Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ebola daar zijn we weer!

160 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 oktober 2014 16:40
    quote:

    The Duck Master schreef op 13 oktober 2014 15:40:

    restant nog eens 90% dood aan overige ziekten en gebrek aan voedsel.
    Vermoedelijk zullen de meeste overlevenden juist in landen als Afrika zitten die het gewoon zijn om met 0 comfort in leven te blijven.
    De luie flikkers in het rijke westen maken geen schijn van kans.

    Wat je zegt al die beleggers die in bedompte kamertjes daags de koers omhoog zitten te kijken, geen glimpje zonlicht noch vakantie, daalstrees, ja die zijn kansloos.
  2. Kaiser 13 oktober 2014 20:58
    "Ebola bedreigt voortbestaan complete landen"

    13/10/14 - 20u36 Bron: ANP WHO-baas Margaret Chan

    Ebola vormt een bedreiging voor het voortbestaan van gemeenschappen en kan leiden tot de ineenstorting van complete staten. Daarvoor waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO maandag. De uitbraak van de ziekte die al meer dan 4000 levens heeft geëist, heeft geleid tot een "crisis voor internationale vrede en veiligheid", aldus WHO-baas Magaret Chan.
    Een hulpverlener in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. © reuters.

    "Ik heb nooit eerder gezien dat een gezondheidskwestie het voortbestaan van gemeenschappen en regeringen in toch al erg arme landen bedreigt. Ik heb een infectieziekte nog nooit zo sterk zien bijdragen aan de potentiële val van hele landen", citeerde de BBC haar maandag.

    De prijs van paniek verspreidt zich sneller dan het virus wat grote economische gevolgen heeft, waarschuwde ze. Chan baseert zich daarbij op schattingen van de Wereldbank dat 90 procent van de kosten van de uitbraak voort zal komen uit "irrationele pogingen van het publiek te voorkomen dat het besmet raakt."
  3. flosz 14 oktober 2014 18:16
    Financial Times Report: Combating Neglected Tropical Disease

    Pag.2: Ebola thrives in absence of weapons to contain it
    Pag.3: US and Europe must lead way in tackling Ebola
    www.janssen-emea.com/sites/default/fi...

    Situation reports: Ebola response roadmap
    www.who.int/csr/disease/ebola/situati...
    apps.who.int/iris/bitstream/10665/131...
    extranet.who.int/ebola/#

    Situation assessments: Ebola virus disease
    www.who.int/mediacentre/news/ebola/en/

    Ebola vaccines, therapies, and diagnostics
    www.who.int/medicines/emp_ebola_secti...

    Ebola virus disease website
    www.who.int/entity/csr/disease/ebola/...

  4. [verwijderd] 14 oktober 2014 20:46
    quote:

    haas schreef op 14 oktober 2014 20:14:

    wel eens gedacht aan afzonderlijk ziekenhuis in EU ?
    waar gevallen van ebola behandeld worden ?

    PS: onderschatting is des duivels oorkussen
    Lijkt mij dat Mistral schip wat in Frankrijk ligt en wegens sancties niet aan Rusland geleverd wordt zeer geschikt voor, ruimte genoeg en alle EU landen kunnen bijdragen om Putin z'n geld terug te geven.
  5. forum rang 10 voda 15 oktober 2014 19:43
    Obama blaast bezoek af voor topoverleg over ebola

    De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag op het laatste moment bezoeken aan de staten New Jersey en Connecticut afgezegd om topoverleg over het dodelijke virus ebola te houden. Dat is later vandaag in het Witte Huis. Twee Amerikaanse verpleegsters van een inmiddels overleden ebolapatiënt zijn in de VS besmet geraakt. Beiden liggen in Dallas in quarantaine. De angst voor verspreiding is groot.
    Amerikaanse media meldden eerder dat Obama naar een bijeenkomst van zijn Democratische Partij in New Jersey zou gaan om geld in te zamelen voor de partij en naar een campagnebijeenkomst van gouverneur Malloy van Connecticut.

    Vliegtuig
    De tweede verpleegster heet Amber Joy Vinson en is de tweede medewerkster van het Texas Health Presbyterian Hospital in Dallas die ebola oploopt na de opname van de Liberiaanse patiënt Thomas Eric Duncan. Hij werd 28 september opgenomen en bezweek 8 oktober in dat ziekenhuis aan ebola.

    De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC zoekt 132 passagiers van een vlucht van Cleveland naar Dallas en vraagt hun een speciaal nummer te bellen. De reizigers vlogen maandag in hetzelfde toestel als de verpleegster.

    De CDC (Centra voor Ziektebeheersing en Preventie) hebben contact opgenomen met de betrokken luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines. Vinson heeft de vlucht gemaakt kort voor ze ziekteverschijnselen begon te vertonen. Ze ligt nu in quarantaine in Dallas. Eerder werd bekend dat verpleegster Nina Pham het virus heeft.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  6. whammy 17 oktober 2014 16:42
    quote:

    flosz schreef op 16 oktober 2014 22:46:

    Ebola by the numbers: The size, spread and cost of an outbreak
    www.nature.com/polopoly_fs/1.16144!/m...
    www.nature.com/news/ebola-by-the-numb...

    AB flosz
    public-health measures stopped further cases in
    Senegal ( idem voor Nigeria) after an infected man travelled from
    Guinea to Dakar

    The World Health Organization has declared Senegal free from the current outbreak of Ebola virus - @Reuters
  7. forum rang 10 voda 22 oktober 2014 16:20
    Johnson & Johnson gaat nieuw ebola-vaccin testen op mensen

    NEW YORK (Dow Jones)--Johnson & Johnson (JNJ) gaat in januari een nieuw ebola-vaccin testen op mensen en kan in mei 250.000 doses beschikbaar hebben, indien de medische toezichthouders het middel veilig en voldoende werkzaam beschouwen.

    Er is momenteel geen goedgekeurd vaccin tegen het dodelijk virus. Het middel dat J&J in ontwikkeling heeft in samenwerking met het Deense biotechbedrijf Bavarian Nordic is de meest recente in een race om vaccins op mensen te testen - een cruciale stap voor het bepalen van de werkzaamheid en de veiligheid van experimentele therapieen.

    Het medicijn van J&J was veilig en werkzaam bij testen op apen. Volgens chief scientific officer Paul Stoffels van J&J is dat doorgaans een sterk teken dat het middel ook werkt bij mensen.

    Vertaald en bewerkt door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 24 oktober 2014 21:17
    Beide verpleegkundigen Texas genezen van ebola

    De verpleegkundige Nina Pham, die bij de behandeling van een ebolapatiënt in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Dallas zelf besmet raakte, is genezen. Dat hebben medewerkers van de Amerikaanse gezondheidsdienst vandaag laten weten.
    Pham had contact met de inmiddels overleden patiënt Thomas Eric Duncan. Nadat ze besmet was geraakt, werd de verpleegkundige overgebracht naar een geïsoleerde ruimte in de National Institutes of Health (NIH), een instelling van de Amerikaanse overheid bij de hoofdstad Washington.

    Gisteren werd al bekend dat Amber Vinson, een andere verpleegster van het ziekenhuis genezen is verklaard van ebola. Ook zij liep het virus op bij de verzorging van de besmette man uit Liberia.

    Vandaag werd tevens bekend dat een arts in New York, die onlangs voor hulporganisatie Artsen zonder Grenzen in West-Afrika heeft gewerkt, ebola heeft. Burgemeester Bill de Blasio van de Amerikaanse stad liet dat weten. De verloofde en twee vrienden van de man zitten in quarantaine. De Blasio zei dat er geen reden voor angst is. 'Je loopt op zich geen risico als je in dezelfde metro zit of in de buurt woont van iemand die ebola heeft', zei hij.

    Experts naar Mali

    Hulpmedewerkers dragen het lichaam van een slachtoffer weg dat is bezweken aan ebola. © reuters.
    Het aantal doden door ebola nadert de 5000. Veruit de meeste slachtoffers zijn inwoners van de West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia.

    De VN-organisatie voor gezondheidszorg stuurt een team experts naar Mali, waar voor het eerst ebola is vastgesteld. Een tweejarig meisje dat onlangs uit Guinee naar het noordelijke buurland kwam, lijdt aan de ziekte. Zij ligt in een ziekenhuis in Kayes, samen met familieleden die mogelijk aan het virus zijn blootgesteld.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  9. forum rang 10 voda 25 oktober 2014 16:29
    Aantal besmettingen met ebola boven de 10.000

    Het aantal ebolabesmettingen is gestegen tot boven de 10.000. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt vandaag dat het aantal gevallen is opgelopen van 9936 op woensdag tot 10.114 nu.
    Van de ruim 10.000 mensen die besmet zijn geraakt, zijn er zeker 4922 overleden. Veruit de meeste doden zijn gevallen in de West-Afrikaanse landen Sierra Leone, Liberia and Guinee. In die landen zijn ook de meeste besmettingen geconstateerd. Alleen al in Liberia raakten bijna 3900 mensen besmet.

    Volgens de WHO zijn onder de mensen die besmet raakten, 450 gezondheidswerkers. Dat overkwam 3 mensen in de Verenigde Staten en 1 in Spanje. De anderen liepen het virus in West-Afrika op. Ongeveer de helft van de besmette gezondheidswerkers is overleden.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  10. forum rang 6 haas 25 oktober 2014 20:32
    Gelekte documenten van een bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over ebola onthullen details over de ontwikkeling en productie van vaccins tegen dit virus.
    De documenten zijn in handen gekomen van de redactie van Science Insider, de website van het wetenschapsblad Science over wetenschapsbeleid.

    De bijeenkomst over 'toegang tot en financiering van ebola-vaccins' vond donderdag plaats. In de documenten staan harde cijfers, die laten zien dat er nog heel wat hordes te nemen zijn voor er een werkzaam vaccin beschikbaar komt.

    Farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) is het verst met een vacccin. Het bedrijf verwacht de eerste voorlopige resultaten van een kleine studie begin november.

    In die studie keek het bedrijf naar de veiligheid en immuunrespons van mensen die geen risico lopen op Ebolabesmetting. Bij een gunstige uitkomst kunnen begin volgend jaar tests van start gaan in West-Afrika.

    www.nu.nl/wetenschap/3912261/gelekte-...
160 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0701 -0,27%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.174,40 +1,44%
Gold spot 2.340,54 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links