Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2014

5.855 Posts
Pagina: «« 1 ... 275 276 277 278 279 ... 293 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 november 2014 14:15
    AEX boven 422, na renteverlaging China

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX loopt na de renteverlaging in China verder op naar een niveau van boven de 422 punten. "Dat zette de markten, na Draghi, nog een tik hoger", aldus vermogensbeheerder Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer. De centrale bank van China verlaagde de rente met 40 basispunten. De macro-agenda van vrijdag is leeg. De AEX noteert vrijdag rond 12.50 uur 1,3% hoger op 422,23 punten. (ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  2. Brievenbus 21 november 2014 14:34
    quote:

    BEN belegt schreef op 21 november 2014 14:05:

    't is schandalig inderdaad.

    DAX dit jaar +1,3% en AEX maar +8,1%
    Mja, ach, mag het?
    Gevalletje Oekraïne geloof ik?
    Als ik hier op deze site met IEX ONE de wereldberoemde Amsterdamse herbeleggingsindex AEX GR vergelijk met de DAX dan laten we sinds 2007 slechts ruim 30 % op de DAX liggen?
    Of heeft IEX het weer 's fout?
  3. forum rang 10 voda 21 november 2014 15:49
    quote:

    geniet schreef op 20 november 2014 11:24:

    [...]

    Beste Opa dat is zo maar moet je ook lezen waarom dit zo is.
    TK kwam met betere cijfers vanwege verkoop verlieslatende USA bedrijf, maar voornamelijk ook omdat zij in liften en machinebouw zitten.
    Vooral staalbedrijven met eigen mijnen gaan getroffen worden, gisteravond AK-steel 4% X-steel 4% onderuit op dit gegeven, Australische miners gaan nu echt verlies zien , grondstoffen zitten in een neerwaartse spiraal, dit zegt iets over herstel economie.
    Arcelor zit ook in dit gevaarlijke rijtje met zijn eigen mijnen, daar bovenop de onzekere situatie in de Ukraine, kan zomaar stoppen daar met enorme schade.

    Ps. als USG lekker gaat zie je BB niet, gister 1.5% erbij en hoger in de eindveiling.unieke dag.

    Deze kende je ook al natuurlijk! :-)

    Ukrainian iron ore output drops in Jan-Oct

    According to data released by the Ukrainian association of metal producers Metallurgprom, the country’s iron ore output totaled 68.93 million tons in the first ten months of this year, dropping by 0.9% from a year earlier.

    In October, Ukraine’s iron ore output totaled some 7 million tons, rising by 4.1% YoY.

    Source - www.yieh.com
  4. [verwijderd] 21 november 2014 17:14

    Als ik net minister Acher zo hoorde praten is hij vooralsnog niet van plan de kippenboeren te compenseren die geruimd moeten worden.

    Als dat zo zou zijn dan zou ik als kippenboer eens goed tekeer gaan op het binnenhof en huurde voor een dag een enorme bulldozer om die hele teringzooi daar eens met de grond gelijk te schuiven incl. die politici er in zitten.

  5. [verwijderd] 22 november 2014 08:53

    Wie vandaag het stuk eens wil lezen van econoom Jaap van Duijn moet ook tot de conclusie komen dat we jarenlang boven onze stand geleefd hebben en dat we ons moeten opmaken voor een lange tijd van nulgroei (hopelijk in het gunstigste geval )
    Eerst onze wereldwijde torenhoge schulden moeten we afbouwen voordat er weer sprake kan zijn van enige groei en dat lijkt mij al onmogelijk.

    Onze heren politici en andere bestuurders schijnen niet te willen inzien en wat de gewone man op straat wel ziet dat het sprookje weleens over kon zijn/is.
    Ze zien elke maand dat hun portemonnee eerder leeg is voordat er weer gestort wordt.
    Als je natuurlijk lekker elke maand een vet salaris op bank ziet bijschrijven en eind het jaar een vette bonus ongeacht of je het hebt verdiend dan krijg je last van heel veel tunnelvisie blijkt wel.
    Er wordt niet meer gekeken bij bestuurders die worden aangenomen of ze capaciteiten hebben maar op basis wie de meeste vriendjes heeft.
    De graaicultuur is er zo ingeslopen in de gehele toplaag dat ze het heel gewoon en normaal zijn gaan vinden dat er salarissen van tonnen tot enkele miljoen per jaar betaald worden of de de zaak nu wel of niet verkloot.

    Ze zien echt niet of willen het niet zien en dat heet struisvogelpolitiek dat het MKB in doodstrijd is , dat de middenklasse verdwijnt door het netto koopkracht verlies , dat ons veel te ver doorgeschoten verzorgingsstaat simpelweg onbetaalbaar geworden, dat we geen sinterklaas meer kunnen voor de luie en failliete landen in de EU,
    Dat de bevolking gewoon simpelweg niets meer te makken heeft.
    Het is met dit zooitje moraal zieke bestuurders aan het roer dan ook onmogelijk om uit deze crisis te komen.
    Onze toplaag bestuurders moet je zien als een kankergezwel dat je met een asperientje niet weg krijgt maar dat moet weggesneden worden in zijn geheel en daar hebben we die meltdown / reset voor nodig .

    Zolang onze politieke elite alleen maar met zichzelf bezig is en hun loopbaan na hun politiek carrière en onze over het paard getilde en zwaar over beloonde bestuurders die echte problemen niet onder ogen willen zien gaan wij nog een lange tijd van pure krijgen en en steeds sneller krimpende economieën.

  6. [verwijderd] 22 november 2014 14:40
    Deflatiespiraal
    De heren politici zeggen dat bij deflatie de neiging tot ‘nú kopen’ verdwijnt. Potentiële kopers kijken, keuren, maar kopen niets – ze wachten liever tot de prijzen verder zijn gezakt. Met het typische deflatiescenario als gevolg. De vraag neemt af, voorraden blijven liggen, waardoor bedrijven hun prijzen – nog meer – moeten verlagen. Daardoor komen ze in de problemen, moeten personeel ontslaan, dat is meestal de eerste stap. De inzettende neerwaartse spiraal daalt vervolgens verder, door de opnieuw dalende koopkracht.

    Als nu die politici eens achteraan beginnen waar de problemen liggen komen we een stuk verder en kunnen we een begin maken dat deflatie probleem aan ter pakken.

    De oorzaak van deflatie is het uithollen van de nettokoopkracht en als je deflatie wilt aanpakken zul je de koopkracht niet verder moeten uithollen , dus geen lasten verhogingen meer maar zorgen dat van je brutto loon meer netto besteedbaar hebt .
    Dwz ook zeggen dat je niet het bedrijfsleven moet opzadelen met hogere brutto lonen maar zorgen dat de belastingen op werk minder zwaar belast moeten worden en weer concurrerend worden met de landen om ons heen.

    Jammer dat wij een kabinet hebben waar ondanks het feit dat de Pvda niets meer voorstelt onze zg rechtse Rutte zich laat gijzelen door die rooie rakkers.

    zomaar een reactie
    Veel Europeanen, of ze nou Nederlander, Brit, Fransman, Italiaan of Griek zijn, (etc) zijn het in beginsel wel met elkaar eens. Die Euro werkt niet.
    Alleen dat deel wat zich ironisch genoeg "volksvertegenwoordiging" noemt wil perse doorgaan met die Euro. Ondanks dat we hiermee op ramkoers liggen met een betonnen muur.

    Dan rijst de vraag of die Euro het probleem is, of de politiek, die de grip op de realiteit compleet is kwijtgeraakt

  7. [verwijderd] 23 november 2014 09:10
    quote:

    goof2 schreef op 21 november 2014 17:14:

    Als ik net minister Acher zo hoorde praten is hij vooralsnog niet van plan de kippenboeren te compenseren die geruimd moeten worden.

    Als dat zo zou zijn dan zou ik als kippenboer eens goed tekeer gaan op het binnenhof en huurde voor een dag een enorme bulldozer om die hele teringzooi daar eens met de grond gelijk te schuiven incl. die politici er in zitten.

    Gelukkig zijn de meeste kippenboeren, zoniet alle, verzekerd tegen de gevolgen van zo,n epidemie.
  8. [verwijderd] 23 november 2014 10:05
    quote:

    Jager63 schreef op 23 november 2014 09:10:

    [...]
    Gelukkig zijn de meeste kippenboeren, zoniet alle, verzekerd tegen de gevolgen van zo,n epidemie.
    Zou dat ook zo zijn denk je Jager .
    Kippenboeren hebben het al jaren niet makkelijk en vele hebben deze zeer dure verzekeringen geschrapt om het hoofd boven water te houden.

    Natuurlijk , kun je zeggen eigen schuld dikke bult en het ondernemersrisico noemen maar MKBers worden van alle kanten geknipt en geschoren en de meeste verdienen veel minder als Jan Modaal en werken daar dag en nacht voor 7/24.
    Vlees is van de botten en als deze uitbraak doorzet waar nu vele bang voor zijn dan kunnen vele niet overnieuw opstarten na ruiming.

    Je kunt onderhand beter een asielzoeker zijn Nederland want dan wordt je in de watten gelegd en MKBers laten ze spartelen .

  9. forum rang 10 voda 23 november 2014 17:35
    Macrocijfers domineren beurshandel

    ZONDAG 23 NOVEMBER 2014, 16:57 uur | 456 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De handel op de aandelenbeurzen zal deze week vooral worden bepaald door een grote hoeveelheid macrocijfers. Ook de vergadering van oliekartel OPEC kan op aandacht rekenen. In de Verenigde Staten is het donderdag Thanksgiving.

    Maandag maakt onderzoeksinstituut Ifo cijfers bekend over het Duitse ondernemersvertrouwen. Ook komen die dag cijfers naar buiten van onderzoeksbureau Markit over de bedrijvigheid in de dienstensector in de VS.

    Op dinsdag worden nieuwe cijfers bekend over de groei van de Duitse economie in het derde kwartaal. Bij een voorlopige raming werd een groei van de grootste economie van Europa gemeld met 0,1 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Daarmee wist de Duitse economie nipt een recessie te ontlopen.

    Groei

    Uit de VS komen dinsdag ook nieuwe schattingen naar buiten over de groei. Bij een voorlopige raming werd bekend dat de grootste economie ter wereld in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 3,5 procent was gegroeid. Naast cijfers over de groei komen die dag ook gegevens over de Amerikaanse huizenprijzen en het consumentenvertrouwen. Woensdag zullen gegevens worden gepubliceerd over de uitkeringsaanvragen in de VS, de orders voor duurzame goederen, de consumentenbestedingen, het vertrouwen van consumenten en de woningmarkt.

    Ook in onder meer Groot-Brittannië en Spanje worden deze week groeicijfers gepubliceerd. Verder komt informatie over de Duitse werkloosheid, inflatie en winkelverkopen.

    Verdeeldheid OPEC

    De OPEC houdt donderdag een bijeenkomst in Wenen. Er is verdeeldheid bij de OPEC over een eventuele productieverlaging om zo de dalende olieprijzen tegen te gaan. Ook bij analisten is er verschil van mening over de beslissing van de OPEC.

    De beurzen in New York blijven op Thanksgiving gesloten. Vrijdag zal Wall Street een halve dag geopend zijn. De dag na Thanksgiving wordt Black Friday genoemd, omdat detailhandelaren dan uit de rode cijfers zouden komen.

    De agenda voor beleggers in Amsterdam is deze week vrijwel leeg.
  10. forum rang 10 voda 24 november 2014 17:59
    quote:

    geniet schreef op 24 november 2014 17:42:

    Ik verkocht KPN vandaar.Gaan we lager weer oppikken.

    Dacht nog mooi, BB klussen USG hoger in de veiling, mooi niet dus en jawel je zat weer voor het scherm.
    Vette discussie draad die ik dagelijks lijks te verstoren hoor jo jo.

    Veel plezier verder!
5.855 Posts
Pagina: «« 1 ... 275 276 277 278 279 ... 293 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,10 -0,09%
EUR/USD 1,0785 -0,04%
FTSE 100 8.417,68 +0,03%
Germany40^ 18.699,30 -0,23%
Gold spot 2.338,76 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

Alfen ...
+2,64%
JUST E...
+2,45%
BAM
+1,52%
EBUSCO...
+1,31%
NX FIL...
+1,11%

Dalers

ASR Ne...
-3,46%
IMCD
-2,37%
VIVORY...
-2,21%
NN Group
-2,01%
Aegon
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links