Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 556 557 558 559 560 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2014 12:16
    BUITENLAND De Oekraïense president Porosjenko zegt dat hij in een telefoongesprek met Poetin afspraken heeft gemaakt over een permenante wapenstilstand in de oostelijke regio Donbass. Maar een woordvoerder van Poetin ontkent dit. “Rusland is geen partij in het conflict.”
    Dat Poetin en Porosjenko elkaar aan de telefoon spraken, kwam vanochtend naar buiten. Kort daarna verklaarde de Oekraïense regering dat “wederzijds begrip is bereikt over de stappen die nodig zijn voor vrede”. “Het resultaat van het gesprek is een overeenstemming over een permanent bestand.”

    In de verklaring stonden geen details over de overeenkomst. De pro-Russische separatisten hebben nog niet gereageerd. Zij negeerden een eerder tiendaags bestand.

    bron: nrc
  2. [verwijderd] 3 september 2014 12:39
    quote:

    margefreek schreef op 3 september 2014 12:10:

    @Wies
    Heb jij een bepaalde methodiek om fair-value van een stock te berekenen of neem je dat over van financial sites, analisten reports?
    het laatste, vergeet niet veel Multinationals doen vaak een update over hoe hun assets gewaardeerd staan tegenover schulden, met noemt dat ook wel intrinsic value calculation, je kan er altijd donder op zeggen .. goed draaiende bedrijven Apple, MSFT Shell doen aan conservatieve waardering, slecht draaiende bedrijven hebben altijd een pak goodwill op de balans staan.

    goede Brokers/Analisten doen dan ook regelmatig een update over aandelen die ze volgen en berekenen dan ook een beurs/boek ratio en verder laten ze zwaar doorwegen wat voor p/e , koers/winst verhouding een aandeel handelt en dan voornamelijk tegenover wat algemeen voor de sector opgaat, want vergeet niet als we even een fictief voorbeeld nemen

    company X heeft een beurswaarde van 100 en een boekwaarde van 150, dan zou je kunnen zeggen dat bedrijf is goedkoop want het handelt op de Beurs aan 2/3e van de boekwaarde, maar als daar een pak schulden open staan en ook een pak bezittingen op de balans die niet performen of under-performen , dan dien je een vraagteken te zetten bij die bezittingen aan welke waarde ze in de boeken staan.

    dat is nu een beetje het probleem bij een Vale bvb tegenover een Gazprom, beide handelen Beurs onder Boek, maar Gazprom heeft assets die performen en Vale niet, dus betekend dat dat Vale haar assets te hoog gewaardeerd staan in Boek ? hoeft niet persé en daarom kijkt men ook naar p/e voor het aandeel, op wat voor multiple handelt dit aandeel tegenover de sector, zit het daaronder dan neemt men de Boekwaarde toch voor meer correct, handelt een aandeel op p/e basis boven de marktsector, dan is dit toch wel meer questionable.

    er is zoals altijd geen 100% waarborg, maar het geeft wel een verdomd goede indicatie en aangezien de grote handelshuizen a la Goldman, JPM, Deutsche, Nomura een Man enz... daar wel naar kijken en rekening mee houden heeft het een invloed op de waardebepaling van een stock.

    Ik handel 100% via Brokers en doe dat niet omdat ik zo graag de filantroop wil uithangen, ik betaal meer dan een ander, maar ik verwacht daar ook iets voor terug.

    mvg W

  3. [verwijderd] 3 september 2014 13:26
    wo 03 sep 2014, 12:57
    'Oekraïne wil muur op grens met Rusland'

    KIEV -
    Oekraïne plant een „muurproject” op de grens met Rusland met de bedoeling een „echte grens” te creëren tussen de twee landen. Dat heeft de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek woensdag gezegd.

    Foto: REUTERS
    Hij ging niet verder in op de plannen. Het is niet duidelijk of hij een letterlijke muur heeft bedoeld, maar plannen daarvoor zijn eerder wel ter sprake gekomen. De lange grens tussen Oekraïne en Rusland is niet goed bewaakt. Volgens Kiev maakt Rusland daar gebruik van door strijders en wapens naar Oekraïne te sturen.
    De Oekraïense miljardair Ihor Kolomoiski liet enkele maanden geleden weten 100 miljoen euro te willen bijdragen aan een muur. Die zou dan twee meter hoog en zo'n 30 centimeter dik moeten worden en voorzien zijn van elektronische alarmen, loopgraven en mijnenvelden.
    Jatsenjoek noemde Rusland woensdag een „terroristische staat” die volledig verantwoordelijk is voor de het conflict in Oost-Oekraïne. Hij herhaalde de wens van Kiev om lid te worden van de NAVO

    bron: telegraaf
  4. [verwijderd] 3 september 2014 13:41
    Thanks Wies, ik had gehoopt op een sigaren doos methodiek, ex-goodwill. Goodwill op de balans is bij goed lopende bedrijven niet een big issue maar bij slecht lopende toko's wel degelijk i.v.m. impairments.
    Ik zelf kijk niet zozeer naar assets (lastig te beoordelen) maar meer naar debt/credit positie versus revenue en ebitda ("cashflow") in combinatie met P/E en vergelijk dat met een industy peer group.
  5. [verwijderd] 3 september 2014 14:53
    quote:

    margefreek schreef op 3 september 2014 13:41:

    Thanks Wies, ik had gehoopt op een sigaren doos methodiek, ex-goodwill. Goodwill op de balans is bij goed lopende bedrijven niet een big issue maar bij slecht lopende toko's wel degelijk i.v.m. impairments.
    Ik zelf kijk niet zozeer naar assets (lastig te beoordelen) maar meer naar debt/credit positie versus revenue en ebitda ("cashflow") in combinatie met P/E en vergelijk dat met een industy peer group.
    dat moet je ook zeker doen, maar we hebben het hier over afgestrafte en over-afgestrafte aandelen en dan zoek je toch een comfort-zone en er is geen betere dan beurs/boek waarde, want hoe moet je anders ooit een instap moment bepalen ?

    neem vandaag de dag Tesco enorm afgestraft en terecht, winst omlaag, omzet omlaag, outlook omlaag, aandeel knalt door alle steun niveaus heen en toch zit het nu mi in de over-kill zone, we hebben het altijd nog wel over een tent met 18 miljard Pond aan beurswaarde, een dividend betaler die dat met 75% terug schroeft, nieuw Management een CEO aangesteld die van Unilever komt en daar tot het top kader behoorde, en een berekening dat als ze de Toko in 3 divisies zouden splitsen , zou de som der delen thans ongeveer 1,5 X de beurswaarde zijn en dat is conservatief genomen , dan denk ik ze draaien geen verlies, ze maken altijd nog 2 miljard Pond en het aandeel is als een baksteen naar beneden komen zeilen, dus laat ik voorzichtig me in het water begeven en hopelijk niet door een onopgemerkte haai naar de bodem getrokken worden.

    mvg W
  6. Yvez75 3 september 2014 16:58
    @Wiesje....

    Ik heb al geruime tijd Imtech in mijn porto... 5660 stuks voor 1,88... bijna 11.000 voor neer gelegd dus.. Zure appel voor me.. Ik heb geen idee wat ik nu moet doen. Vrienden van me verkopen omdat de claimimmissie er aan gaat komen.. wat adviseer je me.. uitstappen nu met 8200 euro verlies of gewoon laten staan?

    Thanks
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 556 557 558 559 560 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links