 juli 2015 21:48:

    [...]
    Ik reken er op. Ben je dan ook off-line?

    PS:

    De hartelijke groeten van GroenLinks natuurlijk. :-)

    groenlinks.nl/energie
    Helaas voor jou veel camping hebben voortreffelijke wifi, dit jaar in Polen verwacht ik niet veel maar denk wel hier en daar toch.

    P/s Oh ja op dit moment opent China vrijwel elke week gemiddeld 2 kolencentrales, ik zag een planning voor komende 10 jaar, 2500 kolencentrales, logisch dat ik net even hartelijk moest lachen over jouw millieu goedgelovigheid, maar ja dat krijg je met dat wildeweg knippen en plakken en nooit iets lezen.
  4. forum rang 7 hirshi 7 juli 2015 22:14
    quote:

    geniet schreef op 7 juli 2015 22:02:

    [...]

    Helaas voor jou veel camping hebben voortreffelijke wifi, dit jaar in Polen verwacht ik niet veel maar denk wel hier en daar toch.

    P/s Oh ja op dit moment opent China vrijwel elke week gemiddeld 2 kolencentrales, ik zag een planning voor komende 10 jaar, 2500 kolencentrales, logisch dat ik net even hartelijk moest lachen over jouw millieu goedgelovigheid, maar ja dat krijg je met dat wildeweg knippen en plakken en nooit iets lezen.
    In Polen hebben vrouwtjes me manden met paddestoelen aangeboden.
    Vlees was er toen niet te krijgen.
    Dat is nu wel anders.
    Met een caravan kun je je ook je eigen aardappelen, blikken soep en Nescafé meenemen.
    Electriciteit aansluiten op de camping is geen probleem en het is net of je in Nederland bent.
    In Polen regent het net zo hard als in Nederland.
    Dus als je pech hebt - en dat heb je haast altijd - zit je lekker te verregenen in je duur betaalde mobiele nephuis met kilometers zwoegen en gigi kosten.

    Groet.
  5. [verwijderd] 8 juli 2015 09:45
    AMSTERDAM (AFN) - De uitzendmarkt in Nederland ontwikkelt zich minder sterk dan eerder werd gedacht. Dat schrijft Rabobank woensdag, wijzend op martktdata die brancheorganisatie ABU een dag eerder naar buiten bracht. Het is voor de bank aanleiding Randstad van zijn favorietenlijst te halen.

    Het downplayspiel is begonnen, USG zal spoedig volgen, logisch de Grieken gaan de groei flink aantasten.
  6. Brievenbus 8 juli 2015 09:46
    Het mot en het zal lager, en dan is de combi van chanterende Grieken en een lege zomerbeurs ideaal voor onze gekken.
    A'dam daalt natuurlijk weer wat meer dan elders, en USG daalt meer op het verwijderen van Randstad van de favorietenlijst dan Randstad zelf, terwijl de ABU cijfers goed waren.
    Ach ja, blijft wel de beurs van A'dam......
  7. Brievenbus 8 juli 2015 09:50
    AMSTERDAM (AFN) - De openingswinsten op de Europese aandelenbeurzen verdampten woensdag grotendeels na een half uur handelen. Handelaren voorspelden voor de handelsaanvang al dat de indices snel terrein zouden inleveren door onder meer de aanhoudende tragedie rond Griekenland en forse verliezen op de Aziatische aandelenmarkten.

    Mooi zinnetje dat; men begint al weer aardig dalingsverslaafd te worden.
    Even voor het gemak vergeten dat er al wat af is hier en daar.
  8. forum rang 10 voda 9 juli 2015 16:20
    Europese beurzen vliegen omhoog

    Gepubliceerd op 9 jul 2015 om 16:02 | Views: 2.405

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen vlogen donderdagmiddag omhoog, geholpen door een forse openingswinst op Wall Street. Na een redelijk mat begin van de handelsdag stegen de graadmeters in Europa in een gestaag tempo. Beleggers leken goede hoop te hebben op een positieve afloop van het Griekse drama en ook een herstel van de Chinese beurzen kwam het sentiment ten goede.

    De AEX stond om 15.45 uur 2,2 procent hoger op 469,09 punten en de MidKap steeg 1,7 procent tot 696,16 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tussen 1,5 en 2,4 procent vooruit.

    EU-president Donald Tusk heeft de hoop op goede voorstellen vanuit Griekenland nog niet opgegeven. Dat liet hij donderdag via Twitter weten, na een telefonisch overleg met de Griekse premier Alexis Tsipras, die woensdag toezegde met geloofwaardige hervormingsvoorstellen te zullen komen. Volgens Tusk zou het goed zijn als ,,realistische voorstellen'' van Griekenland gepaard gaan met een even realistisch voorstel voor schuldverlichting door de schuldeisers van het land. Volgens de Pool ontstaat dan een ,,win-winsituatie''.

    AEX

    In de AEX-index was ING de sterkste stijger met een plus van 3,9 procent. ASML volgde met een winst van 3,7 procent, na een adviesverhoging door analisten. TNT Express (min 0,1 procent) was de enige daler onder de hoofdfondsen.

    Ook Ahold behoorde met een plus van 2,1 procent tot de sterkste stijgers. Internetwinkel bol.com, dochteronderneming van Ahold, maakte bekend begin 2016 te starten met de bouw van een nieuw logistiek centrum in Waalwijk. Samenwerkingspartner Docdata zal daarbij zorgen voor het personeel en de dagelijkse leiding. De beurswaarde van dat bedrijf steeg met 3,9 procent.

    Euro

    In Londen verloor het aandeel van bouwonderneming Balfour Beatty 3,6 procent na een winstwaarschuwing. Onlinegokbedrijf Bwin.Party noteerde een plus van 2,3 procent. Het Britse bedrijf heeft een bod van 908 miljoen pond (1,3 miljard euro) ontvangen van zijn aanmerkelijk kleinere branchegenoot GVC.

    De euro was 1,1066 dollar waard, tegen 1,1070 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 53,20 dollar. Brent werd 3,5 procent duurder en kostte 59,06 dollar per vat.
  9. forum rang 10 voda 10 juli 2015 16:56
    Beurzen positief voor beslissend weekeinde

    Gepubliceerd op 10 jul 2015 om 16:39 | Views: 728

    AMSTERDAM (AFN) - Europese beleggers gingen vrijdagmiddag vol goede moed richting het weekeinde dat bepalend zal zijn voor de financiële toekomst van Griekenland en de rest van de eurozone. De Griekse regering lijkt eieren voor haar geld te hebben gekozen en is met hervormingsplannen gekomen.

    Behalve optimisme over Griekenland gaf het herstel op de Chinese markten de beurshandel steun. In Amsterdam stond de AEX-hoofdindex circa een uur voor het slot 2,2 procent hoger op 480,49 punten. De MidKap steeg 1,7 procent naar 708,81 punten. De hoofdindices in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 2,9 procent.

    Alle 25 hoofdfondsen in Amsterdam koersten hoger. ING was de sterkste stijger met een winst van 3,7 procent, gevolgd door bierbrouwer Heineken die er 3,2 procent bijkreeg. Verder waren er liefst twaalf fondsen met een winst van 2 tot 3 procent.

    Shell

    TNT Express behaalde een plusje van slechts 0,3 procent. Omdat het bezorgbedrijf op het punt staat van de beurs te worden gehaald door de Amerikaanse branchegenoot FedEx, zit er weinig beweging meer in de koers van het aandeel.

    Helemaal onderaan de AEX stond oliemaatschappij Shell, met nog wel een winst van 0,1 procent. Het kabinet maakte vrijdagmiddag bekend dat in Nederland de komende vijf jaar niet commercieel naar schaliegas mag worden geboord.

    Ryanair

    Beursintermediair Flow Traders profiteerde optimaal van het zonnige handelsklimaat op de dag van zijn eigen beursdebuut. Het aandeel van de 'market maker' boekte op de eerste handelsdag op het Damrak een winst van ruim 14 procent ten opzichte van de introductiekoers van 32 euro.

    In Dublin werd Ryanair 2 procent meer waard. De Ierse luchtvaartmaatschappij gaat akkoord met het bod van branchegenoot IAG (plus 2,7 procent) op haar belang in Aer Lingus (plus 2,3 procent). In Londen won InterContinental Hotels Group 3 procent. Het bedrijf verkoopt voor bijna een miljard dollar een hotel in Hongkong.

    De waarde van de euro liep op tot 1,1170 dollar, tegen 1,1025 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,2 procent naar 52,17 dollar. De Brentprijs daalde 1,1 procent tot 57,89 dollar per vat.
  10. forum rang 10 voda 13 juli 2015 17:14
    Griekenland geeft beurzen elan

    Gepubliceerd op 13 jul 2015 om 17:01 | Views: 1.638

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen noteerden op de eerste handelsdag van de week fors in de plus. Het Griekse akkoord gaf elan aan de beurzen, na de ook al stevige winsten op vrijdag. Beleggers waren opgelucht dat de regeringsleiders van de eurolanden alsnog overeenstemming hebben bereikt over Griekenland.

    De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 16.55 uur 1,8 procent hoger op 489,84 punten. De MidKap klom 2 procent, tot 722,84 punten. De beurs in Londen bleef wat achter met een plus van 0,8 procent, Frankfurt en Parijs gingen respectievelijk 1,4 en 2 procent vooruit.

    Maandagmorgen werd na een marathonvergadering van 17 uur een deal bereikt met Griekenland, over de voorwaarden voor nieuwe financiële steun in ruil voor een reeks strenge hervormingen en besparingen. Met het akkoord is het gevaar van een vertrek van de Grieken uit de euro vooralsnog geweken.

    Heineken

    Alle 25 fondsen in de AEX stonden in het groen, onder aanvoering van Wolters Kluwer (plus 3,1 procent). Supermarktconcern Ahold was ook in de top te vinden met een winst van 2,8 procent. Vopak dikte 1,8 procent aan. Het tankopslagbedrijf heeft een niet-bindend bod ontvangen op zijn terminals in het Verenigd Koninkrijk.

    Heineken stond 0,7 procent in de plus. De bierbrouwer opende dit weekend een nieuwe brouwerij in Myanmar, het voormalige Birma. Het Zuidoost-Aziatische land vormt voor Heineken een interessante groeimarkt. Grontmij klom 2,5 procent. Het Zweedse Sweco heeft zijn in juni aangekondigde overnamebod op het advies- en ingenieursbureau formeel gelanceerd.

    BMW

    In Frankfurt deed automaker BMW een stapje terug (min 0,7 procent) na een winstwaarschuwing bij zijn Chinese partner Brilliance China Automotive. Dat bedrijf verzorgt de productie van BMW's in het Aziatische land.

    In Parijs steeg PSA Peugeot Citroën 0,4 procent na een eerdere winst van meer dan 2 procent. De Franse automaker zag de omzet in de eerste helft van het jaar licht stijgen. De sterkere verkopen op de Europese automarkt werden daarbij deels teniet gedaan door een afnemende vraag in Latijns-Amerika.

    De euro zakte na een korte opleving tot 1,1023 dollar, van 1,1150 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent goedkoper op 52,32 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent in prijs en kostte 57,95 dollar per vat.
  11. forum rang 10 voda 13 juli 2015 21:20
    'AEX dit jaar nog 17% omhoog'

    Door Belegger.nl op 10 jul 2015 om 13:11 | Views: 10.258

    'AEX dit jaar nog 17% omhoog'

    Na de test van de belangrijke steunzone van 454-456, brak de AEX-index gisteren door de dalende kortetermijntoppenlijn. Hiermee lijkt volgens technisch analist Bas Heijink de bodem te zijn gezet. Hij verwacht dan ook een krachtig verder opwaarts vervolg voor de AEX-index.

    ‘De 3 maanden durende correctiefase bestond in totaal uit 3 correcties. Bij de eerste gingen we van 510 naar 470, bij de tweede van 505 naar 465 en bij de laatste van 497 naar 454. Deze bijna gelijkwaardige correcties hebben in totaal gezorgd voor een correctiefase van ruim 10 procent’, schrijft Heijink, technisch analist van het ING Investment Office, vrijdag in een note.

    Duidelijke bodemsignalen

    Bas Heijink ziet inmiddels veel duidelijke bodemsignalen: ‘Met de doorbraak van de dalende toplijn - vanaf de 497 - gisteren bij 468, is de kans groot dat de bodem is gezet en ontstaat er voor de komende week veel opwaartse ruimte.’ De technisch analist stelt dat de eerste weerstand ligt bij de 481. Een verdere stijging richting de 486/488 acht hij echter ook mogelijk.

    Op de lange termijn blijft de trend voor de AEX positief. ‘Hoewel we in 2015 opnieuw rekening houden met meerdere correcties, is onze eerste doel bij 495 – de top van 2008 – ondertussen behaald. Een verder vervolg in 2015 naar de dubbele top uit 2007 bij 564 lijkt mij realistisch.’

    - See more at: www.belegger.nl/Column/161059/AEX-dit...
  12. forum rang 10 voda 15 juli 2015 16:28
    AEX breidt winst uit

    Gepubliceerd op 15 jul 2015 om 15:55 | Views: 781

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in de middaghandel overwegend op winst. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van chipmachinemaker ASML in goede aarde en liep de winst van de AEX-index in de loop van de middag verder op.

    De AEX noteerde kort na de opening van de beurzen op Wall Street 0,5 procent hoger op 496,33 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 730,14 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,1 en 0,3 procent. In Madrid en Milaan liepen de winsten op tot bijna 1 procent. De FTSE-index in Londen leverde 0,1 procent in.

    ASML was koploper in de AEX met een winst van 3 procent. Het Veldhovense technologiebedrijf zag de winst afgelopen kwartaal afnemen, maar kijkt positiever aan tegen de rest van het lopende boekjaar. De vraag vanuit fabrikanten van zowel geheugen- als rekenchips ontwikkelt zich volgens ASML sterker dan verwacht.

    AkzoNobel

    AkzoNobel (plus 1,4 procent) was na ASML en Altice (plus 2,2 procent) de sterkste stijger in de AEX. De bestuursvoorzitter van investeringsmaatschappij York Capital Management zei woensdag tegen zakenzender CNBC dat AkzoNobel zijn verfactiviteiten en zijn specialistische chemicaliën van elkaar zou moeten scheiden om meer waarde te creëren

    In de MidKap hoorde PostNL bij de grotere winnaars, met een plus van 2,6 procent. Het postbedrijf heeft afspraken gemaakt met actievoerende pakketbezorgers die dinsdag de uitgangen van een aantal depots blokkeerden. Ondanks de afspraken is een onbekend aantal zelfstandige pakketbezorgers woensdag opnieuw niet aan het werk gegaan.

    Griekenland

    Ondertussen wacht de markt op de volgende ontwikkelingen in de Griekse schuldencrisis. Het Griekse parlement stemt woensdagavond om 23.00 uur (Nederlandse tijd) over de eerste pijnlijke maatregelen die in ruil voor extra noodkrediet genomen moet worden. De Griekse banken, die al ruim twee weken dicht zijn, blijven ook donderdag nog gesloten. Ook op de beurs in Athene kan nog altijd niet worden gehandeld.

    De euro was 1,0955 dollar waard, tegen 1,1015 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 52,11 dollar. De prijs van Brentolie zakte ook bijna 2 procent, naar 57,48 dollar per vat.
  13. forum rang 10 voda 16 juli 2015 17:20
    Feestje op beurzen na Grieks 'ja'

    Gepubliceerd op 16 jul 2015 om 16:55 | Views: 1.508

    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de Europese beurzen vierden donderdag een feestje na de instemming van het Griekse parlement met de voorwaarden voor verdere steun. Hoop op een deal en opluchting over een akkoord zorgden in de afgelopen dagen al voor winsten. De ECB deed ook nog een duit in het zakje door de steun aan Griekse banken te verhogen.

    De AEX-index in Amsterdam stond in het laatste handelsuur 0,9 procent hoger op 501,34 punten en de MidKap steeg 1,3 procent tot 740,14 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen tot 1,7 procent, terwijl de FTSE in Londen (plus 0,7 procent) wat achterbleef.

    De sterkste stijger in de AEX was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco met een winst van 2,7 procent. Digitaal beveiligingsspecialist Gemalto was de hekkensluiter met een verlies van ruim 5 procent, gevolgd door chipmachinefabrikant ASML met een min van 4 procent. ASML won woensdag 4,3 procent na de bekendmaking van zijn tweedekwartaalcijfers.

    Sligro

    Sligro behoorde tot de kopgroep in de MidKap met een plus van bijna 2 procent. De halfjaarresultaten van het groothandels- en supermarktbedrijf waren volgens analisten ietwat tegenvallend, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend.

    Bij de kleinere bedrijven verloor Docdata 3,8 procent. De dienstverlener aan webwinkels boekte in het eerste halfjaar minder winst, mede dankzij tegenvallende verkopen en hoge kosten bij dochterbedrijf IAI.

    Carrefour

    In Zürich klom Swatch ruim 5 procent, na beter dan verwachte halfjaarcijfers van de Zwitserse horlogemaker. In Stockholm vielen de resultaten van het Zweedse industriële bedrijf Alfa Laval (plus 11,7 procent ) in goede aarde. In Frankfurt deden de automakers BMW, Volkswagen en Daimler goede zaken met winsten van 2,3 tot 2,7 procent, na een sterke toename van de autoverkopen in Europa.

    Carrefour won in Parijs 2,6 procent. Het Franse supermarktconcern zag de omzetgroei in het tweede kwartaal vertragen, door afnemende verkopen in China. De opbrengsten vielen wel hoger uit dan analisten hadden voorzien.

    De euro noteerde op 1,0895 dollar, tegen 1,0955 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 51,14 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder en kostte 57,74 dollar per vat.
  14. forum rang 10 voda 21 juli 2015 16:12
    Europese beurzen zakken iets weg

    Gepubliceerd op 21 jul 2015 om 15:54 | Views: 417

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zakte dinsdag in de middagsessie iets weg. Ook elders in Europa koersten de graadmeters in het rood. Beleggers reageren onder meer op de kwartaalcijfers van een aantal grote Europese bedrijven. Op het Damrak openden AkzoNobel en TomTom de boeken.

    De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,2 procent lager op 501,10 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 746,30 punten. De beurs in Londen stond nagenoeg vlak. Frankfurt en Parijs stonden respectievelijk 0,6 en 0,2 procent lager.

    AkzoNobel ging aan kop in de AEX met een winst van 1,6 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De verffabrikant wist zijn winst vorig kwartaal stevig op te voeren dankzij bezuinigingen. De gunstigere koers van de euro stuwde ook de omzet. Het aandeel van olie- en gasconcern Shell steeg 0,4 procent na een adviesverhoging.

    Randstad

    Grootste verliezer onder de Amsterdamse hoofdfondsen was uitzender Randstad met een min van 2,4 procent.

    Het aandeel TomTom verloor in de MidKap 6,6 procent. Het navigatiebedrijf zag de nettowinst in het tweede kwartaal met ruim 70 procent afnemen. Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM verloor 1,2 procent na een adviesverlaging door Commerzbank.

    SAP

    De Duitse leverancier van bedrijfssoftware SAP steeg 0,8 procent in Frankfurt, na beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers.Het Duitse webwinkelbedrijf Zalando werd ondanks een forse omzetgroei in het afgelopen kwartaal ruim 4,5 procent lager gezet.

    Ook postbedrijf Royal Mail moest inleveren. Het aandeel verloor in Londen 0,6 procent. Royal Mail zag vorig kwartaal zijn omzet stabiliseren op het niveau van een jaar eerder. Het Zwitserse farmacieconcern Novartis koerste in Zürich eveneens in het roord (min 2 procent), nadat het de winst in het tweede kwartaal fors lager zag uitvallen als gevolg van de dure dollar.

    Cointreau

    Rémy Cointreau verloor in Parijs ruim 2 procent, na tegenvallende resultaten. Het Franse drankenconcern zucht onder de maatregelen van de Chinese regering om de dure drankzucht van hoge overheidsdienaars aan banden te leggen.

    De euro was 1,0874 dollar waard, tegen 1,0851 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 proncet tot 50,54 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 56,93 dollar per vat.
1.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 57 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,46 +0,54%
EUR/USD 1,0776 +0,25%
FTSE 100 8.385,95 +0,38%
Germany40^ 18.674,90 +0,95%
Gold spot 2.334,58 +1,11%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

BESI
+3,16%
ForFar...
+3,08%
Nedap ...
+2,25%
Kendrion
+2,12%
NSI
+1,86%

Dalers

TKH
-3,39%
AMG Cr...
-3,00%
VIVORY...
-2,89%
Air Fr...
-1,96%
ALLFUN...
-1,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links