Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

3D printing

6.215 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 311 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 maart 2015 13:17
    OOK VORM VAN ROBOTISERING:
    ======================================
    Hoe werk je met een Lely-melkrobot en met alle data die de robot daarbij genereert? Studenten van AOC Oost leerden het op de opleidingsdag Automatisch melken.

    Op het bedrijf van Borgman voert de Lely Vector de koeien. Automatisch en vaak vers voer verstrekken aan het voerhek naar behoefte van de koeien, in combinatie met melkrobots, levert gezond vee én extra melk op.

    De robot levert een breed scala aan data, waarmee de veehouder het koemanagement kan verbeteren. Mike Kuiperij van Lely gaf hierover in het ochtendgedeelte tekst en uitleg.
  2. nobahamas 22 maart 2015 14:06
    Mijn kanshebber in robotisering / besturingstechniek / scanning / inspection / reverse engineering etc. is Perceptron

    Zit al 30 jaar in de business. Sterk aanwezig in de productiestraten van auto's, vliegtuigen, turbines.
    perceptron.com/
    www.mideasttime.com/perceptron-earns-...
    www.google.com/finance?q=NASDAQ%3APRC...

    p.s. Perceptron is in staat om dezelfde systemen te leveren die Sigma labs nu levert.
  3. nobahamas 1 april 2015 11:17
    Nieuwe ontwikkeling middels Electro Beam Melting (het proces van Arcam)
    De Graduate School of Engineering, Osaka University, heeft een methode ontwikkeld om een materiaal te printen met bijzonder goede eigenschappen voor bijvoorbeeld implantaten.
    Kort en simpel uitgelegd:
    Botstructuren in het menselijk lichaam hebben eigenschappen die veel verschillen van de eigenschappen die metalen hebben.
    Botstructuren zijn: sterk, taai, energie-opnemend / veerkrachtig.
    De kenmerken van een twijg, en metalen hebben de kenmerken van een oudere tak (overdrijving maakt het wat duidelijker, een vliegtuigvleugel heeft dezelfde kenmerken)

    De onderzoekers hebben middels EBM melting een product grof gesmolten, met hierin ingesloten het niet versmolten titanium poeder.
    Middels een bijzondere nabehandeling is het losliggende materiaal aan de rest gesinterd (niet volledig versmolten, alleen een versmelting op de contactvlakken)

    Resultaat een materiaal met een lage Young’s modulus (? 31 GPa), maar enorm sterk.

    Dit proces was alleen mogelijk middels EBM
    www.sciencedirect.com/science/article...
  4. [verwijderd] 4 april 2015 21:04
    Geen idee of het hier al genoemd is, maar deze lijkt me kansrijk.
    www.voxel8.co/

    Voxel8 kan electronicasporen printen. Driedimensionaal, dus ook omhoog en naar beneden.
    Hun Silver Ink geleidt 5000 x beter dan andere materialen. www.voxel8.co/materials/
    Autodesk doet mee met speciale programmatuur. www.voxel8.co/software/
  5. [verwijderd] 8 april 2015 12:34
    Nederlandse marktleider in drones wil internationaal doorbreken
    143 keer gelezen

    Foto bij het bericht Nederlandse marktleider in drones wil internationaal doorbreken
    07/04/2015 - 13:59
    Hoewel nog maar anderhalf jaar oud, is Skeye marktleider op het gebied van drones. Het was het eerste bedrijf in Nederland dat drones serieus nam. De volgende doelstelling is om internationaal door te breken. Pieter Franken is niet de technische nerd die je misschien als oprichter zou verwachten. Nadat hij in verschillende beroepen, waaronder hydrograaf, actief was, werd hij in 2010 zzp`er. `Toen zag ik de potentie van drones. Al is het nog wel wat anders om een idee ook in te zetten voor een bedrijf`, zegt hij.

    De voorman nam twee beslissingen die achteraf bekeken erg belangrijk waren. Franken was de enige die de strenge regels van de overheid rondom het commercieel gebruik van drones op voorhand toepaste. Op 1 juli 2013 verbood de overheid het commercieel gebruik van drones, tenzij werd voldaan aan allerlei voorwaarden. Skeye kreeg als enige onmiddellijk bedrijfsontheffing.
  6. forum rang 10 voda 9 april 2015 17:27
    Markt voor 3D-printing komt op stoom

    ROBERT SCHUCKINK KOOL | WOENSDAG 8 APRIL 2015, 09:56 uur | 2605 keer gelezen |

    De markt voor 3D-printing groeit hard. Dat komt mede omdat er steeds meer bijzondere toepassingen worden gevonden. Recent was ik enorm onder de indruk van het nieuws van een bijzondere en levensreddende medische toepassing van 3D-printing!

    Eind 2014 onderging de toen drie maanden oude baby Jasmijn in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een unieke en succesvolle operatie. Daarbij werd gebruikgemaakt van een in een CT-scanner gescand en vervolgens in Spanje geprint 3D-model van Jasmijns eigen hartje. Door het 3D-model van het kleine hartje zagen de chirurgen in één oogopslag hoe de gecompliceerde operatie moest worden uitgevoerd. Geweldig!

    Geprinte vliegtuigmotor

    De techniek om objecten te printen, laagje voor laagje met bijvoorbeeld kunststof of staalpoeder opgebouwd, bestaat al een jaar of dertig. Vooral voor industrieel gebruik. Op dit moment groeit de markt hard. Door onder meer geavanceerdere computerchips is 3D-printing in een stroomversnelling gekomen en zijn er steeds meer nieuwe toepassingen. Zo zijn recent Australische onderzoekers er als eerste in de wereld in geslaagd om een vliegtuigmotor te maken met een 3D-printer! Dit kan een regelrechte doorbraak worden voor luchtvaartvervoer. Want op deze wijze kunnen motoren lichter, sneller en beter geproduceerd worden, in vergelijking met de huidige productie van vliegtuigmotoren. Mede daarom hebben de twee grootste vliegtuigbouwers in de wereld, EADS en Boeing, onmiddellijk interesse getoond in de 3D geprinte vliegtuigmotor.

    Enorme groei

    Door de voortdurende ‘aanwas’ van nieuwe toepassingen van 3D-printing wordt de markt alleen maar groter. Bij de inschatting van de groei van de gehele 3D-printing markt gaat het befaamde Amerikaanse onderzoeksbureau McKinsey het verst. Zij denken dat de markt in 2025 een omvang van tussen de $ 230-550 miljard zal hebben! Dat zou vanaf de huidige omvang van circa $ 4 miljard een groei betekenen van vele duizenden procenten!

    Bekende investeerders

    Ik ben er eens ingedoken en dan vind je dat bekende investeerders hun weg naar 3D-printing al hebben gevonden. Onder hen onder meer Jeff Bezoz, de oprichter van Amazon.com, die een neusje voor goede investeringen lijkt te hebben. Een andere bekende investeerder in 3D-printing is Kleiner Perkins Caufield & Byers, de beroemde investeringsfirma uit Silicon Valley. Zij investeerden bijvoorbeeld al ver voor de beursgang in Google en verdienden daarmee miljarden dollars.

    Beleggen in 3D-printing(I)

    Een interessant bedrijf vind ik Arcam, een Zweedse fabrikant van 3D geprinte onderdelen voor onder meer de luchtvaartindustrie. Het Aandeel ging helemaal ‘door het dak’ de afgelopen drie jaar met een plus van circa 1250%! 3D Systems, een Amerikaanse fabrikant van personal 3D-printers, boekte in die periode een plus van 67%. Beduidend minder. Het is raadzaam om breed gespreid te beleggen in de volatiele aandelen van deze trend.

    www.belegger.nl/column/2663569/markt-...
6.215 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 311 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.