Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 838 839 840 841 842 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 juli 2014 13:22
    ‘Houd komend jaar rekening met correctie van 20%’

    MAANDAG 28 JULI 2014, 13:19 uur | 1 keer gelezen

    De Amerikaanse aandelenmarkt wacht een forse correctie. Het exacte moment is lastig te voorspellen, maar beleggers moeten rekening houden met een correctie van 20 procent of meer in de komende 12 maanden.

    Dat voorspelt Mark Cook in gesprek met Marketwatch.com.

    Mark Cook wordt onder andere besproken in de bestseller ‘Stock Market Wizards’ en won in 1992 het Amerikaanse Investing Championship. Met zijn eigen indicator wist Cook onder andere de crashes in 1987, 2000 en 2007 te detecteren.

    Cook gebruikt hiervoor zijn ‘Cook Cumulative Tick’-indicator, welke hij in 1986 ontwierp. Deze indicator combineert de NYSE Tick met de koersen van aandelen. Naast 3 crashes signaleerde Cook met de indicator ook het begin van de bullmarkt in april 2009.

    Tegenover Marketwatch vertelt de belegger dat hij met de NYSE Tick slechts 2 keer eerder een radicale divergentie tussen de NYSE Tick en aandelenkoersen heeft gesignaleerd; in het eerste kwartaal van 2000 en in het derde kwartaal van 2007. De derde keer dat Cook het signaal zag, was in april 2014.

    Extreem negatief signaal

    Simpel gezegd bewegen aandelenkoersen hoger, terwijl de NYSE Tick omlaag beweegt. Dit is volgens Cook een extreem negatief signaal, omdat de belegger gelooft dat de markt hierbij kracht verliest. De Tick wijst op een bearmarkt, wat volgens Cook onmogelijk lijkt gezien de hoge aandelenkoersen.

    Hoewel de markten zeker nog verder omhoog kunnen, voorspelt Cook dat de Amerikaanse aandelenmarkten binnen 12 maanden een correctie van 20% of meer kunnen ondervinden. ‘Het kan maanden duren voor deze correctie om zich te ontwikkelen’, aldus Cook in gesprek met de website.

    Volgens Cook zal het vooral van belang zijn om te kijken wat de S&P 500 over de hele maand juli doet. ‘Staat de S&P 500 na juli lager ondanks tekenen van een betere economie, lagere rentetarieven, positieve bedrijfswinsten en een lagere werkloosheid, dan zou dit de significante divergentie bevestigen.’

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/beurstips-en-handelsk...
  2. forum rang 10 voda 28 juli 2014 17:05
    Wat doet geld ertoe, als je doodziek bent?

    Reddingswerkers Ground Zero met kanker verdubbeld

    De teller van het aantal reddingswerkers van Ground Zero dat gediagnosticeerd is met kanker, staat inmiddels op meer dan 2.500. Dat getal is een verdubbeling van het aantal schadevergoedingclaims dat tot nu toe is ingediend, zo meldt de Amerikaanse krant The New York Post.
    Het Mount Sinai ziekenhuis in New York telt 1.655 agenten, werkmannen en werknemers uit de stad met kanker. Wanneer daar brandweermannen en verplegers aan worden toegevoegd, stijgt het aantal tot 2.518.

    In totaal namen 37.000 mensen deel aan de reddingsactie na de aanslagen op het WTC in 2001. Reddingswerkers hebben vooral longkanker, prostaatkanker, schildklierkanker en leukemie gekregen door de giftige rook die zij inademden tijdens de reddingsoperatie, die tot een week na de aanslag doorliep. Eind juni vorig jaar werden 1.145 schadevergoedingclaims ingediend.

    Eén van de vele verhalen
    Een 63-jarige gepensioneerde brandweerman die lijdt aan een longaandoening en ongeneeslijke pancreaskanker kreeg onlangs 1,5 miljoen dollar van het slachtofferfonds.

    De man werkte een week op Ground Zero na 9/11. Na de aanslagen op het WTC nam hij een bus over van een chauffeur en sloot de Brooklyn Bridge af, zodat hij en zijn team snel ter plaatse konden raken om naar slachtoffers te zoeken. Hij is één van de honderden brandweermannen die gedwongen met pensioen ging door een longaandoening.

    De man moest in mei getuigen voor de commissie van het slachtofferfonds en bracht naar verluidt mensen aan het huilen met zijn emotionele getuigenis. 'Ik hoop dat ze nog meer zaken snel afhandelen, want zo lang hebben we niet meer te leven', aldus de ex-brandweerman. 'Ik wist die dag dat veel mensen ziek gingen worden.' Tot nu toe heeft het slachtofferfonds 115 kankerpatiënten vergoed voor een totaal bedrag van 50,5 miljoen dollar.

    www.ad.nl/ad/nl/7751/10-jaar-na-9-11/...
  3. [verwijderd] 28 juli 2014 17:40
    quote:

    voda schreef op 28 juli 2014 17:05:

    Wat doet geld ertoe, als je doodziek bent?

    Reddingswerkers Ground Zero met kanker verdubbeld

    De teller van het aantal reddingswerkers van Ground Zero dat gediagnosticeerd is met kanker, staat inmiddels op meer dan 2.500.
    911 Nuclear Explanation
    youtu.be/hXXyN4kdSQo

    Ground Zero is altijd de benaming geweest voor de plaats van impact van een nucleaire bom. Zie onderstaande link.
    www.youtube.com/watch?v=2rkiIWIiUxg

    Wetenschappers zeggen dat het onmogelijk is dat de brand de toren heeft kunnen toen instorten en ook nog eens heeft kunnen verpulveren tot stof. Maar 1+1 kan natuurlijk ook 136 zijn....
  4. Kaiser 29 juli 2014 04:01
    nkomen van de Amerikanen groeit niet meer en dat is een probleem

    maandag 28 juli 2014 om 23u54

    De waarschuwing van Wal-Mart U.S. CEO Bill Simon heeft heel wat reacties op Wall Street uitgelokt. Simon verklaarde in de winkels van Wal-Mart duidelijk te ondervinden dat de koopkracht van de Amerikanen onder druk is komen te staan. Dat vertaalt zich meer bepaald in tegenvallende verkopen.

    Een Wal-Mart winkel in Chicago © reuters

    Gina Sanchez, stichter van Chantico Global, is van mening dat hier een serieus probleem is opgedoken. De arbeidsmarkt mag dan al verbeteren, de jobcreatie raakt stilaan op snelheid, maar het inkomen van de Amerikanen groeit niet meer. Wat wel degelijk een probleem is.

    Wal-Mart doet het goed wanneer de economie het goed doet en dat is nu dus duidelijk niet het geval, alle positieve macro-economische cijfers ten spijt. Zonder meer geld in het loonzakje zullen de Amerikanen hun uitgaven blijven bewaken en dat is dus wat we nu zien gebeuren.
  5. Kaiser 29 juli 2014 12:55
    Amerikaanse regering liegt er op los dat het een lieve lust is

    dinsdag 29 juli 2014 om 12u54

    Als we Tyler Durden van Zero Hedge mogen geloven, is het Witte Huis niet meer dan een bende leugenaars. De Amerikaanse regering liegt er op los dat het een lieve lust is, ditmaal weer over de gecrashte Maleisische Boeing. Die zou per ongeluk door de door Rusland gesteunde rebellen zijn neergehaald.

    Echte bewijsstukken kunnen de Amerikanen daarvoor echter niet op tafel leggen. Dus wordt er maar een portie gelogen en State Department woordvoerster Marie Harf pakt uit met grote verklaringen die echter op niets gestoeld zijn. Alles is goed om Rusland zwart te maken.

    Wij zijn de goeden, de Russen zijn de slechten. Maar Durden herinnert er aan dat het Witte Huis ook al wat Irak en Syrië betreft er stevig op los heeft gelogen. Maar volgens het Witte Huis hebben de Amerikaanse overheden hun leven gebeterd, ditmaal is er niets gelogen. Wie dat niet gelooft, wordt ongetwijfeld iets anders wijsgemaakt.
  6. forum rang 10 voda 29 juli 2014 14:29
    Moody's verlaagt rating Deutsche Bank

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietratings voor Deutsche Bank verlaagd, omdat de winst van de Duitse zakenbank wordt gedrukt door juridische claims en reorganisatiekosten en de bank erg afhankelijk is van de winst op de kapitaalmarkten.

    De rating voor langlopende obligaties en spaartegoeden bij Deutsche Bank, inclusief impliciete staatssteun, zakt naar A3 van A2. Ook de ratings voor achtergestelde obligaties en kapitaalinstrumenten van de bank gingen omlaag.

    De resultaten van Deutsche Bank worden volgens de kredietbeoordelaar al sinds 2012 geraakt door juridische claims en hoge kosten van regels en reorganisaties, maar ook door verliezen op de beleggingsportefeuilles. Daarbij kampt Deutsche Bank met ongunstige cyclische trends en met lastige regels voor het kapitaalmarktenbedrijf.

    De bank wil de komende jaren de efficiency verbeteren en de winstmix weer in balans brengen. Moody's denkt dat Deutsche daarbij ook zijn prestatie- en efficientiedoelen heeft bijgesteld.

    "We verwachten voor de afzienbare toekomst beperkte winst en zware afhankelijkheid op de omzet uit kapitaalmarkten en dit was de reden voor de advieswijziging, ondanks de recente kapitaalverhoging", stelt analist Peter Nerby. Die afhankelijkheid van kapitaalmarkten ziet Moody's als een structurele zwakte die moeilijk kan worden aangepakt.

    Door de beperkte winst zal Deutsche Bank de komende twee jaar zijn kapitaalpositie nauwelijks verder kunnen versterken, nadat die onlangs werd versterkt met het ophalen van Tier 1-kapitaal. Dat verse kapitaal gaat vermoedelijk echter op aan toekomstige juridische claims en kosten van regelgeving, verwacht de kredietbeoordelaar.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 838 839 840 841 842 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0792 +0,19%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.729,10 -0,07%
Gold spot 2.338,32 -0,95%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links