Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'IBM werkt aan gigantische ontslagronde'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 januari 2015 18:35
    IBM ontkent massaontslag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--International Business Machines Corp. ontkent dat het deze week een massaontslag bekend zal maken, waarbij meer dan een kwart van het huidige personeel zijn baan zou verliezen.

    Vorige week verscheen in het blad Forbes een bericht dat IBM het grootste banenverlies in zijn geschiedenis bekend zou maken, waarvan meer dan 100.000 werknemers de dupe zouden worden.

    In een email verklaart de computergigant maandag dat een veel kleiner aantal werknemers hun baan zal verliezen als onderdeel van een "herbalancering" bij het bedrijf, waarmee juist nieuwe banen moeten worden gecreeerd en personeel met nieuwe vaardigheden kunnen worden aangenomen.

    "IBM reageert niet op geruchten, zelfs niet op absurde geruchten zonder enkele basis", verklaart een woordvoerder. "Als men de informatie die beschikbaar is in onze vierde kwartaalresultaten, had gecheckt of het ons had gevraagd, dan had men geweten dat IBM al eerder heeft aangekondigd dat we een last van $600 miljoen hebben genomen om ons personeelsbestand te herbalanceren. Dit betekent banenverlies voor enkele duizenden mensen, slechts een fractie van wat wordt bericht."

    De woordvoerder meldt maandag verder dat IBM vorig jaar alleen al 45.000 mensen heeft aangenomen en dat er momenteel wereldwijd zo'n 15.000 vacatures open staan bij het bedrijf.

    Vorige week kwam IBM met resultaten over het vierde kwartaal. In de periode daalde de winst met 11% en de omzet met 12%. Het was het elfde kwartaal op rij dat de omzet op jaarbasis niet steeg.

    Door Don Clark; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  2. Da Freeze 26 januari 2015 19:18
    En nu een factor 10 minder:

    IBM gaat 12.000 werknemers ontslaan'

    IBM werkt aan een reorganisatie, waarbij mogelijk zo'n 12.000 banen verdwijnen.

    Dat meldt Techcrunch op basis van bronnen bekend met de plannen van IBM.

    Eerder ging het gerucht dat IBM een kwart van al zijn werknemers zou ontslaan. Dit zou neerkomen op een ontslagronde waarbij 118.000 werknemers hun baan zouden kwijtraken.

    Tegenover persbureau Reuters ontkent IBM dat het zo'n groot aantal werknemers gaat ontslaan, en dat er moet worden gedacht aan "verscheidene duizenden ontslagen".
    Cloud

    IBM zou het ontslaan van 12.000 werknemers over een periode verspreiden. De reorganisatie moet IBM in staat stellen zich meer te richten op dienstverlening in de cloud, bijvoorbeeld met software die via internet wordt geleverd.

    IBM is al een paar jaar bezig zich om te vormen tot een leverancier van software en ICT-diensten. Daarom werden vorig jaar nog verscheidene onderdelen afgestoten, waaronder de chipdivisie die onlangs, met een zak geld erbij, werd overgedragen aan Globalfoundries.

    www.nu.nl/beurs/3979937/ibm-gaat-1200...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.