Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Faillissement Schoenenreus aanstaande'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sloeki 29 januari 2015 11:02
    And another one bites the dust..

    www.youtube.com/watch?v=rY0WxgSXdEE

    Schoenenreus = 1000 werknemers na de laatste doorstart.
    V&D Aantal werknemers: 10.000

    Politiek: Jaaa, we gaan meer banen creëren, meer werkgelegenheid. Het gaat goed met economie, beurzen stijgen.

    Samengevat: go with the flow, uiteindelijk stort het financieel systeem in. Tot die tijd zit ik long en geniet van de Draghi effect.

    Duizenden en duizenden banen.
    Hoewel het aantal faillissementen is afgenomen in 2014, verkeert nog altijd een aantal sectoren in zwaar weer. "Met name de retail, autodealers en grote winkelketens zijn in een vrije val terechtgekomen", zo zegt topcurator Louis Deterink tegen NU.nl in een terugblik op het jaar.

  2. Ruud100 29 januari 2015 11:21

    Geeft ook een beetje de kansen voor V&D om te overleven weer.

    Schoenenreus probeert het niet eens met loon- en huurverlagingen.

    Ken de balans van Schoenenreus niet maar lijkt me onwaarschijnljk dat deze na de doorstart in 2013 met aanzienlijk minder personeel ook vol staat met schulden.

    Die van V&D is met schulden volgepropt, dus lijkt me reeel dat daar geen enkele toekomst meer in zit.
  3. Sloeki 29 januari 2015 11:26
    HEMA is ook overladen met schulden en kan deze niet ophoesten.

    Iets van 715 miljoen.

    Uit het jaarverslag van 2013 blijkt dat het warenhuis een schuld van 193 miljoen euro heeft aan zijn eigenaar, Lion Capital. Daarnaast heeft de keten nog eens 600 miljoen euro aan schulden.

    Dit in achterhoofd komt 15 jan 2015 volgende bericht:
    AMSTERDAM (AFN) -

    Warenhuisketen Hema blijft de inkomsten zien teruglopen. De omzet in de laatste twee maanden van vorig jaar daalde met 3,6 procent. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

    In de eigen winkels in Nederland ging de omzet in november en december met 3,4 procent omlaag, in België/Luxemburg met 4,5 procent. Bij de franchisenemers van Hema liepen de inkomsten met 4,7 procent terug.

    Hema kampt al langer met lage consumentenbestedingen en moeilijke marktomstandigheden. De keten maakte begin vorige maand bekend dat het nettoverlies in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar was verdrievoudigd tot 14,8 miljoen euro. Dat kwam volgens het bedrijf onder meer door de vernieuwingsoperatie van de 529 winkels in Nederland.

    los nu maar je schulden eens af...

    In Nederland zijn 445 Hema winkels en in totaal werken er 10.000 medewerkers bij Hema.

    Het gaat goed hoor...
  4. relpinda 29 januari 2015 12:08
    @ ALL,

    Ik vind het niet gek hoor, Allemaal te danken aan de ploeg RUTTE en BRU/EU.

    De gewone man heeft onvoldoende geld om uit te geven, de tering naar de nering zetten. Terwijl HEMA en SCHOENENREUS een goed concept/winkels/webshop hebben i.t.t. V&D.
    Het is ook best wel druk in de Hema winkels, maar ja de cc ACTION/PRIMARK etc zijn goedkoper/minder kwaliteit maar voor de huidige portemonnaie kan men niet anders.

    RUTTE bedankt hoor voor al die belastingverzwaringen en uitkleden via de EU van de gewone man. Het zijn de BANKEN/CREDITMM die veel geld en zg ksten opslokken ten kosten van het Midden en Kleinbedrijf en de consumenten, alleen maar om hun giga salarissen/bonussen/en buffers te spekken.

    Ga zo door

    lza
  5. forum rang 5 theo1 29 januari 2015 12:29
    Het is gewoon lastig in de retail. Je hebt te maken met internet retail die geen kosten heeft aan dure winkelpanden in de binnenstad. Je hebt te maken met ketens die heel goed zijn in wat ze doen (H&M, Zara). Je hebt te maken met ketens die voor absolute bodemprijzen leveren (Action, Primark).

    Met middle of the road winkels die middle of the road producten verkopen tegen middle of the road prijzen, kom je er niet meer. Schoenenreus is goedkoop, maar niet de goedkoopste. En zeker niet de meest modieuze. En Zalando heeft een groter assortiment en je hoeft de deur niet uit. Waarom zou je dan naar de schoenenreus gaan? V&D is de ultieme middle of the road winkel. Hema heeft nog wel iets van een identiteit, maar dat is denk ik niet genoeg.

    De tijd van spullen in een winkel zetten en het verkoopt vanzelf wel, is definitief voorbij. Je moet nu echt goed nadenken over je doelgroep, niet proberen alles voor allen te zijn en vervolgens echt goed zijn in wat je doet. Anders heb je geen toekomst, zeker niet als je torenhoge huurkosten moet goedmaken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.