Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat is de waarde van uniQure?

7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. flosz 23 januari 2014 19:40
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 januari 2014 09:34:

    Hier zou UniQure iets mee moeten doen:
    Geneesmiddel voor Alzheimer in zicht
    Dat doet Sangamo ( SGMO) al met Ceregene’s CERE-110 (Phase 2)

    Sangamo van de AAV vect. , hemofilie A en B, de ziekte van Huntington etc.…..

    We believe that our exclusive license from the NIH includes the systemic administration of AAV5-based therapeutic products so long as such therapeutic products are "to be delivered to the brain or liver for treatment of human diseases originating in the brain or liver." However, Sangamo BioSciences, Inc., or Sangamo, has announced that it has broad worldwide licenses to use AAV vectors, including AAV5 and AAV6, for research, development and commercialization of therapies for hemophilia A and B, Huntington's disease and other targets. We believe Sangamo's view may be that our exclusive license excludes systemic administration because Sangamo interprets the phrase "to be delivered to" to require direct administration into the brain or liver. Our view is that the phrase "to be delivered to" indicates the ultimate destination of the therapy and not the location where it is first introduced into the body. Although we think our interpretation is correct, there can be no assurance that a court would agree with our interpretation regarding the meaning of this phrase. If our interpretation of the phrase "to be delivered to" is incorrect, then others may obtain licenses from the NIH that may enable them to compete with us in the systemic administration of AAV5-based therapeutics for treatment of human diseases originating in the brain or liver, which could harm our business.
    www.sec.gov/Archives/edgar/data/15905...
    _____________________

    Bestaat het anti - Alzheimer dieet?

    Vitamines, drankjes en voedsel om Alzheimer te voorkómen of af te remmen, het lijkt een veelbelovende markt te worden. Maar is het wel zo veelbelovend? IDé dook ontnuchterende onderzoeken op en legde deze voor aan professor dr. Philip Scheltens. Laat u ontnuchteren - hoewel niet álles onzin is.

    Philip Scheltens is hoogleraar Cognitieve Neurologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en directeur van het Alzheimercentrum VUmc; tevens medisch hoofd zorgeenheid polikliniek Neurologie/Neurochirurgie/PCD, VUmc.
    www.innovatiekringdementie.nl/Artikel...

    Verband tussen obesitas en dementie
    www.gezondheidsweb.eu/alzheimer/overg...

    Gezonde voeding (meer groenten en fruit) kan Alzheimer helpen voorkomen
    www.gezondheidsweb.eu/alzheimer/gezon...

    Alzheimer en voeding
    www.btsg.nl/infobulletin/dementie/Alz...
    www.alzheimer-nederland.nl/actueel/on...
  2. bilbo3 23 januari 2014 21:39
    De marktwaarde van Sangamo is bijna 1,2 miljard $.
    Als leek zou ik niet kunnen zeggen waarom dit zoveel meer is dan de verwachte marktwaarde van Uniqure (op basis van de nu bekende gegevens omtrent de IPO).
    De pijplijn lijkt mij niet beter dan die van Uniqure.
    het programma tegen Alzheimer hebben ze voor een prikkie overgenomen.
  3. REX 28 januari 2014 14:52
    quote:

    Rex schreef op 13 november 2013 14:48:

    Zoals je hier kan zien gaan de meeste IPO's tussen de 10 en 20 dollar van start:
    www.renaissancecapital.com/ipohome/pr...
    niemand begint onder 10 euro met eerste notering (is ook psychologisch niet verstandig.)
    Maar dat zegt natuurlijk helemaal niks over een rendementssprong.
    Die 600% rendements sprong is al geweest afgelopen jaar.
    Uniqure kan (en zal waarschijnlijk) natuurlijk zo maar beslissen dat je voor 4 van je huidige stukken 1 nieuw genoteerd stuk krijgt @ pak hem beet 12 dollar.
    dus waarschijnlijk eerst een reverse split van 4 oud/eur voor 1 nieuw/$ en dat zijn dan je nasdaq stukken.
    Zat ik er niet ver naast...... ;-)
  4. [verwijderd] 30 januari 2014 09:47
    fingers crossed... we kunnen ons druk maken over van alles en nog wat, maar als belegger moet je leren leven met de momenten van afhankelijkheid en waar je geen of nauwelijks invloed op hebt.

    'één (gekke) biotechbelegger kan meer vragen stellen, dan 100 bioscientists antwoord op kunnen geven'

    Een wetenschapper heeft geen invloed op het management, het management niet op de wetenschap en de aandeelhouders hebben te verwaarlozen invloed op het management (en de meeste beleggers snappen niets van hetgeen ze hun centen op inzetten). Als belegger lift je mee op het succes of ga je mee ten onder op het falen van een ander. De kunst is de kansberekening te maken die de kans op succes groter maken dan het falen.

    Voor biotech geldt: hoe langer het duurt, des te groter de risico's worden, maar daarmee ook het rendement. Ik zal d.m.v. voortschrijdend inzicht een deel verkopen (kortere termijn, zolang de fantasie de waardering stuwt) en een deel (vd winst) aanhouden om te zien wat er allemaal 'onverzuurd' uit het vat komt.
  5. ASCFTHF11 31 januari 2014 11:48
    Wat is de waarde van Uniqure

    ik zou zeggen,wat de gek ervoor geeft,een goed voorbeeld was Crucell,na het boekje gelezen te hebben geeft het mij toch een wat cowboy achtige indruk met wat zich daar allemaal heeft afgespeeld,een totaal ongeorganiseerde company die gelukkig meer op het einde van hun rit nog enkele goede managers heeft aangetrokken,daarbij was het geluk echt aan hun zijde,mede door het branie achtig optreden van het management ten tijde van de overname door Johnson and Johnson.
    Prima hoor die deal,we hebben er zelf ook nog wat op verdiend,daar niet van.

    Wat is er verder nog uit hun pijplijn gekomen na de overname....Niks.

    net verschenen,de Rebellen van Crucell,auteur is Mark Blaisse,Bol.com stuurde het op binnen een dag.
  6. flosz 1 februari 2014 13:02
    quote:

    doortje schreef op 31 januari 2014 11:48:


    Wat is er verder nog
    Gelukkig hebben we de beeldjes nog…..
    www.iex.nl/Forum/Upload/2010/5005972.jpg

    Hoe vijf farmapiraten drie miljard ophaalden, “leermomentje” v.UniQure: PumP it uP/Get on Your Boots www.youtube.com/watch?v=oXUaE2D7_cU

    Uit de krochten:
    www.scienceplease.com/files/products/...
  7. [verwijderd] 5 februari 2014 20:02
    apart fenomeen die Nasdaq; eerst een vraag naar 5,4 mln aandelen en dan meteen maar weer eruit. Handelsbelangen gaan op een Nasdaq altijd boven fundamenten op één of andere manier.

    Blijkbaar branden een aantal speculanten hun vingers aan een gehoopte snelle IPO-opening-winst?

    Afijn, we hebben nog een tijdje lock-up voor de boeg en UniQure heeft meer geld binnengehaald dan in 1e instantie gedacht...niet gek.
  8. Prof. Dollar 5 februari 2014 20:14
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 5 februari 2014 20:02:

    apart fenomeen die Nasdaq; eerst een vraag naar 5,4 mln aandelen en dan meteen maar weer eruit. Handelsbelangen gaan op een Nasdaq altijd boven fundamenten op één of andere manier.

    Blijkbaar branden een aantal speculanten hun vingers aan een gehoopte snelle IPO-opening-winst?

    Afijn, we hebben nog een tijdje lock-up voor de boeg en UniQure heeft meer geld binnengehaald dan in 1e instantie gedacht...niet gek.
    Laat ze maar een mooie bodem leggen op 16 dollar. En van daaruit het komend jaar gestaagd groeien. Overigens, de meeste biotech fondsen doen het vandaag matig.

    uniQure zit volgens mij ook nog in nieuws-lockup. Pas over enkele weken mogen ze nieuwe ontwikkelingen openbaar maken.
  9. [verwijderd] 5 februari 2014 23:42
    lijkt misschien een valse start, maar ik denk dat een succesvolle plaatsing tegen 17$ en dan op zo'n hoge omzet flink omlaag meer zegt over handelsbelangen dan over fundamenten (wie schrijft er nu in op een IPO om vervolgens als een razende Roeland weer te verkopen?).

    Het is zelfs de vraag of UniQure wel genoeg opvalt tussen de vele biotechs op de Nasdaq.
    Vele IPO's leidden tot forse aanvangswinsten en misschien hebben vele partijen daar op ingezet (snelle winst ipv lange adem).

    Het moet hoe dan ook van fundamenten komen en ik verwacht toch wel enige beweging bij/met UniQure de komende maanden. Het wordt pas echt belangrijk hoe UniQure ervoor staat na afloop lock-up...ik hoop dat ik dan kan zeggen dat ik dan niet sta te springen om te verkopen.

    Ook opvallend: zie dump ah einde vd handel! finance.yahoo.com/q?s=QURE
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 februari 2014 09:25
    quote:

    El Gaucho schreef op 5 februari 2014 23:12:

    Ik denk heel simpel. Op dag 1 zijn de 5,4 aandelen bijna geplaatst en als er dan nog vraag is dan gaat de koers vanzelf stijgen. Maar inderdaad lijkt de vraag wat tegen te vallen? Wat is jullie analyse?
    Ik denk niet dat er ook maar een lange-termijn belegger aandelen UniQure heeft gekocht. Ik vermoed dat verreweg de meeste aandelen zijn gekocht door premiejagers en aangezien de inschrijfkoers te hoog is vastgesteld en het bedrijf niet echt interessant is, krijgen de premiejagers spijt en dumpen hun aandelen met verlies.

    IPO-aandelen stijgen gewoonlijk alleen als de inschrijfkoers (te) laag is en er heel veel fantasie in het aandeel zit.

    Door het ontbreken van succes voor Glybera en het ontbreken van potentiële blockbusters, zal de koers van Uniqure waarschijnlijk langzaam doodbloeden.

    Ik kan de moedige AMT-zittenblijvers alleen maar aanraden om zo spoedig mogelijk hun aandelen te dumpen, want dit wordt weer dezelfde lijdensweg als AMT.
  11. QLVT 6 februari 2014 12:56
    De prijs van $17 was voor mij zeer bevredigend,
    de daling was te verwachten ,jammer genoeg iets
    te veel (-15%).Vandaag verwacht ik wel weer een
    stijging .
    Kan iemand mij vertellen of het echt nog 180
    dagen duurt voordat wij met onze aandelen kunnen
    handelen,of kan dit misschien ook in een kortere
    termijn.......
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 februari 2014 13:33
    quote:

    cqtvld schreef op 6 februari 2014 12:56:

    De prijs van $17 was voor mij zeer bevredigend,
    de daling was te verwachten ,jammer genoeg iets
    te veel (-15%).Vandaag verwacht ik wel weer een
    stijging .
    Kan iemand mij vertellen of het echt nog 180
    dagen duurt voordat wij met onze aandelen kunnen
    handelen,of kan dit misschien ook in een kortere
    termijn.......
    Aan de lockup valt niks te doen, je kunt natuurlijk wel proberen om short te gaan bij IB, Lynx of Todays, dat is immers hetzelfde als nu je eigen aandelen verkopen.

    Ik vermoed trouwens dat na 180 dagen iedereen staat te dringen om uit te stappen, ook Forbion wil dolgraag winst nemen vermoed ik.
  13. [verwijderd] 6 februari 2014 14:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 februari 2014 13:33:

    [...]

    Aan de lockup valt niks te doen, je kunt natuurlijk wel proberen om short te gaan bij IB, Lynx of Todays, dat is immers hetzelfde als nu je eigen aandelen verkopen.

    Ik vermoed trouwens dat na 180 dagen iedereen staat te dringen om uit te stappen, ook Forbion wil dolgraag winst nemen vermoed ik.
    Winst ?
    En daarbij is de timing wel heel beroerd om uit te willen stappen.
  14. Eeuwige Rijkdom 6 februari 2014 15:17


    Kan iemand mij vertellen of het echt nog 180
    dagen duurt voordat wij met onze aandelen kunnen
    handelen,of kan dit misschien ook in een kortere
    termijn.......

    Was de start van de lock up periode niet het moment dat het voornemen tot een IPO bekend werd gemaakt.Zeg maar het moment dat erop NPEX niet meer gehandeld kon worden. Zo ja dan schieten wij al lekker op in de tijd.
7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0732 +0,07%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.301,39 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

VIVORY...
+9,57%
ForFar...
+7,64%
ING
+6,37%
AMG Cr...
+5,88%
Van La...
+4,05%

Dalers

BAM
-10,85%
Alfen ...
-5,54%
BESI
-4,06%
PostNL
-3,64%
ASML
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links