Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Peter van Kleef - Spirit Aim: -100% in februari

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2009 09:14
    Altijd leuk om dan weer even onder hun kopje Rendement te lezen: 'Terwijl de meeste beleggingsfondsen hun rendementambitie afstemmen op een benchmark, bijvoorbeeld de AEX- of the MSCI-index, om vervolgens te meten of het fonds deze benchmark al of niet verslaat, is de rendementsdoelstelling* van Spirit Aim absoluut. Dit wil zeggen dat de rendementen van Spirit Aim niet gerelateerd worden aan de beweging van de markt als geheel. Het rendement van Spirit Aim hangt hierdoor, veel meer dan bij traditionele fondsen, samen met de vaardigheden van de beleggingsexperts die het beheer over het fonds uitvoeren.'

    Ik neem aan dat ze een ander vak gaan kiezen?
  2. jrxs4all 4 maart 2009 15:04
    -100%, het kan nog erger:

    Hedgefonds Spirit Aim vraagt bijstorting beleggers - media 4-3-2009 14:31:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het noodlijdende Nederlandse hedgefonds Spirit Aim heeft een kapitaalinjectie nodig van zeker EUR7,5 miljoen, om faillissement te voorkomen. Het heeft daarom zijn ongeveer vijfhonderd deelnemers om extra geld gevraagd. Dat meldt de website Belegger.nl woensdag, verwijzend naar uitspraken van fondsbeheerder Lex Werkheim.

    Door forse koersdalingen van zijn beleggingen in januari en februari heeft het hedgefonds zijn resterende vermogen verloren, volgens het bericht.

    Beleggers kunnen gedurende twee jaar hun geld niet aan het fonds onttrekken. Het fonds zit al ruim een jaar op slot om uitstroom van investeerders te voorkomen.

    Vorig jaar ging al negentig procent van het vermogen in rook op. Op het hoogtepunt in 2007 beheerde het fonds nog ruim EUR85 miljoen.

    Een aantal beleggers bereidt volgens advocaat Adriaan de Gier een rechtszaak voor tegen het hedgefonds en zijn beherende instanties vanwege een vermeend belangenconflict.

  3. sting99 30 april 2009 11:09
    De begrafenis van Spirit AIM

    De begrafenis van Spirit AIMDONDERDAG 30 APRIL 2009, 09:16 | 121 keer gelezen
    Door Kim Lieuwen
    AMSTERDAM (Belegger.nl) - 100 miljoen euro kapitaal verbranden in dik dertien maanden. Da’s knap, maar het levert ook een hoop heisa op. De participanten van Spirit AIM versus uitgevende instelling Eureffect. De messen zijn geslepen.

    De stemming zit er niet bepaald in onder de ongeveer vijftig aanwezige gedupeerden van het door Eureffect uitgegeven beleggingsvehikel Spirit AIM, in de normaal gesproken toch wel opbeurende setting van het Rosarium in Amsterdam. Buiten verlicht de felle zon het Amstelpark weliswaar in volle glorie, binnen in het kille zaaltje voert droefenis duidelijk de boventoon.

    Lang niet alle ongeveer 500 door participanten in Spirit AIM heeft de moeite genomen naar de hoofdstad te komen om hun frustraties over het geheel verdampte- door hen ingelegde kapitaal te botvieren op de daarvoor verantwoordelijk geachte individuen. Een grote groep gedupeerde beleggers (85) wordt ter plekke vertegenwoordigd door Adriaan de Gier van De Gier Business Law en zijn vijfkoppige team van specialisten.

    Deze investeerders hebben zich verenigd in een stichting, om zo een ultieme poging te ondernemen (tenminste een deel van) hun geld van Eureffect terug te krijgen: de SpiritClaim (www.spiritclaim.nl). Echt iedere participant in het verkapte hedge fund is zijn geld kwijt, bij sommige beleggers loopt de schade zelfs tot in de miljoenen. Het is daarom dan ook des te opmerkelijker dat de daders stoïcijns en zonder ingehuurde bodyguards plaats durven te nemen achter de spreektafel. Hebben ze dan inderdaad helemaal niets te verbergen? Of moeten we ons voorbereiden op een middagje poppenkast?

    www.belegger.nl/De_begrafenis_van_Spi...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0788 +0,15%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.729,10 -0,07%
Gold spot 2.336,48 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links