Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Potentieel Ordina 2014!

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2014 00:10
    Omdat er nog aandeelhouders, en mogelijk andere geinteresseerden, zijn die verbetering niet goed kunnen afleiden van rendements- en kasstroomherstel in de laatste 9 maanden, hieronder nog een uiteenzetting wat Ordina onder mom van managementagenda allemaal heeft gerealiseerd en mijn eigen voorspelling.

    14 mei komt Ordina met Q1 cijfers 2014 na een sterk afgesloten 2013. Sinds november (niveau 1,86) is koers zijwaarts gegaan, dit met sterke onderliggende cijfers in Q4 gepubliceerd in februari 2014. Aanvankelijk kwam 14% rendementsverbetering in EBITDA (8,5%! en omzet met bijna 1% groeide) tot uitdrukking binnen de koers (top 2,13), echter is dit weggeëbt.
    De afboeking van goodwill was zeer fors doch blijft dit een non-cash event terwijl EV op 60% blijft van Totaal Vermogen.
    Belangrijk is dat werkkapitaal positief ontwikkeld, waarbij focus blijft door aanstellen financieel directeur onder de vleugels van CFO, en netto-schuldpositie verbeterde naar 2,2 mln.

    Om even uit te drukken wat er allemaal is gebeurd een opsomming van feiten sinds 1/7/2013:
    A) Omzetgroei Q3 (recurring) jaar op jaar van 1,9%, EBITDA 4,5% (2012: 2,8%)
    B) Omzetgroei Q4 (recurring) jaar op jaar van 0,8%, EBITDA 8,5% (2012: 7,1%)
    C) Overhead omlaag (-70) gebracht en aantal directe werknemers te verhogen (+50)
    D) Focus op verlaging beschikbaarheid > verhogen productiviteit
    E) Kennisniveau te optimaliseren door meer dan 450 werknemers cursussen te lagen volgen
    F) Leiderschapsdialoog 130 managers met goede vorderingen aldus CEO
    G) Aanpassen organisatiestructuur naar 5 divisies met betere focus op rendement en sturing.
    H) Investeren in betere diensten (SAP HANA, beheer (Agile), mobile, ICT talent management en opstarten SMART Technologies als nieuwe afdeling gericht op innovaties, gericht op verdere groei en veroveren marktaandeel
    I) Ordina zoekt voor het jaar 2014 honderden nieuwe werknemers. Dit wordt nog eens onderstreept door werving van Corporate recruiter en
    J)
    Beter verzuimbeleid door enerzijds aanstellen verzuimcoaches met dientengevolge betere begeleiding van langdurig arbeidsongeschikten; anderzijds door gebruik van Quli als e-health platform waarbij werknemers ziektemelding doen en direct begeleid worden naar inzetbaarheid
    K) Sterke stijging klant- en medewerkerstevredenheid volgens externe en direce onderzoeken.

    Hetgeen hierboven beschreven is, zijn zeer belangrijke veranderingen, allen gerealiseerd c.q. begin gemaakt in voornamelijk H2 2013. Dat het qua rendement en kasstroom goed zit, bleek uit Q4 2013.

    Gezien de woorden van de CEO & CFO tijdens de analistenmeeting, zoals (1) nieuwe dienstenopzet heeft reeds tot verbeterde inzichten/sturing geleid, lees: rendementsherstel, (2) licht herstel H2 2013 zet zich door, lees groei tussen 0-2% (3) bankstanden per medio februari gaven goed beeld van doorzettende trend verbetering kasstroom is mijn slotsom dat ontwikkelingen Q1 2014 er goed voor staan.

    Uitgangspunten Q1 214
    -Vorig jaar 2,5% EBITDA. Op grond van onderstaande verwacht ik EBITDA 5%, immers was EBITDA marge Q3 2013 4,5% bij 2 miljoen minder omzet. Met een positieve outlook van RvB gaat koers naar andere hoogtes (koersdoel Rabobank hebben we nog tegoed).
    -Omzetgroei 1% (omzet van 93,9 miljoen naar globaal 95 miljoen)
    -2% meer directe werknemers dan vorig jaar = minder inhuur externen, hetgeen mede ingegeven:
    -Vorig jaar veel ziekteverzuim in 1e maanden 2013 door aanhoudend lange griepgolf > zie jaarverslag. 2014 jaar op jaar aantal verbeteringen, zie punt J hierboven en mildere weer

    Wervingsdoel recruiters 2014 vanaf nu (woorden hoofd corporate recrutment): 100’en werknemers erbij dit jaar = gelijk aan positieve outlook.

    Wanneer trend Q1 2014 zich versneld doorzet moet Ordina in staat zijn ruim 6,5%-7% EBITDA te behalen. Uitgaande van 382 miljoen omzet kom je op een EBITDA van €25-27 miljoen. Vermindert met afschrijvingen, amortisatie en interest resteert er winst van €18-20 miljoen voor belasting.
    Waarbij fiscaal gezien geen belasting hoeft te worden betaald gezien compenseerbare verliezen.
    93 miljoen uitstaande aandelen is 20 cent winst per aandeel voor commerciële belastinglast!

    P.S. is eigen verwachting.
  2. [verwijderd] 10 april 2014 08:06
    Voor LT zit je goed bij Ordina pietje. Ook voor korte termijn voorzie ik veel rendement. Bij goede cijfers , ofwel veel rendement en kasstroom een positieve outlook en hoger uitkeringspercentage dividend na AVA (35%) gaat serieuze interesse met koersen richting koersdoel Rabobank ad 2,50.
    Is een groei-aandeel Ordina
  3. [verwijderd] 10 april 2014 19:30
    14-2-2014 *ING Ordina-koersdoel verhoogd naar EUR2,45 van EUR2,15 - ING
    14-2-2014 *Rabobank Ordina-koersdoel aangehouden op EUR2,50 echter door sterker dan verwachte resultaten ziet Rabo ruimte om de EBITDA-ramingen en het koersdoel te verhogen. Ze zien een sterk opwaarts potentieel voor de marges de komende jaren en houden het aandeel op Conviction Buy (tot op heden nog geen hoger koersdoel Rabo gezien).(1)

    (1)koersdoelverhoging door Rabobank zal volgen na goede cijfers Q1 (EBITDA +5%).
  4. [verwijderd] 11 april 2014 08:32
    Verdergaand op de belangen van de grote vermogensbeheerders/bestuurders:

    -CEO houd bijna 900.000 aandelen en CFO ruim 200.000 aandelen (belang 1,2% tezamen)in bedrijf; hebben gekozen voor aandelen als uitkering beloning 2013 in plaats van cash = positieve outlook

    -Sinds medio januari houdt Deutsche Bank een belang van ruim 3% in Orina. Dit belang is verworven tegen prijs van €1,95

    -Sinds medio januari, met latere uitbreiding, houdt Invesco Limited een belang van ruim 5% in Ordina. Dit belang is verworven tegen prijs van €1,95.

    Laatste 6 maanden aandelen verhandeld tegen koersen tussen 1,85 en 2,10. Stevige balans is opgemaakt bij verdere rendements- en omzetverbetering prognoses.
  5. [verwijderd] 18 april 2014 08:29

    ORDINA: SMART Technologies

    Innovatie door combinaties van slimme technologieën


    Voorwerpen worden steeds slimmer en kunnen steeds meer. Of het nu om detectie, analyse, interactie of het nemen van beslissingen gaat. De innovatieve toepassingen die hierdoor ontstaan, veranderen onze wereld in een rap tempo. Technologie komt steeds dichter bij de mens wat we ook wel de humanisering van IT noemen. Ook voor uw organisatie kan deze revolutie gevolgen hebben. Met SMART Technologies van Ordina bent u klaar voor de toekomst.

    Onze nieuwe SMART pagina op #ordina is live lnkd.in/d3eSQQq
  6. [verwijderd] 23 april 2014 20:49
    IT-projecten worden projecten van de business

    9 apr. 2014 door Rick Kruiswijk

    Opinie - We zijn uit de recessie, IT kan weer echt wat gaan betekenen voor het bedrijf.


    Positieve geluiden in de wandelgangen en in de kranten: we zijn officieel uit de recessie, hoera! Voor IT betekent dit een einde aan het louter inzetten van IT voor besparingsdoeleinden. Nu de economie aantrekt zullen bedrijven IT weer in gaan zetten voor de broodnodige innovatie. Een goede ontwikkeling, want wat dat betreft dreigen we achterop te raken. Volgens het Pan-EMEA IT Transformation-onderzoek van Vanson Bourne blijkt dat IT één van de belangrijkste factoren is die innovatie en zakelijke groei kan stimuleren. De meeste innovaties ontstaan door de toepassing van IT. Voor het IT-vak is het einde van de recessie extra positief nieuws.

    Eindelijk kunnen IT-ers zich weer met leukere dingen gaan bezighouden dan op de centen letten. Bovendien is een IT-er vaak als een van de eersten bezig met ontwikkelingen die iedereen aangaan; want de innovaties hebben niet alleen invloed op het bedrijfsleven en de wereldeconomie maar ook op ons dagelijks leven. Het rapport Disruptive Technologies: Advances that will transform life, business, and the global economy, van het McKinsey Global Institute (MGI) identificeert twaalf technologieën die de komende jaren enorme economische en sociale veranderingen zullen veroorzaken. Zoals mobiel internet, automatisering van kenniswerk, The Internet of Things, cloud technologie en innovatieve robotica. Deze nieuwe technologieën maken het IT-vak weer buitengewoon boeiend en relevant. Niet alleen technologische ontwikkelingen zijn van levensbelang voor de business, ook sociale innovatie heeft veel invloed. Dit blijkt uit onderzoek van Innovatie Monitor van de Erasmus Universiteit, Rotterdam School of Management en Panteia/EIM. Slimmer werken, het optimaal benutten van managementvaardigheden en de kennis van medewerkers maken het verschil.

    Door deze ontwikkelingen zijn IT-projecten steeds minder pure IT-projecten, maar steeds vaker in feite businessprojecten. Dit doordat IT en business steeds meer integreren en IT ook een steeds belangrijke rol krijgt in het dagelijks leven. De brug van IT naar de business en naar het dagelijks leven moet dus steeds vaker worden gebouwd. Hiermee wordt het IT-vak ook aantrekkelijk voor anderen dan alleen de hard core IT-nerd (die sowieso een imagotransformatie heeft gehad; nerds zijn tegenwoordig cool), zoals voor young professionals en vrouwen.

    Zoals ook in eerder blogs aangegeven, zijn nu juist vrouwen bij uitstek geschikt voor managen van innovaties; zij zijn perfecte bruggenbouwers van IT naar business. Brugfuncties als business analist, projectmanager, digital marketing manager, maar ook CIO en product owner kunnen zij uitstekend uitvoeren. Dit omdat ze van nature beschikken over de 'zachte' vaardigheden die nodig zijn voor het leggen van relaties tussen mensen en verschillende divisies (IT en business). Het zou zonde zijn als we juist nu we het zo hard nodig hebben maar liefst de helft van ons totale human capital, namelijk de vrouwen, aan de zijlijn laten staan. We hebben hen nodig om de bruggen te bouwen en daarmee een inhaalslag in innovatie te maken en te kunnen blijven innoveren.

    Rick Kruiswijk richtte in 1995 HeadFirst op, een onafhankelijke kennisbemiddelaar die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties, met name op het gebied van ICT.
    Lees meer blogs van Rick Kruiswijk op BlogIT

    cxo.nl/projectmanagement/82072-it-pro...
  7. [verwijderd] 23 april 2014 20:56
    Nog een positief bericht om te verduidelijken dat NL ondernemingen ICT benutten als service voor nieuwe producten/diensten, het welzijn enz.

    Vanaf heden zal Ordina sterk profiteren van het goede investeringsklimaat tbv ICT. Ook landen als België en Luxemburg zijn sterk ontwikkeld en belangrijke markten voor Ordina.

    Nederland in top 5 van landen die ICT aanwenden voor economische groei

    Nederland staat op de 4e positie in de ranglijst met economieën die ICT aanwenden voor economische groei, innovatie, werkgelegenheid en maatschappelijk welzijn. Ons land staat hiermee op dezelfde positie als vorig jaar. Het Global Information Technology Report van het World Economic Forum (WEF) vergelijkt 148 economieën ter wereld.

    WEF stelt dat Nederland als diensteneconomie snel en kundig het belang van ICT voor zowel innovatie als concurrentievermogen heeft onderkend. ICT is in ons land doorgedrongen in alle aspecten van de maatschappij. Dit blijkt onder andere uit het aantal huishoudens dat een computer heeft, waarmee Nederland op de 1e positie staat. Andere voorbeelden zijn toegang tot internet (3e positie), de overheidsdiensten die online beschikbaar zijn (5e positie) en bedrijven die online transacties uitvoeren met zowel klanten (4e positie) als andere bedrijven (11e positie).

    Andere sterke punten
    Nederland loopt vooruit op het gebied van intensiteit van internet- en telefonieconcurrentie (1e positie), mobiel netwerkbereik (1e positie; 100% bereik op basis van populatie), het aantal afgesloten breedband internet abonnementen (2e positie), en veiligheid van internetservers (2e positie). Nederland heeft de maximale score behaald op de zogenaamde 'E-participatie Index' van de Verenigde Naties.

    De top 3 van de ranglijst, die Networked Readiness Index wordt genoemd, is ten opzichte van vorig jaar ongewijzigd. Finland staat op de 1e positie, Singapore op de 2de plek en Zweden op de 3de.

    Opkomende landen hebben het moeilijk
    Opkomende economieën zoals China (62e positie), Brazilië (69e positie) en India (83e positie). Deze landen verliezen posities, waaruit blijkt dat de digitale kloof met Westerse geavanceerde economieën alleen maar groter wordt. Maar ook binnen de Europese Unie lopen de Zuid- en Oost Europese economieën duidelijk achter in ICT toepassingen ondanks de Digitale Agenda van de Europese Commissie.

    www.executive-people.nl/nieuws/11428/...
  8. [verwijderd] 23 april 2014 21:20
    Nog 1tje dan; het is tenslotte woensdag.
    Meer geld ondernemingen beschikbaar voor ICT blijkt uit onderzoek.

    Gepubliceerd: 23 april 2014 10:12

    Ondernemers denken weer aan investeren

    Nederlandse ondernemers zijn weer meer bereid om te investeren. Het positivisme over het ondernemersklimaat neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte.

    Uit de jaarlijkse Mid Market Monitor, een onderzoek onder 133 ondernemingen uit het middenbedrijf, komt naar voren dat 45 procent van de ondernemers het voornemen heeft om nieuwe producten en diensten te gaan ontwikkelen.

    Ook geeft 40 procent te kennen weer te gaan investeren in kapitaalgoederen. Zo'n 60 procent van de ondernemers zou bovendien de bedrijfsprocessen verder willen gaan automatiseren.

    Deloitte ziet dat de ondernemers meer vertrouwen hebben in de economie en daarom meer risico's durven te nemen.

    Er komt bijvoorbeeld weer geld beschikbaar voor ICT, maar ook voor opleiding en ontwikkeling van het personeel. "Na een aantal moeilijke jaren hebben de bedrijven hun financiën weer op orde", zegt Mennolt Beelen van Deloitte. "Veel investeringen zijn uitgesteld, maar bedrijven beginnen nu aan een inhaalslag."

    Omzet
    Dat resulteert ook in positieve verwachtingen over de omzet. 60 procent van de ondernemers denkt dat de omzet zal stijgen in de komende zes maanden. Vorig jaar was een minderheid van de ondernemers nog positief over de inkomsten.

    Daarmee verwacht 30 procent bovendien weer nieuw personeel aan te nemen. Ruim de helft verwacht dat het aantal op het zelfde niveau blijft.

    "De ondernemers zijn af van hun negatieve houding jegens het klimaat", zegt Deloitte. 65 procent van de onderzochten is neutraal over het klimaat en 20 procent positief.

    www.nuzakelijk.nl/mkb/3758345/onderne...
  9. [verwijderd] 24 april 2014 08:46
    PERSBERICHT: Clockwork ontwikkelt nieuwe website voor Stibbe

    Nieuwegein, 24 april 2014

    Clockwork, het digital engagement bureau van Ordina, heeft de nieuwe
    website (www.stibbe.com) ontwikkeld voor Stibbe. Dit digitale kanaal
    vervult een belangrijke rol in de communicatie van het advocaten- en
    notarissenkantoor en onderstreept de profilering van Stibbe als
    toonaangevend Benelux-kantoor met een internationaal karakter. De
    website wordt ook ingezet voor marketing en arbeidsmarktcommunicatie.

    Voor de nieuwe website heeft Clockwork het concept 'wij zijn Stibbe'
    ontwikkeld, waarin de mensen van Stibbe centraal staan. Mensen zijn
    namelijk het meest waardevolle kapitaal van Stibbe. Het is vaak de
    persoonlijke klik tussen advocaat en cliënt die de doorslag geeft
    in de keuze voor het kantoor.

    Een belangrijk onderdeel van het concept is de persoonlijke touch en het
    eigen karakter van de medewerkers. Wereldwijd zijn alle medewerkers van
    de verschillende kantoren van Stibbe (Amsterdam, Brussel, Luxemburg,
    Londen, Hongkong en Dubai) gefotografeerd door Jasper Zwartjes. De
    corporate site laat duidelijk zien wie welke expertise heeft, zodat
    bestaande en potentiële cliënten gemakkelijk en direct met de
    specialisten van Stibbe kunnen communiceren.

    Clockwork is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept, het
    design en de technische realisatie en heeft regie gevoerd over de
    ontwikkeling van alle content en fotografie. Het eindresultaat is een
    waardige online presence van Stibbe.

    "Het creatieve concept dat Clockwork voor ons heeft neergezet past echt
    bij ons. Een persoonlijke open benadering die uitnodigt tot contact. Wij
    zijn zeer trots op onze nieuwe website! Hiermee positioneren wij ons nog
    beter als internationaal Benelux-kantoor", aldus een woord
  10. [verwijderd] 24 april 2014 23:17
    Wat een mooie en informatieve posts/ artikelen weer hierboven, goed geplaatst.

    Nota Bene midden in het circus van de Zuidas in A'dam, advocatenkantoor Stibbe! Top dat juist die met Ordina in zee gaan, veelzeggend natuurlijk.
    >> Voor de liefhebber zie hier een korte omschrijving van dit kantoor:
    "Amsterdams kantoor, mondiaal actief
    Een vooraanstaand internationaal advocaten- en notarissenkantoor met circa 300 juristen en vestigingen in Amsterdam, Brussel, Dubai, Hongkong, Londen, Luxemburg en New York.
    Een van de grotere kantoren
    Stibbe is een van de grotere kantoren in Nederland. Tot onze cliënten behoren toonaangevende, internationaal opererende ondernemingen in binnen- en buitenland en overheidsinstellingen. Daar onder bevinden zich grote mondiale spelers met noteringen aan de effectenbeurzen in Europa en de Verenigde Staten."

  11. gerrit 69 25 april 2014 00:17
    quote:

    pe26 schreef op 11 april 2014 08:32:

    Verdergaand op de belangen van de grote vermogensbeheerders/bestuurders:

    -CEO houd bijna 900.000 aandelen en CFO ruim 200.000 aandelen (belang 1,2% tezamen)in bedrijf; hebben gekozen voor aandelen als uitkering beloning 2013 in plaats van cash = positieve outlook

    -Sinds medio januari houdt Deutsche Bank een belang van ruim 3% in Orina. Dit belang is verworven tegen prijs van €1,95

    -Sinds medio januari, met latere uitbreiding, houdt Invesco Limited een belang van ruim 5% in Ordina. Dit belang is verworven tegen prijs van €1,95.

    Laatste 6 maanden aandelen verhandeld tegen koersen tussen 1,85 en 2,10. Stevige balans is opgemaakt bij verdere rendements- en omzetverbetering prognoses.
    Op 16 januari dit jaar was er een uitzonderlijk hoge omzet in het aandeel Ordina van bijna 15 miljoen aandelen op een slotkoers tegen de € 1,95
    Daarmee is het verworven belang van Deutsche Bank en Invesco Limited wel min of meer aangetoond.
    Op de huidige koers tegen € 2,16 hebben zij met hun belang al ruim 10 procent rendement behaald in nauwelijks 3 maanden tijd, maar er zit op lange termijn natuurlijk veel meer in het vat.

    Gerrit
  12. [verwijderd] 25 april 2014 19:29
    Forrester: Cloud groeit harder dan voorspeld


    De wereldwijde omzet uit publieke cloud computing-diensten groeit harder dan eerder was voorspeld. Marktonderzoeker Forrster stelt de verwachte omzet naar boven bij. In het eerste kwartaal van 2011 verwachtte het analistenbureau dat in 2020 de wereldwijde omzet zou uitkomen op honderdzestig miljard dollar. De analist verwacht nu dat de markt zal groeien tot 191 miljard dollar. In 2013 werd wereldwijd 58 miljard dollar geïnvesteerd in cloud computing. Dat schrijft het bureau in het rapport 'The Public Cloud Market Is Now In Hypergrowth.'

    De marktonderzoeker: 'In 2020 komt het grootste deel van de omzet voor rekening van cloud-applicaties, namelijk 133 miljard dollar. Cloud-platformen en zakelijke clouddiensten tekenen voor respectievelijk 44 en veertien miljard dollar.'

    Forrester: 'De markt voor cloud computing groeit harder dan we aanvankelijk hadden voorspeld. Cio's kiezen steeds vaker voor cloudoplossingen en haken in op het veranderende ict-landschap.'

    Maar de analisten zien ook uitdagingen. 'Het duurt tientallen jaren voordat barrières die cloud computing vanuit een andere tijdgeest heeft, geslecht zijn.' Als voorbeelden noemen de analisten een naar binnen gekeerde bedrijfscultuur en financiële, juridische en psychologische barrières.

    Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/clou...
  13. [verwijderd] 30 april 2014 12:41
    30-04-2014 10:09 | Door Pim van der Beek


    'Dienstverlener profiteert van herstel economie'


    Ict-dienstverleners en uitzendbureaus plukken de vruchten van de aantrekkende economie. Dat stelt de Rabobank. Volgens de bank profiteren bedrijven van het onverwacht snelle herstel van de economie. De bank heeft daarom de sectorprognoses voor 2014 tussentijds bijgesteld. Voor alle sectoren behalve de gezondheidszorg zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden.

    Over de sector zakelijke dienstverlening - waar het de ict-sector onder schaart - schrijft de bank : 'De zakelijke dienstverlening profiteert van de toename van bedrijvigheid in andere sectoren. Vooral de uitzendbureaus en de ict-dienstverleners plukken hier al de vruchten van.'

    De opkomst van e-commercie biedt volgens de bank meer groeikansen voor logistieke dienstverleners en koeriersbedrijven. Eerder verwachtte de bank voor de sector zakelijke dienstverlening nog een krimp van een half procent. Nu stelt de bank die verwachtingen bij naar 0,7 procent groei.

    Rabobank: 'Voor alle sectoren behalve de gezondheidszorg zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden. Niet alleen het uitvoervolume neemt toe, maar ook de binnenlandse bestedingen stijgen weer licht. We verwachten dat het private investeringsvolume in 2014 met 4,75 procent toeneemt. De particuliere consumptie krimpt in 2014 met 1 procent. Dat is minder dan voorgaande jaren en minder dan eerder verwacht.'

    Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/dien...
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links