Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MelkMeisje

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juli 2010 08:00
    Pendentief MelkMeisje of het verhaal van het HagioScopisch EzelsRugBoogje

    Een hagioscopisch ezelsrugboogje is een verondersteld kantelpunt in de bouwkunde waarvan alleen succesvolle architecten het bestaan weten echter die het bestaan ervan weten willen er liever niet over praten. In het diepste geheim wordt het ruggetje met een boogje als sluitsteen aangelegd. Elk belangrijk gebouw wordt verondersteld te hebben een hagioscopisch ezelsrugboogje. Daarentegen kennen gewone mensen het nagenoeg niet. Moet ook zo blijven indien mensen er achter komen wat de functie van het hagioscopisch ezelsrugboogje is dan zou er bij wijze van spreke paniek uit kunnen breken.

    Een bekend schilderij van Pieter Saenredam nu tentoongesteld in Boymans & van Beuningen geeft weer wat er zou kunnen gebeuren als het ezelsrugboogje niet linksonder maar rechtsboven van het verdwijnpunt zou worden aangebracht. Les 1 derhalve bij het bekijken van een schilderij met een verdwijnpunt: altijd naar eerst naar links buigen waarbij de handen op gelijke hoogte dienen te worden gebracht van de oren ten einde de ogen te bedekken. Het schilderij voorstellende een godshuis is ontworpen door architect Jacob van Campen en zou zijn uitgevoerd door bouwmeester Pieter Post zo valt te lezen op het bordje is natuurlijk niet echt zo het is een compositie van twee andere niet meer bestaande gebouwen. Museum conservators zijn geen kenners van ezels en ook niet van ruggetjes en altijd gewend met een boog om de waarheid te lopen. Geloof derhalve nooit wat er op de bordjes staat.

    De situatie wordt pas echt zorgelijk zijn als het hagioscopisch ezelsrugboogje bij het ontwerp zou worden vergeten door de architect. Er zijn architecten welke zich ineens realiseren dat ze het waren vergeten een schokkend moment moet dat zijn geweest. Gaudi leermeester van Hundertwasser en uitvinder van het DunkelPunt is een voorbeeld hiervan. Na 12 jaar continue boogjes bouwen aan zijn Cathedraal Sagrada Familia in Barcelona schoot het hem te binnen dat hij het ezelsruggetje vergeten was. Het moment dat hij zich realiseerde was curieus het was het moment dat hij in botsing kwam met een tram waardoor hij 1 dag later overleed. Zijn laatste woorden waren "Tot és bo quan és excessiu" zijn na deze uitleg dus verklaard. Het geheim van de kettinglijn is derhalve nooit opgelost Gaudi nam het mee in zijn graf of eigenlijk al eerder bij de goddelijke inval net voor de botsing. Het bouwen aan de kathedraal zal dus nooit een einde krijgen.

    De dodelijke tram is deze zomer tentoongesteld op het voorplein van het ziekenhuis de la Santa Creu i Sant Pau gelegen net naast de door Gaudi ontworpen huizen, La Perdera en de Manzana de la Discordia in Barcelona. Mocht een ezel aan u vragen wat een tram zonder rails daar op het terrein van ziekenhuis doet waar vorig jaar de meeste; relatief gezien dan Spanjaarden werden geboren; vertel dan kort en bondig bovenstaande en leg bij voorkeur niet ruggelings uit het belang van het boogje uit aan de ezel.

    Premisse en conclusie:
    Ruggetjes vormen uiteindelijk een ketting van bruggen welke ezels gebruiken om te kunnen lopen van de veilige naar een nog veiliger kant. Voorspellen heeft geen zin en zelden resultaat en kan derhalve worden nagelaten. Passerende trams zijn gevaarlijk indien de waarheid in een flits tot ons komt. Kijk derhalve bij het oversteken altijd eerst naar rechts en dan nog een keer naar rechts om vervolgens nog steeds rechts kijkend met handen de oren bedekt naar de overkant te rennen.

    visualstudies.duke.edu/wp-content/upl...
    www.digischool.nl/ckv2/burger/burger1...
    nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terme...
  2. [verwijderd] 23 juli 2010 08:01
    SinasappelSap maakt zich op voor een correctie het koersdoel is 120 Het patroon is niet correctief maar impulsief. Californië is de grootste staat en heeft de meeste inwoners van de USA (incluis de illegalen natuurlijk). Het noteert het hoogste geografische punt en ook het laagste punt in de USA. Er kan worden geskied in de sneeuw om een uur later in de zon te KiteSurfen bij 25 graden.
    Het heeft de oudste, de hoogste en de dikste bomen ter wereld. Californië bezit ook veel plantages met sinaasappelplantages. Californië zal eerste niet kunnen voldoen aan haar schuldenaflossing. Staten en overheden kunnen niet failliet gaan schulden zullen worden gesaneerd. "Graps of Wrath" door John Steinbeck dient te worden herlezen het is echo uit het verleden welke als hanengekraai nu klinkt.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...
    nl.wikipedia.org/wiki/De_druiven_der_...

    AEX: Een MegaPhone patroon heeft zich ontwikkeld op de AEX. Volgend tijdsvenster is 29 juli
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...
    De Coppoc curve is een Leading Indicator het stijgt als de onderliggende waarde aan het dalen is en begint te dalen bij een stijging de waarde stijgt nu. Let op de Coppoc het als het tikken van een verkeerslicht bij het oversteken van verkeersweg op een zebrapad. De verwachting is dat de Coppoc nu zal gaan dalen.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    US Dollar Index: De dollar glijdt weg. De Coppoc Curve begint groen te kleuren. De verwachting is dat de dollar gaat stijgen.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Cacao: Choco Prins der grondstoffen daalt nu voor de 23ste dag. Berichtgeving ten spijt over hoogste koers ooit.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Calls&Put Ratio (C&P): Calls worden gekocht puts worden gekocht de verhouding tussen deze twee is de C&P. Waar een bodem ligt is een top op de onderliggende waarde de AEX Waar een top ligt op de C&P is een bodem op de AEX. Er worden dus meer Puts gekocht dan Calls en dat is opmerkelijk na de afgelopen stijging. De laatste keer dat er discrepantie in de C&P plaatsvond was op 31/07/2007 en 29/09/2000 De OIX stijgt bij lagere handelsvolumes en stijgende aandelenindices.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    House: De opnames voor het nieuwe seizoen van House lopen vertraging op. De 4e regisseur van dit seizoen is gisteren afgevoerd naar een ontwenningskliniek. De huizenprijzen noteren op het laagste niveau in 11 jaar en zakken naar de overdrijvingsfase. Deze fase maakt dat er geen kopers meer zijn alleen maar verkopers. Het geeft ook dan een bodem nabij is. Bodems worden gevormd in paniek en niet in vertrouwen dat alles goed komt. Voor iedere dollar uitgeleend door de bank levert na executie of discloser 0.41 dollar cent op. Staten in de USA zijn vrij en autonoom in het nemen beslissingen. Laurie Janik directeur van National Association of Realtors pleit voor een verbod op publicatie of openbaarheid van de huizenprijzen in de USA om verder verval te voorkomen. Zo is de staat van Nebraska verboden schulden aan te gaan (Louisiana Purchase act 1 maart 1867). Nebrasca is de grootste vleesverwerker ter wereld en graanschuur van de USA en in bezit van het meeste drinkwater van de USA.

    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...
    en.wikipedia.org/wiki/House_(TV_series)

    Katoen: Ooit was de USA het land waar het meeste katoen ter wereld werd verbouwd. Texas was de staat waar in 1953 een tornado de gehele oogst deed mislukken en de prijzen van katoen in Egypte deed stijgen. Voor de oogst van katoen zijn twee dingen noodzakelijk water en goedkope arbeid. Het verdwijnen van de segregatie en dus goedkope arbeid in de USA en het ieder jaar oplopende water tekort heeft gemaakt de USA een middenmotor is heeft na landen als India en China. Voor iedere meter katoen is 1000 liter water nodig. Mensen in arme landen vinden het niet erg te drinken van het vervuilde water van de katoenindustrie. Rijkere mensen zijn selectiever. Rijke mensen worden ouder. De prijs van katoen zal gaan stijgen. Het drinkwatertekort zal stijgen. De wateroverlast zal toenemen.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Koffie: De prijs steeg na het mislukken van de oogsten in Brazilië, Guatemala en Costa Rica. Geloof niet alles wat er staat gedrukt. De oogst was goed de kwaliteit wat minder de invloed van een nieuwe Olicharg welke met overheidssteun de markt penetreert is afgeslagen. De prijs van koffie zal gaan dalen. Vooral de productie van de Robusta is uitstekend en overvloedig hetgeen weer jammer voor Vietnam welke zoveel moeite en kosten heeft gemaakt voor de Arabica. De Robusta prijs zal onder de productieprijs gaan noteren Van koffie is geen biobrandstof te maken jammer genoeg. Wel lekker een toefje Cacao bij de koffie en een wolkje geitenmelk de zogenaamde "Cafe Frappe" geroerd dient te worden met een vanillestokje er mag een marsepeinen koekje bij worden geserveerd natuurlijk.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Rijst begint eindelijk te stijgen nu Tarwe te duur wordt en mais maar stijgt is rijst aantrekkelijk als volksvoedsel.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Soja stijgt Nederlandse varkens worden gevoerd met soja en vismeel. Worstvarkens worden uitgevoerd naar Italië.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Suiker stijgt en komt in extase gebied daar waar zuurstof schaars is en het hoofd moeilijk koel te houden is. Geen verkopers en Olichargen die moeten kopen maken dat de prijzen blijven stijgen. Suiker was met Tarwe de grondstof om te hebben. Het lelijke eedje van koper waarmee niemand wou dansen.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Tarwe stijgt en blijft stijgen. Een verdubbeling na het dieptepunt in het voorjaar. Werd vorig jaar nog een recordopbrengst genoteerd nu is de prognose dat de opbrengsten met 25% gaan tegenvallen. Plantenziekten als stengelroest en droogte in de Baltische staten en wateroverlast in de Europeesche landen zal het tekort doen oplopen. De Unie heeft verder bepaalt dat brandstof moet worden aangevuld tot 20% met biobrandsof. Geen schriller contrast is mogelijk om te rijden met de heilige koe dient men voedsel van de armen te vergisten. Nu suiker te duur is worden de voorraden tarwe gebruikt. Hubert heeft het Fischer-Tropsch proces ontwikkelt waarmee de boterberg kan worden omgezet in biobrandstof. Volgende stap verplichte Liposuctie. Beleggers let op uw BodyMassa.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Turk is weer snel stijgend en ontwikkelt zich tot een van de krachtigste landen waarmee Europa handel drijft. Volgens Turkstat is het handelsvolume weer op peil van 2009 Gek genoeg genoeg daalde het volume naar Europa.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/07/...

    Links:
    Bing: www.bing.com/search?q=wheat+price&go=...
    PvA: www.productschapakkerbouw.nl/
    Kranten: kranten.kb.nl/
    FoodTube: www.foodtube.nl/
    Bureau of Labor: data.bls.gov:8080/PDQ/outside.jsp?sur...
    Maastrichtnorm: nl.wikipedia.org/wiki/Europese_begrot...
    Het Koren: www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=30&t...

  3. [verwijderd] 30 juli 2010 21:16
    wederom een prachtig epistel,
    waarvoor hartelijk dank.
    al hoewel niet alle architectonische geheimen openbaar gemaakt dienen te worden ,toch een paar opmerkingen.
    het gebouw afgebeeld op :
    visualstudies.duke.edu/wp-content/upl...
    is de st. odulphuskerk te assendelft.
    pieter saenredam heeft eerst ter plekke een aantal schetsen gemaakt omstreeks 1632 waarvan er 1 in het bezit is van de rijks monumentendienst (broederplein in zeist) en de andere in bezit van de gemeente amsterdam en ik meerdere malen heb mogen bewonderen in het amsterdams historisch museum.
    het schilderij is ook in bezit van de gemeente amsterdam en hangt normaliter in het rijks museum.
    op het schilderij staan geen ezels-ruggen maar wel houten bok-spanten die de houtenkap dragen van het middenschip (tongewelf met graten).
    de zijbeukgewelven zijn op de voorstudies licht spits bogig en wijzen op een periode kenmerkend voor de overgang van de gotiek naar renaissance (16e eeuw)
    en kan derhalve dit gebouw nooit ontworpen zijn door jacob van campen of pieter post - bloeitijd van het classicisme (medio 17e eeuw).
    de twee gebouwen van gaudi en welke ik in de 60-er jaren ook binnen heb mogen zien -la perdera betekent de steenhoop (staat op een hoek op de ramblas} en de manzana de la discordia heet eigenlijk casa batllo (naar de opdrachtgever)
    het geheim van de kettinglijn is onzin.
    een gewelf in de vorm van een kettinglijn onstaat wanneer men de uiteinden van een schakelkettinkje in beide handen vast houdt en laat hangen.
    de vorm lijkt op die van een parabool of eischaal.
    is een vorm die in de natuur zeer veel voorkomt en door gaudi veelvuldig toe gepast is.
    een gewelf in de vorm van een kettinglijn kent geen horizontale krachten .
    nog een leuke avond en als dank hierbij de mooiste afbeelding van de ark noah.
    www.isidore-of-seville.com/viewer/vie...
  4. [verwijderd] 31 juli 2010 08:00
    quote:

    rozs schreef:

    MelkMeisje
    Bedankt voor je reactie.

    Je bent wat je noemt een Hollander. Hollanders staan in Nederland bekend om hun intelligentie, humor, talenkennis, beschaving en zelfoverschatting. Gek genoeg is dat in het buitenland heel anders even een bezoek aan de zuiderburen en je kan indien je dat tenminste opmerkt zelf ervaren. Hollanders kunnen ook niet dansen. Op ambassades of in het buitenland worden soms en meestal feestjes georganiseerd ogenschijnlijk kan je dan op voorhand niet den Hollander herkennen; als je tenminste doof zou zijn bij wijze van spreke; tot het moment dat het toespraakje is gehouden en de muziek klinkt waarop de eersten een dansje maken. Dat is meestal het moment dat je de waterscheiding ziet Hollanders zwijgen dan plots en de wanhoop tekent zich af op het gezicht. Hollanders kunnen namelijk niet dansen.

    Je hebt een regel nodig om een compliment te maken om vervolgens een volstrekt overbodig tekst neer te zetten welke geen toegevoegde waarde heeft behalve het doel je zelf naar voren schuiven als kenner of betweter daar mee aangevend dat je er eigenlijk er niks van hebt begrepen een Hollander dus. Wed dat je ook niet kan dansen.

    De afgelopen 5 maanden is hier in dit draadje een analyse gemaakt en gedaan van 250 verschillende indices, grondstoffen en aandelen van Aalberts tot Zuid-Afrika. Toppen en bodems werden aangegeven soms op de dag nauwkeurig en met koersdoelen van 2 cijfers van de komma. Zever keer werd een bodem en zeven keer werd een top voorspelt in de AEX welke precies zo uitkwam. Vooraf he niet achteraf zoals de meesten dat doen. In februari werd een prognose afgegeven dat rond juli/augustus een top zou worden gemaakt en dat een zijwaartse markt zou ontstaan tot augustus.
    Vragen over software en/of problemen over indicatoren zijn beantwoord voor zover de kennis daarvoor aanwezig is en vraagstelling of de toonzetting volgens moderne opvatting bij het beschaafde blijft. Soms maar niet altijd werd er meegedacht en geprobeerd een systeem te ontwikkelen waarmee zou kunnen gehandeld. Elke keer is bij elke analyse benadrukt dat technische analyse een gevaar is het levert namelijk verlies op. Ook is elke keer aangegeven dat aan technische analyse soms en dat is meestal een fundamentele analyse vooraf gaat.

    Natuurlijk kan niet alles goed gaan. Dieptepunt was wel de constatering dat software welke gratis te beschikking was gesteld ten gelde werd gemaakt. Tot drie keer toe zijn systemen hier uitgelegd en beschreven "geleend" om ze elders goedkoop uit te venten.

    Hoogtepunt en prijs doch eenvoudig te voorspellen was de prognose over tarwe en de vooruitzichten van een voedselprobleem. Dat voedsel stijgt is geen ramp voor de meeste Europeanen. Dat op iedere rijke wereldburger er 21 zijn die elke stijging van 5% van de primaire behoeften zien als decimering van het inkomen doen we nu nog als onbelangrijk af. Maar goed diepte kan je niet verwachten op een t.a. forum. De stijging van het goud en daling de koffie, choco en koper was hier te lezen alles met koersdoelen en prijsprojecties en tijdlijnen.

    Nogmaals dank voor je reactie het levert behalve de leegte welke nu is gevuld niets op.

    Premisse en conclusie:
    Vrouwen zijn soms voorzien van een vetkussentje in de nek welke is ontstaan door het generaties lang dragen van een juk. Zo valt te lezen op de achterkant van een werk van Willy Sluiter wat werd aangeboden op de juni veiling van Glerum. In de veilingcatalogus staat het abusievelijk vermeld als olieverf op doek doch het is schilderskarton (kan je zien door de gaatjes van de punaises) en het is geen olieverf maar bitumen maar een kniesoor die daar oplet. De inbrengende partij was het Schevenings museum op zich verwonderlijk doch tegenwoordig veel voorkomend dat schenkingen ten gelde worden gemaakt. Het feit dat het voor 45% bestaat uit latere overschilderingen en de bitumen maakt dat het onverkoopbaar is. Had de convervator kunnen weten natuurlijk maar goed conservators zijn geen handelaren en vaak gespeend van kennis en inzicht.
    www.glerum.nl/viewfoto.php?filename=1...
    www.glerum.nl/uitgebreid_zoeken-resul...
    arwoutcamphens.punt.nl/?r=1&id=383825

    Tarwe steeg gisteren op de CBOT naar een nieuw hoogtepunt
    print.chartnet.nl/4ECC8F68F5DBEA7A5B2...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,61 +0,47%
EUR/USD 1,0785 +0,19%
FTSE 100 8.213,49 0,00%
Germany40^ 18.114,40 +0,63%
Gold spot 2.331,00 +1,27%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

NSI
+4,00%
TKH
+3,36%
B&S Gr...
+3,20%
SBM Of...
+2,44%
NN Group
+2,06%

Dalers

PostNL
-4,83%
NX FIL...
-4,61%
Flow T...
-2,30%
HEIJMA...
-1,82%
SIGNIF...
-1,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links