Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DRAGHI REDT ONS ALLEN!!

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. morgen1 20 januari 2015 18:11
    Kamer tegen opkopen staatsleningen

    Een meerderheid in de Tweede Kamer is
    tegen het plan van de Europese Centrale
    Bank om staatsleningen op te kopen van
    eurolanden.VVD,PVV,CDA,SP en CU willen
    niet dat obligaties van probeemlanden
    op het bordje van de andere landen
    belanden.

    De ECB wil de staatsschulden opkopen om
    banken te ontlasten,net als de federale
    bank in de VS.Zo komt er bij de banken
    geld vrij voor investeringen en voor
    kredieten voor bedrijven.

    Minister Dijsselbloem vindt dat de
    Kamerleden zich niet met het monetaire
    beleid van de ECB moeten bemoeien.De
    ECB is onafhankelijk,benadrukt hij.
  2. [verwijderd] 21 januari 2015 14:43
    The warnings come just as the European Central Bank prepares a blitz of bond purchases at a crucial meeting on Thursday. Most ECB-watchers expect QE of around €500bn now that the eurozone is already in deflation. Even the Bundesbank is struggling to come with fresh reasons to oppose it.

    www.telegraph.co.uk/finance/economics...
  3. Kaiser 21 januari 2015 15:42
    ECB Said to Propose QE of 50 Billion Euros a Month Through 2016
    By Alessandro Speciale
    (Bloomberg) -- ECB Executive Board proposal circulated to Governing Council foresees asset purchases of 50 billion euros a month through the end of 2016, according to two euro-area central-bank officials who have seen the document.
    Purchases would be focused on sovereign bonds and would not start before March, according to one official
    Officials asked not to be identified because proposal is confidential
    ECB spokesman declined to comment
    NOTE: Policy makers due to begin meeting later today; ECB President Mario Draghi to announce Governing Council decision at press conference tomorrow at 2:30 p.m. Frankfurt time
  4. forum rang 10 voda 22 januari 2015 14:03
    John Beijer: 'Draghi kan markten flink stimuleren'

    DONDERDAG 22 JANUARI 2015, 11:13 uur | 10627 keer gelezen

    Mario Draghi kan vandaag de beurzen positief gaan stimuleren. Maar, handelaren moeten wel veel meer rekening gaan houden met een verhoogde volatiliteit. Wanneer Draghi inderdaad gaat stimuleren, kunnen financials wel eens de grote winnaars van de AEX-index worden.

    Dit zegt John Beijer van Beursfoon in een interview met Belegger.nl.

    De beursexpert verwacht voor 2015 zeer grote uitslagen. 'Zo zijn we dit jaar eigenlijk al begonnen, met een hoop vuurwerk. We gaan meer evenementen krijgen die de markt flink kunnen laten bewegen, waarvan de ECB er slechts een is'.

    AEX-index naar 500 punten

    Beijer gaat er dan ook van uit dat de AEX-index grote uitslagen kan laten zien dit jaar, zowel aan de onder- als bovenkant: 'We krijgen nog wel wat meer evenementen die de markt flink gaan beinvloeden. Daarom houden wij rekening met een grote bandbreedte van 380 punten aan de onderkant, tot misschien wel de 500 punten aan de bovenkant'.

    Er zijn volgens John Beijer sectoren die het dit jaar beter kunnen gaan doen dan anderen. Zo kan de oliesector goed herstellen, zijn financials aantrekkelijk en lijkt de juiste strategie op dit moment 'buy on the dips'.

    Beijer heeft 3 aandelenkansen binnen de AEX-index die het goed kunnen gaan doen. Bekijk hieronder het filmpje voor de 3 tips:

    Door: Michiel Rietveld

    www.belegger.nl/nieuws/2660443/john-b...
  5. forum rang 10 voda 22 januari 2015 15:14
    ECB gaat voor EUR60 mrd per maand aan obligaties opkopen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) gaat obligaties van lidstaten uit de eurozone opkopen om zo de lage inflatie tegen te gaan.

    ECB president Mario Draghi zei donderdag dat iedere maand voor EUR60 miljard aan effectene wordt opgekocht. Daaronder vallen staatsobligaties, obligaties die zijn uitgegeven door Europese instellingen en obligaties uit de particuliere sector.

    Het opkoopprogramma begint in maart en loopt tot september 2016, zei Draghi.

    De euro daalde sterk na de aankondiging en noteert rond 15.05 uur op $1,522 ten opzichte van $1,1630 om 13.50 uur.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 26 januari 2015 16:23
    ‘Super Mario zet geloofwaardigheid op het spel’

    MAANDAG 26 JANUARI 2015, 13:28 uur | 7054 keer gelezen

    Waar de meeste experts positieve commentaren hebben op de noodgreep van Mario Draghi is Peter Hensman, van BNY Newton Capital Management, zeer kritisch. Het gevaar bestaat volgens hem dan ook dat Mario Draghi zijn geloofwaardigheid op het spel zet.

    Dat meldt Hensman in een marktcommentaar.

    Het idee dat 6 jaar na de crisis monetaire verruiming de oplossing is, lijkt hem vergezocht. De structurele problemen die aan de malaise in de eurozone ten grondslag liggen, worden volgens hem namelijk niet opgelost met een lagere rente of een stortvloed aan liquiditeit.

    ‘Het gevaar bestaat dat de centrale bank zijn geloofwaardigheid verliest als het met QE niet lukt om in korte tijd de consumentenprijzen een impuls te geven. Markten kunnen zich dan afvragen of de centrale bank nog wel over effectieve instrumenten beschikt.’

    Reële economie

    Paul Brain van BNY Newton Capital Management denkt daarnaast dat het nog een probleem zal zijn om het geld naar de reële economie te laten stromen. Brain verwacht hierbij weinig medewerking van de banken. ‘De ECB is wat laat begonnen. De mogelijkheid van de economie om nu te reageren op het bijdrukken van geld is waarschijnlijk een stuk minder dan toen ze in de Verenigde Staten begonnen met het opkopen van staatsobligaties gevolgd op de financiële crisis van 2008.’

    Ook de terugval van de wereldwijde groei noemt Brain een punt van zorg. ‘De gedaalde olieprijzen hebben centrale banken een excuus gegeven, of zelfs een nieuwe reden, om de rentes verder te verlagen. Dit maakt dat ik de voordelen van QE eerst moet zien voordat ik erop anticipeer.’

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/nieuws/2660578/super-...
  7. forum rang 10 voda 26 januari 2015 17:20
    Fitch: QE zorgt niet voor boost van leningen

    MAANDAG 26 JANUARI 2015, 15:07 uur | 1741 keer gelezen

    De kans dat de Europese Centrale Bank met zijn kwantitatieve verruimingsprogramma de banken in de eurozone kan aansporen om meer geld uit te lenen is erg klein, zo meldt ratingagency Fitch maandag in een note.

    Het commentaar van Fitch volgt op de aankondiging die de ECB vorige week deed. De centrale bank liet toen weten vanaf maart staatsobligaties van landen uit de eurozone op te gaan kopen. Hiermee wil de bank de inflatie dichter in de buurt van de 2 procent krijgen, maar ook banken stimuleren om meer geld uit te lenen aan bedrijven en consumenten.

    ‘Wij denken dat het onwaarschijnlijk is dat QE het aantal leningen in de eurozone zal verhogen. Dit ondanks dat sommige landen in de zone zijn begonnen aan hun herstel’, zo staat in de note van Fitch.

    Fragiele outlook

    ‘De economische outlook is nog altijd fragiel en dus blijft de vraag naar krediet waarschijnlijk laag. Daarnaast maakt strengere regelgeving het moeilijker voor banken om meer uit te lenen.’ Sommige banken zouden volgens Fitch echter wel in staat zijn om hogere handelsinkomsten te genereren aangezien het QE-programma de obligatierente waarschijnlijk verder naar beneden drukt en zo meer handel kan veroorzaken.

    ‘Deze mogelijke extra omzet, zal waarschijnlijk teniet worden gedaan door de lagere marges dankzij de vlakkere rentecurve. Dit maakt dat de balans waarschijnlijk neutraal of zelfs licht negatief uitpakt voor de winstgevendheid’, aldus Fitch.

    Door Barbara van Cooten
  8. forum rang 10 voda 26 januari 2015 19:53
    Super Mario; maestro of illusionist?

    MARTINE HAFKAMP | MAANDAG 26 JANUARI 2015, 08:30 uur | 1200 keer gelezen

    De kogel is door de kerk. De Europese Centrale bank breidt haar opkoopprogramma uit tot 1.140 miljard Euro. Ze gaat per maand een bedrag van 60 miljard euro opkopen aan staatsobligaties en obligaties van Europese supranationale instituten. Het programma gaat vanaf maart lopen en het duurt minimaal tot september 2016.

    Nu hebben we de komende anderhalf jaar weer iets nieuws om ons druk over te maken, namelijk het speculeren over het moment waarop het opkoopprogramma stopt. Zodra de Inflatie op het gewenste peil is kan men er mee ophouden. De ECB koopt niet meer dan 25 procent van een bepaalde uitgifte en niet meer dan 33 procent van een bepaalde uitgever (debiteur). De looptijden van de op te kopen obligaties zullen variëren tussen 2 tot 30 jaar. Ook obligaties met negatieve effectieve rendementen worden gekocht.

    Belangrijk is het element van risicodeling. De Nationale Centrale Banken doen de aankopen naar rato van hun Aandeel in de ECB. De risico’s worden beperkt gedeeld. Bij een eventuele wanbetaling komen de risico’s voor rekening van de eigen nationale centrale banken. Dit is een zwaktebod van de ECB, maar nodig omdat vooral de Bundesbank en de Nederlandse Bank hierop hadden aangedrongen. Alleen op het aandeel van de ECB zelf wordt de kapitaal verdeelsleutel toegepast. Dus risicodeling over slechts 8 procent. Over het delen van de verliezen was binnen de ECB consensus, over het starten van het opkoopprogramma niet.

    Meningen sterk verdeeld

    Overigens worden de verliezen op de supranationale obligaties, zoals die bijvoorbeeld van de Europese Investeringsbank, wel naar rato gedeeld. Ook zullen, onder aanvullende eisen, obligaties gekocht worden van landen die vallen onder een steunprogramma van de EU en het IMF. Het gaat hier om de usual suspects Ierland en Portugal en wellicht ook Griekenland. De rente op de TLTRO-leningen wordt verlaagd naar 0,05 procent.

    De meningen over het al dan niet effectief zijn van het opkoopprogramma zijn sterk verdeeld. Zoals bleek zijn grofweg de Noord-Europese landen onder aanvoering van Nederland en Duitsland tegen en de Zuid-Europese landen voor.

    De rentes in Europa zijn al extreem laag. Zou een nog lagere rente dan wel effect hebben? In Nederland beweegt de tienjaarsrente al rond 0,5 procent. Als dat niet helpt, gaat een nog lagere rente dan wel helpen? Om over de rente in landen als Italië, Frankrijk en Spanje maar te zwijgen. Ondertussen moeten spaarders en gepensioneerden fors voor de rekening opdraaien. Hoe lang zal dat geaccepteerd worden?

    Europese economie

    Bovendien zit de Europese economie anders in elkaar dan die van de Verenigde Staten, het grote voorbeeld wat betreft kwantitatieve verruiming en het succes ervan. In de Verenigde Staten loopt ongeveer 80 procent van alle kredietverlening aan het bedrijfsleven via de Kapitaalmarkt en de resterende 20 procent via het bankwezen. In Europa is dat precies andersom. De al lopende TLTRO operatie van de ECB zou zodoende dus veel meer effect moeten hebben, aangezien die gericht is op een groter volume aan leningen van de banken aan het bedrijfsleven.

    Maar het opkopen van staatsobligaties, wie help je daar nu precies mee? Overigens heeft Trichet, de voorganger van Draghi, het pad van het opkopen van staatsobligaties in 2010 al eens bewandeld. Het vertrouwen in de Euro en een aantal Europese landen was toen zo laag, dat dat indertijd een noodzakelijke stap was.

    De beurzen waren in aanloop naar de bekendmaking al met 0,5 procent opgelopen en stegen na de lang verwachte en vooraf zorgvuldig gelekte aankondiging door Mario Draghi verder door. In de Verenigde Staten noteerden de indices na een aarzelend begin eveneens hoger. De waarde van de dollar nam verder toe. De komende dagen zullen de financiële markten nog wel even bezig blijven met het verder verteren van de aangekondigde maatregelen. Vooralsnog solliciteert Draghi nadrukkelijk naar een ster op de Walk of Fame.

    www.belegger.nl/column/2660567/super-...
  9. forum rang 6 haas 27 januari 2015 06:16
    di 27 jan 2015, 06:00
    Pensioenuitvoerder wil staatsobligaties niet verkopen
    Pensioenuitvoerder APG negeert Draghi
    Martin Visser
    AMSTERDAM -
    Pensioenuitvoerder APG frustreert het opkoopplan van de ECB. APG is niet van plan staatsobligaties te verkopen. Ook niet als de prijs oploopt door de interventie van de Europese Centrale Bank (ECB) in de markt.
    Dat zegt woordvoerder Harmen Geers van APG Asset Management tegenover De Financiële Telegraaf. „De posities die we nu hebben, houden we aan”, aldus de zegsman.

    APG beheert de pensioenen van onder meer ambtenarenfonds ABP, de bouw en de woningcorporaties. Het is één van de grootste beleggers van pensioengeld in de wereld. ABP heeft een belegd vermogen van ruim €335 miljard, dat voor 20 tot 25% uit staatspapier van eurolanden bestaat. Alleen Grieks en Portugees papier heeft APG niet.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23604...
  10. [verwijderd] 27 januari 2015 10:18
    quote:

    haas schreef op 27 januari 2015 06:16:

    di 27 jan 2015, 06:00
    Pensioenuitvoerder wil staatsobligaties niet verkopen
    Pensioenuitvoerder APG negeert Draghi
    Martin Visser
    AMSTERDAM -
    Pensioenuitvoerder APG frustreert het opkoopplan van de ECB. APG is niet van plan staatsobligaties te verkopen. Ook niet als de prijs oploopt door de interventie van de Europese Centrale Bank (ECB) in de markt.
    Dat zegt woordvoerder Harmen Geers van APG Asset Management tegenover De Financiële Telegraaf. „De posities die we nu hebben, houden we aan”, aldus de zegsman.

    APG beheert de pensioenen van onder meer ambtenarenfonds ABP, de bouw en de woningcorporaties. Het is één van de grootste beleggers van pensioengeld in de wereld. ABP heeft een belegd vermogen van ruim €335 miljard, dat voor 20 tot 25% uit staatspapier van eurolanden bestaat. Alleen Grieks en Portugees papier heeft APG niet.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23604...

    Ach daarom is het dekkingpercentage van ABP zo laag... Ze weigeren te verkopen bij historisch hoge koersen. Een totaal cerkeerde inschatting. Uiteraard gaat de rente niet nog veel verder dalen, dus zou APG de komende maanden juist massaal staatsobligaties moeten verkopen.
123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links