Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

Laatste koers (eur) Verschil Volume
9,014   +0,602   (+7,16%) Dagrange 8,840 - 9,120 1.577.772   Gem. (3M) 1,3M

Sectornieuws

2.472 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 juli 2014 10:29
    EasyJet krijgt permanente basis op Schiphol - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Britse luchtvaarder easyJet plc (EZJ.LN) verhoogt het aantal bestemmingen waarop rechtstreeks vanaf Schiphol kan worden gevlogen en parkeert permanent drie eigen vliegtuigen op de Nederlandse luchthaven, meldt De Telegraaf dinsdag.

    De krant meldt dat de maatregelen volgens easyJet goed zijn voor 400 Nederlandse banen en een verdere tariefsverlaging voor de luchtreiziger.

    Met het veroveren van een basis op Schiphol moet het aantal easyJet-passagiers van en naar Amsterdam verdubbelen. Dat zijn er nu 3,5 miljoen per jaar, waarvan een derde zakenreizigers, schrijft de krant op basis van commentaar van topvrouw Carolyn McCall van de prijsvechter.

    Easyjet heeft nu dagelijks ruim 40 vluchten op Amsterdam, maar die toestellen moesten daar 's avonds altijd weer vertrekken omdat geen goede tarieven overeengekomen konden worden, schrijft De Telegraaf.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 16 juli 2014 14:11
    Etihad CEO: doel is akkoord met Alitalia voor eind juli
    Door Giada Zampano en Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    ROME (Dow Jones)--Etihad Airways is in de laatste fase van onderhandelingen met Alitalia SpA, voor het nemen van een groot minderheidsbelang in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij, en zal naar verwachting voor eind juli een akkoord hebben met alle betrokken partijen, zei de chief executive van de staatsluchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi woensdag.

    "We zitten dichtbij een definitief akkoord, maar de onderhandelingen zijn nog gaande", aldus CEO James Hogan woensdag op een persconferentie in Rome ter gelegenheid van de eerste Etihad-vlucht naar de Italiaanse hoofdstad.

    Rome is nu na Milaan de tweede Italiaanse bestemming van Etihad.

    Etihad en Alitalia hebben een principe-akkoord bereikt over een 49% belang van Etihad in de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij, waarin Alitalia's joint venture en SkyTeam-partner Air France-KLM (AF.FR) nu een belang heeft van 7,08%.

    Hogan benadrukte woensdag dat zijn relatie met het bestuur van Air France-KLM "uitstekend" is.

    De Italiaanse regering, onder leiding van transportminister Maurizio Lupi, heeft het voortouw genomen in de onderhandelingen met de vakbonden over een sociaal plan voor het banenverlies, dat het gevolg zal zijn van de financiele investering van Etihad in Alitalia en het daaraan verbonden herstructureringsplan.

    Lupi zei onlangs dat het plan nu uitgaat van het schrappen van 980 banen, in plaats van de oorspronkelijk genoemde circa 2.200.

    Hogan zei woensdag verder dat de meerderheid van de aandelen in Alitalia in Italiaanse handen zal blijven, en dat er bij een succesvolle herstructurering van Alitalia mogelijkheden zijn om daar in de toekomst weer nieuwe banen te creeren.

    Door Giana Zampano en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  3. forum rang 10 voda 17 juli 2014 12:55
    EasyJet krijgt permanente basis op Schiphol

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Britse luchtvaarder easyJet plc (EZJ.LN) opent in het voorjaar van 2015 een basis op Schiphol en parkeert permanent drie eigen vliegtuigen op de Nederlandse luchthaven, meldt het concern donderdag.

    "Deze investering biedt Nederlandse passagiers meer keuze en lagere prijzen. Daarnaast worden honderden banen gecreeerd, neemt het aantal passagiers toe en is het een stimulans voor lokaal toerisme en de economie, meldt het concern in het begeleidend persbericht.

    Met de uitbreiding van het aantal bestemmingen vanaf Amsterdam en een toename van het aantal vluchten, "Hamburg is de nieuwste bestemming, meer volgt in het najaar", verwacht het concern 600.000 reizigers meer te vervoeren, een stijging met 16%.

    Het concern heeft op Schiphol momenteel een marktaandeel van 9%.

    Het bedrijf geeft aan voor de easyJet-basis honderden nieuwe medewerkers te werven, "bovenop de reeds bestaande indirecte werkgelegenheid van 3.500 banen die het gevolg zijn van de huidige activiteiten van easyJet in Nederland", aldus het concern.

    Amsterdam wordt de 26e basis in het netwerk van het bedrijf.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 17 juli 2014 19:37
    Malaysia-Boeing uit Amsterdam neergestort in Oekraine - 2e update
    (Tweede update van eerder gepubliceerd bericht, om meer informatie toe te voegen.)

    Door Paul Sonne en Alan Cullison

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines met meer dan 200 inzittenden is donderdag neergestort in de regio Donetsk in het oosten van Oekraine, zegt woordvoerder van het Oekraiense ministerie van binnenlandse zaken donderdag.

    Malaysia Airlines bevestigt dat het contact heeft verloren met de vlucht MH17 en dat de laatst bekende positie in het luchtruim boven Oekraine was.

    Het Boeing 777-toestel was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur met 280 passagiers en 15 bemanningsleden. Alle inzittenden zouden zijn omgekomen, meldt het Russische persbureau ITAR Tass, die zich baseert op uitspraken van de Oekraiense staatsdienst voor het luchtverkeer.

    Het is zeer waarschijnlijk dat er Nederlanders aan boord waren van het vliegtuig, maar hoeveel is nog onduidelijk. Er hebben 25 Nederlanders via D-Reizen geboekt voor de neergestorte vlucht, meldde de bestuursvoorzitter van deze reisorganisatie in een telefonisch interview met een Nederlands televisiestation. Het is niet zeker of al deze reizigers zijn ingestapt. Ook kunnen er via andere reisbureaus Nederlanders een ticket hebben geboekt voor deze vlucht.

    Vlucht 17 van Malaysia vertrok rond het middaguur vanuit Amsterdam en had vannacht moeten arriveren in Kuala Lumpur.

    Het vliegtuig stortte neer nabij de stad Torez in de regio Donetsk, vanaf een hoogte van ongeveer 10.000 meter, zei Anton Gerashchenko, een woordvoerder van het Oekraiense ministerie van Binnenlandse zaken.

    De crash leidde meteen tot speculatie over de oorzaak, omdat er in het gebied wordt gevochten door Oekraiense legertroepen en pro-Russische separatisten. De afgelopen dagen werden in dit gebied een aantal andere vliegtuigen neergehaald.

    Een tweede bron van speculatie is dat het gaat om een vliegtuig van Malaysia Airlines, dat in maart de wereld voor een raadsel stelde toen een passagiersvliegtuig van deze maatschappij spoorloos verdween.

    Er ontspon zich meteen een woordenstrijd tussen de strijdende partijen, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het neerstorten van het vliegtuig. Gerashchenko beweerde in een telefoongesprek met The Wall Street Journal dat pro-Russische rebellen luchtafweerraketten in stelling zouden hebben gebracht nabij de Russische grens, bij de plaatst Snizhne.

    "Ze dachten duidelijk dat ze op een militair transportvliegtuig aan het schieten waren", zei de woordvoerder. "Zij hebben dit gedaan."

    Zijn uitspraken konden niet worden bevestigd. Een woordvoerder van de door de opstandelingen uitgeroepen Volksrepubliek van Donetsk zei dat ze geen informatie had over het incident.

    Het Oekraiense leger heeft in 2001 per ongeluk een commercieel passagiersvliegtuig neergeschoten dat op weg was van Tel Aviv naar Novosibirsk, met een luchtafweerraket die tijdens een militaire oefening werd afgevuurd. Alle 66 passagiers en 12 personeelsleden kwamen toen om het leven.

    Door Paul Sonne en Alan Cullison; vertaald en bewerkt door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 18 juli 2014 14:32
    Malaysia Airlines zet zich schrap voor verzekeringsstrijd na vliegramp

    HONG KONG (Dow Jones)--De crash van het vliegtuig van Malaysia Airlines in Oekraine kan leiden tot honderden miljoenen dollars aan schadeclaims en langdurige juridische geschillen tussen de luchtvaartmaatschappij, verzekeraars, overheden en families van slachtoffers, zeggen experts op het gebied van luchtvaartverzekering.

    Het is een gecompliceerde zaak aangezien er veel partijen kunnen worden aangesproken voor compensatie door de families van slachtoffers en ook moet nog duidelijk worden wat er precies is gebeurd. Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen dat het vliegtuig werd getroffen door een luchtdoelraket.

    Volgens de laatste berichtgeving zijn alle 298 passagiers omgekomen bij de crash, waaronder 173 Nederlanders.

    "Dit wordt een zeer lange, ingewikkelde en politiek geladen compensatiezaak voor deze gezinnen", zei luchtvaartadvocaat Joseph Wheeler van het advocatenkantoor Shine Lawyers uit Australie. "In termen van een verlies van deze grootte, kijk je naar honderden miljoenen", zei hij.

    In eerste instantie moet compensatie komen van Malaysian Airlines. De te betalen bedragen door luchtvaartmaatschappijen wordt gecontroleerd door de internationale luchtvaart overeenkomst die bekend staat als het Verdrag van Montreal. In dat verdrag staat dat uitbetalingen worden begrensd tot ongeveer $170.000 per passagier.

    "Malaysia Airlines heeft een contractuele aansprakelijkheid - een vliegticket is in wezen een contract dat zegt dat de luchtvaartmaatschappij de passagier levend zal vervoeren van punt A naar punt B", zegt Mark Dombroff, partner in het advocatenkantoor McKenna Long & Aldridge firma wet in de VS.

    - Door Enda Curran, vertaald en bewerkt door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 21 juli 2014 14:01
    'Beursexit of bankroet Malaysia Airlines'

    MAANDAG 21 JULI 2014, 10:43 uur | 810 keer gelezen

    KUALA LUMPUR (AFN) - Malaysia Airlines presenteert deze week plannen om uit de rode cijfers te komen aan het staatsfonds dat bijna 70 procent van de aandelen van de luchtvaartmaatschappij bezit. Tot de mogelijkheden behoren een vertrek van de beurs en een gecontroleerd faillissement, meldde persbureau Bloomberg maandag op gezag van welingelichte bronnen.
    Een beursexit zou het bedrijf meer ademruimte kunnen verschaffen om te herstellen van twee vliegrampen in minder dan een halfjaar tijd. Een eventueel faillissement zou gevolgd kunnen worden door een doorstart, maar dan wel na nieuwe onderhandelingen met de vakbonden over de arbeidsvoorwaarden.

    Malaysia Airlines wilde niet op de berichten ingaan. Het bedrijf liet weten prioriteit te geven aan de nasleep van de vliegramp van vorige week, toen vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Daarbij kwamen 298 mensen om, onder wie 193 Nederlanders. Het ramptoestel was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

    In maart raakte Malaysia Airlines ook al een toestel kwijt. Vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking verdween spoorloos en is vermoedelijk neergestort in de Indische Oceaan. Ook voor die ramp kampte de luchtvaartmaatschappij al met zware verliezen, als gevolg van felle concurrentie en hoge brandstofprijzen. Daardoor rees de afgelopen dagen de vraag of het bedrijf deze tweede klap wel op eigen kracht te boven kan komen.

  7. [verwijderd] 21 juli 2014 16:36
    MAS doet slechts 2 miljard schulden(KLM-AF >6 miljard)
    Al die nationale maatschappijen zijn op sterven na dood, staatsfondsen, saatsdeelnemingen, nationale hulpfondsen....je kunt Het Moment nog jaren oprekken ten koste van belastingbetalers.

    De meest gehoorde klacht: KLM-AF is een vliegende vakbond, een knusse familie die niet reageert op de arbeidsmarkt.

    Waarom de cheapcarriers dan wel winst maken ondanks dezelfde toestellen, zelfde oileprijs, zelfde onderhoud enz?.....LOONKOSTEN.
  8. forum rang 10 voda 23 juli 2014 15:28
    Malaysia Airlines ziet geen golf aan annuleringen

    KUALA LUMPUR (Dow Jones)--Malaysia Airlines ziet geen toename van annuleringen of verzoeken om restituties, na de crash van zijn vlucht MH17 in Oost-Oekraine afgelopen donderdag en de verdwijning van vlucht MH370 eerder dit jaar. Dit heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag gezegd tegen The Wall Street Journal.

    Tot op heden heeft men "nog geen abnormaal hoog aantal annuleringen waargenomen, en er is ook geen aanzienlijke stijging van de verzoeken om restituties."

    Malaysia Airlines biedt passagiers de mogelijkheid tot annuleren en restitutie naar aanleiding van het neerstorten van MH17, waarbij alle 298 inzittenden omkwamen, vermoedelijk door een raketaanval. Er is tot donderdag de tijd om hier gebruik van te maken.

    De maatschappij schrapte in de afgelopen weken een aantal vluchten, maar dit is 'vrij normaal' gedurende de islamitische vastentijd ramadan, aldus het Maleisische bedrijf.

    Door Gaurav Raghuvanshi; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 24 juli 2014 11:27
    Easyjet ziet sterke winstgroei in 2014

    LONDEN (Dow Jones)--EasyJet PLC (EZJ.LN) voorziet dat de winst voor belasting in dit jaar met maar liefst 19% toeneemt, ondanks de consequenties voor het passagiersvervoer door de onrust in Israel, Egypte en Moskou.

    Europa's op e e n na grootste budgetairliner gaat uit van een winst voor belasting over het volledige jaar dat eindigt in september van GBP545 miljoen tot GBP570 miljoen. Vorig jaar werd een winst van GBP478 miljoen geboekt. De luchtvaartmaatschappij meldt dat reeds 77% van de stoelen die in de tweede helft van het jaar worden aangeboden zijn verkocht.

    Het zomerseizoen is cruciaal voor bugetairliners zoals Easyjet, dat het grootste deel van zijn omzet genereert als Europeanen zich naar hun vakantiebestemming begeven. Easyjet behoort tot de groep luchtvaartmaatschappijen die in de afgelopen dagen de vluchten naar Tel Aviv hebben geannuleerd, nadat toezichthouders adviseerden niet op de Israelische stad te vliegen, nadat een door Hamas afgevuurde raket naast het internationale vliegveld Ben Gurion terechtkwam.

    In de afgelopen verslagperiode steeg de omzet van Easyjet naar GBP1,2 miljard, een toename van 8,6%, terwijl het aantal passagiers met 9,4% toenam naar 17,9 miljoen. De resultaten weerspiegelen deels de opname van de Paasvakantie, die dit jaar in het derde kwartaal viel, terwijl dit vorig jaar in het tweede kwartaal was.

    Het in Engeland gevestigde Easyjet meldt dat de omzet per stoel op basis van constante valuta in de periode met 2,7% toenam, zelfs terwijl de luchtvaarder met andere airliners het aantal ter beschikking gestelde stoelen verhoogde, ofwel de capaciteit verhoogde, wat normaliter de opbrengsten verzwakt. De kosten per stoel stegen met 1%, brandstofkosten buiten beschouwing gelaten.

    EasyJet Chief Executive Carolyn McCall meldt dat de resultaten solide zijn en dat de luchtvaarder "goed gepositioneerd is om een aanzienlijke groei en opbrengst te blijven leveren".

    De stoelbezettingsgraad kwam uit op 90,4%. Opbrengsten uit bijkomende items zoals voedsel daalden met 12%. Easyjet meldt de capaciteit met 6,8% verhoogd te hebben in de periode.

    Door Robert Wall. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  10. forum rang 10 voda 25 juli 2014 13:12
    'Zwarte week voor luchtvaart'

    VRIJDAG 25 JULI 2014, 12:46 uur | 104 keer gelezen

    PARIJS (AFN) - De luchtvaartbranche heeft een ,,zwarte week'' achter de rug met drie vliegrampen kort achter elkaar. Dat zei topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM vrijdag aan het begin van de presentatie van de halfjaarcijfers van het luchtvaartconcern.
    Bij de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne was Air France-KLM als samenwerkingspartner direct betrokken. De Juniac betuigde namens het bedrijf zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers, en met Nederland dat met 194 omgekomen passagiers veruit het zwaarst is getroffen.

    KLM-directeur Camiel Eurlings sprak van “verbijsterende aantallen”. Hij sprak de afgelopen week zelf ook met nabestaanden, die volgens hem voor het leven getekend zijn. “Zulke gesprekken vergeet je nooit meer” zei hij. Eurlings zei verder goede hoop te hebben dat de waarheid over de crash boven tafel zal komen. “De verantwoordelijken mogen hun straf niet ontlopen. Het recht moet zegevieren”, aldus Eurlings.

    De KLM-topman complimenteerde de Nederlandse regering voor de inspanningen om de lichamen van de omgekomen passagiers naar Nederland te krijgen. Dat proces ligt na een moeizaam begin “op koers”. Zowel De Juniac als Eurlings benadrukte dat de ramp in Oekraïne niets afdoet aan de veiligheid van de burgerluchtvaart. “De verantwoordelijke autoriteiten hadden de route veilig verklaard”, zei de KLM-topman. “Bijna alle maatschappijen vlogen over dat gebied”. Het is wel goed dat de manier waarop veiligheidsrisico's beoordeeld worden, momenteel tegen het licht wordt gehouden, voegde hij eraan toe.

  11. forum rang 10 voda 27 juli 2014 16:34
    'Malaysia Airlines zal crisis doorstaan'

    ZONDAG 27 JULI 2014, 13:26 uur | 107 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Malaysia Airlines zal de tragedies die de luchtvaartmaatschappij dit jaar hebben getroffen te boven komen en zal uiteindelijk als een sterker bedrijf verdergaan. Dat stelt de commercieel directeur van het noodlijdende bedrijf, Hugh Dunleavy, in een ingezonden artikel in de Britse krant Sunday Telegraph.
    Malaysia Airlines werd dit jaar geconfronteerd met twee vliegrampen binnen enkele maanden. In maart verdween een vliegtuig van de maatschappij van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel werd nooit teruggevonden en is naar alle waarschijnlijkheid neergestort in de Indische Oceaan. Deze maand werd vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten.

    Malaysia Airlines kampte al voor die rampen met zware verliezen, door felle concurrentie en de hoge brandstofprijzen. De jongste ramp heeft volgens Dunleavy haast gezet achter de zoektocht naar mogelijkheden om de ondergang van het bedrijf, dat grotendeels in handen is van de Maleisische staat, te voorkomen. Daarbij liggen diverse opties op tafel, waaronder een gedeeltelijke verkoop aan nieuwe investeerders.

    Nieuwe naam

    De kans is groot dat het bedrijf onder een nieuwe naam verdergaat. Verder worden de routes van het bedrijf kritisch tegen het licht gehouden en wordt gekeken naar de mogelijkheden om meer diensten uit te besteden, om de winstgevendheid te vergroten.

    Dunleavy benadrukte in zijn artikel dat de luchtvaartsector moet zorgen voor een internationaal systeem om de veiligheid van luchtroutes vast te stellen. Die verantwoordelijkheid ligt nu nog bij de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen, die hun besluiten baseren op de relevante informatie van zoveel mogelijk betrouwbare bronnen.

    Hogere autoriteit

    Die situatie moet volgens de directeur veranderen. “Voor de veiligheid van passagiers en personeel moet er een hogere autoriteit komen. Dagelijks gaan honderden vluchten over gebieden die over het algemeen als onveilig worden gezien. Landen als Irak, Iran, Syrië en Afghanistan laten burgerluchtvaart allemaal toe. De beslissing of het luchtruim boven die gebieden veilig is moet niet worden overgelaten aan afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen. Er moet iets veranderen. ”

    Het toestel van Malaysia vloog op het moment van de ramp boven Oekraïne in een deel van het luchtruim dat was goedgekeurd dor de organisatie voor burgerluchtvaart van de VN (ICAO), aldus de directeur. “Deze tragedie heeft ons geleerd dat ondanks de richtlijnen en het advies van toezichthouders de lucht boven bepaalde gebieden simpelweg niet velig is.”

  12. B_B 28 juli 2014 09:05
    Arik Air Suspends Flights to Ebola Infected Countries
    Today at 5:49 AM.

    Arik Air in a bid to stop the spread of the deadly #Ebola virus, has suspended flight operations to Monrovia (Liberia) and Freetown (Sierra Leone) effective today.

    According to a statement issued by the airline in Lagos and signed by its media officer, Mr. Ola Banji, the disease which was officially confirmed in Lagos last week, killed a Liberian national who flew into the country from Monrovia via Lome (Togo) last week.

    The airline said with this, the suspension would be in force until further notice.

    It added that the decision was a pre-cautionary measure aimed at safeguarding the precious lives of Nigerians.

    www.nigerianbulletin.com/threads/arik...
  13. forum rang 10 voda 28 juli 2014 10:09
    Ryanair schroeft winstverwachting op

    MAANDAG 28 JULI 2014, 07:33 uur | 108 keer gelezen

    DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair heeft zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar opgeschroefd, na een sterk eerste kwartaal. Dat maakte de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij maandag bekend.
    De winst na belastingen in het boekjaar dat loopt tot eind maart volgend jaar, komt naar verwachting uit tussen de 620 miljoen en 650 miljoen euro. Eerder rekende Ryanair nog op 580 miljoen tot 620 miljoen euro.

    Afgelopen kwartaal boekte de prijsvechter een winst van 197 miljoen euro. Dat is meer dan twee maal zo veel als de 78 miljoen euro die in dezelfde periode vorig jaar in de boeken ging. Ryanair wist zijn vluchten beter te vullen en profiteerde daarnaast van veel reizigers rond Pasen. De omzet steeg met 11 procent tot bijna 1,5 miljard euro.

    Toenemende concurrentie

    Europa's grootste budgetluchtvaartmaatschappij moest de toenemende concurrentie van andere prijsvechters en de stijgende brandstofkosten vorig boekjaar nog bekopen met de eerste winstdaling in 5 jaar (daling 8 procent naar 523 miljoen euro). Maar dit jaar gaat de maatschappij dus weer uit van een winstgroei. Door maatregelen als toegewezen zitplaatsen, verlaagde bagagetoeslag en een simpelere website probeert Ryanair nu ook meer zakenreizigers, oudere passagiers en gezinnen met kinderen te trekken.

    Van april tot en met juni vervoerden de kisten van Ryanair in totaal 24,3 miljoen mensen, een stijging van 4 procent. Vliegtickets waren in deze periode gemiddeld 9 procent duurder dan een jaar eerder, maar dat kwam doordat Pasen dit jaar laat viel. Ook werd dit jaar eerder begonnen met de verkoop van de zomerdienstregeling.

    Voor het hele boekjaar rekent Ryanair vooralsnog op 5 procent meer passagiers (86 miljoen mensen). In de winterperiode zal hiervoor ook extra capaciteit beschikbaar worden gesteld. Ryanair hoopt rond 2019 op jaarbasis ongeveer 110 miljoen reizigers te vervoeren.

  14. forum rang 10 voda 28 juli 2014 10:38
    Ryanair verhoogt winstraming, dividend na gestegen kwartaalwinst

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ryanair Holdings Plc (RYA.DB) heeft zijn winstverwachting opwaarts bijgesteld en wil een speciaal dividend uitkeren nadat een 152% hogere kwartaalwinst werd geboekt. Dat maakt Europa's grootste budgetluchtvaartmaatschappij maandag bekend.

    In het afgelopen kwartaal, dat op 30 juni eindigde, steeg de winst naar EUR197 miljoen van EUR78 miljoen een jaar geleden, terwijl de omzet met 11% steeg naar EUR1,496 miljard.

    De Ierse luchtvaartmaatschappij, die beleggers vorig jaar nog onaangenaam verraste met een aantal winstwaarschuwingen, wil nu een speciaal dividend uitkeren van EUR520 miljoen, ofwel EUR0,375 per aandeel, in het vierde kwartaal van het op 31 maart 2015 eindigende boekjaar.

    Ryanair verhoogt zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar naar EUR620-650 miljoen, van de in mei uitgesproken verwachting van EUR580-620 miljoen. Deze bijstelling is gebaseerd op een verwachte stijging van 5% van het aantal passagiers tot 86 miljoen in het boekjaar.

    De maatschappij van CEO Michael O'Leary waarschuwt niettemin dat er "nul zicht" is op hoe de gemiddelde opbrengsten zich in de tweede helft van het boekjaar zullen ontwikkelen, en constateert dat inmiddels "menig concurrent de tarieven verlaagt".

    De Ierse budgetmaatschappij probeert met aanvullende diensten tegen betaling zakenreizigers weg te lokken van traditionele Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Air France-KLM (AF.FR), Deutsche Lufthansa AG (LHA.XE) en British Airways van moedermaatschappij IAG (IAG.LN).

    Ryanair verhoogt de capaciteit in de winterdienst met 8%, vooral op belangrijke Europese financiele centra, waar de traditionele Europese maatschappijen in de winter juist inkrimpen op capaciteit.

    Het afgelopen kwartaal was Ryanair veel winstgevender dan Air France-KLM, dat vrijdag bekendmaakte in het afgelopen kwartaal een positief operationeel resultaat van EUR238 miljoen te hebben geboekt, bij een omzetdaling van 1,4% tot EUR6,45 miljard. Het nettoverlies van Air France-KLM daalde naar EUR6 miljoen van EUR158 miljoen een jaar geleden.

    Door Robert Wall en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  15. forum rang 10 voda 30 juli 2014 16:20
    Delta start lijndienst van Salt Lake City naar Amsterdam

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Delta Air Lines Inc (DAL), de transatlantische joint-venture en SkyTeam partner van Air France-KLM (AF.FR) en Alitalia, start op 1 mei 2015 een nieuwe lijndienst tussen Salt Lake City in de VS en Amsterdam, bevestigt een woordvoerster van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

    De nieuwe route, die in codesharing met KLM zal worden uitgevoerd, start met vijf wekelijkse retourvluchten, die zullen worden uitgevoerd met een Boeing 767. Vanaf 17 mei zal de dienst dagelijks, en dus zeven keer per week worden aangeboden.

    Delta vliegt al vanaf Salt Lake City in codesharing met Air France naar Parijs Charles de Gaulle.

    Salt Lake City in de staat Utah is een van de hubs van Delta in de Verenigde Staten.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


2.472 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.