Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,544   -0,144   (-0,86%) Dagrange 16,312 - 16,742 7.041.340   Gem. (3M) 7,5M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.586 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juli 2015 12:11
    ´De tien miljoen stemgerechtigde Grieken kunnen tot 18.00 uur Nederlandse tijd hun stem uitbrengen. De eerste officiële prognose wordt twee uur later verwacht. De officiële uitslag zal echter rond middernacht zijn. De regering is faliekant tegen het akkoord en stuurt aan op een nee-stem.´

    Zijn er wel zo veel stemgerechtigde Grieken of mogen scholieren ook meedoen ?
  2. forum rang 10 voda 9 juli 2015 16:17
    ING en Rabo niet betrokken bij beursgang ABN Amro - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (ING) en Rabobank (RBK.YY) komen niet in aanmerking voor een rol bij de beursgang van ABN Amro, aldus De Financiele Telegraaf (DFT) op basis van diverse bronnen in de markt.

    Dinsdagochtend viel volgens de krant bij alle dertien banken die nog in aanmerking kwamen voor de gewilde rol van global coordinator een brief op de mat met daarin de uitslag van de eerste ronde die uiteindelijk tot een selectie van maximaal drie banken moet leiden.

    Die drie gaan samen met ABN Amro zelf de beursgang van de staatsbank organiseren.

    ING en Rabobank behoren samen met Barclays, Citigroup, Nomura en Societe Generale tot de afvallers.

    Overgebleven zijn: Deutsche Bank AG (DB), UBS Group AG (UBS) en Credit Suisse Group AG (CS), samen met Goldman Sachs Group Inc. (GS) Morgan Stanley (MS), JP Morgan (JPMF.XX) en Bank of America/Merrill Lynch Corp. (BAC).


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  3. forum rang 10 voda 23 juli 2015 16:17
    ING verkoop Turkse activiteiten volgens media - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep (INGA.AE) staat volgens mediaberichten op het punt om de Turkse bank van HSBC te kopen voor $700-750 miljoen. HSBC zette zijn Turkse activiteiten eerder dit jaar in de verkoop en ING werd in de media al vaker genoemd als geinteresseerde. Analisten van Deutsche Bank denken daarom niet dat het nieuws voor beleggers als een verrassing komt. De verkoopprijs is daarentegen wel nieuw. Aangezien de Turkse HSBC activiteiten vorig jaar verliesgevend waren, verwachten de analisten niet dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel van ING. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR15,78, terwijl de AEX met 0,6% stijgt. (levien.defeijter@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 25 juli 2015 14:53
    Banken bloeden steeds vaker om renteswaps

    Gepubliceerd op 25 jul 2015 om 11:21 | Views: 1.697 |

    DEN BOSCH (AFN) - Waar banken jarenlang hebben geprofiteerd van wanpraktijken bij de verkoop van financiële producten als renteswaps lijkt het tij zich tegen hen te keren. Steeds vaker worden claims bij de rechtbank in het voordeel van gedupeerde ondernemers beslist.

    Vrijdag oordeelde de rechtbank in Den Bosch dat Rabobank circa 1 miljoen euro moet terugbetalen aan een zakelijke klant, nadat die door de bank werd gedupeerd door een dergelijk nutteloos product. Eerder oordeelde de rechtbank in Amsterdam in twee soortgelijke zaken tegen ING ook al in het voordeel van de indieners van de claim.

    ,,Het net rond de banken lijkt zich steeds meer te sluiten", meent Jasper Hagers, partner bij Blenheim Advocaten zaterdag desgevraagd. Hagers trok als advocaat van plafondfabrikant Plameco vrijdag aan het langste eind bij de zitting in Den Bosch. Volgens Hagers is de uitspraak een ,,duidelijke tik op de vingers" voor Rabobank.

    Plameco

    Plameco nam in 2008 op aanraden van Rabobank een renteswap bij een lening van 5 miljoen euro voor een verbouwing. Maar het bedrijf kreeg de vergunning niet rond, waardoor het afzag van het krediet. De onderneming had toen al wel getekend voor de renteswap, waardoor zij jarenlang rente betaalde over een miljoenenbedrag dat ze nooit had ontvangen. Over de jaren heen heeft Plameco circa 1,8 miljoen euro daarvoor overgemaakt aan Rabobank.

    ,,We zijn nog aan het kijken of we in hoger beroep gaan", aldus Hagers, aangezien het bedrag van 1 miljoen euro ruim onder het geleden schadebedrag ligt. Volgens de rechtbank ligt er ook een verantwoordelijkheid bij de ondernemer bij het afnemen van dergelijke producten. Hagers: ,,Rabobank heeft verzuimd een oplossing te bieden. Dat hoort wel bij de zorgplicht van banken. Zeker als je al dertig jaar klant bent."

    Dagvaarding

    De Stichting Renteswapschadeclaim, die optreedt namens honderden gedupeerde ondernemers, voelt zich gesteund door de uitspraak van vrijdag. De stichting had eerder ook de Rabobank al gedagvaard om soortgelijke redenen. Maar ook richt ze haar pijlen op andere banken als ING, ABN AMRO en Deutsche Bank. ,,Weer een stap de goede kant op", meent voorzitter Pieter Lijesen van de stichting.

    Lijesen zelf boekte vorige week ook een succesje in de rechtbank. Achter gesloten deuren werd beslist dat Rabobank inhoudelijk zal moeten reageren op een dagvaarding van 400 pagina's van Renteswapschadeclaim. ,,De bank had juist gevraagd om een niet inhoudelijke behandeling, waarbij onder meer over de ontvankelijkheid van de stichting zou moeten worden beslist", aldus Lijesen.

    Beroep

    Met de recente uitspraken van de rechter meent Lijesen dat banken mogelijk voor miljarden zullen moeten bloeden.

    Rabobank stelt in een reactie kennis te hebben genomen van de uitspraak van vrijdag. De bank beraadt zich over het al dan niet in beroep gaan tegen de uitspraak, omdat ze naar eigen zeggen ook deels in het gelijk is gesteld. De bank benadrukt dat de inzet blijft om met iedere klant met een klacht over een lopend rentederivaat in gesprek te gaan.
  5. forum rang 10 voda 25 juli 2015 14:58
    'Optimisme beleggers neemt af'

    Gepubliceerd op 25 jul 2015 om 07:14 | Views: 3.642

    AMSTERDAM (AFN) - Het optimisme onder beleggers in Nederland is deze maand een stuk teruggezakt, blijkt uit onderzoek van ING. De financiële markten waren de afgelopen maand in de ban van Griekenland en China. De onrust hierover heeft het vertrouwen van de beleggers geen goed gedaan.

    De zogeheten BeleggersBarometer van de bank kwam deze maand uit op 124 punten. Dat is een stevige daling ten opzichte van vorige maand, toen de graadmeter nog een score van 137 aangaf.

    Het oordeel van de beleggers over hun eigen beleggingsportefeuille en over de algemene economische situatie in Nederland is iets negatiever ten opzichte van juni. Dit zelfde geldt voor hun verwachtingen voor de komende drie maanden.

    Opluchting

    ING denkt wel dat de stemming onder beleggers snel weer zal verbeteren. De opluchting over het akkoord tussen Griekenland en de rest van de eurolanden, en het einde van de forse koersval op de Chinese beurs, vertaalde zich recent in een winst van bijna 10 procent op de Europese beurzen.

    De bank peilt al sinds 2002 maandelijks het vertrouwen onder particuliere beleggers. De beleggersindex van ING loopt van 0 tot 200. Scores boven de 100 duiden op een optimistische teneur.
  6. forum rang 10 voda 3 augustus 2015 16:15
    ING profiteert van Indiase boekwinst en kredietgroei - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING zal woensdag naar verwachting een hogere winst bekendmaken over het tweede kwartaal, dankzij stijgende rentebaten, lagere voorzieningen in Nederland en een boekwinst op de verkoop van een belang in de Indiase Vysya-bank. Die boekwinst wordt door UBS geraamd op EUR375 miljoen, nadat ING zelf in april een boekwinst van EUR450 miljoen aankondigde. Voor de gehele bank rekenen zeven analisten, geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst, op een nettowinst van EUR1,43 miljard, 34% hoger dan een jaar eerder. Zij voorzien ook een toename van de rentebaten met 7% tot EUR3,2 miljard, te danken aan een stijgend kredietvolume bij een stabiele rentemarge. De onderliggende winst voor belastingen stijgt naar verwachting met 18% tot EUR1,51 miljard. Beleggers blijven gefocust op de uitkering van overtollig kapitaal aan aandeelhouders in de komende jaren. ING publiceert de cijfers woensdag om 07.00 uur. Het aandeel ING noteert maandag rond 15.40 uur 1,5% hoger op EUR15,72, terwijl de AEX-index met 1% stijgt. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 3 augustus 2015 16:18
    Vooruitblik: 'ING boekt weer stevige winst'

    AMSTERDAM (AFN) -
    ING heeft in het tweede kwartaal van dit jaar naar verwachting opnieuw een onderliggende nettowinst van ruim 1 miljard euro geboekt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de bank woensdag om 07.00 uur presenteert.

    De analisten voorzien in doorsnee een onderliggende nettowinst van 1,07 miljard euro. Dat zou bijna 10 procent minder zijn dan een jaar eerder. De totale opbrengsten van de bank gingen naar verwachting met 6 procent omhoog, naar 4 miljard euro.

    Analist Cor Kluis van Rabobank voorspelde in een vooruitblik dat de gunstige omstandigheden voor de rente-inkomsten vorig kwartaal aanhielden. Hij verwacht dat de vermogenspositie van ING vorig kwartaal stabiel bleef. Het herstel van de Nederlandse economie kan ervoor hebben gezorgd dat de verliezen op leningen op de thuismarkt wat zijn afgenomen, stelde hij verder.

    In het eerste kwartaal van 2015 kwam de onderliggende nettowinst van ING met 1,19 miljard euro 43 procent hoger uit dan een jaar eerder. De bank profiteerde daarbij onder meer van een sterke groei van de leningenportefeuille. Ook hoefde minder geld opzij te worden gelegd om eventuele verliezen op slechte leningen op te vangen.
  8. Erg chebbi 5 augustus 2015 07:24
    De realiteit van vandaag:

    AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het tweede kwartaal ruim een kwart meer winst geboekt dan een jaar eerder. De bank verstrekte meer leningen en trok meer spaargeld aan, terwijl de kosten voor probleemleningen daalden.

    ING meldde woensdag een nettowinst van 1,4 miljard euro. Dat is ruim 27 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2014. De onderliggende nettowinst, waarin eenmalige posten niet zijn meegeteld, steeg met 21 procent naar 1,1 miljard euro.

    ING trok vorig kwartaal voor 9,3 miljard euro nieuw spaargeld aan en verstrekte voor 8,7 miljard euro aan nieuwe leningen. De bank verwelkomde in de eerste helft van dit jaar 600.000 nieuwe klanten.
  9. forum rang 10 voda 5 augustus 2015 16:07
    ING tweede kwartaal solide - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft solide resultaten over de eerste helft van het jaar geboekt en blijft zijn beloftes inlossen, stelt analist Marcell Houben van SNS Securities. De sterker dan verwachte onderliggende winst voor belastingen was vooral te danken aan de Commercial Banking-tak, die onder andere Structured Finance, Industry Lending en mkb-leningen verstrekt. De retailbank viel wat tegen, vooral door eenmalige posten in Belgie en een last voor geherfinancierde hypotheken in Italie. In Duitsland deed de retailbank het juist 19% beter dan verwacht, door volumegroei en hogere marges op spaargeld en boekwinsten. De rentemarge was lager dan verwacht, maar exclusief bijzondere posten conform de verwachtingen, stelt de analist. Het leningenboek groeide sneller dan het groeidoel van 4% per jaar. SNS heeft een neutral-advies en koersdoel van EUR14. Het aandeel noteert woensdag rond 11.00 uur 1,3% hoger op EUR28,10, terwijl de AEX 0,4% stijgt. (archie.vanriemsdijk@wsj)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  10. forum rang 10 voda 5 augustus 2015 16:08
    Lagere rentemarge, hogere kosten ING vallen tegen - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De tweedekwartaalcijfers van ING (ING.AE) waren ruim boven verwachting voor de onderliggende winst voor belastingen van EUR1,60 miljard, maar deze bevatten veel eenmalige posten, stelt Jefferies. De lagere rentemarge was een grote verrassing, stelt de analist, ook al was dit het gevolg van de volatiele impact van financiele markten en een eenmalige last voor oversluiten van hypotheken in Nederland. De operationele kosten waren voor het eerst sinds lange tijd hoger dan verwacht, wat in combinatie met de lagere rentemarge naar verwachting van de analist niet positief zal worden ontvangen door de markt. Jefferies heeft een buy-advies bij een koersdoel van EUR16,00. Het aandeel ING noteert woensdag rond 10.30 uur 3,4% lager op EUR15,09, waarbij de AEX 0,1% stijgt. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 5 augustus 2015 16:14
    ING rentebaten lager, kosten hoger dan verwacht - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het onderliggende resultaat van ING (INGA.AE) is licht lager dan verwacht, als eenmalige meevallers niet worden meegerekend, stelt analist Matthias de Wit van KBC Securities. Dit komt vooral door de daling van de netto rentemarge naar 1,43%, waar de analistenconsensus uitging van 1,47%, en hoger dan verwachte kosten, door investeringen in groei-initiatieven. De lagere rentemarge is deels het gevolg van een last voor de versnelde aflossing van hypotheken (met name in Italie en Belgie). KBC heeft een buy-advies en koersdoel van EUR15. Het aandeel ING noteert woensdag kort na opening 1,1% lager op EUR15,44. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  12. forum rang 10 voda 5 augustus 2015 16:16
    ING zet winst opzij voor extra slotdividend

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING gaat over de eerste helft van 2015 een interim-dividend uitkeren van EUR922 miljoen, of 40% van de onderliggende winst van de bankdivisie, maar gaat het jaardividend baseren op de ruimere basis van het netto groepsresultaat. Bovendien wordt de winst over het tweede kwartaal alvast opzij gezet voor een mogelijk extra dividend, blijkt woensdag uit de presentatie van de kwartaalresultaten op de website van de bank.

    Dat het jaardividend gebaseerd wordt op het netto groepsresultaat betekent dat bijvoorbeeld ook tenminste 40% van de boekwinst van EUR367 miljoen op de verkoop van een belang in de Indiase Vysya bank zal worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, evenals de inkomsten van de verzekeraars NN Group en Voya. Dat betekent nog zo'n EUR330 miljoen extra dividend over het eerste halfjaar, bovenop de 40% van het groepsresultaat over het tweede halfjaar waar de beleggers op kunnen rekenen.

    Het ING-bestuur zal verder aan het einde van het jaar besluiten of er extra kapitaal kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Dat is mede afhankelijk van ontwikkelingen in de regelgeving, met name de plannen van toezichthouders voor hogere minimum-risicowegingen voor hypotheken, de zogenaamde 'capital floors'.

    Daarop voorsorterend, zegt de financiele groep dat het de winst over het tweede kwartaal - van EUR1,36 miljard - niet heeft toegevoegd aan het kernvermogen van de groep, om flexibiliteit te behouden bij het vaststellen van het dividend.

    Beleggers azen op de overtollige miljarden die bij ING op de balans terecht gaan komen dankzij de verkoop van de resterende belangen in de verzekeringsbedrijven.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 5 augustus 2015 16:52
    Koersverlies voor ING ondanks sterke kredietgroei - update

    Door Archie van Riemsdijk en Maarten van Tartwijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep (INGA.AE) oogst de resultaten van zijn herpositionering als kredietverstrekker aan Europese particulieren en bedrijven, met sterke leningengroei in het tweede kwartaal, onder andere in de groeimarkt Duitsland.

    Toch gooiden beleggers het aandeel woensdag in de verkoop, vanwege een onverwacht lagere rentemarge en stijgende kosten.

    De grootste bank van Nederland boekte een 27% hogere nettowinst van EUR1,36 miljard, geholpen door een boekwinst van EUR367 miljoen op een verkocht belang in de Indiase bank Vysya.

    Ook de onderliggende winst voor belastingen steeg met 25% tot EUR1,6 miljard, waar analisten rekenden op EUR1,5 miljard.

    Het resultaat werd gesteund door een sterke groei van het leningenboek, dat met EUR8,7 miljard toenam in het tweede kwartaal, en door lagere voorzieningen voor slechte leningen. Doordat ING vooral sterk groeit met zakelijke en consumentenleningen, wordt het leningenboek van de bank evenwichtiger, met een minder sterke nadruk op hypotheken.

    ING verwelkomde in de eerste helft van het jaar 600.000 nieuwe klanten en 250.000 klanten die naar ING overstapten met hun betaalrekening. De groei was er vooral in groeimarkten zoals Duitsland, Frankrijk, Italie en Spanje.

    Het aandeel verloor woensdagmiddag desondanks 3,3%, op een positief gestemde Amsterdamse beurs, omdat analisten teleurgesteld waren over de lagere winstgevendheid en stijgende kosten. Daarmee noteert het aandeel overigens nog altijd meer dan 50% hoger dan een jaar eerder.

    De netto rentemarge van de bank - het verschil tussen de rentes waartegen de bank geld uitleent en de rentes die de bank zelf betaalt voor zijn financiering - daalde naar 1,43% in het tweede kwartaal, van 1,46% een jaar eerder. De daling is volgens ING het gevolg aan eenmalige lasten die de bank nam in verband met herfinanciering en aflossing van hypotheken. Vooral in Belgie was er de afgelopen kwartalen een golf aan herfinancieringen, omdat klanten daar zonder boete hun hypotheek mogen oversluiten naar een lagere of variabele rente.

    Terwijl de rentemarge daalde stegen de kosten met 6%, wat volgens de bank vooral het gevolg is van de nieuwe, strengere regelgeving voor banken. De bank streeft ernaar zowel de rentemarge als de kosten op een stabiel niveau te houden, zodat de groei van het leningenboek leidt tot navenante winstgroei.

    De in Amsterdam gevestigde bank heeft een reorganisatie bijna afgerond, waarin de bank zijn mondiale verzekeringsbedrijf moest afstoten. Die reorganisatie werd opgelegd door de Europese mededingingswaakhond, nadat ING in 2008 moest worden gered met Nederlands belastinggeld.

    De opbrengst van de verzekeringspoot brengt miljarden aan overtollig kapitaal op de balans van de financiele groep. Dat geld kan volgens analisten worden gebruikt om overnames te doen, of worden teruggegeven aan aandeelhouders.

    De afgelopen weken werd ING volgens onbevestigde bronnen in verband gebracht met de geplande verkoop van het Turkse bankbedrijf van de Britse bank HSBC.

    Chief executive Ralph Hamers wilde daar woensdag niet op ingaan. Hij zei wel dat ING momenteel niet bezig is met grote overnames in de traditionele zin van het woord, hoewel de bank openstaat voor kleinere investeringen die kunnen bijdragen aan autonome groei. "Je moet dan denken aan portefeuilles met beleggingen, een team met bepaalde vaardigheden of technologie", zei hij tijdens een teleconferentie met analisten.

    ING beloofde zijn aandeelhouders woensdag, zoals verwacht, een interimdividend van EUR0,24 per aandeel, maar hintte erop dat het slotdividend dit jaar aanzienlijk hoger zou kunnen uitvallen. Niet alleen wordt het slotdividend gebaseerd op het nettoresultaat van de groep, waardoor ook de boekwinst op Vysya en de resultaten van de resterende belangen in verzekeraars voor tenminste 40% zullen worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, maar daarnaast reserveert ING de hele tweedekwartaalwinst voor een eventuele extra dividenduitkering.

    Of die extra uitkering er komt, en hoe hoog die zal zijn, wordt in het vierde kwartaal besloten. Het zal afhangen van de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, zei Hamers.


    Door Archie van Riemsdijk en Maarten van Tartwijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  14. forum rang 10 voda 6 augustus 2015 16:07
    Banken veel minder kort gefinancierd

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse overheid, financieringsmaatschappijen en met name de Nederlandse banken financieren zich de laatste jaren steeds minder met geldmarktpapier met korte looptijden, meldt toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in een bulletin.

    De omvang van de Nederlandse geldmarkt daalde tussen begin 2012 en medio 2015 van ruim EUR175 miljard tot ongeveer EUR120 miljard, blijkt uit DNB-cijfers.

    De daling is vooral sterk bij banken, die in het eerste kwartaal van 2012 nog voor bijna EUR100 miljard aan geldmarktpapier uitgaven, terwijl dat de afgelopen kwartalen nog geen EUR25 miljard was. Ook bij de Nederlandse Staat is de uitgifte de afgelopen kwartalen erg laag, vergeleken met voorgaande jaren.

    De totale uitgifte van geldmarktpapier is gedaald van zo'n EUR160 miljard in het eerste kwart van 2012 tot EUR67 miljard in het afgelopen kwartaal.

    Bij de bijzondere financiele instellingen, die goed zijn voor zo'n EUR25 miljard per kwartaal, is die dalende trend niet zichtbaar. Het gaat hier meestal om belastingmijdende brievenbusmaatschappijen die deelnemingen, royalty's of filmrechten van buitenlandse bedrijven beheren of een rol spelen bij de financiering van overnames of kapitaalverhogingen van groepen buitenlandse bedrijven.

    De hoeveelheid uitstaand kapitaalmarktpapier, dat langere looptijden kent, zit sinds begin 2014 juist in de lift, blijkt uit de DNB-grafieken. De afgelopen kwartalen gaven banken hier EUR25 miljard van uit, ongeveer evenveel als een jaar eerder.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  15. forum rang 10 voda 6 augustus 2015 16:57
    Rentemarge ING zal herstellen, maar kosten stijgen - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De iets lagere nettorentemarge van ING in het tweede kwartaal zal de komende kwartalen wel weer wat herstellen, verwacht analist David Locke van Deutsche Bank. Hij denkt dat ook de kosten verder stijgen in de komende jaren, ook door regelgeving. De afnemende betalingsproblemen bij Nederlandse klanten en groei van leningen buiten Nederland noemt hij als bemoedigende ontwikkelingen. De onderliggende winst voor belastingen verraste niet, afgezien van flatterende volatiele posten, terwijl de marge en het resultaat bij de retailbank werd gedrukt door een golf aflossingen van hypotheken. Locke denkt dat ING dit jaar 75% van de winst als dividend uitkeert en 80% in de jaren daarna. Deutsche Bank verlaagt het koersdoel licht tot EUR14,70 van EUR14,80 en handhaaft het hold-advies. Het aandeel ING noteert donderdag rond 16.30 uur 0,3% op EUR15,02 terwijl de AEX 0,5% daalt. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  16. [verwijderd] 7 augustus 2015 10:22
    Te veel rente voor spaarhypotheek

    Huiseigenaren met een spaarhypotheek betalen vaak te veel rente, zegt Vereniging Eigen Huis (VEH) tegen RTL.

    Foto: ANP
    Banken houden geen rekening met het spaartegoed dat de huizenbezitters in de loop der jaren opbouwen. Bij een spaarhypotheek wordt niet afgelost, maar gespaard en van dat bedrag wordt na dertig jaar de hypotheek afgelost.
    Banken brengen vaak een extra risico-opslag bovenop de hypotheekrente in rekening van enkele tienden van een procent. Daarbij moeten ze volgens VEH echter rekening houden met het spaartegoed omdat dat nergens anders voor gebruikt mag worden dan het aflossen van de hypotheek.


    www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypoth...
  17. forum rang 10 voda 12 augustus 2015 16:11
    ING koersdoel omhoog naar EUR17 bij Credit Suisse - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Credit Suisse verhoogt het koersdoel voor ING (INGA.AE) naar EUR17 van EUR12,91, rekening houdend met de opbrengst van de verkoop van het resterende belang in NN Group (NN.AE). De kernactiviteiten van ING worden op EUR12,90 per aandeel gewaardeerd en de berekening van het kapitaalsurplus in de groep is gebaseerd op een 'ruime' kernkapitaalratio van 12%. Exclusief het NN-belang wordt de bank momenteel hoger gewaardeerd dan het gemiddelde voor Europese banken, wat volgens Credit Suisse gerechtvaardigd is, vanwege de solide bedrijfsmix, het feit dat het management voortdurend zijn strategie waarmaakt en het kapitaalsurplus wat een hoger dividend mogelijk maakt. Credit Suisse heeft een outperform-advies. ING sloot dinsdag op EUR14,78. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  18. forum rang 10 voda 14 augustus 2015 15:45
    IMCD-cijfers geven voor ING gemengd beeld - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De halfjaarcijfers van IMCD (IMCD.AE) geven voor Quirijn Mulder van ING een gemengd beeld. De EBITA en brutomarge waren beter dan verwacht, maar de autonome groei, inclusief effecten van acquisities was vlak. De trage macro-economische omgeving was niet bemoedigend. Maar met de bijdrage van de juist afgeronde acquisitie van Cachat en maatregelen om de winstgevendheid verder te verhogen, zal iedere acceleratie van groei van de macro-economie de resultaatsverbetering versnellen, veronderstelt de analist, die constateert daarbij dat de omzetgroei nu onder de markttrend zit. Hij blijft de mening toegedaan dat het fonds een goede investering is, met veel onderliggende verbeteringsmogelijkheden, terwijl acquisities materieel zullen bijdragen. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR38,80. Omstreeks 14.50 uur noteert het aandeel 1,3% hoger op EUR32,51, terwijl de Midkap met 0,9% daalt. (bart.koster@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

5.586 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.