Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

NIBC Perpetuals

869 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stapelaar 28 augustus 2014 14:59
    quote:

    free1 schreef op 28 augustus 2014 09:32:

    Klopt RDPim, Imtech heb ik ook nog allemaal en ik doe straks mee met de claimemissie.
    Ik heb jou en benito c. niet gevolgd, had je toch ook niet verwacht ?
    Free1, houd je er rekeking mee dat de banken, die de emissie hebben gegarandeerd, de nieuwe stukken liever niet in bezit krijgen?
    Nieuwe stukken in ruil voor nauwelijks te servicen schuld lijkt misschien vestzak broekzak, maar gelooof me de banken zien liever de cash binnenkomen.
    Hoe dat is te bereiken, wel door de nieuwe aandelen zo laag mogelijk te prijzen, bijv. op een dubbeltje.
    Er komen dan zo'n 6 miljard nieuwe stukken bij tegenover nog geen half miljard nu. De claim wordt een vette, want zeg 2/3 van de huidige koers.
    Toekomstige winst van Imtech moet dan verdeeld worden over wel erg veel stukken, dus wat is het koerspotentieel dan nog?
  2. [verwijderd] 28 augustus 2014 16:40
    quote:

    Stapelaar schreef op 28 augustus 2014 14:59:

    [...]

    Free1, houd je er rekeking mee dat de banken, die de emissie hebben gegarandeerd, de nieuwe stukken liever niet in bezit krijgen?
    Nieuwe stukken in ruil voor nauwelijks te servicen schuld lijkt misschien vestzak broekzak, maar gelooof me de banken zien liever de cash binnenkomen.
    Hoe dat is te bereiken, wel door de nieuwe aandelen zo laag mogelijk te prijzen, bijv. op een dubbeltje.
    Er komen dan zo'n 6 miljard nieuwe stukken bij tegenover nog geen half miljard nu. De claim wordt een vette, want zeg 2/3 van de huidige koers.
    Toekomstige winst van Imtech moet dan verdeeld worden over wel erg veel stukken, dus wat is het koerspotentieel dan nog?
    Ha Stapelaar, die prijs bij de emissie maakt niet zoveel uit.

    Ik moet ongeveer E. 1,35 betalen per aandeel dat ik nu bezit.
    En of dat nu 120.000 aandelen van 13,5 cent worden of 1.200.000 aandelen van 1,35 cent maakt geen enkel verschil.
    Ik zie het als een IPO, waarvoor mijn aandelen als toegangskaartje gelden.
    Misschien koop ik er zelfs nog wat toegangskaartjes bij, echt.

    Zo even uit mij hoofd hoor, die E. 1,35
    Het was al weer een paar dagen geleden dat ik het uitrekende.

  3. Royal Dutch Pim 28 augustus 2014 19:15
    Dat was vroeger, maar ok, ik geef het op. Free ik gun je het allerbeste maar IM is een verloren race.

    Niet achteraf komen dat ik / wij je niet gewaarschuwd hebben.

    Oh ja nog 1 klein dingetje, in de "enclave" waar ik woon, woont minimaal één IM TOP directielid, misschien ben ik be -vooroordeeld / nadeeld, of wellicht beter geïnformeerd...

    Dat is het laatste wat ik over IM zeg.

    Laten we het over NIBC hebben, ook vandaag is mijn order niet uitgevoerd.
  4. [verwijderd] 28 augustus 2014 19:21
    Die vraag stelde ik mijzelf ook Lk-33.
    Ik realiseer ik mij dat dit geen RDS of Unilever belegging is.

    Anderzijds;
    Ik heb de verliezen al geleden (aankoopkoers minus huidig koers) de komende claimemissie zie ik dan maar als een IPO voor een in potentie prachtig bedrijf.

    Thanks RDPim voor je goedbedoeld advies.
  5. [verwijderd] 29 augustus 2014 08:04
    Met zakenbank NIBC is iets opmerkelijks aan de hand. Terwijl de cfo’s van Europese banken onder dwang van toezichthouders koortsachtig zoeken naar een manier om hun bufferkapitaal te versterken, doet NIBC het tegenovergestelde. Het wil zijn buffers juist verlagen. Is het de chique bank uit Den Haag in de bol geslagen?

    Vreemde eend
    NIBC is eigenlijk altijd al een beetje een vreemde eend in de bankenbijt geweest. Als enige Nederlandse bank dook het in de financiële jubeljaren voor de crisis vol op Amerikaanse rommelhypotheken. ‘Originate to distribute’ was niet alleen de leus van een bank als Goldman Sachs, maar ook van het nietige NIBC. Oftewel: verzamel hypotheken van niet al te kredietwaardige Amerikanen, verpak ze en verkoop ze aan gretige beleggers. De afloop is bekend. De Amerikanen losten steeds minder trouw af, de bubbel barstte en NIBC bestaat nu alleen nog dankzij een kapitaalinjectie van eigenaar JC Flowers en de uitgifte van door de Staat gegarandeerde leningen.
    Die erfenis heeft NIBC, zes jaar na dato, deels van zich afgeworpen. Er staat een nieuw verdienmodel, dat leunt op kredietverlening aan middelgrote bedrijven en hypotheekverstrekking aan particulieren. En eind dit jaar wordt de laatste pluk leningen met staatssteun afgelost.
    Rendement
    Dat is leuk en aardig, maar eigenaar Flowers zit nog steeds met een bank die nauwelijks rendeert. In de eerste jaarhelft schommelde het rendement op het eigen vermogen (RoE) rond 1%. Een beetje bank doet tegen de 10%.
    De bank moet beide grootheden van de RoE-ratio aanpakken. Eerst het eigen vermogen, waarvan Flowers en consorten €?1,7 mrd in NIBC hebben zitten. Dat helpt de ‘core tier 1’ naar ruim 16% en de ‘ leverage-ratio’ naar 6%.Bijna het dubbele van de minimale eisen die voor grote banken gelden. Dat moet dus anders: meer hybride tier 1-kapitaal zoals ‘coco’s’ (converteerbare obligaties) in plaats van duur eigen vermogen. Helemaal naar het minimum kan NIBC als kleine en dus minder schokbestendige bank niet, dat zou de kapitaalmarkt niet pikken. Maar rek is er.
    'Financial engineerring'
    Dan de inkomsten. Als NIBC zijn funding aanpakt blijft er zo €?1 mrd over om uit te lenen. Tegen de huidige spread — NIBC verdient momenteel 1,23% op een uitgezette euro — en met de nieuwe en goedkopere fundingmix, levert dat zo 50 basispunten extra inkomsten op. Dat is €?5 mln. Vergeleken met 2013 zou dat de brutowinst zo met 17% verhogen.
    Met ‘financial engineering’ alleen komt NIBC er niet. Het moet volume gaan draaien in Nederland en de tweede thuismarkt Duitsland. Bij gelijke vaste kosten meer bedrijfskredieten en hypotheken verstrekken levert direct winst op. En die winst kan dan op een lager eigen vermogen worden gedeeld.
    Eerst was het zweten voor NIBC. Nu moet vooral zijn kapitaal dat gaan doen, om eigenaar Flowers toch zicht te geven op een aardig rendement.
    Bartjens FD
  6. Hoover 16 december 2014 21:12
    InflatieVERWACHTINGEN

    Is het je opgevallen dat de de rentes enrom zijn afgekomen? Er is allen 1 groot verschil met pakweg 6 maanden geleden. Toen gingen rentes omlaag omdat men dacht dat de centrale bank door QE dit teweeg zou brengen. Nu is het zo dat de rentes lager worden omdat dat men denkt dat we in een Japan scenario zijn terecht gekomen. Dit betekent , langdurige lage rentes. 2 jaar rentes zijn al in 5 europese landen negatief, 5 jarige rentes close to 0% en NL 10 jaar 0.8%. Dit is nog nooit voorgekomen. Verder zie je dat de curve gaat vervlakken (steepeners?): ook de lange rentes gaan sterk omlaag. Met uitzicht op langdurige lage rentes komt de NIB ook af.
  7. DirkDeNeu 16 december 2014 21:33
    Bedankt Hoover, die rente was we helemaal ontgaan.
    Ik begrijp wel dat de koers daalt, maar de laatste weken gaat vooral de NIBC steepener door het putje. Deze geeft altijd nog een minimum rente van 2.85% nominaal en daarmee zou ik verwachten dat er wel een bodem onderzet.

    Ik heb een aantal floaters die veel minder hard onderuit zijn gegaan welke deze zekerheid niet hebben.
  8. sparenbas 11 februari 2015 10:55
    quote:

    DirkDeNeu schreef op 11 februari 2015 10:16:

    Heeft iemand nog een goede bron voor de 2 jaar en 10 jaars CMS rates? De site die ik tot nu toe gebruikte heeft geen recente data meer. En met de reset op de 21ste is het toch weer tijd om de steepener tegen het licht te houden.
    Ik kijk op deze: www.bondboard.de/pages/index/p/55
    of deze: www.morganstanleyiq.de/DE/Zinsen/Zins...
869 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.