Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CRISIS is VOORBIJ!!!

62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 5 november 2013 09:40
    'Solide resultaten DSM'
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 09:25 | Reacties: 0
    DSM 09:21
    EUR 56,99 +1,30 (+2,33%)

    'Solide resultaten DSM'
    DSM ziet resultaten verbeteren
    AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van speciaalchemiebedrijf DSM over het derde kwartaal zijn solide. Dat constateren verschillende analisten. Desondanks kan de vertraging van de autonome groei bij Nutrition de markt wat tegenvallen, zo denken ze.

    DSM zag de autonome groei bij het onderdeel terugvallen van 3 procent naar 2 procent, zo constateerde Goldman Sachs. JPMorgan wees eveneens op de lagere autonome groei bij het onderdeel, en stipt ook het ,,gebrek aan nieuws'' rondom caprolactam aan als mogelijke teleurstellingen voor beleggers.

    Citi zei dat de herpositionering van DSM op koers ligt, ondanks een zwakke economie.

    Neutral

    Goldman en JPMorgan hanteren een neutral-advies op DSM, terwijl Citi een buy-advies heeft.

    Rabobank stelde dat de resultaten van DSM in lijn zijn met de verwachtingen en dat de handhaving van de outlook voor 2013 geen verrassing is. DSM verwacht voor heel dit jaar een ebitda van net onder de 1,35 miljard euro. Wel wees de bank specifiek naar negatieve wisselkoerseffecten die een impact hadden op de prestatie
  2. pardon 5 november 2013 12:15
    Solide resultaten DSM'
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 09:25 | Reacties: 0
    DSM 11:56
    EUR 57,35 +1,66 (+2,98%)

    'Solide resultaten DSM'
    DSM ziet resultaten verbeteren
    AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van speciaalchemiebedrijf DSM over het derde kwartaal zijn solide. Dat constateren verschillende analisten. Desondanks kan de vertraging van de autonome groei bij Nutrition de markt wat tegenvallen, zo denken ze.

    DSM zag de autonome groei bij het onderdeel terugvallen van 3 procent naar 2 procent, zo constateerde Goldman Sachs. JPMorgan wees eveneens op de lagere autonome groei bij het onderdeel, en stipt ook het ,,gebrek aan nieuws'' rondom caprolactam aan als mogelijke teleurstellingen voor beleggers.

    Citi zei dat de herpositionering van DSM op koers ligt, ondanks een zwakke economie.

    Neutral

    Goldman en JPMorgan hanteren een neutral-advies op DSM, terwijl Citi een buy-advies heeft.

    Rabobank stelde dat de resultaten van DSM in lijn zijn met de verwachtingen en dat de handhaving van de outlook voor 2013 geen verrassing is. DSM verwacht voor heel dit jaar een ebitda van net onder de 1,35 miljard euro. Wel wees de bank specifiek naar negatieve wisselkoerseffecten die een impact

    Het aandeel DSM noteerde omstreeks 9.25 uur 2,5 procent in de plus op 57,09 euro.
  3. pardon 5 november 2013 14:50
    Forse winstgroei bij kledingketen Primark
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 12:00 | Reacties: 0
    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse kledingketen Primark, die ook een aantal vestigingen heeft in Nederland, heeft in het gebroken boekjaar 2012/2013 een forse winst- en omzetgroei gerealiseerd. Dat blijkt uit de resultaten die het moederbedrijf AB Foods dinsdag bekendmaakte.

    Primark boekte in het boekjaar dat op 14 september afliep een aangepaste operationele winst van 514 miljoen Britse pond (ruim 611 miljoen euro). Dat is 44 procent meer dan het resultaat in het jaar 2011/2012. De omzet nam met 22 procent toe tot 4,3 miljard pond. AB Foods sprak van een ,,uitzonderlijk jaar'' voor Primark.

    In augustus maakte Primark bekend een aantal panden van de Bijenkorf over te willen nemen. Naar verwachting opent de kledingketen in de herfst van 2014 vestigingen in de Bijenkorfvestigingen in Arnhem en Enschede.
  4. [verwijderd] 5 november 2013 15:02
    De muziek speelt nog maar voor hoe lang nog. ineens stopt de muziek een keer en wil iedereen tegelijk naar buiten, iedereen wil de zeepbel tegelijk verlaten.Goedgelovige waren op advies van hun bank maar weer eens gaan beleggen, nu is het moment werd hun verteld. In tijden dat de particulier weer instapt, zijn de banken alweer aan het verkopen.
  5. pardon 5 november 2013 16:15
    Groei dienstensector VS trekt aan
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 16:08 | Reacties: 0 | Onderwerpen: dienstensector Verenigde Staten
    NEW YORK (AFN) - De groei van de Amerikaanse dienstensector is in oktober weer aangetrokken na een dip in september. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau ISM dinsdag naar buiten heeft gebracht.

    De inkoopmanagersindex kwam uit op een stand van 55,4, een vol punt hoger dan in september. Economen gepolst door persbureau Bloomberg rekenden in doorsnee op een verdere afname naar 54,0. Een indexstand boven de 50 duidt op een toename van de bedrijvigheid in de sector, daaronder is sprake van krimp.
  6. pardon 5 november 2013 16:42
    Dijsselbloem: raming Brussel iets te somber
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 16:17 | Reacties: 0
    16:17 - Dijsselbloem: raming Brussel iets te somber
    DEN HAAG (AFN) - De Europese Commissie is ,,iets te somber'' in haar economische ramingen voor Nederland volgend jaar. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTLZ.

    Volgens Dijsselbloem ontwikkelen vooral de Nederlandse woningmarkt en de inflatie zich beter dan Brussel nu inschat. ,,We moeten het afwachten, maar grosso modo komt Nederland volgend jaar uit de recessie. Het herstel is zwak, maar absoluut aanwezig.''

    Hij erkent dat de dalende trend van de ramingen aansluit bij die van het Centraal Planbureau. Het economisch herstel komt langzamer op gang dan we een jaar geleden nog hoopten, aldus Dijsselbloem.

    Prognose

    Hij garandeerde dat er volgend jaar niet extra wordt bezuinigd, bovenop de bezuinigingen uit het regeerakkoord en die uit het begrotingsakkoord van het kabinet met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

    Volgens D66-leider Alexander Pechtold heeft de lagere groeiprognose van de Europese Commissie niets te maken met het begrotingsakkoord. ,,Je verandert een groeiprognose niet in 3 weken. Dat zou ik ook hebben gezegd als de prognose gunstig was geweest.''
  7. pardon 5 november 2013 17:04
    Dijsselbloem: zeker geen extra bezuinigingen in 2014

    05-11-13 15:55 uur

    Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. © epa
    Ook al valt het begrotingstekort volgend jaar uit boven de Europese norm van 3 procent, het kabinet zal volgend jaar zeker niet extra bezuinigen. Dat zei minister Dijsselbloem (Financiën) dinsdag bij RTL Z. Ook zei hij dat de vandaag gepubliceerde economische voorspellingen van de Europese Commissie 'iets te somber' zijn.

    Volgende week vrijdag oordeelt de Europese Commissie bij monde van commissaris Olli Rehn over de begrotingsplannen van Nederland. Eerder liet Rehn al weten enthousiast te zijn over het besluit van het kabinet 6 miljard extra te bezuinigen. Dijsselbloem twijfelt niet aan een goede beoordeling van Brussel. 'Die zie ik met veel vertrouwen tegemoet', aldus de bewindsman.

    Te somber
    Hij refereerde ook aan de nieuwste economische ramingen van de Commissie, die op licht economisch herstel wijzen voor Nederland volgend jaar. Wel zei hij dat Brussel het herstel van de economie 'iets te somber' inschat. Volgens Dijsselbloem ontwikkelen vooral de Nederlandse woningmarkt en de inflatie zich beter dan Brussel nu inschat. 'We moeten het afwachten, maar grosso modo komt Nederland volgend jaar uit de recessie. Het herstel is zwak, maar absoluut aanwezig.' Hij erkent dat de dalende trend van de ramingen aansluit bij die van het Centraal Planbureau. Het economisch herstel komt langzamer op gang dan we een jaar geleden nog hoopten, aldus Dijsselbloem.

    Gevraagd naar het lage consumentenvertrouwen zei Dijsselbloem dat Nederlanders ook te somber zijn. 'Er is geen reden voor somberheid. Ik heb geen aanleiding te denken dat er weer een crisis komt en de route is helder: er komt herstel.'

    Rabobank
    Dijsselbloem zei verder dat als het maar even mogelijk is, de Rabo-medewerkers die gefraudeerd hebben met de Libor-rente moeten worden vervolgd. Het Openbaar Ministerie beslist uiteindelijk over strafrechtelijke vervolging, maar die zou goed zijn voor het rechtsgevoel van mensen, stelde Dijsselbloem. 'Veel mensen - ik ook - begrijpen niet dat je hier mee weg zou kunnen komen', aldus de minister. 'Ik kan niet zeggen dat ze vervolgd móeten worden, daarover beslist het OM. Maar er moet heel serieus naar gekeken worden.'
  8. pardon 5 november 2013 17:33
    Kinderpostzegels evenaart recordopbrengst 2012:11,6 miljoen euro
    Foto van kinderpostzegels | St. Kinderpostzegels Ned. |
    Foto: St. Kinderpostzegels Ned.
    dinsdag, november 5, 2013 - 15:05

    Amsterdam - De opbrengst dit jaar van de Kinderpostzegelactie is een evenaring met die van vorig jaar. Dit meldt de stichting Kinderpostzegels Nederland dinsdag.

    ‘Dankzij de inzet van 200.000 kinderen werd ook dit jaar 11,6 miljoen euro opgehaald’, aldus de stichting.

    Geweldig om te zien dat zoveel kinderen en volwassenen iets over hebben voor kinderen die het minder goed hebben. Het geld gaat Stichting Kinderpostzegels inzetten om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen een kans te geven op een betere toekomst.

    Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland:
    Helaas zijn er in binnen- en buitenland nog heel veel kinderen in een achterstandspositie die hun school niet afmaken of niet naar school gaan. Met de opbrengst kunnen we ook volgend jaar weer heel veel kinderen ondersteunen hun school af te maken of kinderen naar school te laten gaan als dat door omstandigheden niet mogelijk is. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

    De eerste exemplaren van de kinderpostzegels, ontworpen en gefotografeerd door Anton Corbijn, zijn vandaag tijdens het seminar ´Laat kinderen leren´ door Yme Pasma van PostNL aan Henny Vrienten overhandigd.

    Henny Vrienten heeft het startsein voor de Kinderpostzegelactie gegeven en nam daarom de eerste zegels in ontvangst. Vanaf woensdag 6 november bezorgen de kinderen de bestellingen bij hun klanten.
  9. pardon 5 november 2013 18:58
    Nederland goed voor 3,3 miljard blikjes
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 18:45 | Reacties: 0 | Onderwerpen: Nederland
    AMSTERDAM (AFN) - In de eerste drie kwartalen hebben frisdrank- en bierproducenten in Nederland 3,3 miljard blikjes afgevuld. Dat is ongeveer net zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De blikjes waren niet alleen voor binnenlands gebruik maar ook voor de export. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Europese brancheorganisatie van blikjesfabrikanten BCME.

    Een soortgelijke stabilisatie deed zich ook voor in België en Luxemburg. Daarmee blijft de Benelux achter bij de meeste andere Europese landen. Over heel Europa was sprake van een stijging met 3 procent, dankzij de warme zomer. In totaal werden de afgelopen drie kwartalen in Europa 46 miljard frisdrank- en bierblikjes gevuld. De brancheorganisatie schrijft de mindere prestaties in de Beneluxlanden toe aan onder meer het slechte weer in het eerste halfjaar.

    Volgens BCME worden er steeds meer blikjes met frisdrank gevuld. Dat heeft te maken met de groeiende populariteit van energiedrankjes. Nu is de verhouding tussen bierblikjes en frisdrankblikjes nog 51 procent tegen 49 procent, maar het verschil wordt steeds kleiner door de stagnerende bierconsumptie in Europa.
  10. pardon 5 november 2013 21:29
    Smartphonemarkt blijft sterk groeien
    Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 20:47 | Reacties: 0
    PALO ALTO (AFN) - De markt voor smartphones blijft sterk groeien. Er werden er in het derde kwartaal wereldwijd meer dan 250 miljoen verkocht, 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Canalys dinsdag heeft gepubliceerd.

    Vooral smartphones met grotere schermen zijn erg in trek. Telefoons met schermen van 5 inch of zelfs iets meer, waren goed voor 22 procent van de totale verkopen, ofwel 56 miljoen stuks.

    De onbetwiste marktleider blijft Samsung met een marktaandeel van 34 procent. Apple staat op de tweede plek met 15 procent. Huawei, Lenovo en LG zijn de nummers drie tot en met vijf.

    China

    De verkopen stijgen het sterkst in China, Hongkong en Taiwan: 64 procent. Die regio was goed voor 100 miljoen verkochte smartphones, bijna 40 procent van de totale markt. De op een na sterkste groei (59 procent) deed zich voor in Latijns-Amerika, met 20 miljoen exemplaren de kleinste regio.

    In Europa, het Midden-Oosten en Afrika werden 56 miljoen smartphones verkocht, een groei van 22 procent op jaarbasis. In deze regio is de hegemonie van Samsung het sterkst; het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft er bijna de helft van de markt in handen, tegen 13 procent voor Apple.

    Ads door Google
  11. pardon 6 november 2013 08:58
    Toyota verhoogt winstverwachting
    Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 08:55 | Reacties: 0 | Onderwerpen: autoindustrie
    08:55 - Toyota verhoogt winstverwachting
    Toyota Motor Corp. 06 nov
    JPY 6.400,00 +80,00 (+1,27%)

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse autofabrikant Toyota verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar met 13 procent. De zwakkere yen heeft de exporten van de Prius en Lexus modellen uit Japan flink gestimuleerd, aldus Toyota woensdag.

    De nettowinst zal waarschijnlijk stijgen tot 1,67 biljard yen (12,5 miljard euro) in het gebroken boekjaar dat eindigt op 31 maart. Eerder ging de grootste autofabrikant ter wereld uit van een winst van 1,48 biljard yen. Analisten verwachten een winst van 1,82 biljard yen.

    De nettowinst van Toyota was het afgelopen kwartaal hoger dan die van General Motors en Volkswagen samen. Dat heeft ook het vertrouwen in het beleid van premier Shinzo Abe verstevigd. De Japanse munteenheid werd afgelopen jaar minder waard, waardoor de Japanse exporten zijn gestegen.

    Het optimisme over 'Abenomics' was in de afgelopen periode nog weifelend, toen Japanse bedrijven als Sony en Nissan Motor hun winstprognoses naar beneden bijstelden. ,,Toyota is het bedrijf dat het meest heeft geprofiteerd van Abenomics vanwege de munt'', zei Takaki Nakanishi van onderzoeksbureau Nakanishi Research Institute. ,,De minister-president zal waarschijnlijk zeggen dat dit een overwinning is voor Abenomics, dat zijn richting goed is en dat de winst van Toyota het bewijs is.''
  12. pardon 6 november 2013 14:35
    Recordaantal Mercedessen verkocht
    Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 13:21 | Reacties: 0
    13:21 - Recordaantal Mercedessen verkocht
    STUTTGART (AFN) - De Duitse automaker Mercedes-Benz is het vierde kwartaal begonnen met een record. In oktober leverde het bedrijf, onderdeel van Daimler, 126.421 auto's met de beroemde ster af bij klanten. Nooit eerder werden zo veel Mercedessen in een oktobermaand verkocht. Ten opzichte van een jaar geleden bedroeg de stijging ruim 15 procent. Daimler maakte dit woensdag bekend.

    Sinds begin dit jaar verkocht Mercedes-Benz in totaal 1.189.059 auto's, en ook dat is een record. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedroeg de stijging bijna 11 procent.

    De groei deed zich vooral voor in de Nafta-regio (Verenigde Staten, Canada, Mexico), Turkije en Japan.
  13. pardon 6 november 2013 18:30
    ‘Wall Street hervat opmars’
    Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 14:54 | Reacties: 3
    NY-DJ-Industrial Avg 18:13
    USD 15.708,61 +90,39 (+0,58%)

    Indices
    AEX 393,97 +0,70%
    EUR/USD 1,3524 +0,39%
    FRANKF.-... 9.040,87 +0,35%
    Gold Wor... 1.317,13 +0,41%
    IEXFonds 40 180,09 +0,10%
    LONDEN-F... 6.741,69 -0,08%
    NY-DJ-In... 15.706,58 +0,57%
    NY-Nasda... 3.931,62 -0,21%
    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen woensdag waarschijnlijk de recente opmars weer hervatten. Mooie koerswinsten in Europa lijken ook beleggers op Wall Street aan te zetten om weer in de markt te stappen. Op macro-economisch vlak gaat de aandacht uit naar de index van leidende indicatoren, die in het eerste halfuur van de handel wordt vrijgegeven.

    Time Warner opende voor opening van de markt de boeken over het afgelopen kwartaal. Het mediaconcern handhaafde daarbij zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf achter tv-zenders als TNT, CNN en HBO boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,2 miljard dollar (888 miljoen euro) in vergelijking met 822 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet bleef onveranderd op 6,86 miljard dollar.

    De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla bracht dinsdag na de slotbel al de resultaten naar buiten. Het bedrijf leed in het derde kwartaal een verlies van ruim 38 miljoen dollar, tegen een verlies van 111 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet van het snelgroeiende bedrijf steeg explosief tot 430 miljoen dollar. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. De verwachting voor het vierde kwartaal stelde echter teleur.

    Introductiekoers

    Twitter zal naar verwachting woensdag de introductiekoers van zijn beursgang bekendmaken. De onlineberichtendienst verhoogde maandag nog de bandbreedte voor de introductiekoers naar 23 à 25 dollar. Bij een introductiekoers van 25 dollar per aandeel bedraagt de marktwaarde van het bedrijf 13,6 miljard dollar. Twitter krijgt donderdag een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE).

    De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,3 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters kwamen dinsdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers verwerkten wisselend macro-economisch nieuws uit eigen land en uit Europa. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 15.618,22 punten.
62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,06 0,00%
EUR/USD 1,0741 -0,14%
FTSE 100 8.313,67 +1,22%
Germany40^ 18.444,40 +0,08%
Gold spot 2.318,47 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

VIVORY...
+9,74%
Van La...
+8,04%
HEIJMA...
+5,14%
Kendrion
+4,08%
SIGNIF...
+3,63%

Dalers

JUST E...
-3,05%
INPOST
-1,58%
Arcelo...
-1,56%
NX FIL...
-1,42%
EBUSCO...
-1,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links