Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

SBMO claimt nu zelf

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nick Bakker

Auteur:

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. Liveblog: Trump en BAM
  2. Liveblog: Microsoft
  3. Slotcall: Shell en Unies

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2014 16:09
    tjah, SBM is inmiddels minder waard dan de winsten die per saldo op het orderboek kunnen/zullen worden gerealiseerd. althans, mits de afdeling calculatie inmiddels wel kan rekenen.

    zinkend schip is allicht te flauw, maar dit fonds gaat pas op de plank ná de volgende emissie: €500 mio tegen geschat €8 p/a
  2. [verwijderd] 23 september 2014 16:21
    Ter nobele aanvulling : De stap naar de verzekeraar(s) was geen verrassing. SBM Offshore had deze stap al aangekondigd in de presentatie van de halfjaarcijfers 2014 :

    quote:

    ff_relativeren schreef op 23 september 2014 16:12:

    In de presentatie over het eerste halfjaar 2014, op bladzijde 36, paragraaf 5.4 "Contingencies" , www.sbmoffshore.com/wp-content/upload... , kondigt SBM Offshore aan dat ze verder blijven zoeken naar oplossingen voor de geleden schade VIA DE VERZEKERAAR.

    Onder de voorwaarden die destijds werden gesloten met Talisman, zullen ALLE toekomstige schadevergoedingen 50-50 worden verdeeld tussen Talisman en SBM Offshore.

    Greetzzz

  3. [verwijderd] 27 september 2014 13:25
    De toekenning van de claim hangt uiteraard af van de "polisvoorwaarden". Als voormalige secretaresse van een internationale contractor heb ik zijdelings te maken gehad met grote claims. Het ging dan om informatieverschaffing (certificaten etc.). Sommige claims zijn toegekend (tientallen mijoenen), indien eiser schade heeft ondervonden t.g.v. technische onvolkomendheden die redelijkerwijze niet mochten worden verwacht. Soms werden zelfs claims toegewezen waarvan dubieus is of de schade niet door ondeskundigheid van de eiser zelf is veroorzaakt. In dat geval speelde de hoogte van de jaarlijkse premie ook een rol. Als SBM jaarlijks een paar honder miljoen premie betaald, dan geef ik hen nog wel een kleine kans!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.