Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CrowdFunding

89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2014 13:19
    De Leverage ratio van grote Nederlandse banken ligt rond de 3.3% voor elke 100 euro die ze uitlenen hebben ze 3,30 euro aan eigen vermogen.Volgens economen is dit gevaarlijk laag, toen de politiek opperde om dit te verhogen naar 4% schreeuwde heel de bankierslobby moord en brand en uiteindelijk is het niet doorgegaan. Amerikaanse banken zitten nu op 5% en moeten naar 6% , Zwitserse banken zitten daar al een stuk boven.Om te voldoen aan een 5% ratio zouden de Nederlandse banken nog ruim 35 miljard aan eigen vermogen moeten opbouwen.
    Dit laat ook gelijk zien dat Nederlandse banken het liefst helemaal niks uitlenen.Dat banken nu weer hypotheken verstrekken is niet omdat ze dit zo graag willen, ze doen dit onder dwang van de politiek.Leners die niet onder deze politieke dwang vallen hebben in de meeste gevallen gewoon pech en kunnen geen euro meer lenen, hier zijn ook zat voorbeelden van.Zo zijn er ook banken die ineens een grote bedragen terugeisen van eerder gegeven leningen aan beleggers en bedrijven die hierdoor gewoon ten gronden zijn gericht.
  2. forum rang 7 hirshi 27 september 2014 18:09
    Wonderlijke term -crowd funding.

    Het suggereert dat je ermee in de wolken moet zijn, maar betekent in feite dat je meestal collectief je geld kwijt raakt.

    Het is zoiets als een regenbui. Al die druppeltjes leiden er uiteindelijk toe dat je zeiknat wordt.

    Als het modeverschijnsel crowdfunding werkelijk wat voorstelt is het niet anders dan gezamenlijk beleggen en dat doen we dan liever in een gecontroleerde omgeving als de beurs.

    Mvrgr.

  3. forum rang 5 DurianCS 27 september 2014 21:47
    quote:

    hirshi schreef op 27 september 2014 18:09:

    Wonderlijke term -crowd funding.

    Het suggereert dat je ermee in de wolken moet zijn, maar betekent in feite dat je meestal collectief je geld kwijt raakt.

    Het is zoiets als een regenbui. Al die druppeltjes leiden er uiteindelijk toe dat je zeiknat wordt.

    Als het modeverschijnsel crowdfunding werkelijk wat voorstelt is het niet anders dan gezamenlijk beleggen en dat doen we dan liever in een gecontroleerde omgeving als de beurs.

    Mvrgr.
    heb je het nu over crowd funding of over cloud funding?
  4. forum rang 7 hirshi 27 september 2014 21:55
    quote:

    DurianCS schreef op 27 september 2014 21:47:

    [...]
    heb je het nu over crowd funding of over cloud funding?
    Crowd funding,
    Cloud funding.

    Het is om het even Duran C.S.
    Het zijn grotendeels reclamevondsten.
    Je bent hoe dan ook je geld kwijt.

    Som eens de successen op.
    Ik geloof in de beurs.

    Mvrgr.
  5. forum rang 5 DurianCS 27 september 2014 22:18
    quote:

    hirshi schreef op 27 september 2014 21:55:

    [...]

    Crowd funding,
    Cloud funding.

    Het is om het even Duran C.S.
    Het zijn grotendeels reclamevondsten.
    Je bent hoe dan ook je geld kwijt.

    Som eens de successen op.
    Ik geloof in de beurs.

    Mvrgr.
    Crowd funding lijkt me een prima optie, maar ook eentje waar geweldig veel mis kan. Het gaat om mensen die blijkbaar geen andere financiering kunnen vinden, en daar kunnen heel goede redenen voor zijn. En garantie tot aan de deur, dus mijn geld gaat daar niet naar toe.
  6. forum rang 6 haas 28 september 2014 12:55
    Broker KBC, Bolero schept mogelijkheden ..........?

    za 27 sep 2014, 20:14
    Platform bank KBC voor ’concurrent’ crowdfunding
    door Arno Reekers
    BRUSSEL / AMSTERDAM -

    De Belgische bank KBC start een platform voor crowdfunding. Via het platform kunnen kleine investeerders projecten vinden om te investeren. Investeerders kunnen al vanaf €25 meedoen.

    De stap van KBC is opvallend. Crowdfunding is een fenomeen dat uit de VS is overgewaaid naar Europa. Zowel in de VS als in Europa groeit het concept omdat bedrijfjes en startende ondernemers steeds vaker bot vangen bij een bank als zij aankloppen voor krediet. En juist nu begint een bank met een platform om aanbieders en vragers van geld bij elkaar te brengen.

    KBC gaat voor het project het al bestaande Bolero gebruiken. Bolero is het online beursplatform van deze Belgische bank. KBC geeft de beleggers geen garantie. „Net zoals bij andere crowdfundinginitiatieven, beheert de investeerder zelf zijn portefeuille en moet hij zich ook bewust zijn van de risico’s verbonden aan dergeliijke investeringen in risicokapitaal,’’ zo stelt KBC bij de bekendmaking van het project.

    Financieringsbronnen
    Dat juist een bank met een platform voor crowdfunding komt, is voor KBC niet onlogisch. Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen van KBC: „We merken dat bepaalde ondernemingen behoefte hebben aan aanvullende financieringsbronnen om hun plannen te realiseren.’’ De bank noemt bijvoorbeeld startende ondernemingen die een hoog risico voor kapitaalverschaffers hebben.

    Het platform dat KBC opzet, gaat – zo is de verwachting – veel ondernemers aantrekken die hun plannen zullen aanbieden. Of investeerders toehappen, is tevoren niet duidelijk. Als investeerders niet intekenen, heeft de samenleving (de ’crowd’) blijkbaar weinig vertrouwen in het plan.
    Managing director KBC Securities Bart Vanhaeren, vindt dat juist spannend: „Het platform biedt de ondernemers niet alleen de mogelijkheid om financiering te vinden, maar is ook een uitstekende graadmeter om de haalbaarheid van hun initiatief te beoordelen.’’

    Geen belemmering
    Bij crowdfunding wordt geïnvesteerd met geld of hulp in projecten of bedrijfjes. Dat kan variëren van geld voor een theatervoorstelling tot investeren in een internet-onderneming of tot de toezegging dat men een jaar lang klant zal zijn bij een startend restaurant.
    Het platform van KBC mikt nadrukkelijk op financiële participaties in ondernemingen. Een groot probleem bij crowdfunding is het gebrek aan regelgeving en dus het hoge risico voor de belegger
    .
    In de praktijk blijken die risico’s geen belemmering voor een snelle groei van dit fenomeen. Via het Amerikaanse platform Kickstarter is al een miljard dollar aan crowdfunding opgehaald en weggezet bij projecten en bedrijven. In Nederland zijn ook vele initiatieven. Vorig jaar werd naar schatting €32 miljard via crowdfunding geïnvesteerd. Dit jaar loopt dat bedrag op naar €75 miljoen, zo verwachten onderzoekers
  7. forum rang 7 hirshi 4 oktober 2014 17:01
    Als CrowdFunding werkelijk het ei van Columbus is.

    Hoe zit het dan met initiatieven om CrowdFunding te bundelen?
    Is er iets als een beleggingsfonds in CrowdFunding?
    En zoja wat is het resultaat tot nu toe?

    Mooi dat KBC een platform start. KBC geeft de beleggers geen garantie. Ze kijken wel uit! Het gaat immers om projecten die de bank zelf niet wil financieren.

    Mvrgr.
  8. forum rang 6 haas 8 oktober 2014 00:32
    geld ligt op de straat ?
    ===============================================

    Follow the Money en Yournalism slaan de handen ineen en gaan samen onderzoek doen naar de macht van zorgverzekeraars in Nederland. Jij kunt hier aan bijdragen. Door middel van crowdfunding willen de partijen genoeg donaties binnenhalen om de journalistieke arbeid te bekostigen.
  9. forum rang 6 haas 26 november 2014 01:50
    nog 'n paar gelukszoekers ?
    ============================================================
    Kapitaal Op Maat is hét crowdfunding (crowdfinancing) platform voor ondernemers en investeerders. De ondernemer dient een financieringsvoorstel in doet een voorstel voor het rentepercentage. Aan de hand van ons acceptatiebeleid toetsen wij of dit een realistische risico/rendementsverhouding weergeeft. Investeerders kunnen kiezen uit een scala aan investeringskansen. Inzichtelijk gepresenteerd met duidelijke risico-inschattingen, looptijden en rentes. Zo is Kapitaal Op Maat een ‘Financieringsplatform plus’ dat het vermogen van ondernemers en investeerders laat werken.

    www.kapitaalopmaat.nl/Project
  10. [verwijderd] 26 november 2014 07:05
    Crowdfunding is een fenomeen dat uit de VS is overgewaaid naar Europa.

    Al wat van over de plas komt overgewaaid deugt niet.
    Hoe dikwijls heb ik deze one liner al gehoord 'ja het komt uit Amerika'.

    Rotzooi niks dan rotzooi.
    In 2008 kwam er uit Amerika ook een hoop rotzooi overgewaaid.

    Remember !!!!
  11. J.Me 8 maart 2015 08:46
    quote:

    haas schreef op 8 maart 2015 02:42:

    valt er nog wat te crowdfunden ?
    In Nederland is vorig jaar 63 miljoen euro opgehaald met crowdfunding. Het antwoord luidt dus bevestigend. Ook het aantal investeerders neemt toe. Dat is niet raar met zulke lage spaarrentes. Dat leidt er wel toe dat op sommige platforms ook projecten met een bovengemiddeld risico soms erg snel vollopen. Vooralsnog gaat het echter goed. Door flink te spreiden kunnen investeerders bovendien hun risico beperken. De AFM heeft gelukkig aangekondigd dat de regels die daaraan in de weg staan (max investering van 40.000 euro per platform p.p. en max 100 projecten per platform p.p.) per 1 januari 2016 worden opgeheven.
  12. forum rang 6 haas 9 april 2015 08:50
    44.000 euro opgehaald voor trucker Selie

    HILVERSUM -
    In een paar dagen tijd is er 38.500 euro opgehaald voor vrachtwagenchauffeur Jan Selie. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Pauw. Via een crowdfundingactie werd er geld ingezameld voor Selie.

    www.telegraaf.nl/binnenland/23902848/...
  13. forum rang 6 haas 6 juni 2015 20:20
    'Crowdfunding ABN Amro flopt, investeerders zijn hun centen kwijt'

    05/06/15 om 15:19 - Bijgewerkt om 15:24
    Twee van de zeven bedrijven die werden opgericht met kapitaal uit het crowdfundingfonds van de Nederlandse bank ABN Amro zijn failliet verklaard. De investeerders zijn hun geld kwijt.

    De poging van de Nederlandse bank ABN Amro om het concept 'crowdfunding' uit te testen, is mislukt. Die mislukte poging blijft niet zonder gevolgen voor wie er geld in gestopt heeft.

    Twee van de zeven bedrijven met startkapitaal van het crowdfundingplatform van ABN Amro zijn namelijk failliet verklaard, meldt de Volkskrant.

    Behalve het faillissement van de twee bedrijven, buitenreclamebedrijf GreenGraffiti en snoepmaker Yuno, raakten ook nog een hondertal investeerders die 5.000 euro in Platform Seeds hadden geïnvesteerd hun geld kwijt.
89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links