Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK december dagdraad

896 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 hirshi 4 december 2013 17:28
    quote:

    op en top schreef op 4 december 2013 17:18:

    [...]

    Je ziet dat de handelaren aan het voorsorteren zijn, kijk maar naar het koersverloop van SHELL .. wat de olieprijs ook is , of er nu wel of niet ineens meer autos in de US worden verkocht of Iran nu wel of geen handelspartner mag/kan worden, maakt niemand iets uit.
    De koers laat zien dat er veel heel veel verkopers zijn.
    Wie zou er ook SHELL als investering op zijn lijst willen zien?
    grt
    Shell is zo'n typisch aandeel dat al tijden op "houden" staat door analisten.

    Het is vooral de inkomstenbron die interessant is. Dat legt een bodem onder de koers. Daarom heb ik zelf belegd in Bonus Rendementscertificaten 2 die volgens mij interessantere modaliteiten hebben dan het aandeel zelf.
    Dat is trouwens gebleken bij de Bonus rendementscertificaten 1.

    Groet.
  2. [verwijderd] 4 december 2013 17:52
    quote:

    hirshi schreef op 4 december 2013 17:39:

    Als Beurskings ermee stopt kunnen de Kat en de Heks opnieuw proberen de haantjes te verslaan.

    De eerste keer is dat jammerlijk mislukt.
    Maar wie weet wat er gebeurt in een tweede poging.

    Groet.
    Kat en heks hoeven niet te PROBEREN de haantjes te verslaan.
    Dat doen ze al.
    De haantjes lullen een hoop maar (controleerbaar) handelen, ho maar!.
    De heks gaat daar in ieder geval geen tijd en energie in steken.
    Die doet gewoon haar ding.
    Het zal haar een rotzorg zijn wat de haantjes (lees: uilskuikens) vinden.
  3. forum rang 10 voda 4 december 2013 18:02
    AEX slot -0,6%, tapering volledig ingeprijsd na goede banendata VS

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot woensdag lager. Goede banendata versterkten de verwachting dat de Federal Reserve zijn ruime monetaire beleid aanpast. Aanvankelijk leek de AEX behoorlijk te moeten inleveren, maar onder invloed van een aantrekkend Wall Street, nu tapering helemaal ingeprijsd lijkt, zag de index kans een groot deel van het verlies goed te maken. Goede huizendata zorgden daarbij voor een impuls.

    De AEX sloot 0,6% lager op 388,14 punten binnen een relatief opvallend ruime bandbreedte van meer dan zes punten. De Midkap sloot 0,4% lager op 604,13 punten. De ASX verloor op het slot ook 0,4% op 491,14 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam vrijwel onveranderd, waarbij de Dow Jones Industrial Average vlak noteerde.

    Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer schrijft het herstel van de AEX toe aan een met het banenrapport over de Amerikaanse private sector nu volledig ingeprijsde tapering.

    Banendata waren in alle opzichten goed en dat veroorzaakte een danige verzwakking op het Damrak. De redenering is dat deze cijfers zo goed waren dat de Federal Reserve zo langzamerhand weinig argumenten overhoudt om het ruime monetaire beleid te handhaven.

    Bender schat in dat het begin van de inperking van het monetaire beleid zeer rustig en beheerst zal zijn, "omdat de Fed niet het risico wil lopen dat het op zijn schreden moet terugkeren", aldus Bender.

    Verkopen van nieuwe huizen stegen met maar liefst 25,4%. "Met om 16.00 uur deze zeer goede huizendata mocht de AEX dan nu wel omhoog, want dat er straks door de Federal Reserve over twee weken een begin wordt gemaakt met tapering, dat lijkt met de banendata nu wel zo goed als zeker en dan zijn goede macrodata ineens weer wel positief uit te leggen", aldus Bender, die de handelsdag opvallende volatiel vond afgezet tegen de afgelopen handelsweken.

    Woensdag stond in het teken van macro-economische data uit de eurozone en de VS. De detailhandelsverkopen van de eurozone over oktober daalden onverwacht en kwamen 120 basispunten onder de prognose uit. De inkoopmanagersindices voor de dienstensectoren van Duitsland en de eurozone over november waren beter dan verwacht. De groei van de economie van de muntunie kwam in de tweede raming uit conform verwachting.

    Die detailhandelsverkopen zorgden voor enige druk.

    En daar kwamen nog eens zeer sterke nieuwbouwverkopen over oktober overheen met het genoemde herstel tot gevolg. De Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector over november kwam dan weer lager uit dan verwacht.

    Van de hoofdfondsen sloten er woensdag vier hoger, waarbij de winsten beperkt bleven tot maximaal 1%.

    Obligatieveilingen zijn er donderdag in Spanje, Frankrijk en Hongarije.

    Macrodata komen donderdag uit Nederland met de consumentenprijzen. De Bank of England en de Europese Centrale Bank maken hun rentebesluit bekend en bij de laatste partij is het commentaar van voorzitter Mario Draghi van belang.

    Uit de VS komt vanavond om 20.00 uur nog het Beige Book van de Federal Reserve naar buiten, met daarin de belangrijkste economische ontwikkelingen in de 12 Fed-regio's en dat als leidraad wordt gebruikt voor de aanstaande vergadering van de centrale bank bij zijn rentebesluit over twee weken.

    Amerikaanse macrodata betreffen donderdag om 14.30 uur de tweede raming van de groei van de economie over het derde kwartaal, ingeschat op 3,2% tegen 2,8% een kwartaal eerder.

    Ook om 14.30 uur verschijnen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 30 november en waar een stijging met 2.000 naar 318.000 aanvragen voor wordt verwacht.

    Het derde Amerikaanse cijfer dat donderdag naar buiten komt betreft de fabrieksorders over oktober om 16.00 uur met als prognose en daling met 1% tegen een plus van 1,7% over september.

    De staatsobligaties sloten woensdag lager.

    De euro kost rond 17.45 uur $1,3561 tegen $1,3578 woensdag rond 08.10 uur.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


  4. [verwijderd] 4 december 2013 18:04
    quote:

    hirshi schreef op 4 december 2013 17:39:

    Als Beurskings ermee stopt kunnen de Kat en de Heks opnieuw proberen de haantjes te verslaan.

    De eerste keer is dat jammerlijk mislukt.
    Maar wie weet wat er gebeurt in een tweede poging.

    Groet.
    Ja dat was een leuke tijd , hadden we toen in specifieke draadjes, lachen steeds weer de ene dag naar de kapper van de dagwinst, andere keer weer shoppen of koffiebar.
    Misschien kan iemand die draadjes bovenhalen, gaan we verder waar we gebleven waren.

  5. forum rang 10 voda 4 december 2013 18:09
    quote:

    @?¿Roemerd:-) schreef op 4 december 2013 18:04:

    [...]

    Ja dat was een leuke tijd , hadden we toen in specifieke draadjes, lachen steeds weer de ene dag naar de kapper van de dagwinst, andere keer weer shoppen of koffiebar.
    Misschien kan iemand die draadjes bovenhalen, gaan we verder waar we gebleven waren.

    Steek zelf eens de handen uit de mouwen! (of kan je dat blijkbaar niet?)
  6. forum rang 7 hirshi 4 december 2013 18:10
    quote:

    hermione schreef op 4 december 2013 17:52:

    [...]
    Kat en heks hoeven niet te PROBEREN de haantjes te verslaan.
    Dat doen ze al.
    De haantjes lullen een hoop maar (controleerbaar) handelen, ho maar!.
    De heks gaat daar in ieder geval geen tijd en energie in steken.
    Die doet gewoon haar ding.
    Het zal haar een rotzorg zijn wat de haantjes (lees: uilskuikens) vinden.

    Kat en Heks zijn niet zo innig meer.

    Een revanche zit er dus niet in.

    Groet.
  7. forum rang 10 voda 4 december 2013 18:17
    Derde verliesbeurt op rij op Europese beurzen

    Gepubliceerd op 4 dec 2013 om 18:02 | Views: 328

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten beleefden woensdag de derde verliesbeurt op rij. Beleggers lieten zich vooral leiden door een aantal wisselende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten. De hamvraag blijft wanneer de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de VS, meent dat 's werelds grootste economie weer geleidelijk op eigen benen moet kunnen gaan staan.

    In dat verband putten beleggers weinig moed uit de cijfers van salarisstrookverwerker ADP. Daaruit blijkt dat werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector de afgelopen maand sterker is gestegen dan verwacht. De gegevens van ADP gelden als een voorbode van de werkgelegenheidscijfers die de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

    Een verbetering van de arbeidsmarkt brengt het moment dichterbij dat de Fed zijn stimuleringsbeleid gaat afbouwen. Aan de andere kant bleek dat de groei van de Amerikaanse dienstensector in november is afgevlakt tot het laagste peil in 5 maanden tijd.

    Hoofdindex

    De AEX-hoofdindex in Amsterdam sloot 0,6 procent in de min op 388,14 punten. De MidKap ging 0,4 procent omlaag tot 604,13 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,9 procent.

    Bij de hoofdfondsen in Amsterdam waren pakketbezorger TNT Express en speciaalchemiebedrijf DSM de sterkste dalers met koersdalingen van 2,5 en 1,8 procent. Bovenaan stonde staalconcern ArcelorMittal en luchtvaartgroep Air France-KLM met koerswinsten van 1 en 0,9 procent.

    Arcadis

    In de MidKap verloor Arcadis 0,3 procent. Het ingenieursbedrijf kwam voorbeurs met een nieuwe strategie die moet leiden tot een omzetgroei van meer dan 5 procent in de periode 2014-2016. De operationele winstmarge moet omhoog naar 11 procent.

    Barclays, Deutsche Bank en Société Générale verloren tussen de 1 en 1,3 procent. De Europese banken behoren tot de groep van internationale banken die een recordboete van in totaal ruim 1,7 miljard euro kreeg van Brussel voor het manipuleren van rentetarieven.

    De euro was 1,3560 dollar waard, tegen 1,3605 dollar bij het slot van de Europese handel dinsdag. Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder en kostte 97,05 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg 0,1 procent tot 112,68 dollar per vat.
  8. [verwijderd] 4 december 2013 18:30
    quote:

    hirshi schreef op 4 december 2013 18:10:

    [...]

    Kat en Heks zijn niet zo innig meer.

    Een revanche zit er dus niet in.

    Groet.
    NADAT de heks geschreven heeft dat ze het laat afweten en de reden daarvoor, weet hirshi dat het aan de al dan niet verminderde innigheid in de relatie van kat en heks ligt dat er geen vervolg komt.

    Een duidelijk voorbeeld van een uilskuikenreactie.
    Niet in staat om gewoon taalgebruik juist te interpreteren.
    Dan is er geen enkele hoop dat het wel zou lukken op beleggingsgebied.

  9. forum rang 7 hirshi 4 december 2013 18:35
    quote:

    hermione schreef op 4 december 2013 18:30:

    [...]

    NADAT de heks geschreven heeft dat ze het laat afweten en de reden daarvoor, ligt het ineens aan de al dan niet verminderde innigheid in de relatie van kat en heks dat er geen vervolg komt.

    Een duidelijk voorbeeld van een uilskuikenreactie.
    Niet in staat om gewoon taalgebruik juist te interpreteren.
    Dan is er geen enkele hoop dat het wel zou lukken op beleggingsgebied

    Dat was al zo VOORDAT ze het geschreven had.

    Een goed verstaander heeft hier maar een half woord nodig.

    Als je op een ander platform niet meer terecht kan zoek je je heil maar weer bij IEX in de koffiekamer.

    Je hebt trouwens pas recht van spreken als geen verliezersgedrag vertoont.

    Wees welkom heks.

    Groet.

  10. [verwijderd] 4 december 2013 19:04
    quote:

    hermione schreef op 4 december 2013 18:30:

    [...]

    NADAT de heks geschreven heeft dat ze het laat afweten en de reden daarvoor, weet hirshi dat het aan de al dan niet verminderde innigheid in de relatie van kat en heks ligt dat er geen vervolg komt.

    Een duidelijk voorbeeld van een uilskuikenreactie.
    Niet in staat om gewoon taalgebruik juist te interpreteren.
    Dan is er geen enkele hoop dat het wel zou lukken op beleggingsgebied.

    He hermi, zit je nog altijd in fur en akzooi?
  11. forum rang 10 voda 4 december 2013 20:54
    Amerikaanse economie groeit bescheiden tot matig, maar meer positieve signalen

    WASHINGTON (Dow Jones)--De economie in de Verenigde Staten blijft "bescheiden tot matig" groeien, is de conclusie van de Federal Reserve.

    Toch laat het nieuwste Beige Book van de Amerikaanse centrale bank voldoende positief nieuws zien maar met weinig negatieve ontwikkelingen.

    Het rapport van de Fed, een samenvatting van de economische condities in de twaalf districten van de centrale bank in de periode van begin oktober tot 22 november, ziet bijvoorbeeld een verdere groei van de maakindustrie.

    Ook detailhandelaren waren positiever en lijken voorzichtig optimistisch over de voor hen zo belangrijke feestdagenperiode. Nieuwe autoverkopen waren in de beschreven periode "matig tot sterk."

    In de toeristische sector verbeterde de activiteit terwijl de zakelijke dienstverlening een stabiele groei liet zien.

    Een minpunt kwam van ondernemingen die problemen hadden met het vinden van gekwalificeerd personeel. Het aannemen van werknemers bleef in de periode beperkt of onveranderd in de twaalf districten. Verder waren er zorgen over de kosten van Obamacare en andere federale wetgeving.

    Een ander negatief punt was dat productiebedrijven in Philadelphia en Cleveland in de periode oktober tot 22 november "conservatiever" waren met hun investeringen. Bovendien was er sprake van wat vertraging in de productie vanwege de 16 dagen durende 'government shutdown' begin oktober.

    Inflatie werd gezien als "beheersbaar", aldus het Beige Book. Naast de werkloosheid is ook de inflatie een belangrijke graadmeter in het rentebeleid van de Fed.

    De Fed komt op 17 en 18 december bij elkaar voor de laatste beleidsvergadering van 2013. Dit is de laatste FOMC bijeenkomst onder de huidige voorzitter Ben Bernanke. Hij wordt volgend jaar opgevolgd door Janet Yellen.

    Door Greg Robb; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


896 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links