Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een prachtige zomer met macintosh....

173 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juni 2015 21:32
    quote:

    Erik9400 schreef op 23 juni 2015 19:53:

    Bod op kwantum kan komen maar gezien de (extreme!) Koersdruk sluit ik overname heel Mac niet uit...

    Zelfs op dag van gerucht op kwantum explodeerde koers niet maar liep langzaam omlaag

    Nog steeds zo goedkoop... lijkt zelf wel in de aanbieding met 50% korting
    Het is natuurlijk erg gemakkelijk / relatief goedkoop, de koers te beïnvloeden wanneer er in verhouding erg weinig free-float aandelen in omloop zijn ; dit is dan ook verstandig om te doen voor een geïnteresseerde overnemende partij.
    De hoeveelheid aandelen die zij van deze aandelen in bezit krijgen is niet zo zeer van belang . Wel kunnen zij door er mee te spelen de koers makkelijk beïnvloeden. Zij zullen eerder proberen de koers te drukken.
    Dat er een enorme run vanuit hun kant op de aandelen komt is dan m.i. ook uitgesloten. De echt aantallen liggen bij de grootaandeelhouders. De stijging komt dan ook pas als er een bod op tafel komt, dit gaat denk ik niet lang meer duren , als het nieuws van interesse eenmaal uitgelekt is, dan volgt dit meestal erg snel.
  2. [verwijderd] 23 juni 2015 21:34
    Rabo heeft of bemiddeld. Ze zeggen op de radio een aandeel in rabo.
    had email gestuurd na rabo.
    Vorige week woensdagavond.
    Ze nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
    Wacht nog steedse op telefoontje.
    Een aandeel in rabo laat me niet lachen.
    Euroborg rente kon niet moest ik meer als 2 ton verdienen
    Wie rommelde er met de euroborg rente
  3. Grey mouse 23 juni 2015 23:31
    Een van de grootaandeelhouders in Macintosh (Blokker) duikt voor het eerst in de rode cijfers:

    fd.nl/ondernemen/1108583/blokker-duik...

    Voor het eerst in haar geschiedenis lijdt Blokker Holding, het bedrijf achter de winkels van Blokker, Xenos en Intertoys, een nettoverlies. Dat blijkt uit het maandag verschenen jaarverslag van het bedrijf. Het verlies kwam uit op €20 mln.


    Filiaal van Blokker
    Vorige week moest topman Roland Palmer onverwacht zijn biezen pakken. Hij werd tijdelijk opgevolgd door Theo de Kool, die tijdelijk van de raad van commissarissen naar het bestuur was overgestapt om Palmer te ondersteunen.

    Het Blokker-concern maakte in mei al bekend dat de omzet in 2014 terugliep met 1,1%. Maar het zojuist verschenen jaarverslag vermeldt een veel grotere teruggang: de netto-omzet daalde van €2,5 mrd naar €2,1 mrd.

    Palmer wist tij niet te keren

    Het verschil is volgens een woordvoerder deels toe te schrijven aan de verkoop van de 19 winkels van tuincentrum Overvecht. Maar het grootste effect komt door de buitenlandse winkelformule Casa, die niet langer is verwerkt in de geconsolideerde cijfers.

    Dit kan duiden op een aanstaande verkoop van de ruim 500 winkels met 3240 werknemers, maar op dit punt wil de woordvoerder geen verdere toelichting geven. Casa is de afgelopen 25 jaar groot geworden onder leiding van Albert Blokker, die vorig jaar terugtrad uit het bestuur.

    Het gebroken boekjaar, dat liep van 26 januari 2014 tot en met 24 januari dit jaar, is een teleurstellend jaar geweest voor Blokker Holding. Dat schrijft de raad van commissarissen in het jaarverslag, wijzend op de tegenvallende omzet en resultaatontwikkeling.

    Het concern schoot in het rood doordat de omzetten daalden en kosten toenamen. Extra uitgaven voor verbetering van de klantenservice, ook online, en marketing zorgden voor een aanzienlijke daling van het nettoresultaat.

    Over dit jaar is Blokker Holding voorzichtig. De eerste tekenen van economisch herstel zouden volgens het concern zichtbaar moeten worden in de Europese landen waarin het actief is. Tot nu toe is er slechts een aarzelend herstel van het consumentenvertrouwen dat zich ook reflecteert in de verkopen bij winkelformules van Blokker.

    Negatieve trend

    Bestuursvoorzitter Roland Palmer wist de negatieve trend niet op tijd te keren. De zoon van Ans Palmer-Blokker, zus van Jaap en Albert Blokker, kwam in 2011 aan het roer na het overlijden van Jaap Blokker. Vier jaar lang probeerde hij achterstallig onderhoud aan de winkelformules weg te werken.

    De strategische maatregelen die Palmer heeft genomen, worden door het nieuwe bestuur omarmd en voortgezet. Het concern wil binnen drie jaar weer winstgevend groeien in de sectoren huishoud, speelgoed en wonen. In die tijd moet ook de achterstand op het gebied van internetverkoop zijn ingelopen.

    Voordat Palmer aantrad was niets in webverkoop geïnvesteerd. De voormalige topman richtte een apart bedrijf op dit voor alle winkelketens van de grond te krijgen. In 2014 leverde dit Blokker een internetomzet van circa €100 mln op. Dat bedrag moet de komende twee jaar groeien naar €300 mln.

    Verder zijn verschillende winkelformules, die onder Jaap Blokker stoffig waren geworden, onder handen genomen. Dat gaat verder dan een likje verf. De winkels van Blokker, Leen Bakker, Big Bazar en Xenos zijn gemoderniseerd en de formules zijn gestart om aan de achterkant meer samen te werken. Bij de Blokker-winkels zijn er ontslagen gevallen.

    Niettemin moest Palmer vorige week het veld ruimen door een 'verschil van inzicht' met de commissarissen. Volgens betrokkenen gaan de veranderingen niet snel genoeg. Palmer heeft in ieder geval niet kunnen voorkomen dat het detailhandelsconcern voor het eerst een verlies moest melden.
  4. [verwijderd] 24 juni 2015 10:41
    Na verkoop van Kwantum en de Engelse activiteiten is Macintosh schuldenvrij. Op de AVA is toegezegd dat de transactie nog dit jaar wordt afgerond. De beurswaarde is nu 75 miljoen euro, dit is nog geen 75.000 euro per winkel.

    Het neerwaards risico is beperkt, terwijl het opwaards potentieel zeer hoog is.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 juni 2015 10:46
    quote:

    Florence  schreef op 24 juni 2015 10:41:

    Na verkoop van Kwantum en de Engelse activiteiten is Macintosh schuldenvrij. Op de AVA is toegezegd dat de transactie nog dit jaar wordt afgerond. De beurswaarde is nu 75 miljoen euro, dit is nog geen 75.000 euro per winkel.
    Het neerwaards risico is beperkt, terwijl het opwaards potentieel zeer hoog is.
    Hoe heb je de beurswaarde berekend??
  6. [verwijderd] 24 juni 2015 10:50
    quote:

    Florence  schreef op 24 juni 2015 10:41:

    Na verkoop van Kwantum en de Engelse activiteiten is Macintosh schuldenvrij. Op de AVA is toegezegd dat de transactie nog dit jaar wordt afgerond. De beurswaarde is nu 75 miljoen euro, dit is nog geen 75.000 euro per winkel.

    Het neerwaards risico is beperkt, terwijl het opwaards potentieel zeer hoog is.

    Als jij er zo zeker van bent, bijkopen zou ik zeggen.
    Neerwaarts risico is er zeker wel. Als je geen resultaat uit je overgebleven handel haalt omdat het concept niet aanslaat is dat zeker een risico te noemen. Verder hebben ze nu een organisatie die al deze BU kon bedienen dus straks in afgeslankte vorm te veel overhead. Lijkt mij ook risico.
    Verder is er nog niets verkocht en horen we ook al tijden niets over de uitstaande schuld van Halfords.

    Ik wacht de komende 2-3 weken even af en dan bepaal ik mijn strategie want tot nu toe heb ik weinig vertrouwen in de cijfers van de overgebleven business.

    Ik kijk het dus nog even aan.

    Succes allen
173 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0870 +0,03%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

NX FIL...
+8,76%
VIVORY...
+6,12%
Sif Ho...
+4,09%
RENEWI
+3,21%
HEIJMA...
+3,08%

Dalers

Corbion
-3,97%
ADYEN NV
-3,20%
EBUSCO...
-3,00%
SIGNIF...
-2,50%
PROSUS
-2,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links