Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Japan wil met miljarden economie stimuleren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 december 2014 16:41
    De spaartegoeden worden steeds hoger, zowel bij particulieren als bedrijven, ze spelen in op het blijvend falende systeem.

    Aan de andere kant is het verbazingwekkend dat er nog geen Master-Reset heeft plaatsgevonden, in een keer alle pijn nemen dus!

    Europa zal volgen(minimaal 20 jaar deflatie), bedrijven en particulieren gaan ook hier sparen en meer op hun geld zitten.
    De overheidsschulden zullen explosief de lucht in gaan, pure fictie dus....
  2. [verwijderd] 28 december 2014 06:59
    quote:

    paulta schreef op 27 december 2014 16:41:

    De spaartegoeden worden steeds hoger, zowel bij particulieren als bedrijven, ze spelen in op het blijvend falende systeem.

    Aan de andere kant is het verbazingwekkend dat er nog geen Master-Reset heeft plaatsgevonden, in een keer alle pijn nemen dus!

    Europa zal volgen(minimaal 20 jaar deflatie), bedrijven en particulieren gaan ook hier sparen en meer op hun geld zitten.
    De overheidsschulden zullen explosief de lucht in gaan, pure fictie dus....
    je kunt Japan niet zomaar een op een vergelijken met Europa. Het land heeft (2013) 137 miljoen inwoners en je kunt dus ook niet zeggen dat Europa Japan achterna gaat m.i.
    De landen die de Euro gebruiken vertegenwoordigen een bevolking van 340 miljoen mensen, GB, DK en SE buiten beschouwing gelaten. Er is een veel grotere binnenlandse vraag i.v.m b.v Japan. Wanneer De EC meer inzet op hervormingen, inclusief Frankrijk en een beter functionerende gemeenschappelijke markt kan ook hier de groei omhoog.
  3. [verwijderd] 28 december 2014 10:21
    Het in stand houden van het huidige welvaartsniveau wordt voor overheden (en dus de samenleving als geheel) steeds duurder - meer schulden maken, meer van dit soort stimuleringsmaatregelen om de overheidskas wat aan te laten dikken - en uiteindelijk onbetaalbaar. Als je dit gegeven koppelt aan langzaam uitputtende hulpstoffen ontstaat de toestand waarin die samenlevingen beginnen te kraken en uiteindelijk terug vallen naar een lager "complexiteitsniveau". Op dat niveau zijn er minder voorzieningen en worden mensen meer op zichzelf teruggeworpen. Als er op dat lagere niveau weer een evenwicht wordt gevonden, kan zo'n samenleving weer even voort. Zo niet, dan weer een stapje terug.

    Bovenstaande komt niet uit de lucht vallen, maar is het resultaat van studies naar verdwenen beschavingen/samenlevingen (Romeinen, Ottomaanse rijk, Inca's, etc).
  4. [verwijderd] 28 december 2014 13:20
    quote:

    Heinz schreef op 28 december 2014 08:16:

    Die 23,5 miljard euro financieren ze dus uit de extra belastingopbrengsten die deze stimuleringsmaatregel gaat opleveren.

    Keep on dreaming!
    inderdaad, net alsof ze geen geld tekort hebben, terwijl ze er enorm slecht voor staan en er ook steeds slechter voor komen te staan.

    De maatregelen hebben ook geen effect omdat overal de puinhoop maar wordt gevoed met extra geld, vers van de pers, bijna gratis bij een pakje boter.

    Je moet al heel wat assets hebben om te kunnen compenseren wat dit beleid aan spaargeld, pensioen, belastingen en dergelijke kapot maakt.

    De groep mensen die er op achteruit gaat groeit en kan ook steeds minder bijdragen aan de economie, die zijn al blij dat ze het einde van de maand weer gehaald hebben.

    De buffers van de mensen daar net boven worden langzaam minder, die gaan straks ook vanzelf wat meer op de rem staan.

    Het geld wat meer en meer bij de kleine minderheid bovenin blijft hangen draagt ook economisch steeds minder bij want die hebben ook een keer alles wat ze willen hebben en dan is het klaar, laat maar groeien op een spaarrekening, ow nee, dan hebben we ondertussen negatieve rentes, obligaties dan maar met negatieve rentes.... dat draagt economisch lekker bij.., prop dan maar in aandelen tegen k/w 100 want dat is nog altijd meer dan het geld kost, dus pompen maar op de beurs en voel je lekker rijk.

    Zodra de rekening betaald moet worden komen ze toch nauwelijks naar verhouding het weer halen bij de elite die juist hiervan geprofiteerd heeft.

    En nog erger, zodra dit in elkaar klapt worden diegene die deze ellende veroorzaakt hebben hiervoor niet gestraft met serieuze gevangenis straffen want met geld of iets dergelijks straf je ze niet.

    Dat het vertrouwen in dit soort mensen steeds minder wordt is logisch aangezien er regelmatig crimineel gedrag aan de oppervlakte komt en dat dan de verantwoordelijken er gewoon mee wegkomen terwijl het overduidelijk is.
  5. [verwijderd] 28 december 2014 17:59
    Wie helpt nou wie denkt u,,,, deze injectie gaat toch niet naar de mensen die het nodig hebben door economie op te schroeven daar maak je de rijker alleen maar rijker van Want eeuwig durend werk wordt het niet dan alleen een korte duur van werkverschaffing Met deze miljarden kun je duizenden mensen
    jarenlang aan geld helpen waardoor de koopkracht ook blijvend is,,,, dan nu geld inpompen in zinloze werkverschaffing die tijdelijk is.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.