Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DRAGHI REDT ONS ALLEN!!

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 27 januari 2015 12:11
    de ECB, de natonale banken, de private banken:allemaal zijn ze onafhankelijk ?:)
    Dijsselbloem zegt dat het geen politiek thema is(dus die doet niets ?:)

    Hoe zal dan die 1100 miljard (2,4 mijard/mnd in NL)zich 'n weg vinden zoals de wederom onafhankelijke ECB dat wil gaan realiseren ?

    ABP heeft al gezegd dat ze niet meedoen(vertrouwen op hun eigen beleggingsbeleid?)
  2. forum rang 10 voda 14 mei 2015 19:13
    Draghi: succes beleid blijkt pas over jaren

    Gepubliceerd op 14 mei 2015 om 18:38 | Views: 442

    WASHINGTON (AFN) - Het zal nog een flinke tijd duren voordat beoordeeld kan worden of de uitzonderlijke steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank succesvol zijn geweest. Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in Washington.

    ,,Na zeven jaren van aaneenschakelende crises willen bedrijven en huishoudens geen risico's nemen. Daarom zal het nog een flinke tijd duren voordat we het succes ervan kunnen beoordelen'', aldus Draghi. Hij herhaalde nog maar eens dat de ECB bereid is al zijn middelen te gebruiken, op zijn minst totdat de inflatie blijvend op het streefniveau van vlak onder 2 procent is.

    De ECB verlaagde zijn belangrijkste rentetarief in september vorig jaar tot 0,05 procent en besloot eerder dit jaar 1,1 biljoen euro uit te trekken voor het opkopen van onder meer staatsobligaties. Dat programma loopt in ieder geval tot september volgend jaar.
  3. forum rang 10 voda 14 mei 2015 19:42
    Draghi: stimuleringsmaatregelen blijven zolang als nodig

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwantitatieve verruimingsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) blijven "zolang als nodig" en tenminste tot beleidsmakers er vertrouwen in hebben dat het inflatiedoel is bereikt en ook rond dat niveau blijft.

    Deze boodschap had ECB-president Mario Draghi donderdag in een toespraak bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington in reactie op de recente zorgen binnen de financiele markten dat de meer optimistische economische data uit de eurozone ertoe zouden kunnen leiden dat de centrale bank eerder zijn EUR60 miljard bedragende maandelijkse obligatie-opkoopprogramma voor september 2016 stop zal zetten.

    "Hoewel we al een aanzienlijk effect zien op aandelenkoersen en het economische vertrouwen, gaat het er uiteindelijk om dat de maatregelen effect hebben op investeringen, de consumentenuitgaven en op de inflatie", aldus Draghi. De ECB streeft naar een prijsstabiliteit van rond de, maar net onder 2%. In maart kwam de inflatie op 0 uit, na enkele maanden van dalende consumentenprijzen.

    "We zullen ons opkoopprogramma volledig implementeren zoals aangekondigd en in ieder geval tot er een duurzaam herstel is van de inflatie", herhaalde Draghi.

    Woensdag verschenen groeicijfers uit de eurozone waarbij er voor het eerst sinds de eerste helft van 2010 in de vier grootste economieen van de eurozone sprake was van groei. Verder groeide de eurozone voor het eerst in vier jaar sterker dan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

    De solide groei, na jaren van crisis, wordt extra gestimuleerd door de kwantitatieve verruimingsmaatregelen van de ECB, maar ook de lagere olieprijzen.

    "Zowel de groei- als inflatieverwachtingen zijn aanzienlijk verbeterd door de verruimingscyclus tussen juni 2014 en januari 2015 en ook het consumentenvertrouwen groeit", benadrukte de ECB-president donderdag verder, doelend op de renteverlagingen en de verruimingsmiddelen die vorig jaar al werden geimplementeerd.

    Draghi waarschuwde in zijn toespraak wel dat, na zeven jaren van crisis, de private sector in Europa risico blijft lopen, ook omdat de kredietverstrekking traag op gang komt. En dus duurt het nog wel even voordat de stimuleringsmaatregelen echt als succesvol kunnen worden bestempeld, zei de ECB-president.


    Door Brian Blackstone; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  4. forum rang 10 voda 15 juni 2015 16:44
    Draghi suikert Grieks akkoord met geldschieters - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Als Griekenland een akkoord sluit met zijn geldschieters, dan zal de Europese Centrale Bank (ECB) ook Griekse staatsleningen kunnen opkopen onder zijn Quantitative Easing-opkoopprogramma. Met dat lokkertje lijkt president Mario Draghi van de ECB maandag de Grieken over te willen halen tot een deal met de Europese Commissie, het IMF en de eurozonelanden over een verlenging van het financiele steun- en hervormingsprogramma voor het land. Op dit moment mag de ECB geen Griekse staatsleningen opkopen, om drie redenen: omdat Griekenland in een evaluatieprocedure zit van het IMF, omdat de ratings van Griekse staatsleningen te laag zijn om te dienen als onderpand, en omdat de ECB al over zijn limiet heen is op Griekse staatsleningen, als percentage van het Griekse bbp. Al die bezwaren zullen door een akkoord worden weggenomen, belooft Draghi maandag tijdens een toespraak voor het Europese parlement. (brian.blackstone@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 15 juni 2015 17:01
    Draghi: De bal ligt aan de Griekse kant

    Door Brian Blackstone en Todd Buell


    FRANKFURT--President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag de druk verhoogd op de Griekse regering om een akkoord te sluiten met zijn internationale geldschieters over aanvullende financiering, door te zeggen dat de ECB alles wat mogelijk is heeft gedaan om een deal rond te krijgen.

    "Hoewel alle spelers er nu nog een schepje bovenop moeten doen, ligt de bal nu duidelijk in het kamp van de Griekse regering om de vereiste stappen te zetten", zei Draghi maandag tegen het Europese parlement.

    Draghi zei dit, nadat zondag gesprekken met de internationale geldschieters van Griekenland werden afgebroken, om de focus te verschuiven naar een vergadering van ministers van financien van de eurozone donderdag en van regeringsleiders van eurozonelanden op 25 juni.

    Maar de tijd voor Griekenland om een akkoord te sluiten raakt op. Voor eind juni moet het land EUR1,54 miljard terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Op 20 juli moet de ECB EUR3,4 miljard terugkrijgen en in augustus nog eens EUR3,2 miljard, voor Griekse obligaties die de Europese centrale bank in bezit heeft en die op de genoemde data aflopen.

    Een cruciale kwestie voor de ECB is directer: hoe veel langer is de centrale bank bereid om Griekse banken overeind te houden met liquiditeitssteun. Draghi stelde maandag dat de ECB op dit moment EUR118 miljard aan kortlopende financiering heeft verschaft aan de Griekse banken, even veel als tweederde van het bruto binnenlands product van het land. Een groot deel is verstrekt middels noodleningen van de Griekse centrale bank, via het zogenaamde ELA-programma.

    Op dit moment worden Griekse banken beschouwd als solvabel met voldoende onderpand, zei Draghi. Dit zijn de twee belangrijkste voorwaarden om gebruik te mogen maken van de liquiditeitssteun door de ECB.

    Dit programma kan echter niet worden gebruikt om de beperkingen te omzeilen die de ECB verbieden regeringen in de eurozone rechtstreeks te financieren, zei Draghi.

    "Het moet absoluut duidelijk zijn dat de beslissing om de evaluatie van het huidige programma af te ronden en verdere financiele steun te bieden aan Griekenland, geheel bij de eurogroep ligt, en uiteindelijk bij de lidstaten van de eurozone", zei Draghi. "Dit is dus een politiek besluit, dat door de gekozen beleidsmakers moet worden genomen, niet door centrale bankiers", zei hij.

    De eurogroep bestaat uit de negentien ministers van financien uit de eurozone en wordt geleid door de Nederlandse ambtgenoot Jeroen Dijsselbloem.


    Schrijf naar Brian Blackstone via brian.blackstone@wsj.com en Todd Buell via todd.buell@wsj.com

  6. [verwijderd] 15 juni 2015 18:27
    Dit zegt Draghi:

    Both parties are now being called to their capacity to find a compromise that yields...a strong agreement that generates growth with social fairness, with fiscal sustainability and addresses some potential financial stability issues.

    Dat klinkt mooi maar het is een schandalige óf een pathologische ontkenning van de realiteit. In t laatste geval lopen we gevaar met zn allen. Het probleem is dat hij degene is die ons straks gaat voorschotelen dat iets dergelijks echt geregeld is. Wat leuk is dat is dat de beurzen dan omhoog gaan, het kan die traders geen zak schelen, als er maar beweging inkomt, en Draghi verschaft zichzelf met die beweging omhoog de illusie dattie t goed geregeld heeft haha. Sjongejonge zeg.
  7. forum rang 10 voda 15 februari 2016 16:28
    ECB "zal niet aarzelen om op te treden" - Draghi

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) "zal niet aarzelen om op te treden" bij de volgende beleidsvergadering in maart, als de centrale bank denkt dat de recente onrust op de financiele markt of de lagere olieprijzen de inflatie drukken, zei president Mario Draghi maandag tijdens een verklaring voor het Europees Parlement.

    "De ECB staat klaar om zijn bijdage te leveren" om de economie van de eurozone te versterken, zei Draghi tijdens zijn speech.

    Draghi verraste beleggers vorige maandag met de toezegging dat de stimuleringsmaatregelen van de centrale bank bij de beleidsvergadering op 10 maart zullen worden "beoordeeld en eventueel heroverwogen". De maatregelen waren in december pas aangekondigd.

    Draghi herhaalde maandag de boodschap dat de Raad van Bestuur van de bank zal onderzoeken of met name de lagere olieprijs de lonen en andere prijzen naar beneden duwt, en hoe de recente financiele onrust de kredietverstrekking door financiele instellingen beinvloedt.

    Hoewel het economisch herstel van de eurozone zich volgens Draghi "in een matig tempo" voortzet, waarschuwde hij dat de toegenomen onzekerheden voor de wereldeconomie en de bredere geopolitieke risico's het beleggerssentiment onder druk zetten.


    - Door Tom Fairless en Todd Buel; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 15 februari 2016 16:51
    Draghi: ECB koopt geen slechte Italiaanse leningen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) gaat geen herverpakte leningen met betalingsachterstanden opkopen van Italiaanse banken, zegt president Mario Draghi maandag tegen het Europees parlement.

    Persbureau Reuters schreef maandag dat de ECB zou overwegen zulke herverpakte leningen te accepteren als onderpand, dan wel deze op te kopen als onderdeel van het QE-opkoopprogramma.

    Draghi ontzenuwde dat er sprake zou zijn van opkopen, en benadrukt dat er slechts werd gesproken over het accepteren van zulke obligaties als onderpand, in ruil voor contanten. Dit zou overeenkomstig de bestaande praktijk zijn van de ECB om zogeheten 'asset backed securities' of ABS op basis van bankleningen als onderpand te accepteren.

    De aandelen van Italiaanse banken staan onder druk, vanwege de grote hoeveelheid probleemleningen die ze op de balans hebben staan. Vorige maand kondigde de Italiaanse regering aan een overheidsgarantie te zullen geven op deze leningen, tegen een marktconform tarief. Dit zou institutionele beleggers over de streep moeten trekken om deze probleemleningen, uiteraard tegen een flinke korting. Dat zou ruimte moeten creeren voor de Italiaanse banken om nieuwe leningen te verstrekken en zo de economische groei te ondersteunen.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  9. forum rang 5 Ed Verbeek 15 februari 2016 17:13
    quote:

    voda schreef op 15 februari 2016 16:51:

    Draghi ontzenuwde dat er sprake zou zijn van opkopen, en benadrukt dat er slechts werd gesproken over het accepteren van zulke obligaties als onderpand, in ruil voor contanten
    Ja, het is weer fantastisch! Hetzelfde verhaal:

    De europese belastingbetaler wordt dus bedolven onder slechte leningen (ongetwijfeld zonder hair cut) en tegelijkertijd krijgen de banken onze contanten!

    De banken hebben de macht. Niet wij. Tijd voor een revolutie.
  10. morgen1 24 februari 2016 19:25
    FRANKFURT—European Central Bank Governing Council member Jens Weidmann expressed reservations Wednesday about further expansionary monetary policy to combat very low rates of inflation in the currency bloc.

    According to prepared remarks to present the annual report of the Deutsche Bundesbank, which he heads, Mr. Weidmann said “it would be dangerous to simply ignore” the longer-term risks and side effects of loosening already highly accommodative policy.http:
    //www.wsj.com/articles/weidmann-warns-ecb-against-further-easing-of-monetary-policy-1456310147
123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 -0,05%
EUR/USD 1,0752 -0,05%
FTSE 100 8.354,05 +0,49%
Germany40^ 18.491,90 +0,34%
Gold spot 2.320,41 +0,27%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

Air Fr...
+4,72%
INPOST
+3,07%
EBUSCO...
+3,01%
Van La...
+2,61%
Vopak
+2,32%

Dalers

OCI
-3,49%
Accsys
-2,94%
Avantium
-2,21%
ForFar...
-2,07%
NX FIL...
-2,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links