Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juli 2014 11:49
    quote:

    Hmm schreef op 23 juli 2014 10:44:

    Er zijn verkeersdoden en scheepsrampen met doden, etc.

    Dit incident is vind ik niet vergelijkbaar. Het is een aanval op een passagiersvliegtuig. De doden zijn het gevolg van een doelbewust handelen, een oorlogshandeling. Dat veroorzaakt dat het een andere, grotere dimensie krijgt.

    Een moord is ook niet hetzelfde als een dode a.g.v. een ziekte hoewel het eindresultaat wel gelijk is.

    Daarom kreeg het incident ook zo'n enorme dimensie voorafgaande aan WW-1 waarbij de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije werd vermoord vanuit een politiek motief. De gevolgen waren enorm.

    Je mag blij zijn als e.e.a. niet verder escaleert.
    En hoe zit het dan met vlucht 370 met 239 mensen aan boord, die op 8 maart in het niets is verdwenen ?
  2. forum rang 5 DurianCS 23 juli 2014 12:00
    quote:

    josti5 schreef op 23 juli 2014 08:44:

    Wie gaat zichzelf nou de schuld geven???

    Enorm gezichtsverlies, enorme betalingen...

    Natuurlijk is het allemaal vreselijk, onzinnig, onbeschrijflijk enzovoorts.

    Maar shit happens on earth.

    Die 600 - 700 verkeersdoden per jaar vinden wij 'normaal'.

    Duizenden onnodige doden in ziekenhuizen vinden wij 'normaal'.

    Een tsunami met honderdduizenden doden: wat érg.

    Syrië, Gaza, Afghanistan, Afrika: wat érg.

    Deze vliegtuig-ellende ellende wordt door de politiek tot ongekende proporties opgedreven.

    Rutte, Timmermans: brrr.
    Ik vind Rutte erg rustig, misschien wel te rustig. Rutte moet geregeld zijn gezicht laten zien, want anders wordt hij afgebrand vanwege onvoldoende betrokkenheid. Hij blaast niets op.
  3. [verwijderd] 23 juli 2014 12:15
    quote:

    mineset schreef op 23 juli 2014 11:39:

    [...]
    Als Frankrijk geschiedenis wil schrijven, zullen ze een 180 graden draai moeten maken.
    Immers: Frankrijk heeft nooit hervormd, heeft altijd maling gehad aan begrotingsregels, heeft nooit iets gedaan aan de arbeidsmoraal, heeft onlangs in een aantal sectoren de pensioenleeftijd zelfs naar beneden bijgesteld, veel bedrijven zijn nog in overheidshanden, ze schrokken een majeur deel van de Europese (landbouw) subsidies op, het land met een enorme bureaucratie en corruptie etc. etc.
    Frankrijk schreeuwt het hardst in Europa en doet het minst. Daarnaast willen ze altijd wel de grootste vinger in de pap en hun eigen mensen op belangrijke posities. Komt omdat het een socialistisch/communistisch land is. Het grootste blok aan het been van de EU is niet Griekenland, maar Frankrijk.
    www.nujij.nl/algemeen/britse-wapenlev...
  4. [verwijderd] 23 juli 2014 12:35
    Gepubliceerd: 23 juli 2014 11:54

    'Informatie over risico's vliegroute Oekraïne niet gedeeld'

    De risico's van een raketaanval boven Oost-Oekraïne waren bij een aantal landen al bekend vóór 17 juli, toen vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten. Alleen de eigen luchtvaartmaatschappijen werden ingelicht.

    Dat zegt Nico Voorbach, de voorzitter van de Europese pilotenvereniging ECA, tegen RTL Nieuws. Bij de vliegramp kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 193 Nederlanders.

    Volgens Voorbach werden luchtvaartmaatschappijen uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië gewaarschuwd "voor het feit dat als zij in dat gebied kwamen, op welke hoogte dan ook, dat er een gevaar was dat er oorlogshandelingen tegen hun vliegtuigen gepleegd zouden kunnen worden".

    Voorbach stelt dat bekend was dat er in het gebied bepaalde wapens gebruikt werden die een gevaar konden vormen voor de passagiersluchtvaart. Zogenaamd 'collateral damage' - dat een passagiersvliegtuig wordt geraakt door projectielen die bedoeld zijn voor vliegtuigen van Oekraïne of Rusland - behoorde tot de bij de inlichtingendiensten bekende risico's.

    "Als dit internationaal bekend was geweest, dan was er niet één vlucht overheen gevlogen", stelt Voorbach.

    KLM en Malaysia Airlines zouden niet op de hoogte zijn gesteld van de precieze gevaren. Voorbach spreekt daar schande van, "omdat je hier niet praat over inlichtingen of commerciële belangen, maar over mensenlevens".

    De pilotenvereniging baseert zich op "informatie van piloten uit de eigen achterban" en "contacten in de inlichtingenwereld".

    www.nu.nl/vliegramp-oekraine/3835318/...

    ======================================
    De vraag, die hier al langer openstond:"waarom is er niet gewaarschuwd?" is bij dezen dus beantwoord. Er is gewaarschuwd, maar de onderlinge coördinatie ontbrak. Mosterd na de maaltijd dus ! :-(
  5. [verwijderd] 23 juli 2014 12:49
    Ik citeer nog even uit bovenstaande post:
    Volgens Voorbach werden luchtvaartmaatschappijen uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië gewaarschuwd "voor het feit dat als zij in dat gebied kwamen, op welke hoogte dan ook, dat er een gevaar was dat er oorlogshandelingen tegen hun vliegtuigen gepleegd zouden kunnen worden".

    Air-France moet het dus geweten hebben, maar dacht er kennelijk even niet aan om KLM te waarschuwen ? Het geweldige Frankrijk (spil van Europa) dacht er even niet aan om Air-France in Europees verband deze waarschuwing te laten coördineren. Stelletje rot-socialisten. Tjonge .... wéér een argument dat de EU voor geen meter werkt en we de unie maar beter op kunnen heffen!

    De groep van medeschuldigen aan dit drama wordt met de dag groter !!!!!!!!!!!!!!!
  6. [verwijderd] 23 juli 2014 13:19
    quote:

    mjmj schreef op 23 juli 2014 12:51:

    Niet te snel conclusies trekken het zijn allemaal onbevestigde signalen.
    De pilotenvereniging baseert zich op "informatie van piloten uit de eigen achterban"

    Kom nou toch .... onbevestigd ? amehoela !

    1) Europa en de VS helpen- en bewapenen de separatisten in Syria en Rusland doet hetzelfde in de Ukraïne;
    2) Inlichtingendiensten waarschuwen voor collateral damage in de burgerluchtvaart boven het gebied, maar deze informatie wordt facultatief en niet internationaal gedeeld;
    3) Piloten van luchtvaartmaatschappijen uit verschillende landen zeggen op de hoogte geweest te zijn (ook Fransen), dus het kan niet anders dat dit binnen Air France bekend moet zijn geweest, die er kennelijk niet aan denkt om de KLM dochter te waarschuwen, tenzij de KLM dit wél geweten heeft want dan is de beer los;

    Rechtvaardigt dit dan extra sancties voor Rusland ? of zijn er heel veel medeschuldigen aan dit drama, die allemaal wegduiken en op de voorste rij staan om Rusland als enige schuldige aan te wijzen ?

    Deze ramp had dus voorkomen kunnen worden en is een blamage van inmiddels internationaal formaat.
  7. forum rang 4 New dawn 23 juli 2014 13:29
    quote:

    *Joris* schreef op 23 juli 2014 12:15:

    We hebben het nog steeds over sancties tegen Rusland, terwijl er met de dag meer onzekerheid is of Rusland hier ook maar iets mee van doen heeft.

    De sancties tot nu aan toe hebben betrekking op de nalatigheid van Rusland om in het gebied van de separatisten hun invloed aan te wenden die zij overduidelijk hebben. Zij doen niets...
  8. forum rang 4 Willempie3 23 juli 2014 14:19
    Wat moet Rusland dan van ons doen ? Geen wapens meer leveren aan de separatisten, zodat die kansloos opgerold worden door het Oekrainse leger.
    Of tegen de separatisten zeggen: geef je maar over aan de Oekrainse troepen en het wettig gezag uit Kiev. Weinig kans dat Rusland dat gaat doen en de separatisten al helemaal niet. Toch is dit eigenlijk wat het westen wil.
  9. [verwijderd] 23 juli 2014 14:29
    quote:

    Sjaky60+ schreef op 23 juli 2014 14:08:

    Het "plot" van mijn conspiracy theorie; vriendje Rutte was to close met vriendje Poetin.
    grt. sjaak
    Niet zozeer Rutte, Nederland heeft sowieso hele goede banden.
    Heeft Rutte niets mee te maken, dit zit hem met name in het koningshuis, Shell en Nederland als Russische belastingparadijs.
  10. forum rang 10 voda 23 juli 2014 15:18
    Twee Oekraiense militaire vliegtuigen neergehaald door rebellen

    MOSKOU (Dow Jones)--Pro-Russische separatisten hebben woensdag twee Oekraiense gevechtsvliegtuigen neergehaald boven een dorp vlakbij waar Malaysia Airlines vlucht MH17 afgelopen week werd getroffen, zegt een woordvoerder van het Oekraiense ministerie van defensie woensdag.

    Twee SU-25 vliegtuigen werden nabij de stad Saur-Mogila neergehaald, vlakbij de Russische grens en twintig kilometer bij Torez vandaan, waar het passagiersvliegtuig afgelopen donderdag neergestort is, aldus de woordvoerder.

    Als de gevechtsvliegtuigen inderdaad zijn neergehaald dan zou dit de eerste keer zijn dat er vliegtuigen in Oekraine worden getroffen na het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines afgelopen donderdag.

    De woordvoerder meldt dat het leger een team naar de plek heeft gestuurd om de precieze omstandigheden van het neerhalen van de jets vast te stellen.

    De rebellen waren niet direct beschikbaar voor commentaar.

    Door James Marson; vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  11. [verwijderd] 23 juli 2014 16:03
    SA systeem en dan twee overlopers.

    Dat kan misschien de uniformen verklaren..

    Geen idee hoe het zit als je van oekraine bent je loopt over naar de separatist dan ben je dus automatisch een separatist en geen oekraine soldaat meer.

    Dus je bent oekraine soldaat werkt met afweergeschut loopt over je bent dan separatist..

    De schuldige is dan de separatist ???

    Vreemde verhalen...
    Maar rustig afwachten wat er nu echt speelt..
  12. [verwijderd] 23 juli 2014 16:15
    Op de officiële website van luchtvaartnieuws kun je alle berichtgeving lezen ... meer dan je op andere websites ziet en betrouwbaarder:
    www.luchtvaartnieuws.nl/dossier/mh17

    -zo heeft de 'Volksrepubliek Donetsk' vandaag bekend gemaakt dat er nog 16 lichamen onder de wrakstukken liggen.
    -de Britten ontdekt dat er op de rampplek stukken van andere vliegtuigwrakken zijn toegevoegd ter compensatie van verdwenen wrakstukken van de MH17 en diverse lichamen waarschijnlijk nooit vrijgegeven zullen worden.

    Tsjonge wat een dubbele ramp voor de nabestaanden zeg ... :-(

  13. [verwijderd] 23 juli 2014 16:33
    inderdaad dubbele ramp..

    Maar de één zijn dood is de ander zijn brood..

    De grote Amerikaanse defensiebedrijven General Dynamics en Northrop Grumman verwachten dit jaar een hogere winst te behalen dan eerder werd gedacht, ondanks de defensiebezuinigingen in de Verenigde Staten. Dat maakten beide ondernemingen woensdag bekend. Dinsdag verhoogde Lockheed Martin, het grootste defensiebedrijf van de VS, ook al zijn winstprognose voor dit jaar.

    General Dynamics, fabrikant van onder meer de Abrams-tank en de op twee na grootste toeleverancier aan het Pentagon, denkt te kunnen profiteren van de sterke vraag naar zijn Gulfstream-zakenvliegtuigen. Het bedrijf behaalde in het afgelopen kwartaal een winst van 646 miljoen dollar (479 miljoen euro) op een omzet van bijna 7,5 miljard dollar.

    Bij Northrop Grumman, producent van onder meer de Global Hawk-drone en B2-bommenwerper en de op vier na grootste toeleverancier aan de Amerikaanse overheid, kwam de winst in het tweede kwartaal uit op 511 miljoen dollar bij een omzet van 6 miljard dollar. In juni kreeg het bedrijf nog een onderhoudscontract ter waarde van bijna 10 miljard dollar voor de B2.
  14. Tygo003 23 juli 2014 16:46
    quote:

    Tatan schreef op 23 juli 2014 16:03:

    SA systeem en dan twee overlopers.

    Dat kan misschien de uniformen verklaren..

    Geen idee hoe het zit als je van oekraine bent je loopt over naar de separatist dan ben je dus automatisch een separatist en geen oekraine soldaat meer.

    Dus je bent oekraine soldaat werkt met afweergeschut loopt over je bent dan separatist..

    De schuldige is dan de separatist ???

    Vreemde verhalen...
    Maar rustig afwachten wat er nu echt speelt..
    Waar halen ze hun verhaaltjes vandaan tegenwoordig, Disneyland?
16.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links