Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pacific Ethanol Inc (Public, NASDAQ:PEIX)

6.395 Posts
Pagina: «« 1 ... 278 279 280 281 282 ... 320 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. quoteme 30 september 2014 20:03
    Vandaag krijgen PEIX maar ook GPRE en REX een flinke tik. Zal het morgen over zijn als het kwartaal erop zit? Voor de FVA is dit gunstig en oktober staat bekend een maand waarin de ethanol prijs normaal stijgt. De 200MA is nu bereikt kan het nog slechter??? Ik durf nu niet uit te stappen en heb vandaag ook meer verloren dan me lief is....maar ja wie weet slaat het na vandaag echt om...
  2. Marconosto 30 september 2014 20:41
    quote:

    quoteme schreef op 30 september 2014 19:38:

    [...]

    Ja, ik had zonodig weer haast...zag een lichte stijging bij PEIX en een daling bij CONN, ik denk ik spring over, maar juist het tegenovergestelde was juist geweest. Ik had nog even op mijn geld kunnen blijven zitten en weer terug kunnen gaan in CONN...

    Hoe lukt jullie dat, van je geld afblijven?
    Je stapt nooit op het juiste moment in of uit. Ik stapte uit op 18.79 en heb de rit naar 23 a 24 dllr gemist. Pech maar winst is winst. Nu PEIX gedaald is krijgt het zo langzamerhand wel weer mijn aandacht. Maar één dag stijgen maakt mij nog niet overtuigd. Overwegend laat PEIX een dalende trend zien. Voorlopig heb ik even geen cash dus stap ik ook niet in tenzij ik denk dat PEIX zo laag is ( zeg 5 dllr) dan verkoop ik mijn langlopende hollandse calls en zet ze om in dollars.
  3. quoteme 30 september 2014 20:42
    quote:

    Marconosto schreef op 30 september 2014 20:36:

    Alles zal wel weer voor een deel af hangen van de corn prijs....

    corn prijs is juist iets gedaald en ethanol gestegen...voor vandaag lijkt dat dus geen oorzaak te zijn.
    Voor de volgende maand lijkt vooral de prijs van ethanol en de voorraad een issue. Morgen worden de voorraden om 10.30 amerikaanse tijd weer bekend. Wanneer die omlaag zijn kan net als vorige week weer een stijging te zien zijn in de prijs, meteen vanaf dat tijdstip.
  4. forum rang 7 mvliex 1 30 september 2014 21:45
    quote:

    quoteme schreef op 30 september 2014 19:38:

    [...]

    Ja, ik had zonodig weer haast...zag een lichte stijging bij PEIX en een daling bij CONN, ik denk ik spring over, maar juist het tegenovergestelde was juist geweest. Ik had nog even op mijn geld kunnen blijven zitten en weer terug kunnen gaan in CONN...

    Hoe lukt jullie dat, van je geld afblijven?
    Ach, veel is geduld maar ook geluk. Ik zit er nu ook een dollar te vroeg in maar ja, het had net zo goed kunnen stijgen. Dan kan je het beste een keihard doel stellen en naar handelen, zonder sentiment. Maar dan ook accepteren dat je doel te laag kan zijn en je de boot mist.
  5. quoteme 2 oktober 2014 19:54
    quote:

    Marconosto schreef op 2 oktober 2014 18:35:

    [...]Nee absoluut niet. PEIX heeft een zeer dalende trend op dit moment. 5 a 6 dllr wordt dit nu pas interessant. Daar waar ik eerder dacht 11 a 12 dllr
    Ze worden naar mijn idee pas weer interessant als de markt omslaat. Ik vrees dat ze dan allang weer hoger staan, maar ik hou er even mee op om dat vallende mes te vangen.
    Ik ga nu eerst proberen voorlopig in andere sectoren een kleine 20% verlies goed te maken. Ik blijf dit volgen, maar ik ben het nu echt even zat.
  6. Marconosto 2 oktober 2014 21:06
    quote:

    quoteme schreef op 2 oktober 2014 19:54:

    [...]

    Ze worden naar mijn idee pas weer interessant als de markt omslaat. Ik vrees dat ze dan allang weer hoger staan, maar ik hou er even mee op om dat vallende mes te vangen.
    Ik ga nu eerst proberen voorlopig in andere sectoren een kleine 20% verlies goed te maken. Ik blijf dit volgen, maar ik ben het nu echt even zat.

    Ja kan begrijpen dat je het zat bent. Maar het is altijd al een valkuil geweest dat je handelt omdat je angst hebt de boot te missen. Kan jou het schelen dat je wat mist! Je moet voor de winst gaan. En uitstappen als jij denkt 'binnen is binnen" En in stappen op het moment dat je denkt dat het nog hoger gaat en niet instappen als je denkt het zal wel weer een keer omhoog gaan. Succes.
  7. quoteme 2 oktober 2014 22:10
    quote:

    Marconosto schreef op 2 oktober 2014 21:06:

    [...] Ja kan begrijpen dat je het zat bent. Maar het is altijd al een valkuil geweest dat je handelt omdat je angst hebt de boot te missen. Kan jou het schelen dat je wat mist! Je moet voor de winst gaan. En uitstappen als jij denkt 'binnen is binnen" En in stappen op het moment dat je denkt dat het nog hoger gaat en niet instappen als je denkt het zal wel weer een keer omhoog gaan. Succes.
    Je hebt gelijk Marconosto....thanks voor de tip!
  8. quoteme 2 oktober 2014 22:14
    quote:

    mvliex 1 schreef op 2 oktober 2014 22:01:

    [...]

    Nog een theorie over genoemde bedragen of meer gevoel?
    Ik ben het redelijk met hem eens. De ethanol futures kunnen best wel eens verder dalen nog en er draait nu vermoedelijk nemand met winst. Elders zag ik al suggesties voorbij komen dat ze maar eens allemaal onderhoud moeten gaan plegen, maar ja dat verschuift het probleem alleen maar. De voorraad ethanol is te hoog.
    De EPA laat vermoedelijk nog wel ff op zich wachten met het verhogen van het mandaat, dus elke stijging nu is tijdelijk en moet meer gezien worden als een kleine correctie die vermoedelijk weer gevolgd zal worden door dalingen tot er acht iets veranderd.
    Met dan in gedachten zal tot het einde van deze maand wanneer er cijfers gaan komen vermoedelijk de lijn dalende kunnen blijven.
    En dan is de kans groot dat ze ergens dik onder de 10 doller zitten
  9. Marconosto 2 oktober 2014 22:34
    quote:

    mvliex 1 schreef op 2 oktober 2014 22:01:

    [...]

    Nog een theorie over genoemde bedragen of meer gevoel?
    Meer een gevoel als ik alles overzie. Daarnaast is er een verwachting na de laatste keer dat er cijfers waren. Die cijfers waren zeer goed te noemen. De verwachting kan daarom deze keer wel eens te hoog zijn of andersom gezegd. Het kan best ietsie lager zijn als verwacht ( al is het dan nog steeds goed). Maar ook dan zal je een daling zien. Ik kijk even de kat uit de boom. Neemt niet weg dat ik voor degene die er in zitten hoop dat de koers evengoed een keer zal exploderen.
  10. quoteme 3 oktober 2014 11:10
    Artikel: Updated PEIX Outlook After Brazilian Ethanol Tax Credit

    seekingalpha.com/article/2535515-paci...

    Disclosure: The author has no positions in any stocks mentioned, but may initiate a long position in PEIX over the next 72 hours. (More...)
    Summary

    A recently announced Brazilian tax credit to ethanol exporters has driven down PEIX stock price by more than 30%.
    U.S. ethanol industry's outlook currently remains bleak with depressed ethanol prices and potential competition from Brazilian sugarcane ethanol imports.
    Given the back story of the ethanol tax credit however, I believe the market reaction is largely exaggerated.
    With upcoming catalysts, we could see share prices finally begin to recover from the overselling.
    PEIX is 50% undervalued and can be played cautiously in the short-term.

    A few weeks ago, the Brazilian government announced a tax break for ethanol exporters in Brazil. Since the news, the stock price of Pacific Ethanol (NASDAQ:PEIX) has taken a nosedive from $23 to $13.96 where it is now. When I wrote my last article on PEIX before the news, I had recommended a buy, unknowing of the events that would unfold. I concede that that call was blown out of the water in the last three weeks. However, I believe this market reaction is largely exaggerated and that some of the arguments I made in the article are still sound; and considering that PEIX shares seem to be bottoming out, the current prices are yelling to be revisited.

    In this article, I will give my take on the Brazilian ethanol tax credit (hence referred to as "BETC") and why the market reaction to it has been overblown. Additionally, I will provide some thoughts on the industry in light of the new events, revisit some of the points mentioned in my last article, and finish with an updated income statement model taking everything mentioned into account

    .....

    Het gehele artikel is hier te lezen: seekingalpha.com/article/2535515-paci...
  11. quoteme 4 oktober 2014 19:29
    quote:

    ch@rter schreef op 4 oktober 2014 12:29:

    [...]

    Dan moet je een vrouw nemen met Emmentaler handjes.
    Lol

    Ps. Ik pak ze weer op rond de 11 dollar voor lt
    Stijging gisteren was leuk, maar ik denk dat het maandag en anders in ieder geval volgende week weer een stuk omlaag gaat, dus die 11 dlr komt wel. En gezien de toename van de ethanol voorraad verwacht ik niet dat het volgende week woensdag ineens weer de goede kant op gaat met de futures, dus ik zou nog ff wachten als ik jou was ;-)

    Een beetje off topic

    Ik ben trouwens al weer een dikke 9% ingelopen op mijn verlies dankzij CONN, dus je hoort mij niet meer klagen. Gezien daar inmiddels veel grote beleggers instappen zou ik volgende week wel weer eens de hele 20% goed gemaakt kunnen hebben.

    Mocht je nog wat interessants zoeken Charter, verdiep je dan eens in dat aandeel, Ze zijn flink gedaald geweest, maar lijken de strategie veranderd te hebben, klimmen pas net een dal uit en 100% stijging lijkt niet uitgesloten.

  12. ch@rter 5 oktober 2014 11:05
    Thanks
    Media markt achtige toko, witgoed en bruingoed retail.
    Zo lang dat luxor capital intresse blijft tonen kun je idd de 50 weer gaan halen, het enige tricky part is, wanneer luxor afhaakt.
    On watch.

    En zoals gezegd peix rond 11 for long term, zijn in hele korte tijd weer met dik 50% gezakt mede door de tax ellende op het vluchtige goedje, maar kan wel weer naar de 15 / 16 wanneer de shorters genoeg hebben.
6.395 Posts
Pagina: «« 1 ... 278 279 280 281 282 ... 320 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links