Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alex bottomline

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 september 2014 16:32
    Zijn er nog mensen, die actief gebruik maken van de VEB-bottomline?
    Sinds een aantal jaar bekend als de Alex bottomline.

    Destijds ben ik een overeenkomst aangegaan , waarbij tegen een flinke afkoopsom ik gebruik zou mogen maken van een broker met tarieven tegen kostprijs.

    Dat was toen een prima overeenkomst.

    Alleen de tijden zijn veranderd.

    Zijn de tarieven van Alex bottomline werkelijk nog kostprijs??

    1. Of de organisatie van Alex is vreselijk inefficient.

    2. Of de VEB (waarmee ik de overeenkomst aangegaan ben), controleert de Alex tarieven niet.

    Als je de tarieven vergelijkt met IB zijn de tarieven van Alex monsterlijk hoog.
    Voeg daarbij het middeleeuwse handelsplatform van Alex en de beperkte handelsmogelijkheden.

    Ik zou dus graag de overeenkomst (die een levenslange looptijd kent) met de VEB
    willen beeindigen.

    Alleen dan wel met een gedeeltelijke restitutie van de afkoopsom, die ik destijds betaald heb.

    Zijn er meer mensen hier die er zo over denken?

  2. [verwijderd] 21 september 2014 13:27
    Ik ben destijds ook lid van alexbottomline geworden. De voorwaarde die geldt is dat de afkoopsom door Alex dient te worden gerestitueerd als zijzelf de overeenkomst beeindigen. Ik maak nog slechts bij hoge uitzondering gebruik van hun diensten. Ze zullen slechts tot beeindiging overgaan indien het geheel geld gaat kosten. Dat zal hoogstens gebeuren als vrijwel niemand nog transacties met hun uitvoert. Ik roep dan ook iedereen op transacties via de Alexbottomline toteen absoluut minimum te beperken.
  3. [verwijderd] 21 september 2014 13:46
    Ja dat zou goed kunnen. Maar dan dient de VEB hiet tegen op te treden. Het is een deal die via de VEB is aangegaan. Iedereen die alexbottomline gebruikt is automatisch VEB lid. Misschien is het een idee dit probleem via de VEB aanhangig te maken. Zij zullen echter niet op liquidatie aansturen daar het hun eventueelleden zou kosten. Het VEB lidmaatschap is los van Alexbottomline overigens altijd aan te raden voor beleggers.
  4. [verwijderd] 8 januari 2015 18:52
    Antwoord van VEB op vraag over de kostprijs:

    Hartelijk dank voor uw mail.

    De Alex Bottomline werkt inderdaad volgens het kostprijsprincipe. De VEB heeft geen indicaties dat de tarieven van de Bottomline boven kostprijs zijn, wat niet hoeft te betekenen dat dit platform de goedkoopste is voor alle beleggers in alle situaties. De kostprijs zou wellicht kunnen worden gedrukt indien de vaste kosten over meer klanten kunnen worden gespreid, maar Alex neemt geen nieuwe Bottomline klanten aan.

    Juridisch gezien beslist alleen Alex over de tarieven en diensten over de Bottomline. De VEB heeft geen formele zeggenschap over de voorwaarden van Alex BottomLine. We worden wel geconsulteerd over aanstaande veranderingen.

    In de laatste jaren zijn er diverse partijen op de markt gekomen met vergelijkbare of zelfs nog veel lagere tarieven dan Alex Bottomline en Alex. Deze aanbieders hebben succesvol hun interne kostenstructuur aangepast of hebben een ander business model gevonden, waar inkomsten werden gegenereerd door bijvoorbeeld hogere margin-rentes, reclame-inkomsten, uitlenen van effecten en extra betaalde diensten.

    Wij zijn overigens van mening dat het een voor veel beleggers goede beslissing is geweest om voor de Bottomline te kiezen. De eenmalige afkoopsom, waarmee beleggers overigens niet alleen het bewaarloon afkochten maar waarmee ook de mogelijkheid geboden werd om tegen korting te handelen, was om te beginnen fiscaal aftrekbaar. Vervolgens hebben Bottomline beleggers de afgelopen jaren fors bespaard, doordat de Bottomline geen bewaarloon in rekening heeft gebracht, terwijl de andere banken dat voor het leeuwendeel wel hebben gedaan. Ten derde hebben beleggers de mogelijkheid gehad tegen korting te handelen. Al met al hebben Bottomliners de eenmalige afkoopsom naar alle waarschijnlijkheid ruimschoots terugverdiend.

    De Alex Bottomline is overigens bij bepaalde transacties nog steeds concurrerend, zo betaalt u voor een optiecontract slechts 1,10 per contract (met een minimumtarief). Ook transacties op de Amerikaanse beurs zijn bijvoorbeeld veel voordeliger dan bij Alex.

    Via de bijgaande rekentool kunt u verder uitrekenen welke aanbieder nu voor beleggers het voordeligst is. www.veb.net/content/HoofdMenu/Home/Go...

    Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben.
  5. forum rang 7 Ron Kerstens 9 januari 2015 15:14
    Voor grote transacties is de bottomline nog steeds het goedkoopst, echter voor de kleinere allang niet meer. Kijk naar DeGiro waar je voor 2,20 provisie kleine posities aan en verkoopt.
    Ik heb ook al eens geinformeerd bij de VEB maar die zijn inderdaad absoluut niet van plan om je hierbij terzijde te staan. Op zich wel een aardig idee van Dollarcrash om gewoon aan te geven dat de tegenpartij (Alex/Binck of VEB) niet aan zijn verplichting voldoet en dat je het contract tegen vergoeding wilt ontbinden. Reken overigens maar dat ze er toch mee in hun mik zitten, het gaat om ruim 7000 rekeningen waar ze "levenslang" aan vast zitten. Tegelijkertijd moet ik ook eerlijk zijn en toegeven dat ik mijn (max) vooruitbetaalde provisie er allang ruim en ruimschoots uit heb. Vraag me alleen nu af of ik die provisie indertijd (1996) in mijn IB verwerkt heb, zal toch hopelijk wel.
  6. Turfbaas 23 januari 2015 22:42
    Beleg zelf sedert '96 via, toen nog Labouchere, bij Alex/VEB Bottom Line. In die begintijd werden we in "Effect" volgens mij nog altijd bijgepraat over ontwikkelingen (aantal transacties, nieuwe fondscodes enz.).

    Maar nu een vraag aan andere bottomlinegebruikers:
    Heb een deel van mijn portefeuille alweer vrij lang liquide staan op de bottomline-rekening tegen 0%. Is het tijdelijk overboeken naar Alex-sparen (ook maar 0,25% creditrente) ook van invloed op de "afkoopruimte" voor het bereiken van een nieuwe tranche?

    (Ps.: het is mijn eerste posting hé, dus a.u.b. een beetje mild met jullie reacties!)

  7. Turfbaas 23 januari 2015 23:17
    Deze reactie ontving ik overigens van Bottom Line zelf en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat het daarmee nog niet echt glashelder werd. Dat wil zeggen dat het antwoord wel duidelijk is maar ik twijfel een beetje aan de juistheid ervan.

    "Hartelijk dank voor uw e-mail. U heeft een vraag over uw Alex Bottom-Line rekening.

    Als u geld overgeboekt van uw spaarrekening naar de Bottom-line rekening wordt dit bedrag meegenomen in het totaalbedrag voor de afkoopsom. Andersom werkt het ook. Als u geld overboekt van de Bottom-Line rekening naar de spaarrekening gaat het bedrag van het totaalbedrag af.
    Het is wel zo dat u maar eenmalig de afkoopsom per klasse betaalt.

    Ik vertrouw erop u met deze informatie van dienst te zijn."


    @Ron Kersten: heb het meteen nagekeken maar had het zelf gelukkig wel verwerkt in de aangifte. Was toen echter nog pikkie noga op kantoor en zat nog bij lange na niet in de hoogste schijf!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,38 +1,05%
EUR/USD 1,0728 -0,01%
FTSE 100 8.121,04 +0,52%
Germany40^ 18.054,40 +0,77%
Gold spot 2.346,27 +0,61%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+7,15%
EBUSCO...
+6,35%
Corbion
+4,51%
NX FIL...
+4,31%
Alfen ...
+3,55%

Dalers

SIGNIF...
-8,30%
IMCD
-8,19%
Wereld...
-7,62%
ABN AM...
-4,06%
BESI
-4,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links