Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cézan 24 april 2014 19:10
    quote:

    dentroef schreef op 24 april 2014 19:03:

    [...]in een burgeroorlog,

    goed gezien , zoals het er uitziet verloopt alles volgens het russische plan .
    Dat bedoelde ik ook den troef met mijn link. Hij heeft het scenario al in zijn broekzak zitten. Het betere schaakspel, sluw mannetje.

    Czn.
  2. [verwijderd] 24 april 2014 19:59
    quote:

    paulta schreef op 24 april 2014 19:22:

    Poetin ligt op koers, stap voor stap kan hij een aanstaand treffen rechtvaardigen met duidelijke argumenten, de troepenopbouw gaat rustig verder.

    Dodelijke slachtoffers(zoals vandaag 5) passen nu in het plaatje....ook weer een meesterzet van De Leider....
    Je hebt volkomen gelijk .
    Poetin heeft zijn eigen argumenten al lang in zijn eigen hoofd en redeneert alles daar naar toe. Discussies zijn dan ook zinloos.

    een discussie voer je met poetin enkel en alleen met wapens. is ook al lang overduidelijk.
    obama heeft er , begrijpelijk, geen zin an.
    europa evenmin.
    het is slechts wachten op een eenvoudig nieuw 'Krimmetje'; stapje voor stapje, met minimale energie Oost Oekraine annexeren.

  3. whammy 24 april 2014 20:07
    quote:

    paulta schreef op 24 april 2014 19:13:

    Er is acceptatie vanuit de wereld, laat Poetin zijn deel pakken.
    Obama en Merkel zijn geen partij meer in deze, sancties? er zijn helemaal geen sancties!, Rusland is een financiele grootmacht die je te vriend moet houden....
    deel pakken! annexeren bedoelt u
    ik zie geen enkele strategie in Poetin en zijn kornuiten
    en willen Russische minderheden uit de voormalige satellietstaten zich tot
    Rusland geroepen voelen, ga uw gang en vraag een Russisch paspoort aan, zij zijn welkom.

    zover ik het lees is Poetin uitsluitend bezig met destabilisatie maar ik moet eerlijk toegeven, ik heb er niet zoveel verstand van politiek en de spelletjes die gespeeld worden vanuit alle richtingen
  4. [verwijderd] 24 april 2014 20:17
    quote:

    Sjaky60+ schreef op 24 april 2014 20:03:

    [...]

    En brengen ze van Baalen en Verhofstad (EU) daar ook naar toe?

    Grt. Sjaak
    dat hangt een beetje af van onze toekomstige afhankelijkheid van het toekomstig IGYF,politiekers onder elkaar, misschien leveren we ze wel in toekomst uit voor wat gas etc...:)
  5. forum rang 10 voda 24 april 2014 20:39
    Oekraine roept Westen op tot strengere sancties tegen Rusland

    WASHINGTON (Dow Jones)--De interim-regering in Oekraine heeft de Verenigde Staten en de Europese Unie donderdag opgeroepen om "zo snel mogelijk" brede sectorale sancties op te leggen aan Rusland als antwoord op wat Kiev "escalerende pogingen" van Moskou noemt om de situatie in Oost-Oekraine verder te destabiliseren.

    "We moeten sectorale sancties introduceren en we moeten dit zo snel mogelijk doen", zei de Oekraiense vice-minister van buitenlandse zaken, Danylo Lubkivsky, donderdag. Hij benadrukte verder dat zijn land meer militaire steun vanuit het Westen nodig heeft ter verdediging tegen de agressie uit Moskou.

    De Amerikaanse president Barack Obama verklaarde donderdag dat Washington druk bezig met nieuwe sancties tegen de regering van Vladimir Poetin. Mogelijk worden nieuwe maatregelen al vrijdag aangekondigd. Of dat ook brede economische sancties zijn of slechts een uitbreiding van sancties op overheids-officials in de vorm van visaverboden en het bevriezen van tegoeden, is nog niet duidelijk. Volgens Amerikaanse overheidsfunctionarissen zou het Witte Huis nog niet bereid zijn om sancties op te leggen die de bredere Russische economie raken, zonder eerst een goed inzicht te hebben in wat dergelijke maatregelen hebben voor de eigen economie. Hetzelfde geldt voor de EU.

    Vorige week sloten de VS, de EU, Rusland en Oekraine in het Zwitserse Geneve een akkoord waarmee de crisis in Oost-Oekraine niet verder zou escaleren. Maar volgens het Westen en Oekraine doet Moskou tot nu toe weinig om dit akkoord te implementeren. Bovendien lijkt het akkoord uberhaupt geen stand te houden, want donderdag escaleerde het conflict tussen pro-Russische separatisten en het Oekraiense leger. Daarbij vielen diverse doden aan de kant van de activisten, hetgeen Rusland ertoe bewoog om militaire oefeningen aan de grens met Oekraine te starten.

    Verder werd donderdag bekend dat het Russische staatsbedrijf Gazprom OAO (GAZP.RS) een rekening van ruim $11 miljard heeft gestuurd naar het Oekraiense gasconcern in staatshanden, Naftogaz. Volgens Gazprom heeft Naftogaz in 2013 minder gas geimporteerd dan was afgesproken.

    Met de actie van Gazprom stapelen de schulden van Kiev zich verder op en hiermee dreigt men ook een afspraak met Moskou te schenden over een lening die vorig jaar werd afgesloten.

    Eind december verstrekte Rusland Oekraine een lening van $3 miljard via de aankoop van Eurobonds. Voorwaarde was toen dat de staatsschuld van Oekraine niet boven de 60% van het bruto binnenlands product (bbp) uit mocht komen, anders zou Moskou kunnen eisen dat Kiev deze lening eerder af zou lossen. Momenteel staat de staatsschuld van Oekraine op 52,7% van het bbp, maar als de rekening van Gazprom daar bij opgeteld wordt, dan loopt dit percentage op tot boven de 60%.

    Gazprom verhoogde eerder deze maand de gasprijs voor Oekraine en Moskou waarschuwde ook al dat Kiev zijn gasimport uit Rusland voortaan mogelijk vooruit moet gaan betalen.

    Door Jay Solomon; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 24 april 2014 21:46

    'Oekraïne is klaar voor oorlog met Rusland'

    Oekraïne is klaar om met Russische militairen te vechten als die het land binnenvallen. Dat heeft de Oekraïense minister van buitenlandse zaken Andriy Desjtsjitsja donderdag gezegd.

    Foto: Novum

    Hij reageert hiermee op het besluit van Rusland om nieuwe legeroefeningen langs de grens met Oekraïne te houden.

    Desjtsjitsja zei dat de aankondiging van Rusland 'de situatie in de regio ernstig laat ontsporen'. Hij wil binnen 48 uur uitleg van de Russen waar ze mee bezig zijn.

    De minister zei dat Oekraïne zijn lesje heeft geleerd met de Russische annexatie van de Krim en vervolgde dat 'we nu tegen de Russische troepen zullen vechten als ze Oekraïne binnenvallen'. Volgens hem zijn het Oekraëense leger en volk hier klaar voor.

    Het Russische minister van defensie kondigde enkele uren eerder de nieuwe legeroefeningen langs de grens met Oekraïne aan. Hij deed dat in reactie op geweld bij de Oekraïense stad Slovjansk, waarbij donderdag zeker twee pro-Russische separatisten de dood vonden.

    Timmermans

    Volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken wordt de situatie steeds zorgelijker. ''Het valt zeer te betreuren dat Rusland niet bereid is zijn invloed aan te wenden om die groeperingen tot de-escalatie en dialoog te bewegen'', aldus de minister donderdag op zijn Facebookpagina. Hierdoor loopt Moskou de kans dat het akkoord dat Rusland, de VS, Oekraïne en EU eerder overeenkwamen in Genève ''een dode letter'' wordt.

    In de Zwitserse stad spraken de vier partijen af dat alle illegale gewapende groepen in Oekraïne worden ontwapend en dat bezette overheidsgebouwen worden ontruimd.

    Gijzelen

    De Amerikaanse journalist Simon Ostrovsky die enkele dagen in Slovjansk werd vastgehouden door pro-Russische betogers is donderdag vrijgelaten.

    Dat heeft de journalist van Vice.com via de telefoon laten weten. Hij is inmiddels op weg naar de Oost-Oekraïense stad Donetsk, waar ook veel separatisten actief zijn. Ostrovsky werd dinsdag gevangengenomen. De journalist verkeert naar eigen zeggen in goede gezondheid.

    Slovjansk wordt al meer dan een week bezet door pro-Russische demonstranten. Zij eisen zelfbestuur of zelfs aansluiting bij Rusland.

    Dit moet u weten over de onrust in Oost-Oekraïne

    Chronologie van de gebeurtenissen in Oekraïne l Dossier Oekraïne

    Door: Novum/NU.nl
  7. [verwijderd] 24 april 2014 23:35
    Toen wij het in 2005 hadden over de enegiewende
    En solar en wind propageerde
    Wisten wij niet dat dit incidentje met Rusland ons in een stroomversnelling zou duwen
    Die domme politiek staat nu te springen om energie onafhankelijkheid!
    Maar 9 jaar later dat de vooruitziende mens dit inzag!
    Zo ontzettend dom zijn ze
  8. [verwijderd] 25 april 2014 00:37
    quote:

    whammy schreef op 24 april 2014 20:18:

    weet iemand hoe de situatie is met de Tartaren op de Krim?
    zij zijn misschien wel beroofd van haven en goed als 2e rangs burgers excuses 3e rangs burgers
    allemaal gevlucht naar West Oekraïne?
    Het zijn Tataren, veel gemaakte fout, momenteel zijn de Tataren volledig anti Russen, paar gevallen van mishandeling en klachten dat ze overal in de gaten gehouden worden, zelfs in de moskee, 2 leiders is voor 5 jaar de toegang tot Rusland ontzegd.
    Denk niet dat het Tataarse volk zich hierbij zal neerleggen.

  9. [verwijderd] 25 april 2014 01:09
    Russian Imperial Expansion or Economic Collapse?
    Posted on April 24, 2014 by chornajuravka
    OPED By Walter Derzko, Torontofuel

    Putin is in a panic over NATO encroachment and encirclement of the Russian Federation. He also knows that the Russian Federation is quickly losing its geopolitical and energy influence. Putin admitted that Russia invaded /annexed Crimea out of shear necessity and outright survival. If it didn’t then NATO would eventually accept Ukraine, stationing troops in Sevastopil. In his annual TV phone in show last week, Putin conceded that Russia is no match for NATO.

    Putin explains: “[ ] if NATO troops walk in, they will immediately deploy these forces there. Such a move would be geopolitically sensitive for us because, Russia would be practically ousted from the Black Sea area. We’d be left with just a small coastline of 450 or 600km, and that’s it!” Putin adds: “I’ll use this opportunity to say a few words about our talks on missile defense. This issue is no less, and probably even more important, than NATO’s eastward expansion. Incidentally, our decision on Crimea was partially prompted by this. If we don’t do anything, Ukraine will be drawn into NATO sometime in the future. We’ll be told: “This doesn’t concern you,” and NATO ships will dock in Sevastopol, the city of Russia’s naval glory.”

    Putin justifies the Crimean invasion with the following admission: “Nations and countries have the right to choose a way of ensuring their security themselves. All right, this is true. But it is also true that when the infrastructure of a military bloc approaches our borders, we have grounds for certain apprehensions and questions. We must take certain steps, and this is also true; nobody can deny us this right. And this compels us to counteract.”

    Putin then contradicts himself: “I have already mentioned that the final decision to return Crimea to the Russian Federation was only based on the results of the referendum…[…]…Russia did not annex Crimea by force. Russia created conditions – with the help of special armed groups and the Armed Forces, I will say it straight – but only for the free expression of the will of the people living in Crimea and it was the people themselves who made this decision.”

    In reality however, only 32% of Crimeans voted in the sham referendum.

    “Although some two-thirds of Russians currently support Putin, that number could drop precipitously if body bags arrive in Moscow and the stagnant Russian economy creaks under the burden of military adventurism.” concludes Rutgers professor Alexander Motyl.

    The collapse of the Russian Federation has been regularly predicted by numerous Russian analysts and ministers since 2008. This also includes westerners such Zbigniew Brzezinski and Edward Lucas from the Economist magazine. Zbigniew Brzezinski had a pivotal role in anticipating and helping bring about the economic downfall of the USSR. In 2011, former Russian Finance Minister Aleksei Kudrin said: “Russia cannot afford to run budget deficits on the current level of oil prices, which is certain to nose-dive with the inevitable bursting of the bubble.”

    Further energy sanctions and the release of surplus American, Iranian or Saudi oil could see energy prices collapsing to half of today’s levels, threatening Russia’s very survival as a state entity.
    Added to economic woes, wars and occupations are fairly expensive undertakings, especially for nations with declining energy reserves and declining export-generated cash (with the EU diversifying its energy suppliers).

    How much is all of this aggression/invasion costing Putin?

    There appears to be some 15,000 Russian troops along Ukraine’s borders and over 22,000 in Crimea out of 750,000 in total. Strategist Oleh Soskin recently stated on Espreso TV that Putin has spent a minimum of $700 Billion US dollars (an unbelievable and staggering amount) to launch the war against Ukraine, although he didn’t mention his source (video in Ukrainian)

    Compare this amount to Russia’s Sovereign Wealth Fund, which has dropped to under $500 Billion. No doubt, part of this war effort may have been financed by western banks, just like in World War II. This needs further journalistic exploration.
    This leads to only 2 possible scenarios as I see it; either Putin succeeds and the Russian empire is enlarged (to include all or part of Ukraine, the Baltics and Eastern Europe as a buffer to NATO and resulting frozen conflict zones ) or the Russian Federation collapses from insolvency, into 21 independent nations and a “smaller, tiny, insugnificant” Russia.

    What are the economic costs to Russia of Crimean annexation so far?
    Apart from almost universal global isolation and a growing list of economic sanctions, the Russian economy is quickly stagnating. According to Oleh Soskin, Russia has burned through $30 billion in gold reserves to prop up the Ruble. In addition, in the last several months, the Russian stock market has lost over 20%, the Ruble has depreciated by over 15%; Russia is hemorrhaging $150 Billion in net capital outflow; foreign direct investment (FDI) has dropped to almost zero; Russian exports have collapsed resulting a budget deficit of 400 billion Rubles for 2104 and GDP growth will likely be zero if not negative in 2014. Added to Crimea, if Russia takes over South-Eastern Ukraine, the Russian budget deficit will increase by 45% if not more. Further credit agency rating downgrades will cost Russia billions in added borrowing costs.

    So my takeaway from this is straightforward. If the Russian army is 10 time bigger then Ukraine’s armed forces, and it costs orders of magnitude more to run, supply and sustain the Russian army, the aggression, the bribes to locals and the provocateurs, then the only way to win is to force Russia to purposely burn money by delaying aggression, violence and needless deaths in a prolonged stalemate, since Russia is unlikely to back down now. So far, this aggression has been relatively restrained and violence-free compared to other conflicts such as Afghanistan or Bosnia. So consequently, if Ukraine keeps the conflict to a “low simmer” like it is doing now and spends a minimum amount of military effort on encounters with little green men, (ie choosing its strategic battles wisely), then each passing week, Russia is forced to waste billions of dollars propping up the aggression-a war of attrition. So theoretically, Putin’s megalomaniac military ambitions could soon collapse the Russian Federation ( just like the we saw with the USSR and a decade of artificially low oil prices). The West could speed up the collapse scenario by immediately announcing more severe economic sanctions (banking, energy, arms, insurance, and other targeted industry sanctions, credit agency downgrades, export /trade embargoes etc. ) against Russia for not de-escalating of the conflict in Eastern Ukraine as signed in the Geneva agreements.
    In conclusion, Russia just can’t afford a war with Ukraine.

    euromaidanpr.com/2014/04/24/russian-i...
  10. forum rang 4 Willempie3 25 april 2014 07:33
    Rusland stort echt niet in door een oorlog met Oekraine. Dat leger hebben ze al betaald. Brandstof voor de tanks zal het probleem ook niet zijn.
    Munitie ook niet: Oekraine is zeker in de Oostelijke provincies niet tot serieuze tegenstand in staat. De meeste kazernes van Oekraine liggen in de Westelijke helft van het land. Als het Westen niet meevecht tegen de Russen is Oekraine kansloos. Maar met NAVO ingrijpen heb je wel WO3 en dat is Oekraine echt niet waard. Je kunt Rusland alleen keihard treffen door geen olie en gas meer van ze te kopen. Maar dat kost de Europeanen ook enorm veel. De olieprijs zal dan door het dak gaan, omdat er dan bij de Opec veel meer gekocht moet worden. De hoeveelheid aardgas is op korte termijn niet eens te vervangen. Tekorten in de winter zijn dan zeker. Het Westen heeft de Oekrainers ook niet meer zoveel te bieden als in de tijd van het vallen van de USSR. Rusland kan goedkoop gas bieden en hogere pensioenen dan een bijna failliet Oekraine dat bij Europa hoort. Daarom zijn er ook veel Russisch sprekende Oekrainers die liever bij Poetin willen horen dan bij de EU. Niet alleen de puur Russische minderheid.

    W3.
16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,34 +1,62%
EUR/USD 1,0695 -0,32%
FTSE 100 8.137,30 +0,72%
Germany40^ 18.198,40 +1,57%
Gold spot 2.339,83 +0,33%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,72%
ASMI
+8,08%
Alfen ...
+6,93%
NX FIL...
+6,62%
TomTom
+4,04%

Dalers

SIGNIF...
-8,51%
Wereld...
-7,05%
IMCD
-6,71%
AMG Cr...
-5,08%
BESI
-4,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links